Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 07.08.2004, 23:18   #17
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
zakladam ze kolega loczek ma zly dzien - zdaza sie, tylko po co psuc innym nastroj

co do tematu - zalezy to niestety od karty, a jeszcze bardziej od sterow jakie zdecydowal sie splodzic producent

kiedy jeszcze mialem sb 128 podpinalem wyjscie liniowe ze wzmacniacza pod wejscie liniowe karty dzwiekowej [nazywalo sie dokladnie line in] wybieralem najzwyklejszy w swiecie 'rejestrator dzwieku windows' i zwalalem caly strumien do wava - bo to czym sie drania lapie nie ma znaczenia, edycji mozna dokonac pozniej, jakosc byla zadowalajaca [jak na kabelek za 4 zlote] i nigdy nie wnikalem w szczegoly

od pewnego czasu mam soundstorm [nforce2] - i o ile jakosc dzwieku mnie zadziwia to 'mozliwosci' sterownika dobijaja - do dzis nie wiem jak to cudo zmusic do pracy w [obslugiwanym podobno] trybie full-duplex - objawy mam identyczne jak ty - cichy, ledwo wystajacy ponad moc szumow sygnal, podbicie go konczy sie klasycznym przesterem i prostokatnymi sinusoidami - porazka

z teog co sie orientuje kazdy program bedzie umial dokladnie to na co pozwoli mu sterownik - zostaje grzebanie w opcjach sterownika, niestety u mnie sa tak ubogie ze zal dupe sciska i z nagrywania czegokolwiek juz dawno zrezygnowalem :/

nie pamietam czym sie roznily wejscia liniowe, sygnalowe i mikrofonowe - jedno chyba mialo znacznie wieksze amplitudy, a mikrofonowe jakas inna imp., ale to juz tylko domysly - wtykajac wtyczki na slepo nic nie popsulem, sadze wiec ze to dosc niegrozne eksperymenty

Twoje uprawnienia: