Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Reputka... (https://forum.cdrinfo.pl/f5/reputka-44622/)

Pagerus 23.12.2004 12:30

Pierwsze reputki by Pager rozdane :D Oczywiście w atmosferze świątecznej :)

Maciej 22.12.2004 13:31

a moje medale są zbyt cenne, aby tak rozdawać na lewo i na prawo :)

nimal 22.12.2004 13:07

eh, te ograniczenia
jak komus nie zdaze przed switami to na dobry nowy rok kopne reputke pod opieke :D

mgit 22.12.2004 12:25

Reputki rozdane chyba wszystkim z tego postu :)
Tak więc jeśli o kimś zapomniałem to pisac na PW :)

icemac 22.12.2004 10:30

snofoo poszly ;) sdo trznych uzytkownikow :mruga:

Ormianin 21.12.2004 18:53

Medale dzis przyznane :)

kodziu 21.12.2004 18:52

Ilość załączników: 1
Patrzcie jaki fajny programik znalazłem :)

Pagerus 21.12.2004 15:13

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
"Taaa, za niespotykaną odwagę i zasługi przyznajemy szanownemu obywatelowi andrzejj9 śliwkowy medal uznanego forumowicza" ;)

Ja tam bym wolał złoty - albo chociaż srebrny :P

andrzejj9 21.12.2004 14:11

Cytat:

Napisany przez Pagerus
To te całe medale można oddzielnie wprowadzić - obok reputek :) Reputki wyrażałyby coś w stylu popularności danego usera i wyrazów sympatii ze strony innych userów - a medale byłyby odznaczeniami od szefostwa :)

"Taaa, za niespotykaną odwagę i zasługi przyznajemy szanownemu obywatelowi andrzejj9 śliwkowy medal uznanego forumowicza" ;)

Pagerus 21.12.2004 13:52

To te całe medale można oddzielnie wprowadzić - obok reputek :) Reputki wyrażałyby coś w stylu popularności danego usera i wyrazów sympatii ze strony innych userów - a medale byłyby odznaczeniami od szefostwa :)

Berion 21.12.2004 13:07

Cytat:

Napisany przez Berion
A ja mam taki problem z reputkami:
Otóż korzystam z Mozilla'i i kiedy chcę dać komuś + otwierając to okienko w nowym tab'ie się nie da. Następnie klikam na symbol reputki w celu jej dodania tej samej osobie (po nieudanej próbie) i co? I nico: "powinieneś dać trochę reputacji innym użytkownikom zanim ją dasz xxx".
Drugi przykład: Jestem niecierpliwy i zanim się strona całkowicie doczyta kliknę na symbol reputki. Mozilla nie reaguje. Kiedy sie doczyta klikam ponownie i: ten sam komunikat... ...

W takim razie: Czy poprzez samo kliknięcie na ikonkę ""inicjowana jest informacja"" (cholera, nie wiem jak to opisać) o fakcie jej przyznania?

Cytat:

Napisany przez MacGyver
@Berion, musisz dać 20 reputek innym osobom zanim daszą ja tej samej osobie ponownie [...]

Wiem. O to chodzi właśnie, że już dałem chyba więcej osobom niźli 20! :taktak:

Cytat:

Napisany przez Maciej
A co wy na to...:
...reputacje powinni rozdawać tylko administracja i moderatorzy ZASŁUGUJĄCYM użytkownikom Forum np. za zasługi/pomoc/wykazanie się itp., bez żadnych limitów i z innną punktacją. [...]

Zgadzam sie w 100%. Tak powinno być od samego początku. Teraz to raczej nie ma sensu (No bo jak? Nagle się wszystkim licznik wyzeróje? Część osób napewno dostała gratyfikacje od mod'ów/admin'ów za tutoriale itp. i nagle miałoby im się to odebrać?)

mr_spock 21.12.2004 13:04

Cytat:

Napisany przez Maciej
A co wy na to...:
...reputacje powinni rozdawać tylko administracja i moderatorzy ZASŁUGUJĄCYM użytkownikom Forum np. za zasługi/pomoc/wykazanie się itp., bez żadnych limitów i z innną punktacją. Napewno będą bardziej cieszyć niż teraz. W końcu medale w wojsku także dostaje się od dowództwa.

Myślę , że sens reputacji minął się już dawno...i wiem że niektórzy też tak myślą.
Może macie inne pomysły, na sens rozdawania i istnienia reputacji.

Medale to wlasnie mialy byc osobno przydzielane
wiec nie zmieniajmy zasad zabawy :)

Pagerus 21.12.2004 10:42

Zobaczymy co się w końcu stanie z tymi reputkami... :) A na razie - kolejnych 5 prezentów poszło do grzecznych użytkowników ;)

maj3 21.12.2004 10:09

Cytat:

Napisany przez Maciej
A co wy na to...:
...reputacje powinni rozdawać tylko administracja i moderatorzy ZASŁUGUJĄCYM użytkownikom Forum np. za zasługi/pomoc/wykazanie się itp., bez żadnych limitów i z innną punktacją. Napewno będą bardziej cieszyć niż teraz. W końcu medale w wojsku także dostaje się od dowództwa.

Myślę , że sens reputacji minął się już dawno...i wiem że niektórzy też tak myślą.

to juz lepiej zlikwidować niz dac miodom i adm :bicz:
imho modzi i administratorzy nie powinni dawać reputek to zabawa dla userów :piwo: :fiu: 8 )

Weron 21.12.2004 10:07

Cytat:

Napisany przez Maciej
A co wy na to...:
...reputacje powinni rozdawać tylko administracja i moderatorzy ZASŁUGUJĄCYM użytkownikom Forum np. za zasługi/pomoc itp., bez żadnych limitów i z innną punktacją. Napewno będą bardziej cieszyć niż teraz. W końcu medale w wojsku także dostaje się od dowództwa.

Witam
Wedlug mnie nie ma sensu modyfikowac tego.Jest jak jest i niech tak bedzie.Przeciez z gory bylo wiadomo jak to bedzie wygladalo.Przynajmniej ja tak to widzialem i nie pomylilem sie.
Jesli jest gdzie w spoleczenstwie jakas grupa, ktora przebywa ze soba w dobrych relacjach to sobie pomaga itp.
Na forum tez sobie pomagamy w jakis tam sposob a, ze przy okazji zostaly wprowadzone reputki to ludzie sobie daja i sie bawia w ten sposob.
Nikt logiczny nie podchodzi do tego, ze ilosc reputek swiadczy o tym, ze uzytkownik xy jest jakims tam wybitnym czy tez niewybitnym znawca tematu.
Jest moze tylko co najwyzej popularniejszy lub czesciej sie udziela.
Aby dowiedziec sie kto jest takim znawca to nie nalezy spogladac na jakies reputki tylko przebywac na forum i patrzec kto co skrobie na nim.
Wiec po co teraz psuc ta zabawe i zabrac te reputki lub modyfikowac i kombinowac?
W skrocie przypomina to kombinowanie z liczba postow tudziez ich blokowaniem na off-topic.
To takie moje skromne zdanie
Pozdrawiam.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:17.