![]() |
No nie wiem czy dobrze rozumiemy się :)
Ty z Nieporętu na Połczyńską, a ja Tobie mówię abyś jechał prosto do Marek. I dalej prościutko przez Centrum aż do Towarowej - nie jedziesz wtedy ani Modlińską ani Prymasa i Grójecką też nie musisz (Żwirki i Wigury lepiej) Jedyny delikatny korek możesz mieć od Placu Zamkowego do Placu Bankowego - ale tam się nie stoi zupełnie, raczej jeden za drugim 20 km/h. Możesz też nie zjeżdżać z 631 aż do Marsa i mostem Siekierkowskim, ale to w km może być dalej, chyba że dalekie Okęcie to niekoniecznie. Wydaje mi się, że na obydwu trasach jest luźniej, niż na tej, którą jeździsz. |
Dzisiaj był bardzo mały ruch w Warszawie...
|
No podobnie wcześniej jeździłem, tylko właśnie korki się tworzyły. Zacząłem jeździć Prymasa i sądząc po tym, co piszesz, większość się przerzuciła na Prymasa i zrobiło się luźniej w centrum. Dobrze wiedzieć, że już nie warto omijać centrum. Dzięki. :piwo:
|
Kup sobie motór, olej katamaran ;)
Po 130 km z Ostrejłąki nawet miło będzie przystanąć i ręce rozprostować ;) |
O to to!
Motór to jest to :spoko: |
Moja prywatna małżonka niestety nie reflektuje... Mi się taka Yamaha Virago na początek marzy... ale głównej księgowej nie przekonam do tego. Prędzej mi pozwoli Nikona D3x kupić. :)
|
Wszystko zależy od godziny, od dnia i od przypadku. Nie da się na duży procent powiedzieć, że dzisiaj tą drogą pojedziesz. Ogólnie kryzys, cena paliwa i parkowania w mieście zmniejszyły korki, ale są godziny (po 8:00 np.) kiedy się stoi paskudnie w niektórych rejonach...
Część korków można jakoś objechać, ale to też niewiele daje, wszystkie da się objechać rowerem.:D Mótorem tym bardziej, chociaż nielegalnie. |
Cytat:
Pokaż jej, najlepiej na żywo, to pewnie zmieni zdanie :spoko: A co tam będę ci opowiadał - pogadaj sobie z Grzeniową na ten temat. |
Trochę naciągany temat, ale żeby nie zakładać nowego...
Próbuję znaleźć noclegi/pokoje w jakimś mieście według odległości od danej lokalizacji. Tzn. coś się odbywa w punkcie A, a ja chcę znaleźć pokój do wynajęcia jak najbliżej tego miejsca. Czy jest jakaś wyszukiwarka, która coś takiego umożliwia? Z tych, które sprawdzałem, najbliżej jest Zumi, ale w sumie nic nie znalazłem (to jednak małe miasto, więc może w pobliżu w ogóle nic nie ma). Co jeszcze warto spróbować? |
mapa.targeo.pl
|
Dzięki, ale nie jestem w stanie nic na tej mapie znaleźć. Zakładam, że to po prostu takie miejsce i faktycznie nic tam nie ma (chociaż już Zumi pokazywał mi więcej).
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:19. |