Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 07.08.2004, 23:18   #16
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
zakladam ze kolega loczek ma zly dzien - zdaza sie, tylko po co psuc innym nastroj

co do tematu - zalezy to niestety od karty, a jeszcze bardziej od sterow jakie zdecydowal sie splodzic producent

kiedy jeszcze mialem sb 128 podpinalem wyjscie liniowe ze wzmacniacza pod wejscie liniowe karty dzwiekowej [nazywalo sie dokladnie line in] wybieralem najzwyklejszy w swiecie 'rejestrator dzwieku windows' i zwalalem caly strumien do wava - bo to czym sie drania lapie nie ma znaczenia, edycji mozna dokonac pozniej, jakosc byla zadowalajaca [jak na kabelek za 4 zlote] i nigdy nie wnikalem w szczegoly

od pewnego czasu mam soundstorm [nforce2] - i o ile jakosc dzwieku mnie zadziwia to 'mozliwosci' sterownika dobijaja - do dzis nie wiem jak to cudo zmusic do pracy w [obslugiwanym podobno] trybie full-duplex - objawy mam identyczne jak ty - cichy, ledwo wystajacy ponad moc szumow sygnal, podbicie go konczy sie klasycznym przesterem i prostokatnymi sinusoidami - porazka

z teog co sie orientuje kazdy program bedzie umial dokladnie to na co pozwoli mu sterownik - zostaje grzebanie w opcjach sterownika, niestety u mnie sa tak ubogie ze zal dupe sciska i z nagrywania czegokolwiek juz dawno zrezygnowalem :/

nie pamietam czym sie roznily wejscia liniowe, sygnalowe i mikrofonowe - jedno chyba mialo znacznie wieksze amplitudy, a mikrofonowe jakas inna imp., ale to juz tylko domysly - wtykajac wtyczki na slepo nic nie popsulem, sadze wiec ze to dosc niegrozne eksperymenty

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 07.08.2004, 23:22   #17
DJ_Sivy
Nowy na forum

Data rejestracji: 07.08.2004
DJ_Sivy w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
czy to wszystko na co cie stac? dowcipy tego pokroju swiadcza ze masz umysl czterolatka, a sadzac po poczuciu humoru to nie chcialbym sie spotkac z twoja rodzina. a tak a propos czy nikt nie moze wyrzucic z forum osob ktore nei maja pojecia o czym pisza - taki maly apel do moderatora - moze jakis ban tygodniowy, miesieczny (moze na zawsze )
DJ_Sivy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.08.2004, 23:24   #18
-Sid-The-Rat=>

wiem ze to nie do mnie ale jeszcze nikt nigdy pod moim postem nie napisal ze nie wiem co mowie [to taki zart, naturalnie]

ps. u mnie najlepsze efekty [wlasnie sprawdzilem] daje lapanie wejscia AUX z tego j.. Sound storma - niestety 'najlepsze' oznacza, ze przystawienie mikrofonu do glosnika da lepszy efekt...
Stary 07.08.2004, 23:26   #19
Loczek
Kocham Agnieszke T. !!!

Data rejestracji: 24.02.2003
Loczek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Siedziszna forum od dzisiaj a chcesz zebym to ja dostal bana na tydzien a i odwal sie od rodziny bo teraz to przegioles.
Loczek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.08.2004, 23:29   #20
DJ_Sivy
Nowy na forum

a juz myslalem ze nie ma tutaj ludzi kompetentnych. chwala tobie -Sid-The-Rat=>. niestety nadal pozostalem ze swoim problemem. niestety posiadam dzwiek zintegrowany na plycie glownej a sterownik dzwieku - hhm no coz nawet nie chce widziec jego opcji bo szkoda moich biednych oczu.

co do typow to wiem ze wejscia/wyjscia liniowe dysponuja mala amplituda sygnalu, natomiast nei wiem jak jest z mikrofonowym.

a jeszcze jedno mowiac wyjscie liniowe wzmacniacza miales a mysli wyjscie sluchawkowe? - bo sie troszku pogubile
Stary 07.08.2004, 23:30   #21
Maciej
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 31.12.2002
Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Twoja wieża musi mieć wyjście stereofoniczne w postaci dwóch gniazd cinch (czarny i czerwony kolor) ...i podłączasz do karty dzwiekowej wejscie liniowe LINE IN wtykiem minijack .Włączasz, podgłaśniasz w mikserze oprogramowania karty muzycznej i nagrywasz np.w CoolEdit 2000
Jeśli nie masz wyjścia lioniowego w wieży ,podłączasz do wyjscia mikrofonoego i także podłączasz do LineIn w karcie muz....niestety wzmacniacze mikrofonowe w wieżach są bardzo niskiej jakości co sie odbija na bardzo słabej jakości dzwięku.

Ostatnio zmieniany przez Maciej : 07.08.2004 o godz. 23:33
Maciej jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.08.2004, 23:32   #22
DJ_Sivy
Nowy na forum

no widzisz ty przynajmniej masz wejscie aux
ja niestety nie dysponuje nawet takim

a dlaczego kolega loczek nie wyszukuje juz bledow w moich wypowiedziach? czyzby strajk? zastanow sie co ty robisz, a potem zastanow sie drugi raz, bo nie jest wazne jak kto jest dlugo na forum, a to co soba reprezentuje
Stary 07.08.2004, 23:35   #23
-Sid-The-Rat=>

nie, wyjscie 2*chinch [czy jak to sie tam pisze] sluzace do podlaczania jakis innych elementow [glownie magnetofonu pewnie, choc takiego czegos nie posiadam, zgrywalem plyty gramofonowe] podpisane 'aux out' - nabylem kabelek 2chinhc-1minijack i pojechalem

podejrzewam ze wyjscie sluchawkowe zrobiloby dokladnie to samo - ale tamto po prostu podlaczeylem pewnie jako pierwsze i dzialalo [bylem wtedy kompletnym laikiem, i nie bardzo rozumialem co robie]
Stary 07.08.2004, 23:36   #24
DJ_Sivy
Nowy na forum

wszystko ladnie i pieknie macieju ale teori nie sprawdza sie w praktyce - niestety - poniewaz probowalem tego i ch..... mi to dalo. jest nawet gorzej niz z wyjscia sluchawkowego bo nie slychac zadnych dzwiekow poza szumami

a tak a propos to w moim magnetofonie nie ma wyjscia w postaci dwoch chcinchow, a jakies koncowki zaciskowe na sprezynkach (le joke)
Stary 07.08.2004, 23:40   #25
DJ_Sivy
Nowy na forum

ludzie sukces
das ist working - walkman -> wjescie mic. tylko zaj... buczy bo zasliam go z sieci i pracuje nad tym jak to wyciac
Stary 07.08.2004, 23:40   #26
Maciej
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 31.12.2002
Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
spróbuj przez wzmacniacz lub przedwzmacniacz...oczywiście jeśli takowy posiadasz...
magnetofon ->wzmacniacz -> karta dzwiękowa

te końcówki zaciskowe sprężynowe to pewnie pod głosniki

Ostatnio zmieniany przez Maciej : 07.08.2004 o godz. 23:43
Maciej jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.08.2004, 23:44   #27
DJ_Sivy
Nowy na forum

dokladnie
ale niestety moj wzmacniacz jest rozbebeszony bo wymieniam w nim koncowki mocy. ale sprobuje podlaczyc pod zwykly magnetofon.
pozdrafiam
Stary 07.08.2004, 23:44   #28
-Sid-The-Rat=>

zrob spectrogram tego co nagrales - DOKLADNIE okresl przedzial 50hz pasma - a potem zaloz na to band-pass wycinajac dokladnie ten kawalek [bedziesz potrzebowal juz jakiegos powazniejszego programu zeby dokladnie okreslic parametry filtra, pamietaj tez ze NIE wycina sie prostokatem [efekt gibbsa] tylko czyms a la gausoida, ale ot juz pewnie znajdziesz w programie ktorego zdecydujesz sie uzyc [polecam darmowe Audacity]

albo zasil drania za baterii - przeciez to walkman...

ps. na zakonczenie poprosze o jakis namiar na ten sprzet grajacy - chetnie sie dowiem co to
Stary 07.08.2004, 23:55   #29
DJ_Sivy
Nowy na forum

widzisz nei chcialbym sie zle wyrazic ale nie mam pojecia o czym mowisz poniewaz nigdy tak na dobra sprawe nie zjamowalem sie obrobka dzwieku (taka bardziej powazna) - bo tam przycicac, podglosnic, ale to wszytsko. uzywam goldenwave'a i nero wave editor.
natomiast mam do przegrania kilkadziesiat kaset wiec zbankrutowalbym na bateriach wiec zasilalem go z sieci, ale sprobuje jeszcze przez jakis magnetofon.
mowiac "namiar na sprzet grajacy" nie wiem czy dobrze kumam ale wydaje mi sie ze chodzi ci o to abym podal ci jego symbol (al eze mnie nie kumaate zwierze ) wiec jest to unitra - diora at9100 - chyba jakos tak bo nie mam go podreka bo jest w "warsztacie"
Stary 08.08.2004, 00:03   #30
Czołgista
dupa a nie
Zlotowicz

Data rejestracji: 06.08.2004
Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez DJ_Sivy
masz szczescie ze tu nie wypada flugac bo oczy by cie zabolaly. jesli ktos pisze ze chce podlaczyc cos pod wejscie to zapewne jest mowa o wyjsciu tego urzadzenia. jesli mowe ze chce podlaczy magnetofon pod wejscie line in to znaczy ze chce polaczyc jego wyjscie sluchawkowe albo glosnikowe z wejsciem w kompie. tego prosciej si enie da wytlumaczyc, ale mozesz napisac ksiazke "elektronika dla kretynow" albo z "elektronika na opak", "101 sposobów zeby nie dzialalo"

moze ktos kreatywny podpowie mi dlaczego pojawia mi sie skladowa stala na jednym wejsciu, albo jeszcze lepiej jak ja usunac

Świetne , popłakałem się ze śmiechu !
zwłaszcza "101 sposobów zeby nie dzialalo" mnie rozczuliło.
Ale tacy "ludzie"? jak Loczek też muszą być bez nich świat byłby smutniejszy.
Czołgista jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: