![]() |
No to jedziemy z Niemcami...
|
Nikt nie ogląda? :O
Za chwilę tajbrek :spoko: |
Raczej Niemcy jadą z nami :(
|
No i nas przejechali k***a
|
Ogladalem pierwszy set i musialem wyjsc...do wtedy bylo dobrze...
|
Kto oglada?
|
Ja k***a
|
Zawał
|
Horror...
|
Dwa w plecy grrr
Pykniete z moto defy |
Świetny mecz!
Jedna uwaga - czemu nasi głupio tracą punkty ryzykownymi serwisami w końcówkach setów? Francuzi serwują asekuracyjnie - i słusznie, niech przeciwnik zapracuje na punkt. |
Chyba po meczu.
Pykniete z moto defy |
No to po ch**u :sciana:
|
znowu z Niemcami o życie k***a
|
Normalnie sie nie da...musza byc nerwy
Pykniete z moto defy |
Pół drużyny do wymiany, tylko na kogo? Nie ma na kogo...
|
mam stan przedzawałowy 2:2 k***a
edit 3:2 mam zawał do zobaczenia w szpiutalu k***a |
Cóż, wygraliśmy z czego się cieszę, ale...
nasza gra nie zasługiwała na zwycięstwo. Niemcy nie są światową elitą siatkówki, a grali bardzo dobrze. Nie powinniśmy mieć z nimi takich problemów. Mamy mało czasu na poważne przemyślenia i zmiany. A jakieś wnioski wyciągnięte być muszą. |
Wez pod uwage ile Niemcy mieli szczescia w tym meczu. Limit na 5 spotkan chyba + bledne decyzje sedziow.
|
Oczywiście, że mieli...i decyzje sędziów też dyskusyjne, a bywały jawnie błędne.
A psychologiczne manewry niemieckiego trenera też dawały skutek - i na sędziech i na naszych zawodnikach. Szkoda, że Antiga nic nie robił. |
Tak, czas na zmiany, ja zmieniam jadłospis, bo 5 kilo przytyłem. :P
|
Cytat:
|
ruscy wracają do gry, ruska ściana blokuje nawet N'Gapeta :wow:
Rosja w Rio, a jednak niespodzianka :taktak: |
Czy ja wiem czy taka az niespodzianka?
|
oczywiście, to jest całkiem inna drużyna niż np. w lidze światowej
Alekno zrobił drużynę na olimpiadę, na obronę tytułu :taktak: a jeszcze niedawno wszyscy chcieli trafić na Rosję :D |
Ich nie mozna skreslac za wczasu ;)
Francja to imo jedno moze dwusezonowy wyskok. Cos jak Niemcy na MS w Polsce. |
Gdyby mi ktoś dał wybór, to wolałbym za przeciwników chyba ruskich niż niemiaszków - zwłaszcza dwa razy.
Oni w ostatnich latach dostają od nas baty i na nasz widok robią w gacie :D |
|
|
Niedobrze. Miejmy nadzieję, ze sie wyleczy.
|
W siatkówce tyle się dzieje, a na naszym forum cisza. 2 najważniejsze newsy dnia:
|
Oglądam te mecze od samego początku. Obejrzałem wszystkie w całości i musze przyznać, ze nasza męska reprezentacja na tej imprezie gra wspaniale. Wszystkie 5 meczy wygrali. A spotkanie z Francją było niesamowite. Po dwóch pierwszych, przegranych setach wydawało się, ze to juz koniec i przegraja 0:3. Antiga wprowadził zmiany i zaczeli grać lepiej. Polacy wygrali w tie - breaku, to był dopiero mecz.
Ta druga wiadomość o wiele smutniejsza. Szkoda, że tak wspaniały trener i osobowość przegrał walkę z chorobą. Jednak rak jest niebliczalny. Wydawało sie, że po tak długiej batalli z tym "paskudztwem " Pan Andzrej Niemczyk wyjdzie z tego. Niestety stało się inaczej :( Naprawdę szkoda :( |
a tymczasem chłopaki U-21 roznieśli dziś Kubę 3:0 :spoko:
mamy niekwestionowanego mistrza świata :1miejsce: 48 meczów pod rząd wygranych :spoko: |
Cytat:
|
konia z rzędem temu, kto ...
i tak znając życie jakp rzejdą do "seniorów" to osiądą na laurach :sciana: |
o tych mistrzostwach Europy należy jak najszybciej zapomnieć k***a
Polska - Słowenia 0:3 a takie były przymiarki jak nie trafić na Rosję :rotfl: |
Wiesz co? Trudno wskazać jednego, o grze którego można się wyrazić przyzwoicie. Nie miał kto grać w tym meczu. To przykre.
Taki Kurek powinien być zdjęty w połowie pierwszego seta...tak można wymieniać dalej, tylko kim ich zastąpić? Nie mamy zawodników na poziomie, ani drużyny. Tak się zastanawiam, gdzie są tacy jak Możdżonek, Kłos, Nowakowski, Mika - nie wiem, może bez formy albo nie widzi ich trener w składzie. Z tego, co widać to nie ma kto grać na jako takim poziomie. Od młodych/debiutantów nie można wymagać, by udźwignęli ciężar gry. De Giorgii w sumie wymienił cały skład (nawet Zatorskiego, który też był do dupy) i nic to nie zmieniło. Nie jest dobrze. Wdupiliśmy podobnie z Serbami, potem jakoś pokonaliśmy dwóch średniaków, ale gra cały czas nie była dobra. A Słoweńcy obnażyli to bezlitośnie. Zasłużyli na takie zwycięstwo. Teraz czas na oglądanie dobrej siatkówki :spoko: Ciekawe, co dalej będzie, ale chyba potrzeba męskich decyzji i jakiejś wizji na przyszłość. |
chyba coś się zmienia w europejskiej siatkówce,
Czesi wyrzucili Francuzów 3:1 :wow: chyba widać, że zwolnienie Antiqi było błędem :sciana: pozostaje nadzieja w mistrzach świata U-21 :spoko: |
No, dla mnie zwolnienie Antigi było co najmniej za szybkie i nie do końca przemyślane. Widać było, że będzie przesilenie po odejściu trzonu drużyny po mistrzostwach świata. Nie było na to siły, ale wymagania były.
No a teraz nie ma kim grać, i też nic tu nie pomoże zmiana selekcjonera. Trzeba się przyzwyczaić do trudnych czasów. |
Tak se paczę, jak grają Bułgarzy z Serbami....i porównując to z naszymi, to jednak jest inna półka, inny poziom. Nie była żadnego przypadku w tym, że Polacy odpadli.
Zagrywka silna wchodzi w boisko, odbiór funkcjonuje, atak też daje efekty. Nie ma czego porównywać. Jak napisałem wyżej - nadszedł czas na oglądanie dobrej siatkówki. |
Właśnie skończył się finał Rosja - Niemcy.
No i to było to! Nie podejrzewałem Niemców, że tak postawią się ruskim, a jednak :O Siatkówkę na takim poziomie miło się ogląda. Brawa dla finalistów :spoko: PS Wynik dla tych, co nie oglądali 3:2 dla Rosji. |
nikt nie pisze o niewiarygodnym odrodzeniu Kurka, o podłożeniu się Serbii
luuudzie, obroniliśmy tytuł :polska::najlepsz::sluze: nie mogę skakać bo mnie kolano boli :> |
Ilość załączników: 1
|
Oglądałem. Niesamowita sprawa. Brazylia trafiła na ścianę nie do przebicia.
Gratulacje i wielki szacun dla chłopaków :spoko: |
Finał dla nas to był w sobotę. Po takim zwycięstwie nad USA byłem przez całą niedzielę spokojny o triumf z Brazylią. Mecz praktycznie pod kontrolą, choć były dwa momenty nerwowe - końcówka pierwszego i trzeciego seta. toast2
To, co ta drużyna przeszła w czasie mistrzostw to się w głowie nie mieści. :wow: Gratulacje i wyrazy uznania dla Mistrzów Świata! :spoko: |
Paczacie na siatkarzy? Finał Ligi Narodów z Włochami.
Jest dobrze, jest bardzo dobrze! :spoko: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:31. |