Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Siatkówka (https://forum.cdrinfo.pl/f5/siatkowka-53694/)

pops 12.07.2005 00:11

Cytat:

Napisany przez michal_zb
sory, ale możesz sam tam stanąć i zacząć servować... Wszyscy (prawie) tylko potrafią krytykować... mówić jacy to oni są do dupy, bo oddali "wygrany mecz"...itd

ej no chlopie, nie napisalem nigdzie, ze oni sa dupy i nigdzie tez ich nie skrytykowalem, wprost przeciwnie, uwazam, ze dobrze sie stalo, bo lozano mial okazje zobaczyc "polska specjalnosc" w calej krasie i teraz bedzie mogl odpowiedznio zareagowac, wciaz o nim mysle, ze jest jednym z najlepszych fachowcow na swiecie i mam nadzieje, ze bedzie potrafil "uleczyc" naszych siatkarzy.
a co do kadziewicza i serwowania, to wierz mi, tak jak on w meczu z kuba to ja tez potrafie, chcesz sie przekonac to przyjedz na zlot, zalatwie siatke i zorganizujemy mecz. nie wiem moze Ty jakis inny mecz ogladales ?

demek 12.07.2005 00:19

siatke ja mam:) na zlocie bede :D

pops 12.07.2005 00:28

no to ktos jeszcze ze zlotowiczow pisze sie na meczyk ?
zeby potem nie bylo, ze tylko ja i demek bedziemy odbijac.

demek 12.07.2005 00:50

2ga i 3cia strona tego tematu:) pozatym cos malo osob na liscie bo tylko 12 ..... a chcialbym zeby andrzej9 jechal bo ma pojecie o siatce i umie grac:D byle by 6 osob do grania bylo i bedzie dobrze :) po 3 sie gra super :D

Burak_PL 12.07.2005 05:19

Cytat:

Napisany przez demek
2ga i 3cia strona tego tematu:) pozatym cos malo osob na liscie bo tylko 12 ..... a chcialbym zeby andrzej9 jechal bo ma pojecie o siatce i umie grac:D byle by 6 osob do grania bylo i bedzie dobrze :) po 3 sie gra super :D

chętnie bym pojechał z wami pograć ale nie mam możłiwości a i jeszcze jedno gdzie będzie zlot bo nie czytałem topicu o zlocie :)

michal_zb 12.07.2005 07:54

Cytat:

Napisany przez mp666
a co do kadziewicza i serwowania, to wierz mi, tak jak on w meczu z kuba to ja tez potrafie, chcesz sie przekonac to przyjedz na zlot, zalatwie siatke i zorganizujemy mecz. nie wiem moze Ty jakis inny mecz ogladales ?

W to nie wątpie, bo on tylko te piłki przebijał, ale pokazał wiele innych zagrań, o których możesz tylko pomarzyć (no chyba że się mooocno mylę to przepraszam)

demek 12.07.2005 12:27

Cytat:

Napisany przez michal_zb
W to nie wątpie, bo on tylko te piłki przebijał, ale pokazał wiele innych zagrań, o których możesz tylko pomarzyć (no chyba że się mooocno mylę to przepraszam)

rozmawiamy o servisie a nie o innych zagraniach.........:)

andy 12.07.2005 12:34

Taki serwis jaki prezentują niektórzy siatkarze reprezentacji Polski występuje w gimnazjum 2-3 klasa. Żeby siatkarz na takim poziomie nie umiał mocno zaserwować to jest parodia :|
Takie jest moje zdanie.

Pozdro

para 12.07.2005 12:43

To masz na myśli chyba gimnazja sportowe.
Narysuj na parkiecie kwadrat 1m x 1m i zaserwuj w niego po kolei 3 razy to zobaczymy

andrzejj9 12.07.2005 12:53

Cytat:

Napisany przez para
To masz na myśli chyba gimnazja sportowe.
Narysuj na parkiecie kwadrat 1m x 1m i zaserwuj w niego po kolei 3 razy to zobaczymy

Ale polscy siatkarze często mają problem z trafieniem w prostokąt 9 na 6 m czy ile tam boiska do siatkówki mają ;)

Ale serio - patrząc teraz obiektywnie to serw zawsze był bardzo słabą stroną naszych graczy. Wystarczy popatrzeć na statystyki jakiekogolwiek meczu, a widać, że pod względem ilości punktów w ten sposób straconych dwu lub trzykrotnie wyprzedzamy drużyne przeciwną. Gdyby tak te punkty w każdym meczu liczyć, to często okazuje się, że gdyby nie one, przegrany mecz mógłby zakończyć się naszym zwycięstwem. A to już jest problem..

michal_zb 12.07.2005 13:54

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Ale polscy siatkarze często mają problem z trafieniem w prostokąt 9 na 6 m czy ile tam boiska do siatkówki mają ;)

każda połowa boiska do siatki to jest kwadrat 9 x 9 :)

Burak_PL 12.07.2005 14:17

no pomylił sie troche :P

andy 12.07.2005 15:01

@para pewnie bym nie trafił ale zauważ, że oni są zawodowcami! Więc trzeba od nich czegoś wymagać. A mocnego serwisu można się nauczyć. Kilka tygodni treningu...

michal_zb 12.07.2005 15:33

Cytat:

Napisany przez @ndy
ale zauważ, że oni są zawodowcami! Więc trzeba od nich czegoś wymagać

to jak już są zawodowcami to muszą być bezbłędni w każdy elemencie?
Cytat:

Napisany przez @ndy
Kilka tygodni treningu...

TYGODNI ??? bez komentarza...

andy 12.07.2005 15:47

Może z tymi tygodniami przesadziłem. Ale mocne go serwisu można się nauczyć.

Cytat:

Napisany przez michal_zb
to jak już są zawodowcami to muszą być bezbłędni w każdy elemencie?

Mi nie chodzi o to że popełniają błedy. Wkońcu nie jesteśmy maszynami. Ale mogli by przynajmniej serwować na takim poziomie jakim są. A nie leciutko do zawodnika drużyny przeciwnej tak żeby mógł ją bez żadnego problemu odebrać.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:22.