![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
zakladam ze kolega loczek ma zly dzien - zdaza sie, tylko po co psuc innym nastroj
co do tematu - zalezy to niestety od karty, a jeszcze bardziej od sterow jakie zdecydowal sie splodzic producent kiedy jeszcze mialem sb 128 podpinalem wyjscie liniowe ze wzmacniacza pod wejscie liniowe karty dzwiekowej [nazywalo sie dokladnie line in] wybieralem najzwyklejszy w swiecie 'rejestrator dzwieku windows' i zwalalem caly strumien do wava - bo to czym sie drania lapie nie ma znaczenia, edycji mozna dokonac pozniej, jakosc byla zadowalajaca [jak na kabelek za 4 zlote] i nigdy nie wnikalem w szczegoly od pewnego czasu mam soundstorm [nforce2] - i o ile jakosc dzwieku mnie zadziwia to 'mozliwosci' sterownika dobijaja - do dzis nie wiem jak to cudo zmusic do pracy w [obslugiwanym podobno] trybie full-duplex - objawy mam identyczne jak ty - cichy, ledwo wystajacy ponad moc szumow sygnal, podbicie go konczy sie klasycznym przesterem i prostokatnymi sinusoidami - porazka z teog co sie orientuje kazdy program bedzie umial dokladnie to na co pozwoli mu sterownik - zostaje grzebanie w opcjach sterownika, niestety u mnie sa tak ubogie ze zal dupe sciska i z nagrywania czegokolwiek juz dawno zrezygnowalem :/ nie pamietam czym sie roznily wejscia liniowe, sygnalowe i mikrofonowe - jedno chyba mialo znacznie wieksze amplitudy, a mikrofonowe jakas inna imp., ale to juz tylko domysly - wtykajac wtyczki na slepo nic nie popsulem, sadze wiec ze to dosc niegrozne eksperymenty
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.08.2004
![]() |
czy to wszystko na co cie stac? dowcipy tego pokroju swiadcza ze masz umysl czterolatka, a sadzac po poczuciu humoru to nie chcialbym sie spotkac z twoja rodzina. a tak a propos czy nikt nie moze wyrzucic z forum osob ktore nei maja pojecia o czym pisza - taki maly apel do moderatora - moze jakis ban tygodniowy, miesieczny (moze na zawsze
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
![]() |
wiem ze to nie do mnie
![]() ![]() ps. u mnie najlepsze efekty [wlasnie sprawdzilem] daje lapanie wejscia AUX z tego j.. Sound storma - niestety 'najlepsze' oznacza, ze przystawienie mikrofonu do glosnika da lepszy efekt...
![]() |
![]() |
#19 |
Kocham Agnieszke T. !!!
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() |
Siedziszna forum od dzisiaj a chcesz zebym to ja dostal bana na tydzien
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Nowy na forum
![]() |
a juz myslalem ze nie ma tutaj ludzi kompetentnych. chwala tobie -Sid-The-Rat=>. niestety nadal pozostalem ze swoim problemem. niestety posiadam dzwiek zintegrowany na plycie glownej a sterownik dzwieku - hhm no coz nawet nie chce widziec jego opcji bo szkoda moich biednych oczu.
co do typow to wiem ze wejscia/wyjscia liniowe dysponuja mala amplituda sygnalu, natomiast nei wiem jak jest z mikrofonowym. a jeszcze jedno mowiac wyjscie liniowe wzmacniacza miales a mysli wyjscie sluchawkowe? - bo sie troszku pogubile |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Twoja wieża musi mieć wyjście stereofoniczne w postaci dwóch gniazd cinch (czarny i czerwony kolor) ...i podłączasz do karty dzwiekowej wejscie liniowe LINE IN wtykiem minijack .Włączasz, podgłaśniasz w mikserze oprogramowania karty muzycznej i nagrywasz np.w CoolEdit 2000
Jeśli nie masz wyjścia lioniowego w wieży ,podłączasz do wyjscia mikrofonoego i także podłączasz do LineIn w karcie muz....niestety wzmacniacze mikrofonowe w wieżach są bardzo niskiej jakości co sie odbija na bardzo słabej jakości dzwięku.
Jak mądrze zadawać pytania Ostatnio zmieniany przez Maciej : 07.08.2004 o godz. 23:33 |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Nowy na forum
![]() |
no widzisz ty przynajmniej masz wejscie aux
![]() ja niestety nie dysponuje nawet takim a dlaczego kolega loczek nie wyszukuje juz bledow w moich wypowiedziach? czyzby strajk? zastanow sie co ty robisz, a potem zastanow sie drugi raz, bo nie jest wazne jak kto jest dlugo na forum, a to co soba reprezentuje |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
![]() |
nie, wyjscie 2*chinch [czy jak to sie tam pisze] sluzace do podlaczania jakis innych elementow [glownie magnetofonu pewnie, choc takiego czegos nie posiadam, zgrywalem plyty gramofonowe] podpisane 'aux out' - nabylem kabelek 2chinhc-1minijack i pojechalem
podejrzewam ze wyjscie sluchawkowe zrobiloby dokladnie to samo - ale tamto po prostu podlaczeylem pewnie jako pierwsze i dzialalo [bylem wtedy kompletnym laikiem, i nie bardzo rozumialem co robie]
![]() |
![]() |
#24 |
Nowy na forum
![]() |
wszystko ladnie i pieknie macieju ale teori nie sprawdza sie w praktyce - niestety - poniewaz probowalem tego i ch..... mi to dalo. jest nawet gorzej niz z wyjscia sluchawkowego bo nie slychac zadnych dzwiekow poza szumami
a tak a propos to w moim magnetofonie nie ma wyjscia w postaci dwoch chcinchow, a jakies koncowki zaciskowe na sprezynkach ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Nowy na forum
![]() |
ludzie sukces
das ist working - walkman -> wjescie mic. tylko zaj... buczy bo zasliam go z sieci i pracuje nad tym jak to wyciac |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
spróbuj przez wzmacniacz lub przedwzmacniacz...oczywiście jeśli takowy posiadasz...
magnetofon ->wzmacniacz -> karta dzwiękowa te końcówki zaciskowe sprężynowe to pewnie pod głosniki ![]()
Jak mądrze zadawać pytania Ostatnio zmieniany przez Maciej : 07.08.2004 o godz. 23:43 |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Nowy na forum
![]() |
dokladnie
![]() ale niestety moj wzmacniacz jest rozbebeszony bo wymieniam w nim koncowki mocy. ale sprobuje podlaczyc pod zwykly magnetofon. pozdrafiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
![]() |
zrob spectrogram tego co nagrales - DOKLADNIE okresl przedzial 50hz pasma - a potem zaloz na to band-pass wycinajac dokladnie ten kawalek [bedziesz potrzebowal juz jakiegos powazniejszego programu zeby dokladnie okreslic parametry filtra, pamietaj tez ze NIE wycina sie prostokatem [efekt gibbsa] tylko czyms a la gausoida, ale ot juz pewnie znajdziesz w programie ktorego zdecydujesz sie uzyc [polecam darmowe Audacity]
albo zasil drania za baterii - przeciez to walkman... ![]() ps. na zakonczenie poprosze o jakis namiar na ten sprzet grajacy - chetnie sie dowiem co to ![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Nowy na forum
![]() |
widzisz nei chcialbym sie zle wyrazic ale nie mam pojecia o czym mowisz poniewaz nigdy tak na dobra sprawe nie zjamowalem sie obrobka dzwieku (taka bardziej powazna) - bo tam przycicac, podglosnic, ale to wszytsko. uzywam goldenwave'a i nero wave editor.
natomiast mam do przegrania kilkadziesiat kaset wiec zbankrutowalbym na bateriach wiec zasilalem go z sieci, ale sprobuje jeszcze przez jakis magnetofon. mowiac "namiar na sprzet grajacy" nie wiem czy dobrze kumam ale wydaje mi sie ze chodzi ci o to abym podal ci jego symbol (al eze mnie nie kumaate zwierze ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
dupa a nie
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.08.2004
![]() ![]() |
Cytat:
Świetne , popłakałem się ze śmiechu ! zwłaszcza "101 sposobów zeby nie dzialalo" mnie rozczuliło. Ale tacy "ludzie"? jak Loczek też muszą być bez nich świat byłby smutniejszy. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|