![]() |
demolka, mimo przegranego seta
widze spore szanse.. |
Fajnie grały. Córa była na meczu. Ja byłem na Holandii i dostaliśmy (łyśmy) w d... Zastanawiam się, czy iść na Bułgarię (może PH przynoszę?)
|
Dzisiaj dziewczyny grają z Rosjankami. Będzie chyba ciężki mecz. Oby tylko nasze wytrzymały psychicznie to spotkanie i nie robiły zbyt dużo błędów a nie powinno być źle. Mecz jest do wygrania.
|
wygraly wiec polfinal juz tuz tuz :)
|
Pięknie zagrały:taktak:Fajnie by było być w 4-ce.
|
Najlepszy mecz Polek. W pewnych momentach grały dosłownie jak w transie. Szkoda tylko, że pierwszy set przegrały. Mieć 6 punktów przewagi i je stracić... No cóż... i tak bywa. Ale ogólnie mecz świetny. Zobaczymy jak z Bułgarkami zagrają. Ale skoro z Rosjankami (mistrzynie świata) sobie poradziły, to i z Bułgarkami dadzą radę :spoko:
|
szkoda tylko ze nie wszystko zalezy od nas, bo nawet wygrana z Bulgarkami moze nam nie zapewnic awansu :/
|
Kibicujemy najpierw Holandii a później Polsce
Dziś następne emocje. Oby tylko wszystko poszło po naszej myśli :spoko: |
2:1 dla rosjanek :P
|
Nie będzie jak w 1976?
Wygraliśmy z Rosją (wtedy ZSSR) 6:4 i spadliśmy do grupy B. To też była gra zespołowa... |
2:2
czyli pierwsza furtka otwarta |
Horror 2:2
|
wygraly pomaranczowe
nasze musze teraz tylko i az wygrac, nie wazne ile |
No co się dzieje, co się dzieje?
Bułgarki nas kopią... |
chyba jednak AZ wygrac...
|
.... spokojnie ......
|
szczescie od bulgarek ucieklo...tyle dobrze
|
:ognie::tancerka::polska::najlepsz::mysz:
|
Najlepiej! :D
|
dobrze, ze ten mecz juz sie skonczyl
tylu przypadkowych obron jak u bulgarek nie widzialem od dawna, glownie wynikajacych z bledow w ustawieniu. bo jak blok zamyka prosta to obrona powinna isc na skos a jednak obrona byla po prostej...chyba, ze taka taktyka... :P |
Ale mnie ten mecz kosztował... aż "setę" walnąć musiałem z tych nerwów. Na szczęście wszystko dobrze się skończyło :) Chyba wbrew oczekiwaniom Bułgarki okazały się trudniejszym przeciwnikiem... Ale też nasze dziewczyny zagrały gorzej niż z Rosją. Więcej błędów, Bułgarki praktycznie omijały nasz blok, jak chciały. Natomiat ich blok był bardzo dobry. Broniły też niektóre piłki, wręcz intuicyjnie. Ale nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło. Jesteśmy w półfinale !!!
|
tylko teraz Holandia - rewelacja turnieju.
szanse mamy, ale musimy sie wspiac na wyzyny umiejetnosci. |
Brawo dziewczyny,super sprawa ,bez swoich dotychczasowych filarów błyskawicznie poskładana kadra -strefa medalowa :spoko:A Holandia całego turnieju grać na 100% miejmy nadzieje nie może!
|
Jutro o 17.00 gramy z Holandią. Nie chciałbym być złym prorokiem ale...
Jeśli dziewczyny zagrałyby na takim poziomie jak z Rosjankami, będziemy mieli szansę. Ale jak to mówią: "Nie mów hop, póki nie przeskoczysz" :spoko: |
Jest żle-ZŁO
|
Jest gorzej niż źle... masakra :|
|
JAk polacy z brazylia na mistrzostwach swiata.
Zrobili wynik, nic wiecej ich nie interesuje. Jedyna nadzieja w nowej kadrze meskiej. Na nic sie nie ogladali. |
No i zrobiło się ciekawie, po tak ostro przegranych 2 setach wygrać trzeci - bezcenne. :D
|
żeby jeszcze 4-rty pociągneły
|
Nie dociągnęły...
Ale i tak ciekawie było, bo zapowiadało się tragicznie... Pomarańczowe są nie do pokonania, nie ma na nie siły, złoto mają jak nic... |
Ale i tak dziewczyny daleko zaszły -zagrały w tym składzie parę słabych spotkań w Pucharze Świata-jutro powalczą o brąz:)
|
dziewczyny lubią brąz :D
gratulacje dziewuchy! :fala: :sylwek: |
Niemki na kolanach:)Kolejny świetny mecz
|
Bomba :)
A teraz kibicuję Holandii |
Wielkie gratulacje dla siatkarek - dziękujemy za brąz !!!
Różnie w tych mistrzostwach było ... ale medal jest nasz !!! Cytat:
|
czekam az pojedziesz po c+, ze np ostatnia kolejke moga odkodowac...
|
Cytat:
|
to, ze polsat mial prawa do transmisji i mogl z nimi zrobic co chcial. to oni wydali kase na sprzet do obslugi tej imprezy bo oni byli jej realizatorem
tvp mogla wygrac prawa do transmisji, nie udalo sie wiec... |
Cytat:
|
Zadecydowały dwa względy -pierwszy oglądalność dużo niższa niż meczu drużyny Polski ,po drugie nie po to Polsat otwierał płatne kanały sportowe ,wykupywał licencje,dla potrzeb siatkówki zainwestował w sprzęt HD do realizacji meczy aby gratisować co lepsze wydarzenia.Pamiętam że MŚ w Japonii
miały być tylko kodowane-dopiero dobre wyniki i duża oglądalność siatkówki sprawiły że były w otwartym Polsacie. |
Cytat:
1. Fakt, że stacja jest prywatna to nie powinno powodować, że ma Polaków w d.... (to, że często ma to już inna kwestia - teraz mówimy o konkretnym wydarzeniu). 2. Polsat jest chyba jednak nadal stacją polską - więc wypadało by aby Polaków szanował. 3. Polsat to nie tylko stacja kodowana - jak np. Canal + - stąd można oczekiwać, że nie tylko będzie wielbił posiadaczy kanałów płatnych. 4. Polsat otwarty jest utrzymywany pośrednio przecież przez WIDZÓW - to my ją oglądamy, oni emitują reklamy, a my kupujemy reklamowane produkty - prosta zależność ! 5. ME odbywały się w POLSCE - więc choćby z tego faktu widz polski miał prawo oczekiwać, że zobaczy więcej niż gdy impreza odbywa się w innym kraju. 6. Z całym szacunkiem - ale drażni mnie już te ciągle gadanie o tym HD, full HD itp. - ja oczekuję bardzo dobrej jakości obrazu i dźwięku i tyle - wciśnięto ludziom bzdurne nowości tak jak telewizory LCD, HD itp. aby firmy miały co sprzedawać !! 7. Polsat przez całe mistrzostwa dobitnie pokazał gdzie ma kibiców - tylko przed spotkaniem z Bułgarią mogłem razem z kibicami w Łodzi zaśpiewać hymn - przed żadnym innym meczem nie było wcześniejszego wejścia tylko na ostatnią chwilę. 8. I końcowa sprawa - nie dosyć, że nie pokazali finału - ale przecież po finale była dekoracja gdzie na podium stały reprezentantki Polski !!! Brak transmisji z dekoracji był jakby podsumowaniem podejścia Polsatu do kibiców i Polaków - mamy Was gdzieś, głęboko w d.... przepraszam - może za ostro - ale ja mam takie odczucia !! 9. Aha - nie róbmy porównania transmisji z imprezy rangi ME z ligą w C+ - liga to liga i jak kogoś interesuje to musi sobie kupić dekoder i płacić abonament itp. - a tutaj mamy do czyniena z wydarzeniem o minimum 2 razy ważniejszej randze !! To tyle co miałem do powiedzenia - przepraszam za nerwy, ale wczoraj tak się wk.... , że jak dzisiaj zacząłem to pisać to wróciły te wspomnienia :( ro29 |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
kolejny wyimaginowany problem robisz Cytat:
jak kogos interesuje siatkowka i ME to niech sobie kupi cyfrowy polsat z polsatem sport (wezmie kablowke), ranga imprezy nie ma znaczenia bo chodzi o to samo Cytat:
|
Cytat:
|
HD raczej nie powinno robić na nikim wrażenia (chociaż w Polsce nie jest to jednak takie oczywiste, a i sprzęt do tego jest kilkukrotnie droższy), ale Ultra Slow Motion, czy jak to nazwali to na pewno ciekawostka i mam nadzieję, że pojawi się w większości tego typu imprez. Ogólnie realizacja Polsatu na wysokim poziomie i trudno im coś zarzucić (no może te reklamy w przerwach technicznych, no ale nie czarujmy się, muszą na czymś zarabiać).
|
na ultra slow motion w hd poszla kosmiczna kasa...mozemy sie spodziewac jej w relacjach z polskich parkietow
i dobrze |
Cytat:
Chociaż przerwy techniczne jeszcze mnie tak nie rażą. Ale jak w pewnym momencie widziałem, że reklamy dają też w przerwach 'na życzenie' to już stwierdziłem, że to przesada. Nie oglądałem uważnie tych mistrzostw, ale akurat u kogoś byłem, jak leciały i był fragment, gdzie w ciągu dosłownie kilku minut (nie więcej niż 5) były trzy przerwy reklamowe. To jednak już spora przesada. |
Z tego co kojarzę, jeżeli były jakieś reklamy w przerwach na życzenie, to bardzo nieliczne.
|
Reklamy były też dłuższe aniżeli przerwa. Niejednokrotnie siatkarki były już po akcji a reklama dopiero się kończyła :szczerb: Nie było to jakoś szczególnie uciążliwe ale... :ysz:
|
w tzw czasie powiem szczerze, ze nie widzialem, w technicznych tak
|
liga wczoraj ruszyła -patrzyma i :piwo:Zaksa-Delecta na razie 1:1
edit.walka na wysokim poziomie 2:2 |
Ilość załączników: 2
Anna Barańska! Kapitan siatkarskiej reprezentacji Polski :):taktak:najnowszym Playboyu
Załącznik 54217 Załącznik 54218 Zamiast jutro na mecz ze Skrą idę do kiosku;) |
pograł bym z nią w siatkówkę :sciana:
|
rzuty osobiste? :D
|
Cytat:
:> |
to z wrażenia na widok zawodniczki :D
|
widać kasy brakuje :sciana:
choć z drugiej strony PS też czyni cuda ;) |
ten kto wymyślił PS ma :piwo: za to, że przestają szczypać mnie oczy gdy patrze w monitor w takich sytuacjach :taktak:
|
I niestety dzisiaj po raz kolejny Polacy przegrali wygrany mecz. Prowadzili z Kubą w setach 2:1 a w czwartym secie 14:8. Kubańczycy wyglądali na zupełnie bezradnych, nie radzili sobie z nasza zagrywką... i nagle wszystko rozsypało się jak domek z kart. Szkoda. Być może w naszej drużynie zabrakło bardziej doświadczonych zawodników.
|
Na szczęście Polacy wyciągnęli wnioski z wczorajszego meczu i dzisiaj już nie dali szans Kubańczykom. Pewnie wygrali 3:0, chociaż pierwsze dwa sety rozstrzygały się na przewagi. Ogólnie z Kuby wywozimy 4 punkty, a z całej fazy wyjazdowej 9, więc myślę pozytywnie i jest szansa na wyjście z grupy i awans do Final Six LŚ.
|
Ilość załączników: 1
ktos sie moze wybiera?
|
Po raz pierwszy od ośmiu lat Polakom wczoraj udało się pokonać w oficjalnym meczu Brazylię.
Nawet fajny mecz był:)Polska - Brazylia 3:2 (25:21, 25:18, 14:25, 17:25, 20:18) |
fajny to był przez pierwsze dwa sety a potem ............:sciana:
|
Fajnie by było, gdyby to tak na Mistrzostwach Świata było.... :fiu:
:mruga: |
to nie jest pierwszy raz od osmiu lat.
liga swiatowa....3 na 4 wygralismy... edyta o fuck to bylo w 2002 :D ale ten czas leci... |
Meczu Polska - Brazylia nie widziałem niestety. Za to widziałem wszystkie rozegrane mecze Polek w WGP i bardzo mi się ich gra podoba, chociaż momentami kuleje i widać, że to w zasadzie początek przygotowań, ale bardzo fajny początek. Jutro zaczyna się kolejny weekend WGP, Polki grają na Tajwanie. Mam nadzieję, że nasze dziewczyny ostatecznie przypieczętują swój wyjazd na finał WGP, jak jeszcze togo nie zrobiły :P
Jutro chyba też zaczyna się Memoriał Huberta Wagnera, prawda to czy nie?? |
prawda, ze sie zaczyna
a siatarkom brakuje jednego zwyciestwa :) |
No i znowu Polska - Brazylia :)
:spoko: |
No niestety dziś już tak dobrze im nie idzie. Ale jeżeli jeszcze do niedawna byli o 2 klasy niżej, to teraz już można śmiało powiedzieć, że są równorzędnym partnerem.
Nie rozumiem tylko, dlaczego taki mecz jest rozgrywany na hali, gdzie nie działa klimatyzacja? |
Cytat:
Najgorsze, że w tej kwestii nie robi się nic od lat. Pamiętam, jak w 2007 r. odbywał się turniej finałowy Ligi Światowej w katowickim spodku. Miałem przyjemność tam być. Niestety przyjemność dotyczyła jedynie doznań siatkarskich. Na hali było gorąco, jak w piekle a może i bardziej ;) Teraz już chyba :hmm: na szczęście klimatyzacja w spodku jest. |
Czyli jest postęp. Kilka lat temu klimatyzacji nie było, teraz jest tylko nie działa ;)
|
Niestety memoriał H.Wagnera organizuje te miasto które da więcej kasy dla Jerzego Mroza:>:ysz:
Reszta jest nie ważna:> |
w spodku klima juz dziala, bylem w tym roku
widowisko pierwsza klasa, i temperatura tez |
A siatkarki grają z Chinkami.
|
To przykre.
|
i dostają baty, szkoda że coś tam nie trybi, za dużo błędóf :(
|
Cytat:
|
No to w końcu się doczekaliśmy pierwszego zwycięstwa Polek w Final Six WGP. Jutro Włoszki na rozkładówce. Dzisiaj dziewczyny zagrały tak jak nas do tego przyzwyczaiły, zobaczymy czy są w stanie to kontynuować.
|
A co tu taka cisza? :>
|
Cheba oglondali mecz?
A widzę, że zakończony sukcesem :spoko: Nie oglądałem... |
Co robili panie moderatorze? :>
A co sądzicie o systemie rozgrywek? Też uważacie, że jest chory czy może to dużo krzyku o nic? |
trżęsą sie ze strachu przed serbią :(:ysz:
|
No to Serbia na tapecie! :spoko:
|
Raczej Serbia na tarczy.
Co by nie mówić, to z taką grą na Brazylię nie ma co się mierzyć :sciana: |
System rozgrywek po prostu piękny :ysz:
Grupa N: Brazylia, Bułgaria, Polska. Dla przypomnienia, grupa medalistów z poprzednich mistrzostw. Szok po prostu, a takie Niemcy przykładowo trafili na Portoryko i na Włochy, które imho nie są w najlepszej formie. |
Ten system jest chory.
Nie opłaca się wygrywać. Tylko kombinatorstwo się liczy. Serbia też ciekawie trafiła: Kuba i Meksyk. Szkoda słów. No cóż, trzeba teraz stłuc Brazylię i Bułgarię :D |
ja tam cały drżę jak osika :sciana:
|
Prawdę mówiąc teraz też nie bardzo nam się opłaca wygrać oba spotkania, bo wtedy w kolejnej rundzie trafiamy na Rosję i Serbię, a z grupy wychodzi już tylko jedna drużyna. A jeśli zajmiemy 2 miejsce w grupie, to prawdopodobnie w kolejnej rundzie spotkamy się z USA oraz Niemcami (ewentualnie z Włochami, jeśli wcześniej ograją ich Niemcy).
System rozgrywek zdecydowanie chory. Obejrzałem wcześniej kilka MŚ i czegoś takiego sobie nie przypominam. Ale prawda jest taka, że jeśli chce się zdobyć złoty medal, to trzeba po prostu pokonać wszystkich najlepszych. |
System jest chory. Dla zwycięscy nie będzie różnicy czy z najlepszymi wygra teraz czy później, ale najgorzej jest dla tych co odpadną teraz i są to klasowe zespoły, które przy normalnym systemie doszłyby dość wysoko (np. Bułgaria). Jeszcze się okaże, że Brazylia będzie musiała brać udział w kwalifikacjach do następnych MŚ.
Ja się cieszę, że Polska wygrywa i to jest najważniejsze. |
To jest chamstwo!
Mecz Polska-Brazylia bedzie transmitowany tylko w Polsat Sport? JAK TAK MOŻNA? gdzie mozna obejrzec transmisje on-line? |
No i niestety kolejny raz Brazylijczycy sprowadzili naszych chłopaków na ziemię :( W sumie nie miałbym im za złe, że przegrali, mogli mieć kiepski dzień, ale znowu jest to porażka z Brazylią. Cały czas uważają/uważali, że są w stanie wygrać z każdym, z nimi niestety nie umieją i raczej nigdy nie będą umieć. Myślałem, że uda im się coś zdziałać po tym jak Brazylia "odmłodziła" kadrę, najwyraźniej nawet "młodziaki" są lepsi od naszych "doświadczonych".
Zupełnie jak w piłce nożnej (choć to słabe porównanie, bo nasi kopacze są wybitnie słabi), piłkarze mają Niemców i Anglików "nie do przejścia", a siatkarze Brazylijczyków. |
no i teraz wygrana z Bułgarią niczego nie gwarantuje :sciana:
|
Cóż, niestety miałem rację :(
Nie wystarczy wygrywać z innymi, żeby mieć nadzieję na pokonanie Brazylijczyków. Trzeba jeszcze grać bezbłędnie, a nasi idiotycznych i bezsensownych błędów popełniają dużo za dużo. Ot choćby dwa, trzy głupie serwisy w siatkę wystarczają Brazylii na kontrolowanie seta itd itp... Tak się przegrywa z Brazylią. Polacy potrafią grać z nimi jak równy z równym, jeśli tylko nie tracą punktów w głupi sposób. |
kompleks brazylijski jest nieśmiertelny
|
To nie jest kompleks brazylijski.
Brazylia ma na nas sposób - oni potrafią długo ciągnąć grę punkt za punkt i czekać na błędy przeciwników. Wiedzą, że w grze z naszymi mają to jak w banku. Po co im więcej? |
Ja co prawda śledziłem wczorajszy mecz tylko w internecie, ale miałem wrażenie, że Polacy fatalnie zagrali w przyjęciu zagrywki i to nawet tacy zawodnicy jak Winiarski, który przecież wcześniej radził sobie świetnie. Niestety nasza drużyna wczoraj długimi momentami nie istniała i mam sporo obaw przed dzisiejszym spotkaniem.
Przy okazji, czy ktoś wie, czy dzisiaj transmisja jest w kanale otwartym? |
Powiem krótko: to przykre.
|
Dzisiaj to dopiero fatalnie grają... :sciana:
|
To już czas przeszły...
Przyszłego na razie nie będzie :sciana: |
Gry też nie oceniam pozytywnie, ale jeśli chodzi o całość występu na mistrzostwach, to spodobał mi się ten komentarz:
Cytat:
|
Ech... Te MŚ to totalna porażka.
I nie mam tu na myśli wyłącznie Polaków. Odpadli, bo byli wyraźnie słabsi od Brazylii i Bułgarii. I tak akurat powinno być. Ten system jest chory. To co wczoraj zrobili Brazylijczycy... No po kim, jak po kim, ale po nich nie spodziewałbym się czegoś takiego... :ysz: Jeśli to ma być sposób na promocję siatkówki, to ta dyscyplina niedługo wyginie. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:02. |