Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Prosze o szybką pomoc !! - komputer nie chce startowac ! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/prosze-o-szybka-pomoc-komputer-nie-chce-startowac-17760/)

memorando 09.03.2003 18:49

Cytat:

Laser napisa***322;(a)
Witam !

Tak to wyglada ....

Du hast pech haben!!

Laser 10.03.2003 13:49

Witam !

******* ***** ****** ***** ****** ***** **** ****** ****** !!!!!

(( Trzymajcie mnie bo zaraz ***** ***** ***** **** **** !!!!!

***** co za ***** ***** !!!!!!!

ZDESPEROWANY I SKŁONNY DO WSZYTSKIEGO UżyTKOWNIK KOMPUTERA !!!

memorando 10.03.2003 14:00

Cytat:

Laser napisa***322;(a)
Witam !

******* ***** ****** ***** ****** ***** **** ****** ****** !!!!!

(( Trzymajcie mnie bo zaraz ***** ***** ***** **** **** !!!!!

***** co za ***** ***** !!!!!!!

ZDESPEROWANY I SKŁONNY DO WSZYTSKIEGO UżyTKOWNIK KOMPUTERA !!!

Laserku a więc zaczynamy. Postawilem system na caviarze 80 giga taki jak ty masz szukalem u kumpli ale plyty takiej jak ty nie mieli dalem plyte asus a7v333 ruf ram 256 kingston cdorm razy 52 creatury nagryware philipsa drugi dysk 4 giga a więc system postawilem najpierw na 80 gigowym nie podzielony6m ntfs czysty ladnie instalowal się i ladnie chodzil o ten sam problem mialem co ty po wyłaczeniou dętka podzielilem go na partycje i systemowa 4 giga druga partycja 8 i 3 reszta miejca wszystko ntfs i to samo wziąlem seagate medalist 4 giga i system postawilem na nim nic się nie zagubil wyłacz włączam chodzi dysk ma 4 giga ciekawe bardzo poszedlem dalej wziąlem 80 gigową seagate baracudę od kumpla i stoi system i nic nie pada system dalem w2k kompilacja 2195 czysta bez sp w wypadku seagate dalem sp 3 i też staly nie rozumiem tego więc wlazlem do biosa kombinowalem i smarta wyłączylem i inne badziestwo od hdd i na razie chodzi ten caviar 2 razy wyłączylem ale i tak dziwnie chodzi w wypadku caviara i chyba znalazlem problem w czym tkwi!!! to jest ata 100 drive i podejrzewam że u ciebie....... coś jest nie tak:
a/ albo z kontrolerem
b:/ albo z taśmią
daj 80 żyłówkę niebieska wtyczka do kontrolera a jak nic nie da daj 40 żylówkę pozdrawiam caviar coś nie tak chyba? bo na seagate chodzi wszystko na 4 gigowym i 80 gigowym na maxtorze też podejrzewam też drobną usterkę smart programowy nie daje 100% odpowiedzi że dysk jest uszkodzony tylko wtedy jak już są poważne problemy podaje błędy więc polecam udać się in serwis i wymienić na baracudę 80 gigową

Laser 10.03.2003 14:09

Cytat:

memorando napisa***322;(a)
Laserku a więc zaczynamy. Postawilem system na caviarze 80 giga taki jak ty masz szukalem u kumpli ale plyty takiej jak ty nie mieli dalem plyte asus a7v333 ruf ram 256 kingston cdorm razy 52 creatury nagryware philipsa drugi dysk 4 giga a więc system postawilem najpierw na 80 gigowym nie podzielony6m ntfs czysty ladnie instalowal się i ladnie chodzil o ten sam problem mialem co ty po wyłaczeniou dętka podzielilem go na partycje i systemowa 4 giga druga partycja 8 i 3 reszta miejca wszystko ntfs i to samo wziąlem seagate medalist 4 giga i system postawilem na nim nic się nie zagubil wyłacz włączam chodzi dysk ma 4 giga ciekawe bardzo poszedlem dalej wziąlem 80 gigową seagate baracudę od kumpla i stoi system i nic nie pada system dalem w2k kompilacja 2195 czysta bez sp w wypadku seagate dalem sp 3 i też staly nie rozumiem tego więc wlazlem do biosa kombinowalem i smarta wyłączylem i inne badziestwo od hdd i na razie chodzi ten caviar 2 razy wyłączylem ale i tak dziwnie chodzi w wypadku caviara i chyba znalazlem problem w czym tkwi!!! to jest ata 100 drive i podejrzewam że u ciebie....... coś jest nie tak:
a/ albo z kontrolerem
b:/ albo z taśmią
daj 80 żyłówkę niebieska wtyczka do kontrolera a jak nic nie da daj 40 żylówkę pozdrawiam caviar coś nie tak chyba? bo na seagate chodzi wszystko na 4 gigowym i 80 gigowym na maxtorze też podejrzewam też drobną usterkę smart programowy nie daje 100% odpowiedzi że dysk jest uszkodzony tylko wtedy jak już są poważne problemy podaje błędy więc polecam udać się in serwis i wymienić na baracudę 80 gigową

Witam !

kabel jest 80 NÓWKA !! - zadnych zagiec nic - jest niebieskim do kontrolera / gniazdo kontrolera tesh jest niebieskie wiec nie miałem kłopotu z lokalizacja /

narazie wszystko zawodzi - wywaliłem z kompa 75% pamieci teraz mam włozona tylko jedna kostke 64MB firmy NCP -

Jeszcze jedno - jak wymazac z hdd dosłownie wszystko - zeby nic nie zostało - / jest inny sposób nish low Level Format ?? /

Memorando thx za poswiecenie;)

memorando 10.03.2003 14:13

Cytat:

Laser napisa***322;(a)
Witam !

kabel jest 80 NÓWKA !! - zadnych zagiec nic - jest niebieskim do kontrolera / gniazdo kontrolera tesh jest niebieskie wiec nie miałem kłopotu z lokalizacja /

narazie wszystko zawodzi - wywaliłem z kompa 75% pamieci teraz mam włozona tylko jedna kostke 64MB firmy NCP -

Jeszcze jedno - jak wymazac z hdd dosłownie wszystko - zeby nic nie zostało - / jest inny sposób nish low Level Format ?? /

Memorando thx za poswiecenie;)

Tylko ide low format daje 100% skuteczność formatowania nie ma innego
laserku sprbuj dać porawkę z micro do ntfsu jest taka jedna nie ma jej w sp 3 bo problem uznawal micro za laboratoryjny numeru nie pamiętam ale poszukaj w technecie microsoftu

-Sid-The-Rat=> 10.03.2003 14:14

skoro w2k robi takie probelmy - zrob test - zaloz XP i sprawdz czy objawy nie sa podobne - oba sysy chodza na podobnym kernelu...

ps. czy to jush, nish to absolutna koniecznosc?... szlag mnie trafia jak to widze... ostatnio zeby nerwow sobie nei psuc omiajam te wyrazy...

Laser 10.03.2003 14:22

Witam !

Low Level Format trwa pewnie z 20 godzin albo i wiecej przy takim hdd ... mam w tym progsie od WDC / data life cos tam / opcje write zeros on hdd - czy to jest lo level /?

mam jeszcze taki sprytny progs - w załaczniku

Nigdy go nie uzywałem

PS; Sid - sorki jak Cie to razi ale uwiez mi w zeszycie od polskiegp tez mam tak - loodzie, tesh , równiesh , etc .... musze sie tego oduczyc;)

Laser 10.03.2003 14:24

Ilość załączników: 1
Zapomniałem załacznika;)

Ormianin 10.03.2003 14:26

Cytat:

Laser napisa***322;(a)
Witam !

Low Level Format trwa pewnie z 20 godzin albo i wiecej przy takim hdd ... mam w tym progsie od WDC / data life cos tam / opcje write zeros on hdd - czy to jest lo level /?

mam jeszcze taki sprytny progs - w załaczniku

Nigdy go nie uzywałem

PS; Sid - sorki jak Cie to razi ale uwiez mi w zeszycie od polskiegp tez mam tak - loodzie, tesh , równiesh , etc .... musze sie tego oduczyc;)

Laser chyba nie jestes takim ryzykantem aby robic Low Level Format ? Gwarancji moga nie uznac jesli to zastosujesz

Laser 10.03.2003 14:29

Cytat:

Ormianin napisa***322;(a)
Laser chyba nie jestes takim ryzykantem aby robic Low Level Format ? Gwarancji moga nie uznac jesli to zastosujesz
Witam !

Nie chce - szukam alternatywy - mzoliwe ze jest cos powalone w roocie albo w mbr ??

Kurde przed kazda instalka zdejmuje wszytskie partycje

A mbr odtwarzałem i nadal nic ....

-Sid-The-Rat=> 10.03.2003 14:30

Cytat:

Laser napisa***322;(a)
Witam !

razi jak cholera - ale trudno
ps. kiedy ty masz mature? i czy zdajesz sobie sprawe z tego ze cie nie puszcza jesli zobacza taki tekst?

memorando 10.03.2003 14:35

Cytat:

Laser napisa***322;(a)
Witam !

Nie chce - szukam alternatywy - mzoliwe ze jest cos powalone w roocie albo w mbr ??

Kurde przed kazda instalka zdejmuje wszytskie partycje

A mbr odtwarzałem i nadal nic ....

czlowieku w mbr?!!! ty wiesz co gadasz?!!! gdyby mbr byl zwalony win 2000 olalby instalację i tyle mbr master boot recordsa oraz środowisko bootowalne (sector rozruchowy) są tworzone podczas instalcji i masz reset po skopiowaniu plikow tak!!! to jak do licha by wystartowal bez mbr i sectora bootowalnego!!! nie masz plikow gubi je na ntfsie polecam nie baw się jedź do serwisu i wymień na seagate baracudę

Ormianin 10.03.2003 15:17

Cytat:

memorando napisa***322;(a)
czlowieku w mbr?!!! ty wiesz co gadasz?!!! gdyby mbr byl zwalony win 2000 olalby instalację i tyle mbr master boot recordsa oraz środowisko bootowalne (sector rozruchowy) są tworzone podczas instalcji i masz reset po skopiowaniu plikow tak!!! to jak do licha by wystartowal bez mbr i sectora bootowalnego!!! nie masz plikow gubi je na ntfsie polecam nie baw się jedź do serwisu i wymień na seagate baracudę
Laser, chyba zareklamuj jednak ten dysk... albo nie wiesz co to jest MBR

Laser 10.03.2003 15:25

Witam !

Ja nic nie wiem - gówno sie znam !

Ok wiec sie pytam !!

--------------------------------------------------------

Mówie ze przywracałem MBR a z reszta to jush nie ma sesnu ....

echoo 11.03.2003 08:50

Może to głupia podpowiedż, ale czy nie myślałeś o wizycie w serwisie?
Męczysz się z tym kompem już sporo czasu, a do tej pory już byś go odebrał.
Pozdro i powo

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:18.