Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Pudzian vs Najman (https://forum.cdrinfo.pl/f5/pudzian-vs-najman-84246/)

ed hunter 21.05.2010 23:10

czy to ważne?

o której w końcu? :D

Patrix 21.05.2010 23:07

Walka ma się odbyć w Worcester pod Bostonem.
W Bostonie jest czas EDT więc w chwili pisania tego posta jest tam godzina 5:07 PM czasu lokalnego.

Bartez 21.05.2010 23:06

Podobno koło 5, choć ostatnia była o zupełnie innej godzinie, niż zapowiadali, więc trudno powiedzieć.

andrzejj9 21.05.2010 22:55

No to chyba ta szósta jest najbliższa..

Szkoda, i tak pewnie w nocy nie będę spać tylko obserwował, co się z wodą dzieje, to bym sobie przynajmniej walkę obejrzał.

yahol 21.05.2010 21:18

09.00 PM czasu lokalnego.
Pojecia nie mam o ktorej naszego :)

andrzejj9 21.05.2010 21:13

Orientuje się ktoś, o której dzisiejsza walka? Bo słyszałem już kilka wersji, między innymi, że około 21:30, 1 i 6 rano. Średniej mi się wyciągać nie chce ;)

Banana Coctail 09.05.2010 16:31

Pudzian powinien poobijac sie caly na treningach by go bo nie przerazalo nic, biegac po pare km dziennie i cwiczyc technike bicia sie (garda+ciosy+obrona+kontra).
Sily ma az nadto by komus leb urwac; musi ona byc odpowiednio ukierunkowana bo jak na teraz to potencjal rozprasza sie jak cieplo.

Pytanie jest tylko czy moze sobie kondycje wyrobic-jezeli przeginal z testosteronem i podobnymi w przeszlosci to serducho ma pewnikiem podupadle, uklad krwionosny mozliwe ze rowniez; wtedy wiekszych szans nie widze na dobre osiagi w walkach.

andrzejj9 09.05.2010 13:29

Całkiem w sumie sensowny wywiad z Pudzianowskim po walce:

Pudzianowski: teraz będę mocniejszy i silniejszy
http://sport.onet.pl/kickboxing-mma/...wiadomosc.html

Jeśli faktycznie wyciągnął z tego wnioski, to można trochę bardziej optymistycznie patrzeć na kolejne walki. Chociaż dwa tygodnie to trochę mało czasu na większe zmiany.

ed hunter 08.05.2010 18:40

To wszystko wygląda jak filmy z tym italiańcem :haha:

- Deckard - 08.05.2010 17:49

najlepszejsze są ciosy Pudziana typu kokos ala Bud Spencer :haha: wczoraj nimi również muskał rywala

andrzejj9 08.05.2010 17:39

Miałem na myśli "siłę" w znaczeniu potocznym - jak mówisz np. "nie mam już siły" to nie chodzi o to, że nagle stałeś się słaby, tylko że jesteś zmęczony. Tego Pudzianowi zabrakło, bo siłę w mięśniach miał cały czas. Ale kiedy nie masz już 'siły' (zmęczenie) na chodzenie po ringu to i mięśnie na nic się nie zdadzą.

Co do reszty się zgodzę. Jeśli chce on osiągnąć coś w tym sporcie to musi zacząć sensowniej trenować (choć to pewne nadużycie, bo nie wiem, co robi - widzę tylko efekty i skupiam się na tej wytrzymałości) i nie zakładać, że każdą walkę uda mu się rozstrzygnąć w pierwszej minucie.

Tak naprawdę poważnym testem będzie najbliższa walka. Ale patrząc na wczorajszą optymistą raczej nie jestem..

AleX69 08.05.2010 17:11

andrzejj9@ sila to nie wytrzymalosc to po primo
secundo, najman byl zleknionym chlopcem do bicia - taka byla rola ... zrobione bylo widiwisko
w zawodowym mma pudzianowi - myslacemu ze jak zdobyl kilkukrotnie tytul najsilniejszego to bedzie naprawde trudno ...

jego wynik 2-0-0 - a w mma nie zawsze wygrasz myslac o rodzicach ...

andrzejj9 08.05.2010 16:57

Obejrzałem jeszcze raz tę walkę i jak dla mnie siły (w sensie wytrzymałości) Pudzianowi wystarczyło tak na pierwszą minutę. Dokładnie po 55-60 sekundach był w bardzo podobnej sytuacji, jak poprzednio z Najmanem - miał powalonego przeciwnika na ziemię i próbował go wykończyć ciosami w głowę. Ale wtedy tych ciosów była masa, teraz były pojedyncze i widać już że nie takie dynamiczne. Bardzo dobrze widać to na nagraniach.

Potem jeszcze kilku rzeczy próbował, kilka razy trafił, jakieś przewroty robił, ale nie było w tym już tej dynamiki i siły co na samym początku. A jednak wytrzymałość na jedną minutę walki to trochę za mało..

Reetou 08.05.2010 16:02

Widzieliśmy. I słyszeliśmy...

"Pudzian ciężko oddycha, szuka każdego pierwiastka tlenu..."

:haha: ;)

AleX69 08.05.2010 12:46

pudzian ciezko trenowal dzienne sparingi codziennie 2x po 20min biegania
ale ze to nie wystarczy wspominal jego trener krzysiek kosedowski (boks) 'jesli pudzian w ciagu dwoch minut nie pokona rywala to bedzie mu ciezko wygrac'

mirek okninski (mma) tez nie mial lekkie zycie z pudzianem
Cytat:

Napisany przez mirek okninski
- Bardzo ciężko było mi podjąć decyzję o zerwaniu współpracy z Mariuszem ale chcę być dobrym trenerem który ma doprowadzić zawodnika do zwycięstw a nie przydupasem który nie ma swego zdania. Pracowałem do pierwszej walki z Nastulą który nie wywiązał się z umowy miał mnie zabrać do Japonii nie zabrał mnie więc zerwałem współpracę, historia powtórzyła się z Pudzianem ale udało mi się doprowadzić do jego zwycięstwa w pierwszej walce.

Myślę że Pudzian jest tak przygotowany że wygra także drugą walkę. Niech Pudzian weźmie sobie dobrego trenera z zagranicy bo powtórzy błędy Nastuli. Ja jestem chętny do współpracy ale na moich warunkach.
Nie będę trenerem bez swojego zdania

kosior.org

odpowiedz pudzianowskiego
Cytat:

Napisany przez pudzianowski
- Jeżeli komuś chodzi tylko o reklamę, a nie o trenowanie to już inna sprawa, jak już trenuje oczekuje spokoju na treningu, a nie ciągle ktoś pstryka mi zdjęcia bo chce sobie robić reklamę na forach intranetowych itd. Wiem co to znaczy ciężko trenować i nie boje się ciężkiej pracy, co do walk MMA, ma kto mi ustalać taktykę, a nikt nie musi wiedzieć z kim to robię. Na pewno sam tego nie robię, Mirek jest dobrym trenerem, ale trener niech zajmie się trenowaniem zawodnika a nie marketingiem i promowaniem się. Teraz bardzo dużo piszą o trenerze Mirku, już wiec powinien być zadowolony!!!!!! Od marketingu są inni ludzie a nie trener!!

pudzianfight.pl

reszte widzielismy wczoraj :fiu:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:27.