![]() |
Już ten knockout jest lepszy :haha: http://www.youtube.com/watch?v=omGWj...eature=related
|
Cytat:
|
Fiodor vs Mirko
|
Mam coś lepszego ||
---- Tak sobie teraz oglądam najlepsze nokauty MMA i stwierdzam, że każdy taki nokaut skończyłby się dla Pudziana (przy aktualnej formie) w najlepszym razie szpitalem... :) |
Cytat:
Co do Pudziana, to w Tylko nas Dwoje (tak to się chyba nazywało?) nie miał szans, gdyby oceniali go profesjonaliści, bo poszedł tam dobrze się bawić, wiedząc jednak, że nie ma jakichś szczególnych uzdolnień muzycznych i raczej w tym wieku ich nie rozwinie. W MMA jest już inaczej - też brakuje mu umiejętności, ale nie brakuje potencjału. Siłę już ma i raczej jej nie straci ot tak, teraz musi walczyć ze swoją techniką, ale to już leży w zakresie jego możliwości. Nie znam się i nie mam pojęcia, czy będzie w stanie kiedyś mierzyć się z najlepszymi, ale na pewno może stać się dużo lepszym zawodnikiem. |
Cytat:
|
Cytat:
Co do sali to nic się nie zmieni - sam obejrzałbym kolejną walkę, nawet gdyby była za tydzień. Zresztą.. przypomnijmy sobie Gołotę. Jeśli kolejne jego walki przyciągały ludzi, to nie ma w ogóle o czym mówić. |
Pewnie zawsze był największy/głupszy w szkole :haha: więc nie nauczył się bić :nie: znam to z autopsji ;) mam 170cm wzrostu - w podstawówce byłem najmniejszy z klasy , więc nawet młodsi mnie bili :'( dawałem sobie radę :taktak: i miałem starszego brata :boks:
Zresztą i tak najważniejszy jest spryt i wola walki-jak na tym filmiku: :rotfl: Ps. jak wkleić filmik do posta :help: |
Pudzian chyba brał lekcje u Gołoty. Szedł na przód nie mając pomysłu co będzie, jak dojdzie. Dochodził i siłował się - a Sylvia odpoczywał wtedy.
IMO mniejszy problem jest z kondycją Pudziana, większy z jego brakiem umiejętności efektywnego wykorzystywania sił i ich oszczędzania. Czyli brak umiejętności bicia się. Robił to, co trzeba robić na strongmanach - maksymalny wysiłek przez całą próbę. A to nie tak. Tu trzeba dawkować siły. Furiacki atak przy zbliżonej klasie bądź lepszym przeciwniku to samobójstwo. IMO Mariusz ciągle będzie w stanie organizatorom zapełnić sale (słychać wyraźnie chwilami doping - jakby walczył w Polsce) - więc dadzą mu szanse na walkę (a sobie na zarobek) z dobrymi zawodnikami. Oby do tego czasu nauczył się bić - bo siłowaniem się z nikim w tym sporcie nie wygra. |
Zawsze twierdziłem, ze tego typu walki to "wiocha", podobna do wrestlingu.
Walki w "klatce" (a niby czemu w klatce? Żeby nie zwiał? Żeby na trybuny się nie rzucili? Czy odwrotnie - ci z trybun na zawodników?) to podwójna wiocha! Totalna żenada. |
Cytat:
|
Żenada :haha: obejrzałem to ''walkę'' na YouTube -internet do czegoś się przydaje :taktak: bo jak by tak człowiek czekał na toto w TV to pewnie telewizor wyleciał by przez okno :> Obejrzałem też inne walki Sylvi i paru innych kozaków :taktak: nasz miszcz nie ma co w tym sporcie szukać.:nie: http://www.youtube.com/watch?v=8RYNSBdUiFg&NR=1
|
Widać było doświadczenie, bo te low kicki nawet nie dochodziły tak jak powinny. Sylvia się ustawiał tak, że Pudzianowski był bezradny. Kondycji też nie robi się w 2 tygodnie, więc tu akurat zaskoczenia nie było, że po 2 minutach brakło pary. Ale jak to powiedzieli komentatorzy z tego filmiku wyżej: He's got a future in this sport :) Potrenuje, zrobi kondycję, powalczy z lepszymi sparingpartnerami i coś z tego może być. Warunki na pewno ma.
|
Ja tam mu życzę powodzenia :D to nic, że przegrał niech trenuje dalej szkoda tylko, że w tym samym czasie postanowił walczyć. Moim zdaniem powinien ostro trenować tak ze 2 lata jeszcze przed samą walką z Najmanem... Najman powinien fruwać jak szmata na ringu a nie, że on go tylko obkopał troszkę i koniec walki był. Ja także nie sądziłem, że wygra z Sylvią.
|
Teraz zobaczyłem początek. Do 50 sekundy wygląda to nawet nieźle. Dwa kopnięcia, potem próby przewrotu. Silvia się broni, bo potrafi, ale gdyby trwało to dłużej, może w końcu coś udałoby się zrobić. Tyle tylko, że po 50 sekundzie wyraźnie skończyły się siły.. Znowu...
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:54. |