![]() |
Kicha - zar***243;wno je***347;li chodzi o Polki, jak i o Amerykan***243;w...
Serbia wygra***322;a 3:2 (a przegrywa***322;a ju***380; 2:0 - sk***261;d ja to pami***281;tam?) i bilans wygranych punkt***243;w do straconych po tym meczu podwy***380;szy***322;a sobie o 14 oczek... teraz Polacy b***281;d***261; musieli z Japo***324;czykami chyba do zera wygrywa***263; ;) |
Liczy***322;em, ***380;e chocia***380; ten mecz z Dominikan***261; wygraj***261;....
:ysz: |
dzisiaj o 20.00 Serbia gra z USA - czy kto***347; wie na jakiej stacji mo***380;na ten mecz obejrze***263;?
|
Szczerze mówiąc spodziewałem się porażki, ale liczyłem że urwą choć jeden set. Niestety nie udało się. Szkoda, bo ten pierwszy set należało wygrać. Zabrakło... no właśnie czego? koncentracji? mobilizacji? wiary w swe umiejętności? konsekwencji? a może wszystkiego na raz?
:( |
Cytat:
Stwierdziłem, że to nie jest dzień na oglądanie sportu i wyłączyłem.. |
Witam !
Niestety - w pierwszym meczu turnieju World Grand Prix w Bydgoszczy nasze "Złotka" przegrały z Włoszkami 0:3 :( :( A tak dobrze się zaczęło - już prowadziły 16:8 w pierwszym secie ... a później równia pochyła ... Ale trzymamy kciuki w następnym meczu z USA ;) Pozdrawiam ro29 |
kurde pomylilem sie :(
mecz trwal godzine i 7 minut... :D |
Teraz wida***263;, ***380;e wczoraj chcieli***347;my im pokaza***263; s***322;ynn***261; polsk***261; go***347;cinno***347;***263; :)
|
eeeee za szybko graja - jeszcze chwila i po meczu
zdenerwowalbym sie gdybym tam byl a mecz trwal godzine i 10 minut :P |
Du***380;o lepiej to dzisiaj wygl***261;da :)
Fakt, ***380;e Amerykanie dzisiaj s***322;abiej graj***261;.. |
dzis ciut lepiej niz wczoraj ale dalej nie tak jak grac powinni
|
Cytat:
Już od kilku lat powtarzam, że to jest rzecz, nad którą przede wszystkim w polskiej drużynie należałoby popracować.. |
Cytat:
Ja bym upatrywał przyczyn słabszej dyspozycji w koncentracji i ogólnie w psychice. Nie umiemy grać jako faworyci. Nie ukrywajmy, że dla zdecydowanej większości kibiców Polska była faworytem tego meczu. Brak skupienia, rozkojarzenie, małe zaangażowanie. To było widać dzisiaj na boisku. Gdyby trener miał problemy z komunikacją z zawodnikami, nie wstrząsnąłby na tyle drużyną, której nic nie wychodzi, by walczyła do końca i wygrała mecz. Trzeba zauważyć, że przecież trzeci, czwarty i piąty set wygraliśmy tym samym składem, którym wcześniej sromotnie przegraliśmy dwa sety. Zupełnie inaczej wygląda sytuacja, gdy gramy w roli "chłopca do bicia". Wtedy nawet jak przegrywamy, to po dzielnej walce i nikt nie ma większych pretensji. To było widać na przykład w meczach z Serbami. Można powiedzieć, że są mecze słabsze i lepsze. Dziś był słabszy w wykonaniu naszej reprezentacji i oby teraz były tylko te lepsze ;) |
Witam !
Cytat:
Cytat:
Po prostu ktoś kto choć ogólnie nie rozumie sportu, rywalizacji, "patriotyzmu sportowego" nigdy nie zrozumie kibica ...( może przesadzam, ale sam mam to często w domu - a czasem trzeba się wyżalić :( ) Cytat:
Słuszna uwaga - według mnie - padła dziś z ust komentatorów - w naszej drużynie często brak jest pomysłu na grę - koncepcji - wszystko odbywa się na zasadzie zmian - a brak porozumienia podczas gry na linii trener - zawodnicy, chyba związany jest głównie z barierą językową - co mnie akurat nie dziwi - dla mnie to zawsze jest podstawowy "minus" trenerów z zagranicy ... Pozdrawiam ro29 |
Kurde ale nawet jak oglądam taki mecz w TV
to mnie dreszcze przechodzą a co by było jakby tam był :D. Raz miałem okazje być w spodku na meczu, były to mistrzostwach świata w hokeju gr.B gdzie atmosfera była rewelacyjna ale to co dzieje sie na siatkówce przechodzi moje wyobrażenie :D |
Witam !
@demek - na szczęście nie miałeś racji :D I udało się - ale powiem Wam, że zawału można dostać oglądając naszych siatkarzy ;) Mecz był średni - a momentami - zwłaszcza w drugim secie (pierwszego nie oglądałem) - kiepski i to bardzo ... Później nasi trochę lepiej zaczęli grać, ale też pomogli im w tym rywale ... Ale najważniejsze, że się udało i liczy się wynik ... Oby jutro było lepiej :) Pozdrawiam ro29 |
Cytat:
No to emocje ładne nam zafundowali. :) Ciekawe, jak będzie jutro. Trzeba wyciągnąć wnioski z błędów popełnionych dzisiaj. Trenerzy będą mieli co analizować. Tak czy siak - najważniejsze jest zwycięstwo. Nie jest sztuką wygrać, gdy gra się ładnie i wszystko się udaje. Sztuką jest wygrać, gdy gra się nie układa. Dzisiaj Polakom ta sztuka się udała :jupi: Gratulacje dla całej drużyny :) |
Amerykanie wiekszego buraka na trenera to juz nie mieli ??
|
dobrze, ze wygrali
jednak styl zwyciestwa (nie oszukujmy sie) byl tragiczny powtorka z 4 seta - na wlasne zyczenie amerykanie przegrali Cytat:
|
co za końcówka :D, a ta atmosfera w spodku...:jupi: :jupi: :jupi:
|
Zauwaziliscie jak nam dobrze szlo jak zagumnego nie bylo (do 11:11) i jak sie zwalila nastepna pilka jak wszedl ||
|
a ja się przypadkiem dzisiaj dowiedziałem sie,
że "może przyszła" teściowa ;) miała bilety na ten mecz już w rękach ale stwierdziła że po co jej te bilety bo przecież ją to nie interesuje wrrrrrrrr :'( . Już ją uświadomiłem że następnym razem niech najpierw mi da znać a potem może robić z biletami co chce... A szkoda że tak wyszło bo napewno bym skorzystał... |
Ufff!!
No i teraz rozwalimy Ameryka***324;c***243;w w tie-break'u :D |
amerykanie przegrali na wlasne zyczenie
zamiast grac swoje to przy wlasnej zagrywce czekali na bledy naszych zawodnikow, co widac bylo w koncowce seta a teraz wszystko sie zdarzyc moze ;) |
Oj tam - po prostu mieli zakontraktowany mecz na 5 setow, wiec nie mogli ich rozwalic za szybko ||
|
Dzisiaj dla odmiany przynosz***281; szcz***281;***347;cie - pierwszego i drugiego seta nie ogl***261;da***322;em i.. chyba 'kiepsko' grali ;) Trzeciego obejrza***322;em i ju***380; wygrana :D
Dalej nie wiem, czy b***281;d***281; ogl***261;da***322;.. |
Obudzili si***281;. W por***243;wnaniu z tym co grali wcze***347;niej to r***243;***380;nica jest ogromna, cho***263; i tak graj***261; s***322;abo...
Pocz***261;tek czwartego seta te***380; niezbyt obiecuj***261;cy... |
nie zauwazylem zeby sie obudzili - ale widze, ze amerykanie cos opadli z sil
|
Wygląda na to, że się obudzili! :jupi:
Piękny był ten atak Świderskiego kończący trzeci set :taktak: |
slabo?
a oni wogole cos graja? o kurde - wygrali seta tyle, ze gra dalej slaba, jedynym myslacym zawodnikiem jest murek |
Ju***380; dawno nie widzia***322;em tak s***322;abo graj***261;cych naszych siatkarzy... :(
|
ten mecz to istna tragedia!
nie dosc, ze sie go ledwo co da ogladac to poziom naszych zawodnikow jest zalosny na szczescie to bedzie ostatni set i koniec zludzen o final four |
Witam !
Cytat:
ro29 |
3:0 lub w najlepszym przypadku 3:1 dla usa
na to nas dzis stac...niestety |
Witam !
Cytat:
@demek - masz rację atmosfera na razie też kiepska jakaś :( Pozdrawiam i trzymamy kciuki ro29 |
O tym pierwszym secie warto teraz zapomnie***263; :nie:
|
przekaz telewizyjny to istna tragedia
- szybkich pilek nie widac - obraz do pupy - realizacja ogolnie na poziomie szkoly sredniej a nie telewizji na razie mecze denny, pierwszy set wiec nie ma co oceniac, atmosfera tez nie taka jak zawsze tak to juz bywa jak warszawa wpycha rece tam gdzie nie powinna |
Kup mu piwo ;)
Ja stawiam dzisiaj na 3:1 dla nas oczywi***347;cie :) |
ale jestem wkur...ny
skolowalm sobie dwa bilety zeby isc...i co? stary sobie wzial jeden i nie chce oddac zabic to malo... |
Cytat:
|
Andrzej, to się zbyt często powtarza. Teraz już masz całowity zakaz oglądania naszych reprezentacji w siatkówce. :banned:
Zrób to dla polskiego sportu || |
hmm... ciekawe czy to 3 do 0 ma co***347; wsp***243;lnego z tym, ***380;e nie ogl***261;da***322;em.. ;)
|
Ładny mecz, ale 1 set chyba za bardzo na luzie wzieli i musieli się potem pomęczyć, żeby go wygrać. Brawo dla siatkarzy.
|
Witam !
A dziś Polacy pokonali Japonię w LŚ 3:0 :) http://ligaswiatowa.interia.pl/news?inf=777933 Gratulacje !! Pozdrawiam ro29 |
Cytat:
|
Masakrycznie bylo:D najgorsze bylo to jak cieszyli sie japonce po wygranym punkcie... Ale nasi im pokazali:D
|
Troche mi sedziowie podpadli tym sedziowaniem. Czasami wygladalo jakby byli przekupieni.
|
Nie ogl***261;da***322;em niestety... ale tak jak m***243;wisz, wa***380;ne ***380;e wygrali :spoko:
|
No kurde.. ale to by***322; ostatni set :spoko:
Wa***380;ne, ***380;e wygrany, ale emocje by***322;y du***380;e :) |
Cytat:
|
Cytat:
nie jest Ci wstyd? || |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Ale wczoraj również.. :( |
No i ban dla Andrzeja na ogl***261;danie polskich siatkarzy odni***243;s***322; dzisiaj skutek ;)
|
Cytat:
|
Cytat:
jak mogłeś to nam zrobić ??? to Twoja wina ;) || |
no Panowie... sa wzloty i upadki... tylko dlaczego to zawsze polacy musza za kazdym razem upasc?
|
wszystko przez Ciebie! :D
swoja droga, mam podobne odzczucie co do pilkarskiej reprezentacji i swojej osoby ;) |
Cytat:
wróciłem do domu ok. 22 i włączyłem telewizor.. mecz leciał.. 5 set.. no to obejrzałem i.. wstyd mi.. :( |
Cytat:
|
Cytat:
Ale wiesz.. w sumie jakiś mecz Polaków w tych zawodach chciałbym jeszcze obejrzeć.. ;) |
Cytat:
wobec czego uroczyście wręczam Ci bana na jutrzejszy mecz :banned: :banan: :piwo: |
Cytat:
Ale jest szansa, że jutrzejszego też oglądać nie będę :) ;) |
No i niestety przegrali, ale dzielnie walczyli - zwłaszcza w czwartym secie. :'(
|
Cytat:
1. Oni sobie nie odpuszczają nigdy ;) 2. Każda reprezentacja startująca w LŚ tak mówi, ale każda tez chce awansować. 3. Dla mnie to zwykła zasłona przed następnymi meczami. Oni zawsze byli mocni i nigdy nie należy ich lekceważyć. Nawet jak zagrają rezerwowym składem, to i są bardzo groźni. Ot, moje zdanie :) |
z tego co czytalem to serbia nie wystepuje w LS w najsilniejszym skladzie bo ich celem sa teraz mistrzostwa swiata a LS to taki dodatek wiec mysle ze nie bedzie to grozny przeciwnik
|
Cytat:
21.07 Serbia i Czarnogóra - Polska 22.07 Japonia - USA 22.07 Serbia i Czarnogóra - Polska 23.07 Japonia - USA 29.07 Polska - Serbia i Czarnogóra 29.07 USA - Japonia 30.07 Polska - Serbia i Czarnogóra 30.07 USA - Japonia 04.08 USA - Serbia i Czarnogóra 05.08 Japonia - Polska 05.08 USA - Serbia i Czarnogóra 06.08 Japonia - Polska 12.08 Polska - USA 12.08 Serbia i Czarnogóra - Japonia 13.08 Polska - USA 13.08 Serbia i Czarnogóra - Japonia 18.08 Serbia i Czarnogóra - USA 19.08 Polska - Japonia 19.08 Serbia i Czarnogóra - USA 20.08 Polska - Japonia |
Cytat:
jedyne co mnie moze powstrzymac to brak czasu |
Cytat:
|
W przysz***322;ym tygodniu czeka nas trudne zadanie z Serbi***261; i Czarnog***243;r***261; na wyje***378;dzie. B***281;dzie trudno, ale wierz***281; w naszych siatkarzy :)
|
z tego co slyszalem to juz biletow nie ma:) wiec najwyzej pod hala postoisz:)
|
ja do katowic pojade na 100%
innej opcji nie przewiduje :D |
Mecze reprezentacji są transmitowane na programach TVP. Mecze ligowe na Polsat Sport i TV4.
|
Na którym kanale są transmitowane mecze Siatkówki ? ???
|
Cytat:
|
dobrze, że następne mecze będą o normalnej porze, no jeszcze tylko troche problematyczne będą te w japonii, ale przynajmniej pozostałe będzie się dało oglądać. może się przejadę do katowic na usa, wybiera się ktoś ?
|
Ładny początek :)
No i znowu Wlazły nie pokazał pełni swoich możliwości... |
i znowu 3:1 do przodu :D
|
ju***380; si***281; domy***347;lam co leci na rtl i tym podobnych niemieckich kana***322;ach "sieben, acht, sechs, sieben, ruf mich an"
|
Cytat:
|| |
nie mam polonii 1 :'( , a tymczasem na tvp ksi***281;***380;niczka ma kryzys osobowo***347;ci.
|
Cytat:
|
w czekaniu zdecydowanie nie pomaga film na tvp1
|
a ja w***322;a***347;nie si***281; zastanawiam czy pr***243;bowa***263; dotrwa***263; do meczu, ale co***347; czuj***281;, ***380;e polegn***281;...
|
dziś też nie dam rady doczekać do meczu, ehh.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
No i nasi dołożyli Amerykańcom. No i dobrze, po takich chamskich zachowaniach należało mi się :D
USA - Polska 1:3 (25:22, 23:25, 23:25, 23:25) USA: Stanley, Priddy, Suxho, Polster, Millar, Hoff, Lambourne (libero) oraz Billings, Gardner. Polska: Murek, Wlazły, Zagumny, Pliński, Kadziewicz, Świderski, Ignaczak (libero) oraz Szymański. Druga dobra wiadomość: W drugim piątkowym meczu tej grupy Japonia niespodziewanie pokonała Serbię i Czarnogórę 3:0 (25:22, 25:22, 25:20) |
Cytat:
|
no to dziś o 3.00 pierwszy mecz ligi światowej z usa, ktoś ogląda ? bo ja ide spać.
|
Cytat:
Taki łejn runi siatkowki ? Zbicie pilki w krocze przeciwnika. A co autu to chyba dobrze jak pilka po ataku odbije sie od bloku i w aut. Czy cos sie zmienilo w tej kwestii od wczoraj ?? :P:P hie hie No dobra, miales na mysli pewnie atak prosto w aut :) |
Cytat:
osobiście myślę, że jest to dobry zawodnik ale zbyt narwany. koniecznie każdą piłkę chce atakować piekielnie mocno, choć nie zawsze to jest dobrym rozwiązaniem.. często jest tak, że wystarczy delikatnie minąć blok, a on zawsze chce "wbijać gwoździe" przez co nadziewa się na bloki lub wybija w aut. musi nauczyć się, że rozgrywający nie zawsze może dobrze wystawić piłkę. no, ale myślę, że to przyjdzie z czasem i jak zdobędzie to boiskowe cwaniactwo, to będziemy mieć z niego ogromną pociechę :taktak: |
Bedzie numer jesli z lozano cos ugraja na miare ich talentu i juniorskich osiagniec.
Zniszczy to wtedy jakikolwiek autorytet polskich szkoleniowcow, moze to wtedy na nozna sie przeniesie :) Z polskimi trenejros byl pewie pulap ktorego nie dalo sie przeskoczyc. |
Cytat:
Cytat:
|
A Kuba grala rezerwami czy im castro przykrecil kranik z ryzem i na glodnego wybiegli ?
Bo cos nie chce mi sie wierzyc ze nasi tak zagrali. |
Polska reprezentacja mężczyzn w siatkówce Wygrała IV Memoriał im. Hubertya Wagnera. Wczorajczy mecz był poprosu rozgromieniem Kuby nie licząc 3 seta, ale wygrali 3:1. Jakby grał Wlazły toby 3:0 było, ale nie grał bo niedawno ślub miał i teraz kapitan naszej reprezentacji sobie odpoczywa ze swoją świeżo upieczoną małżonką. ;d
Pozdro dla wszstkich!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
gdyby nie blad sedziego moze bylo by inaczej..Wnuk sie nie przyznal, ale na powtorce bylo widac ze dotknol pilki po ataku Papkego to byla przelomowa akcja meczu
|
No, to dzisiaj SKRA pokazała Olsztynowi jak się gra. BRAWO SKRA!!! :najlepsz:
|
No i SKRA wygrała. Nie ma to jak Wlazły, Winiarski, Dobrowolski i Szczerbaniuk. Żeby jeszcze wygrali jutrzejszy mecz to będzie dobrze. Ale Olsztyn jest silny, SKRA wygrała, ale po bardzo wyrównanych 5 setach.
Pozdro dla wszystkich!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:10. |