![]() |
jakieś większe okazy okonia się trafiły? :)
|
Największy złowiony przez brata maił pół kilo , reszta tak jak widać ,okoń u nas ma wymiar ochronny 15cm. mniejsze raczej nie brały ,za to jazgarz taki jak palec brał k***aZmarzłem ale jestem zadowolony , fajnie spędziłem czas , na lodzie byłem 3 raz w życiu , bo zmarźlakiem jestem :P
|
No to pół kilo to już jest okoń, a to taka smaczna ryba :)
Cały dzień na powietrzu to fajna sprawa, a po całym takim dniu człowiek od tego tlenu to jak by w łeb czymś dostał :D |
:) Pięknie, szkoda, że mnie tam nie ma.
|
Cytat:
|
Nigdy nie łapałem spod lodu.
Kurczę, ale to musi być frajda :D |
W niedzielę wiatr wschodni więc i brania słabsze , ale też połowiliśmy :D tym razem dominowała płoć k***a
|
Edu grzej patelnię jutro jadę na Śniardwy za okoniem :taktak:
|
Ty uważaj co mówisz, bo umie, to krótko i Cię nawiedzę. ;)
A jak nawiedzę, to musisz mieć urlop. :> |
A jak będzie miał urlop, to Cię nawiedzi. :taktak:
|
Niech nawiedza, ale u mnie w okolicy ryb brak (pomijając sklepy :>), Można do zajęcy postrzelać, ale ich też nie ma, wycięte z kartonu zostają, koty wszystkie znam po imieniu, więc też odpadają. Można by się jeszcze zaczaić z wiatrówką na sroki, ale to wymaga zanęcenia i i maskowania rodem ze służb specjalnych, takie są spostrzegawcze.
|
Sroki nie podejdziesz, a przynajmniej nie na zasięg wiatrówki. Nawet dobrej wiatrówki.
|
No właśnie piszę, trzeba się zamaskować jak komandos SAS i czekać.
Dwie w życiu sroki utrąciłem, jedną mając karabinek KBKS z lunetką 4x drugą z głębi pokoju przy otwartym oknie, za każdym razem fart, a te szkodniki w ostatnich latach wyżarły wszystkie wróble. Robali za to jest pod dostatkiem. |
Jak już jedną palniesz, to przeleci kilka następnych, tak już mają...
Ale faktycznie ciężko jest dorwać, u mnie wystarczy podejść do okna i żadnej sroki w okolicy... |
Strasznie czujne bestie są, a znając nasz kraj, to pewnie pod ochroną. :rotfl:
Tylko ludzie nie są pod ochroną. :] |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:53. |