![]() |
tak odnośnie walki ;)
Poziom każdej wypowiedzi jest na wysokim poziomie! :spoko: Aż dziw, że się tych wszystkich piosenek nauczył na pamięć :D |
Jak to szło, też się chcę na pamięć nauczyć...: Tanio skóry nie sprzedam. Naumiałem się!
|
Cytat:
Co do walki - o 22 na Polsacie się zaczyna transmisja (która trwa już od 20 na innym kanale). Ma ktoś pojęcie, o której można się spodziewać walki Pudziana? |
Tez właśnie nie chce mi się oglądać wszystkiego, byłbym wdzięczny gdyby ktoś napisał, że zaczęła się walka :)
|
Teraz strzelam, że z jakieś 20-30 minut (dwie walki chyba zostały). A kurde czekałem tylko dlatego, bo zrozumiałem, jak się zaczęła transmisja, że dwie walki i następna Pudziana. A wychodzi na to, że jednak miały być cztery..
Poczekam już, bo i tak coś na komputerze robię, ale jak bym od początku wiedział, że to tyle potrwa, to bym raczej nie czekał. ----- EDIT Kolejna walka z głowy, więc może nie będzie tak źle :) |
A polsat online gdzieś jest? :)
Bo zajęli mi pokuj z tv i nie mam gdzie oglądać ;) |
Jak ktoś chętny to się zaczyna.
A ze stron z transmisjami mam tylko tą zapisaną: http://www.soccer-live.pl/transmisje.php?id=motorsport Ale nie wiem, czy tu gdzieś jest transmisja z Polsatu. |
to co 30 sekund:D
|
No dłużej niż 30, ale wygląda że na 30 Pudzian był gotowy..
Przyznam, że mam teraz bardzo poważne wątpliwości odnośnie kariery Pudziana w MMA. Po pierwszej walce wyglądał na mazynę do zabijania (a nie ukrywajmy - o to w MMA chodzi), dzisiaj widać było bardzo duże braki. Przed walką czytałem wypowiedź chyba jego trenera odnośnie dużych braków Mariusza w boksie. Myślałem, że to zmyłka dla przeciwnika, bo który trener przed walką 'chwali' się słabościami swojego wychowanka, ale w walce widać to było wyraźnie. Jego przeciwnik, mimo że mniejszy i wyraźnie słabszy ruszał się bardzo dobrze i na dłuższą metę miałby dużą przewagę. Ciosy Pudzianowskiego to było takie walenie jak młotem, bardzo chaotyczne i bez żadnej techniki. Fatalnie to wyglądało i tylko jego siła sprawiała, że jak już coś w cokolwiek trafiło (nawet w gardę) to wyrządzało duże szkody. I druga sprawa to kondycja. Nie wiem, co to za dwurundowe walki, ale to i tak o przynajmniej dwa - trzy razy było dla Marusza za dużo. Na dobrą sprawę po pierwszym ataku, który miał walkę zakończyć (ale tego nie zrobił) nie miał on już siły na więcej. To było aż nadto widać. Lepszy zawodnik w tym momencie miałby duże szanse skończyć z nim szybko walkę. Tylko siła i masa sprawiła, że i ten tego nie zrobił (bo widać było, że próbował, ale faktycznie na dźwignie czy jakieś przewroty różnica w sile była zbyt duża - może bardziej doświadczony zawodnik by sobie poradził). Podsumowując - duża masa (według mnie za duża, wydaje mi się, że w walce z Najmanem Mariusz było dużo mniej.. 'rozlazły') i ogromna siła, ale kiepska technika i fatalna wytrzymałość. Jak dla mnie to niestety nie wróży dobrze na kolejne walki... Zwłaszcza nie rozumiem tego fatalnego przygotowania kondycyjnego. Nie można zakładać, że najintensywniejszy nawet pierwszy atak na pewno się powiedzie i nie będzie ciągu dalszego. Trzeba mieć na niego siły.. |
może gdyby tyle nie śpiewał, miał by lepszą kondycję. Bo prawda jest taka, że nie było źle, ale kondycji brak całkowicie... i to duża wada...
no i ogólnie przyjmował Mariusz wszystkie ciosy na mięśnie... zero gardy... |
Tragiczna wiocha!!!
Pudzian spuchł po kilkunastu sekundach, reszta to ordynarna szarpanina. Czasu i słów szkoda. Wróciły czasy gladiatorów, i żądnej krwi publiki. I to ma byc sport? Dajcie im sztachety, bedzie swojsko "SztachMMAeta" :) |
Noo zasapał się Pudzian strasznie... nie będzie kolorowo na następnej walce.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
chyba wolałem nie mieć tej informacji... ;)
----- EDIT Leci teraz w tle jeszcze ta ostatnia walka i widzę, że co chwila jest dźwignia z duszeniem. To wolno dusić w tych walkach? W czasie walki Pudzianowski miał dwa albo trzy takie momenty, kiedy miałem wrażenie, że jakby zamiast próbować uderzać leżącego przeciwnika, zaczął go przyduszać, to ze swoją siłą, tamten długo by nie wytrzymał. Można tak? (czy może tylko w jakichś dźwigniach?) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:05. |