Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Pytanie do Warszawiaków (komunikacja w mieście) (https://forum.cdrinfo.pl/f5/pytanie-warszawiakow-komunikacja-miescie-83414/)

pali 21.04.2011 19:46

No nie wiem czy dobrze rozumiemy się :)

Ty z Nieporętu na Połczyńską, a ja Tobie mówię abyś jechał prosto do Marek.
I dalej prościutko przez Centrum aż do Towarowej - nie jedziesz wtedy ani Modlińską ani Prymasa i Grójecką też nie musisz (Żwirki i Wigury lepiej)
Jedyny delikatny korek możesz mieć od Placu Zamkowego do Placu Bankowego - ale tam się nie stoi zupełnie, raczej jeden za drugim 20 km/h.

Możesz też nie zjeżdżać z 631 aż do Marsa i mostem Siekierkowskim, ale to w km może być dalej, chyba że dalekie Okęcie to niekoniecznie.

Wydaje mi się, że na obydwu trasach jest luźniej, niż na tej, którą jeździsz.

ed hunter 21.04.2011 19:48

Dzisiaj był bardzo mały ruch w Warszawie...

Kris 21.04.2011 19:50

No podobnie wcześniej jeździłem, tylko właśnie korki się tworzyły. Zacząłem jeździć Prymasa i sądząc po tym, co piszesz, większość się przerzuciła na Prymasa i zrobiło się luźniej w centrum. Dobrze wiedzieć, że już nie warto omijać centrum. Dzięki. :piwo:

pali 21.04.2011 19:52

Kup sobie motór, olej katamaran ;)
Po 130 km z Ostrejłąki nawet miło będzie przystanąć i ręce rozprostować ;)

grzeniu 21.04.2011 19:53

O to to!
Motór to jest to :spoko:

Kris 21.04.2011 19:56

Moja prywatna małżonka niestety nie reflektuje... Mi się taka Yamaha Virago na początek marzy... ale głównej księgowej nie przekonam do tego. Prędzej mi pozwoli Nikona D3x kupić. :)

ed hunter 21.04.2011 19:59

Wszystko zależy od godziny, od dnia i od przypadku. Nie da się na duży procent powiedzieć, że dzisiaj tą drogą pojedziesz. Ogólnie kryzys, cena paliwa i parkowania w mieście zmniejszyły korki, ale są godziny (po 8:00 np.) kiedy się stoi paskudnie w niektórych rejonach...

Część korków można jakoś objechać, ale to też niewiele daje, wszystkie da się objechać rowerem.:D

Mótorem tym bardziej, chociaż nielegalnie.

grzeniu 21.04.2011 22:25

Cytat:

Napisany przez Kris (Post 1158066)
Moja prywatna małżonka niestety nie reflektuje... Mi się taka Yamaha Virago na początek marzy... ale głównej księgowej nie przekonam do tego. Prędzej mi pozwoli Nikona D3x kupić. :)

A zerknij pod moim nickiem. :D
Pokaż jej, najlepiej na żywo, to pewnie zmieni zdanie :spoko:
A co tam będę ci opowiadał - pogadaj sobie z Grzeniową na ten temat.

andrzejj9 14.11.2011 23:24

Trochę naciągany temat, ale żeby nie zakładać nowego...

Próbuję znaleźć noclegi/pokoje w jakimś mieście według odległości od danej lokalizacji. Tzn. coś się odbywa w punkcie A, a ja chcę znaleźć pokój do wynajęcia jak najbliżej tego miejsca. Czy jest jakaś wyszukiwarka, która coś takiego umożliwia?

Z tych, które sprawdzałem, najbliżej jest Zumi, ale w sumie nic nie znalazłem (to jednak małe miasto, więc może w pobliżu w ogóle nic nie ma). Co jeszcze warto spróbować?

Kris 15.11.2011 06:26

mapa.targeo.pl

andrzejj9 16.11.2011 21:46

Dzięki, ale nie jestem w stanie nic na tej mapie znaleźć. Zakładam, że to po prostu takie miejsce i faktycznie nic tam nie ma (chociaż już Zumi pokazywał mi więcej).

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:19.