![]() |
Cytat:
poki co moge sie z Toba napic piwa :piwo: |
Powiem tak :gerda:
|
ale sie ludziom nudzi
dziewczyna dala sie wrobic, koles blysna chamstwem i glupota - po naganie byloby imho ok, potem sie sadzic moga poza szkola, jesli sprawa ma wiekszy odzew a od kolegi Pierwszego wara - coz zlego zlobil? |
jak dla mnie temat zrobił sie zbyt osobisty,a o głownym wątku już chyba wszystko zostało napisane, temat proponuje :gerda:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
odnoszac to sytuacje do ogolu - kazdy jest panem swojego lasu, jednak powinnismy szanowac swoje cialo, siebie. Mamy je tylko jedno. Nie nalezy traktowac siebie jak szmaty.. aby zaimponowac? czy nie wiem co innego tu moze kierowac ludzmi... |
Daj sobie z Nią spokój Fony .Ta myśl będzie Cię żarła przez długi czas.
Co jak co i nie wiedzieć czemu, ale facet nie lubi wysłuchiwać o byłych związkach i lubi być po prostu pierwszy. Jesli Ona Ci o tym opowiada - wybacz ,ale jak to brzmi. Co do Twoich wypowiedzi - jeśli by każdy w Twoim wieku miał takie podejście do życia byłoby znacznie lepiej . Pozdrawiam. |
Cytat:
i szczerze mowiac jestem w kropce - czuje 'cos' do niej (nie powiem ze kocham, za krotko z nia jestem zeby tak mocnego slowa uzywac), zalezy mi na niej... ale to, co zrobila za mlodu, nie daje mi spokoju. Ani troche. Mysle, co zrobic z tym zwiazkiem... Obecnie ma prawie 17lat.. heh i z rozmowy z nia na ten temat wyszlo cos w stylu 'wykpienia' mnie ze jestem jeszcze prawiczkiem, nie mam doswiadczen seksualnych etc. Tylko ze ja mam dosyc 'powazne' podejscie do zycia i zwiazku, nigdy nie szukalem dziewczyny dla zabawy. To jest rowniez chore, to nie jest zwiazek. Zwiazek musi opierac sie na pewnych uczuciach - przynajmniej wg wartosci, w ktore wierze. W czasie obecnym - wartosci chyba zludne... Nie chcialo mi sie komentowac jej jak to mowila, bo bym byl chamski. To ze ktos wchodzi komus do lozka i kocha sie analnie z nudow, jest po prostu chore. |
Cytat:
Niestety pokolenie się zmienia i to moim zdaniem zmienia na gorsze. Ale to nie tylko wina szkoły, chociaż jej również. To wina także tego, że dużo rodziców, nawet chcąc po prostu nie ma czasu na odpowiednie wychowywanie dzieci. Praca na dwa etaty, zmęczenie, rozdrażnienie itp. spowodowane sytuacją w kraju. To wszystko musi się na coś przekładać.. |
Cytat:
Niejedna królowa miała już kilkoro dzieci w tym wieku. |
tak... co mnie zdziwic juz moze?
wczoraj sie dowiedzialem ze pewna bliska mi osoba w wieku 15 lat (!) 'uzywala' sobie seksu analnego i oralnego... jak dla mnie chora rzecz.. a powod - nie bylo nic innego do roboty :| nic mnie chyba jednak juz w tym kraju nie zadziwi... skoro mozna to robic z nudow, to robia to tez i w szkole.. a to ze rocznik '85 jest ostatnim 'normalnym' - z tym sie nie zgadzam, jestem z rocznika '88 i dla mnie wiekszosc takich sytuacji jest chorych... nie wiem jak mozna do tego dopuscic w takim wieku |
Zwykła szkoła - nie wiem co się dziwisz. Nawalaliśmy się jak każdy jednak strach był.
|
Cytat:
Jak ja pamiętam czasy swojej podstawówki, to na wycieczkach i koloniach kto chciał to się nawalał (niezależnie od szkoły i miasta). Znajoma na wakacjach po skończeniu podstawówki (żadnej klasy nie powtarzała) urodziła dziecko. Rocznik '74 i okolice. |
Filmiku nie widziałem i oglądać nie chcę. Co do dyskusji - hmm jakoś nie pamiętam by w latach 80tych gdy ja zaczynałem edukację w szkole podstawowej działy się takie rzeczy. Więcej - królował wtedy wstyd. Na słowo "pochwa" dziewczyny się czerwieniły, chłopacy śmiali i nic poza tym. Nauczyciel nawrzeszczał na lekcji to się siedziało cicho jak trusia.Nauczycielka przywaliła w łeb pękiem kluczy - siedziało się cicho. I nikt nie płakał,że to bicie dzieci czy wykorzystywanie pozycji nauczyciela - tak właśnie jestem za takimi metodami - powinny wrócić do szkół. Teraz? Za to ,że belfer nakrzyczał można go podać do sądu. Paranoja. Gówniarze się tak rozbestwiły ,że to niemożliwe. Rację ma Demek,że ostatni rocznik, który w większości ma jakąś dozę moralności to 85. I co można powiedzieć gdy pod moimi oknami widzę 12 latki otwierające nalewkę latem i wychylające ją z gwinta myśląc ,że to cool - gdy my mając 14 lat baliśmy się kupić piwo na wycieczce by wychowawczyni nie naskarżyła rodzicom. Co można powiedzieć jadąc wieczorem obok jakiś dyskotek w weekend gdzie gówniarze się seksią w maluchach jak popadnie. Naprawdę kiedyś tego nie było.
Zakaz wnoszenia komórek do szkół - jak najbardziej . Niech się dzieciaki nie czują bezkarne. |
Cytat:
+dziekuje za edycje - cenzure mojego posta :D :D :D napewno zawieral cos obrazliwego :glaszcze: |
Cytat:
a co do tego, ze maja za duzo wolnego czasu, to w pelni sie zgadzam. brakuje zajec pozalekcyjnych. male szkoly sie likwiduje, powiekszajac i tak juz ogromne molochy. szkoly sa przepelnione. na nic nie ma pieniedzy. nauczyciele nie wyrabiaja sie ze swoimi obowiazkami, ktorych ciagle im przybywa. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:09. |