![]() |
Ja jutro o 6:45 jestem umówiony z kumplem na stacji benzynowej za Sękocinem, przesiadam się w jego samochód i jedziemy gdzieś do dużych stawów rybnych, zna ludzi, czekają na nas różne piękne rybki, ale ja chyba wezmę tylko suma, takiego do 5 kg, będzie z niego galareta i smażony, dla siostry kupię w Lidlu płat karpia, bo twierdzi, że suma nie lubi :sciana: A niech se pluje ośćmi, gupia. Karpie tam mają, ale karpia mam gdzieś, jak mogę mieć suma, a nawet sandacza, o szczupaku nie wspominając, ale to jak zgłupieję, bo kto to wszystko zje? I tak część suma zamrożę, jutro gęś wyjmuję, to zrobi się miejsce. :)
|
Panie sum to jest rewelka :taktak::taktak: kiedyś złapałem , nie był duży , ale pamiętam ten smak :jem: sandacz też pychota , chociaż nic nie przebije świńskiej dupy w kapuście :nie: a już golonka to poezja k***a
|
Łykam zaraz FORSEN (ziołowe świństwo na spanie) i walę do wyra za godzinę, bo inaczej nie zasnę tak wcześnie za chiny ludowe. :D
Jeśli chodzi o suma, to dobrze znam ten smak, uwielbiam, karp to przy nim barachło! :) Ludziki na stawach będą od 7 rano, więc możemy nawet wcześniej ruszyć, nie wiem ile się tam jedzie, bo nie powiedział gdzie to jest, albo powiedział, ale ma taki telefon, ze się bardziej domyślam co mówi, a ma 2 nowe, ale nie używa, bo nie wie jak, przypadek który każda elektronika przerasta i przeraża. :hahaha: Chyba mu jutro przypadkiem ten telefon do stawu wpadnie... :> |
Jak już rodzinka w końcu wyjechała :> wskoczyłem w gumiaki i pognałem nad rzekę , aby się trochę przewietrzyć :taktak: wziąłem jednego żywca , który nad wodą ma lepszy smak ;) no i rzeka obdarzyła mnie też prezentem :spoko: szczupaczek 55cm samica - wypróbowałem mój chwytak który dostałem pod choinkę :jupi: http://youtu.be/hVvcx432f1A szkoda że mój kalkulator nie nagrywa w HD :ysz:
|
No to trzeba jeszcze coś, żeby rybka pływała, a że duża... :> toast2
|
wymień go na cegłę xD
|
Cytat:
|
Ilość załączników: 2
Byłem dziś na lodzie , ale słabo 5 płoteczek na ciasto i 1 okonek na blaszkę :ysz:
|
NA ten lód to się nie boisz wchodzić? 3/4 cm grubości ma on?
|
Ten lód ma ok.8cm ;) dziura kuta pierzchnią to tego nie widać , na sobie mam nie zatapialny kombinezon :taktak: a pływam jak ryba :>
|
|
:taktak::taktak: styl nie ważny , aby do brzegu :spoko:
|
Ilość załączników: 3
Dziś byłem z bratem na Śniardwach :taktak: piździło jak w Kieleckim , ale fajnie bo takie wielkie jezioro i tylko nas dwóch :spoko: tylko czemu ryb tam nie ma :ysz: złowiłem dwa okonki a brat nic :>
|
|
Ilość załączników: 3
Gdybym miał zdrowie do picia :ysz: to kto wie - alkoholikom to renty dajom :taktak:
Nowy Rok przywitałem pracowicie :spoko: nie tak jak nie które pijaki , co tylko doopę grzeją z kotami przy kominku :jezyk: zmajstrowałem sobie wózek do kajaka :taktak: wprawdzie ten kajak ma kółko , ale plastikowe i tak jak teraz ziemia jest zmarznięta to strasznie hałasuje :ysz: no i oczywiście go przetestowałem i popływałem po rzece :D ryb nie łowiłem bo jeszcze nie mam zezwolenia na ten rok :nie: widziałem 3 bobry i 1 wydrę , szkoda że nie wziąłem uku :sciana: uszył bym se czapkę z bobra jak na trapera przystało ;) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:22. |