![]() |
jutro będzie mniam ,mniam ,mniam :taktak: bo też idę :jezyk:
|
dziś tylko 3sztuki , dwa wymiarowe :ysz:
|
Ja mam kilkadziesiąt ryb do zjedzenia... kupiłem paczkę szprotek wędzonych :D
A koty jakie szczęśliwe! |
Byłyby jeszcze szczęśliwsze gdyby te szproty surowe były. :P
|
Ja tam najbardziej się cieszę z 6 łbów szczupaczych , które mam w zamrażalce , za rybą nie przepadam , chociaż świeżo usmażoną czasem jem , ale najbardziej uwielbia rosół z rybich głów na makaronie :D
|
Surowe szproty, to w tej części kraju chyba tylko do wędzarni trafiają i to pewnie nie często, bo lepiej wędzone przywieźć z nad morza, diabli wiedzą, czy by im pasowało, świeże śledziki bałtyckie są dla nich be, a rozmrożony morszczuk z końca świata, wspaniały. :)
Zupka rybna dobra rzecz! :spoko: Ja lubię taką trochę przyostrzoną dobrą papryką. :jem: Mam w lodówce jeszcze trochę rosołu z ryby, jak to Rycho mówił o kurczakach. :D |
Dajcie mi te tuszki szczupacze, a rybie ryje se zostawcie.
Wszyscy będą szczęśliwi. |
Jak już gadamy o rybim żarciu, to ja bym z chęcią "wciągnął" dorsza ze smażalni w Antoninie.
:D |
Jedziemy? Ja mogę ruszać rano. :D
|
Dorsz w Antoninie jest tylko drogi.
Dobry i niedrogi jest w Łazach. |
Ilość załączników: 3
Pochmurno ,mglisto +7*C a teraz pada :ysz: dziś 3 szczupaczki 51,47 i 43 z kajaczka :D
|
Bardzo ładny szczupak. Lubię chodzić na ryby, prowadzić prowadzić akwarium (oczywiscie tam rybki kupuję z zoologicznego). Bardzo ładny ten szczupak. Nie wymiarowe (według PZW ale fajnie złowić takiego). Jutro jak będzie pogoda też pójdę na rybki. Długo nie byłem. Ostatnio 2 miesiące temu, ponieważ korzonki mnie łapią na zewnątrz...
Edycja: tak jeszcze odnośnie mojego postu. -Mój pierwszy szczupak złowiony na gumkę - https://www.youtube.com/watch?v=qVEqQehwEhs (filmik youtube) -Moje akwarium - http://www.pupilowy.pl/akwarium-bartosza/ (galeria zdjęć - 3 zdjęcia) Jutro jak pójdę na rybki to pokażę moje łupy. Ryby zawsze wypuszczam... |
Dzisiaj pochmurno +8*C łapki bolą po wczorajszym wiosłowaniu :ysz: więc dziś pływał brat , złowił 5 szczupaków nie wymiarowych , a ja jednego ale wymiarowego :spoko: ale darowałem mu życie :taktak:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:31. |