![]() |
Witam !
Jest tylko jeden problem - on nie widzi instalki Win2k - na hDD ! Musze jeszcze sie pobawic .. |
Witam !
ASPI ... |
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
Heh ... Podsumowanie woju Windows 2000 SP3 PL na WDC 80GBJb 8Mb cache'u. Jak zapewne zauwazyliscie od poczatku nie chciałem mieszac naprawy kompa w serwisie ani nie chciałem oddac hdd do serwisu. Od poczatku myslalem ze nie jest winny hdd - podejrzewalem najbardziej zła prace kotrolera hdd Promise niz samego twardziela. Doszedłem do wniosku ze jesli test wykonany za pomoca narzedzi diagnostycznych WDC wykazal ze hdd jest zdrowy / test trwał koło 35 minut / to hdd jest zdrowy. Poszukiwania rozwiazania szukałem w ustawieniach przerwan, wadliwej pracy sterowników, złym skonfigurowaniu systemu ..... Mialem caly czas przed oczami to ze 2000 działał u mnie bez problemu na tej konfiguracji przez pare dni - potem zrobiłem formatke posatwilem sys i zaczeły sie kłopoty. W ostatnią sobote mialem lekko podwyższona temperature, wszystko mnie bolało - ale powiedziałem sobie ze stawiam system po raz ostatni jak nie pomoze to podejme bardziej radykalne kroki. Postawilem system, ale zformatowałem wczesniej hdd za pomoca dyskietki startowej win98se oraz załozylem jedna partycje fat32 76 GB za pomoca fdiska z trgo floppa. Potem formatowanko Format C:\u\c i stawiam system. Instaluje wszystko - jak przedtem i tu nagle zakreciło mi sie w glowie i przypomniałem sobie ze niektore narzedzia diagnostyczne WDC nie chciały chodzic bez zainstalowanych ASPI !!!! Postawiłem winde zainstalowalem ASPI adapteca i wszystko działa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! Pamietacie jak pisalem ze wywala sie plik z jadra systemu - chyba brakowalo w systemie zainstalowanego tego sterownika - i były problemy ! |
Cytat:
Z drugiej strony ciesze sie ze dziala Ci winda pozdrawiam:) |
Cytat:
System nie znikal - komp nie mógł wystartowac bo uszkodzony zostal rejestr/ jadro systemu. Wszystkie pliki na hdd były - sprawdzilem po podłaczeniu IBM do kompa i uruchomienu systemu z niego - wdc był podpiety na slave i robił za magazyn przez dwa dni;) |
Cytat:
w/g zalecenia p.s nie ma możliwości konwersji z ntfsu na fat 32!!!!!! Polecenie Convert Konwertuje woluminy systemu FAT i FAT32 do systemu NTFS. Nie można konwertować bieżącego dysku. Jeśli polecenie convert nie może zablokować dysku, zaproponuje jego konwersję przy następnym uruchamianiu komputera. convert [dysk:] /fs:ntfs [/v] Parametry dysk: Określa dysk do przekonwertowania do systemu NTFS. /fs:ntfs Określa, że wolumin będzie konwertowany do systemu NTFS. /v Określa tryb informacji pełnej. Wszystkie komunikaty będą wyświetlane podczas konwersji. |
Cytat:
napoij się laser piwa:) |
Witam !
Prawda troche zagmatwane - sorki ale byłem w stresie. To ze działa na FAT32 a NTFS napisalem po tym jak zformatowałem juz hdd i posatwilem sys na NTFS - wtedy sys był na FAT32 i mial ASPI potem przekonvertowałem własnie tym poleceniem CONVERT na NTFS i tez działał bo miał aspi Potem po formacie nie zainstalowałem ASPI i nie wazne czy był na FAT 32 czy na ntfs i tak sie krzaczył. co do ntfsu i tak musze jeszcze raz posatwic sysa bo musze hdd na partycje podzielic a nie chce tego robic gdy na hdd jest system wole jak hdd jest czysty. Narazie popracuje na FAT32 - musze odkonczyc sciagac pare rzeczy;) |
Cytat:
W tej dyskusji nikogo nie olalem - kazda mozliwosc rozpatrywałem na koniec nawet ta z oddaniem kompa / hdd do serisu:cisza: ;) |
Cytat:
|
Cytat:
Ehehe - ok herbatka juz sie parzy ... teraz tylko ksiazeczka / Ludzie bezdomni heh / i pare innych mniej ciekawych lekcji spac ...;) :jupi: |
Cytat:
|
Witam !
no i cuz moge powiedziec kurde widac jest to jak boomerang wraca znowu sie zaczeło ... zaczynam podejrzewac ze microsoft mi cos psuje :) Teraz wywaliło mi taki bład na niebieskim ekranie STOP AWARIA Pliku rejestru systemroot/system32/software kod błedu c0000218 .... A przez pewnien czas był spokój .... :( :'( |
Ilość załączników: 1
uuu widze, że Laserek komp Ci siadł :(
Tak czytam co nieco i dochodze do wniosku, że to sprawa techniczna, a nie systemowa8) Coś Ci się sypie chyba. Swoją drogą... jakie są najnowsze sterowniki ASPI? Nie wyszło nic od czasu tego zestawienia jak na obrazku??? :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:58. |