![]() |
liga wczoraj ruszyła -patrzyma i :piwo:Zaksa-Delecta na razie 1:1
edit.walka na wysokim poziomie 2:2 |
w tzw czasie powiem szczerze, ze nie widzialem, w technicznych tak
|
Reklamy były też dłuższe aniżeli przerwa. Niejednokrotnie siatkarki były już po akcji a reklama dopiero się kończyła :szczerb: Nie było to jakoś szczególnie uciążliwe ale... :ysz:
|
Z tego co kojarzę, jeżeli były jakieś reklamy w przerwach na życzenie, to bardzo nieliczne.
|
Cytat:
Chociaż przerwy techniczne jeszcze mnie tak nie rażą. Ale jak w pewnym momencie widziałem, że reklamy dają też w przerwach 'na życzenie' to już stwierdziłem, że to przesada. Nie oglądałem uważnie tych mistrzostw, ale akurat u kogoś byłem, jak leciały i był fragment, gdzie w ciągu dosłownie kilku minut (nie więcej niż 5) były trzy przerwy reklamowe. To jednak już spora przesada. |
na ultra slow motion w hd poszla kosmiczna kasa...mozemy sie spodziewac jej w relacjach z polskich parkietow
i dobrze |
HD raczej nie powinno robić na nikim wrażenia (chociaż w Polsce nie jest to jednak takie oczywiste, a i sprzęt do tego jest kilkukrotnie droższy), ale Ultra Slow Motion, czy jak to nazwali to na pewno ciekawostka i mam nadzieję, że pojawi się w większości tego typu imprez. Ogólnie realizacja Polsatu na wysokim poziomie i trudno im coś zarzucić (no może te reklamy w przerwach technicznych, no ale nie czarujmy się, muszą na czymś zarabiać).
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
kolejny wyimaginowany problem robisz Cytat:
jak kogos interesuje siatkowka i ME to niech sobie kupi cyfrowy polsat z polsatem sport (wezmie kablowke), ranga imprezy nie ma znaczenia bo chodzi o to samo Cytat:
|
Cytat:
1. Fakt, że stacja jest prywatna to nie powinno powodować, że ma Polaków w d.... (to, że często ma to już inna kwestia - teraz mówimy o konkretnym wydarzeniu). 2. Polsat jest chyba jednak nadal stacją polską - więc wypadało by aby Polaków szanował. 3. Polsat to nie tylko stacja kodowana - jak np. Canal + - stąd można oczekiwać, że nie tylko będzie wielbił posiadaczy kanałów płatnych. 4. Polsat otwarty jest utrzymywany pośrednio przecież przez WIDZÓW - to my ją oglądamy, oni emitują reklamy, a my kupujemy reklamowane produkty - prosta zależność ! 5. ME odbywały się w POLSCE - więc choćby z tego faktu widz polski miał prawo oczekiwać, że zobaczy więcej niż gdy impreza odbywa się w innym kraju. 6. Z całym szacunkiem - ale drażni mnie już te ciągle gadanie o tym HD, full HD itp. - ja oczekuję bardzo dobrej jakości obrazu i dźwięku i tyle - wciśnięto ludziom bzdurne nowości tak jak telewizory LCD, HD itp. aby firmy miały co sprzedawać !! 7. Polsat przez całe mistrzostwa dobitnie pokazał gdzie ma kibiców - tylko przed spotkaniem z Bułgarią mogłem razem z kibicami w Łodzi zaśpiewać hymn - przed żadnym innym meczem nie było wcześniejszego wejścia tylko na ostatnią chwilę. 8. I końcowa sprawa - nie dosyć, że nie pokazali finału - ale przecież po finale była dekoracja gdzie na podium stały reprezentantki Polski !!! Brak transmisji z dekoracji był jakby podsumowaniem podejścia Polsatu do kibiców i Polaków - mamy Was gdzieś, głęboko w d.... przepraszam - może za ostro - ale ja mam takie odczucia !! 9. Aha - nie róbmy porównania transmisji z imprezy rangi ME z ligą w C+ - liga to liga i jak kogoś interesuje to musi sobie kupić dekoder i płacić abonament itp. - a tutaj mamy do czyniena z wydarzeniem o minimum 2 razy ważniejszej randze !! To tyle co miałem do powiedzenia - przepraszam za nerwy, ale wczoraj tak się wk.... , że jak dzisiaj zacząłem to pisać to wróciły te wspomnienia :( ro29 |
Zadecydowały dwa względy -pierwszy oglądalność dużo niższa niż meczu drużyny Polski ,po drugie nie po to Polsat otwierał płatne kanały sportowe ,wykupywał licencje,dla potrzeb siatkówki zainwestował w sprzęt HD do realizacji meczy aby gratisować co lepsze wydarzenia.Pamiętam że MŚ w Japonii
miały być tylko kodowane-dopiero dobre wyniki i duża oglądalność siatkówki sprawiły że były w otwartym Polsacie. |
Cytat:
|
to, ze polsat mial prawa do transmisji i mogl z nimi zrobic co chcial. to oni wydali kase na sprzet do obslugi tej imprezy bo oni byli jej realizatorem
tvp mogla wygrac prawa do transmisji, nie udalo sie wiec... |
Cytat:
|
czekam az pojedziesz po c+, ze np ostatnia kolejke moga odkodowac...
|
Wielkie gratulacje dla siatkarek - dziękujemy za brąz !!!
Różnie w tych mistrzostwach było ... ale medal jest nasz !!! Cytat:
|
Bomba :)
A teraz kibicuję Holandii |
Niemki na kolanach:)Kolejny świetny mecz
|
dziewczyny lubią brąz :D
gratulacje dziewuchy! :fala: :sylwek: |
Ale i tak dziewczyny daleko zaszły -zagrały w tym składzie parę słabych spotkań w Pucharze Świata-jutro powalczą o brąz:)
|
Nie dociągnęły...
Ale i tak ciekawie było, bo zapowiadało się tragicznie... Pomarańczowe są nie do pokonania, nie ma na nie siły, złoto mają jak nic... |
żeby jeszcze 4-rty pociągneły
|
No i zrobiło się ciekawie, po tak ostro przegranych 2 setach wygrać trzeci - bezcenne. :D
|
JAk polacy z brazylia na mistrzostwach swiata.
Zrobili wynik, nic wiecej ich nie interesuje. Jedyna nadzieja w nowej kadrze meskiej. Na nic sie nie ogladali. |
Jest gorzej niż źle... masakra :|
|
Jest żle-ZŁO
|
Jutro o 17.00 gramy z Holandią. Nie chciałbym być złym prorokiem ale...
Jeśli dziewczyny zagrałyby na takim poziomie jak z Rosjankami, będziemy mieli szansę. Ale jak to mówią: "Nie mów hop, póki nie przeskoczysz" :spoko: |
Brawo dziewczyny,super sprawa ,bez swoich dotychczasowych filarów błyskawicznie poskładana kadra -strefa medalowa :spoko:A Holandia całego turnieju grać na 100% miejmy nadzieje nie może!
|
tylko teraz Holandia - rewelacja turnieju.
szanse mamy, ale musimy sie wspiac na wyzyny umiejetnosci. |
Ale mnie ten mecz kosztował... aż "setę" walnąć musiałem z tych nerwów. Na szczęście wszystko dobrze się skończyło :) Chyba wbrew oczekiwaniom Bułgarki okazały się trudniejszym przeciwnikiem... Ale też nasze dziewczyny zagrały gorzej niż z Rosją. Więcej błędów, Bułgarki praktycznie omijały nasz blok, jak chciały. Natomiat ich blok był bardzo dobry. Broniły też niektóre piłki, wręcz intuicyjnie. Ale nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło. Jesteśmy w półfinale !!!
|
dobrze, ze ten mecz juz sie skonczyl
tylu przypadkowych obron jak u bulgarek nie widzialem od dawna, glownie wynikajacych z bledow w ustawieniu. bo jak blok zamyka prosta to obrona powinna isc na skos a jednak obrona byla po prostej...chyba, ze taka taktyka... :P |
Najlepiej! :D
|
:ognie::tancerka::polska::najlepsz::mysz:
|
szczescie od bulgarek ucieklo...tyle dobrze
|
.... spokojnie ......
|
chyba jednak AZ wygrac...
|
No co się dzieje, co się dzieje?
Bułgarki nas kopią... |
wygraly pomaranczowe
nasze musze teraz tylko i az wygrac, nie wazne ile |
Horror 2:2
|
2:2
czyli pierwsza furtka otwarta |
Nie będzie jak w 1976?
Wygraliśmy z Rosją (wtedy ZSSR) 6:4 i spadliśmy do grupy B. To też była gra zespołowa... |
2:1 dla rosjanek :P
|
Kibicujemy najpierw Holandii a później Polsce
Dziś następne emocje. Oby tylko wszystko poszło po naszej myśli :spoko: |
szkoda tylko ze nie wszystko zalezy od nas, bo nawet wygrana z Bulgarkami moze nam nie zapewnic awansu :/
|
Najlepszy mecz Polek. W pewnych momentach grały dosłownie jak w transie. Szkoda tylko, że pierwszy set przegrały. Mieć 6 punktów przewagi i je stracić... No cóż... i tak bywa. Ale ogólnie mecz świetny. Zobaczymy jak z Bułgarkami zagrają. Ale skoro z Rosjankami (mistrzynie świata) sobie poradziły, to i z Bułgarkami dadzą radę :spoko:
|
Pięknie zagrały:taktak:Fajnie by było być w 4-ce.
|
wygraly wiec polfinal juz tuz tuz :)
|
Dzisiaj dziewczyny grają z Rosjankami. Będzie chyba ciężki mecz. Oby tylko nasze wytrzymały psychicznie to spotkanie i nie robiły zbyt dużo błędów a nie powinno być źle. Mecz jest do wygrania.
|
Fajnie grały. Córa była na meczu. Ja byłem na Holandii i dostaliśmy (łyśmy) w d... Zastanawiam się, czy iść na Bułgarię (może PH przynoszę?)
|
demolka, mimo przegranego seta
widze spore szanse.. |
oj tam
raczej z rosjankami sie okaze |
... nie być :sciana:
|
dzis o 20 mecz o byc albo nie byc...
|
Przyjemny montaż:
I wywiad z trenerem: http://sport.onet.pl/0,1273609,2042289,wiadomosc.html Muszę przyznać, że bardzo sensownie się wypowiada. //dodałem możliwość wstawiania filmików z youtube. Wystarczy link do youtube, google video itp dodać w tagu [ m ] link [/ m] - bez spacji oczywiście - Bartez |
Nie zgadzam się z wszystkimi, którzy twierdzą, że Polacy nie grają kombinacji lub, że grają nieładnie. Po pierwsze jeśli Zagumny wystawia kilkanaście piłek w meczu bez bloku i kolejnych kilkadziesiąt na pojedyńczym, to dla mnie jest to najlepszy znak, że nasza gra nie jest taka czytelna dla przeciwników. To prawda, że kiedyś więcej grało się podwójnej krótkiej, tzw. "pół", itd. ale siatkówka wciąż się zmienia i dzisiaj częściej gramy bardzo szybkie piłki na skrzydło, czy też szóstą strefą. Poza tym jeśli Guma został wyróżniony jako najlepszy rozgrywający ME, to z tą naszą grą nie jest chyba tak źle.
To, co na mnie zrobiło największe wrażenie i dzięki czemu wygraliśmy wiele spotkań, to niewielka ilość błędów własnych z naszej strony. Kiedyś było to naszym utrapieniem. Wszyscy fani siatkówki pamiętają zapewne pamiętny mecz z Serbią, kiedy wygrywając 23-17 przegraliśmy seta. Tym razem tego nie było. Często to rywale uzyskiwali pewną przewagę, a my ich dochodziliśmy i wygrywaliśmy końcówkę. To moim zdaniem świadczy o dużej dojrzałości psychicznej naszej drużyny. Aby tak dalej! |
no nie zagrali genialnie ale bardzo skutecznie, kurek byl niesamowity, gruszka profesor. brakowalo srodka, podwojnej krotkiej, przesunietej, drugiej lini ze srodka bo w wiekszosci grali skrzydlami. wazne, ze skutecznie
|
Aż nie wiadomo co powiedzieć-mecz z Francją-Niesamowity Henno, bardzo dobrze rozgrywający, świetnie Antiga, a reszta dobrze,odwalili niesamowitą robotę na zagrywce, ale mimo to przegrali .Nasi może nie zagrali jakoś genialnie na ME, ale nie to nam było potrzebne by wygrać turniej. BRAWA !!!!!!!!!!!!!
|
Cytat:
|
:polska::najlepsz:
Zasłużone wyróżnienie MVP dla Gruszki :) |
Polska brzydka siloowa siatkowka najlepsza w eurolandzie :DDDDDDDDDDDDDDDDD
jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee |
ło Jezu, zjadłem paznokcie :sciana:
|
GRATULACJE !!!
|
Może grali ale na przykład grucha gra na innej całkiem pozycji,możdzon ma słaby nadgarstek -młody jest -nie których rzeczy jeszcze z nim nie można zagrać,zadanie bąka jest przyjecie a atak ewentualnie -drużyna jest inaczej układana jak za Lozano.Zobaczymy jak pojadą w finale ze świetnie broniącą i technicznie grającą Francją.
Bułgaria -Rosja 3;0:) |
Ludzie grajacy ze soba od dluzszego czasu nie potrafia wypracowac stylu ?
Czekam na silowe plasy kurka dzis :P |
powod do cieszenia jest taki, ze wygrywaja i szansa na zloto jest ogromna. nie trafiaja do mnie argumenty, ze sklad sie zgrywa...moze kurek ale mozdzon, guma, gruszka, gacek i wielu innych grali juz ze soba nie raz. to nie jest 3 liga gdzie powinni sie zgrywac, jak wystawiac pilki wg preferencji gracza to raczej wiedza, guma jest tak doswiadczony, ze jak widac nie ma z tym problemow.
nie, ze sie nie ciesze, ze wygrywaja ale styl w jakim graja do mnie nie dociera, nie podoba mi sie i nic na to nie poradze az nie zaczna grac ladniej, a ladniej nie znaczy mniej skutecznie |
No dobra, nie znam sie. Gramy piach, ale przynajmniej inni graja jeszcze gorzej :)
|
Czy ja dobrze widzę, że finał jest transmitowany tylko na Polsat Sport? Wydawało mi się, że poprzednie mecze były też na Polsacie.
|
Ja będę bronił chłopaków i trenera-przecież gramy bez podstawowych zawodników na kluczowych pozycjach przyjmujących(Winiarski,Świderski)co gorsze atakującego (Wlazły) zastępuje przyjmujący Gruszka który nigdy nie będzie miał tak wielkiej skuteczności.Zrobili już więcej niż ich realny potencjał-wyśmiewali nas Bułgarzy i zagraniczni komentatorzy że mamy tak słabą grupę ze drugim składem wejdziemy do finału.Trudno oczekiwać pięknej gry od zespołu który w zasadzie się dopiero zgrywa. Grają schematy w miarę zgrane a mecz z Bułgarią był ich najlepszym w czym wielka zasługa świetnego przyjęcia,bloku,dobrego rozegrania.
|
Smiem sie nie zgodzic.
Ale klocic nie bede :) Przyjemnie mi sie naszych oglada. Zawsze myslalem ze ruscy to fizole :P |
Cytat:
|
nie ma gry kombinacyjnej, graja na sile w zasadzie caly czas, prawie caly czas skrzydlami, aczkolwiek wczoraj widzialem nawet krotka za plecy po raz pierwszy w meskim wykonaniu od baaaardzo dawna, ale pkt nie bylo z tego bo byl blok ;p
|
A co konkretnie ci sie nie podoba ?
Brazylia to to nie jest ale bez przesady. |
a mnie jak sie nie podobala gra kadry tak dalej mi sie nie podoba
jedyny plus, ze graja skuteczniej |
ponieważ w grupie żabojadów zjedliśmy,
to jutro ...:sciana: |
Cytat:
|
hehe
wtopa ruskich :D a juz byli u plotu, juz sie witali dobrze ze troche francuzow podmeczyli |
Liga światowa była odpuszczona świadomie kosztem eliminacji do MŚ i mistrzostw Europy i docelowo olimpiada.Trudno mieć pretensje do młodych chłopaków że nie ogrywali Brasil.
Francja tłucze Rosję 1-0 (25-18).No No! |
A ile bylo jazdy po trenerze na lidze swiatowej.
Wstyd wam ? |
WOW!! Finał:)
|
Na razie nieźle nam idzie: pierwszy set wygrany do -19. Ale w drugim secie gra jest już znacznie bardziej zacięta. Ale nasi dadzą radę :spoko:
[edit] Polacy pod wodzą Castellaniego grają w finale Mistrzostw Europy !!!:1miejsce: |
nie zaczynaj bo przegraja!
|
Coś za dobrze im idzie. Chyba czas, żebym zaczął oglądać :>
|
W półfinale trafiamy na Bułgarię. Łatwo nie będzie, ale może chłopaki dadzą radę.
Ciekawe, że w naszej 2 grupie komplet zwycięstw odniosły drużyny, z którymi Polska grała w pierwszej grupie, czyli Francja i Niemcy. To znaczy, że nasza grupa nie była taka słaba. |
Wczoraj z Grecją obyło się bez niespodzianek i horroru ;) Zajęliśmy pierwsze miejsce w grupie i dzięki temu nie trafimy na Rosjan w półfinale. Zagramy z Bułgarią lub Francją :hmm:
|
Losowanie. Jeżeli Polacy zajmą pierwsze miejsce w grupie to nie mogą trafić na zwycięzców grupy F. A tam w tej chwili Rosjanie są na pierwszym miejscu. Czyli przy grupowym zwycięstwie polski zespół trafi na drużynę z drugiego miejsca. Ze swojej grupy albo grupy F.
|
Czy wiecie coś na temat zostawienia w półfinałach? Czy pierwsza drużyna grupy E zagra z drugą drużyną grupy F i odwrotnie, czy też pary półfinałowe zostaną rozlosowane?
W sumie z pary Rosja - Bułgaria chyba lepiej byłoby trafić na Bułgarię. Z nimi przynajmniej zazwyczaj byliśmy w stanie wygrać. Ciekawe, że prawdopodobnie drugą drużyną, która wyjdzie z naszej grupy będzie Francja (chyba, że nasi totalnie odpuszczą mecz z Grecją). |
Cytat:
|
Wydaje mnie sie ze nasi nie potrafia zachowac koncentracji z cieniasami.
Ot i caly sekret. |
Jesteśmy w półfinale-mecz ze Słowacją znowu horror:)
|
Cytat:
|
Ufff... tak emocjonującego meczu już dawno nie oglądałem. Wszystko ważyło się do ostatniej chwili. Najważniejsze że wygraliśmy. Dziś gramy ze Słowakami. Powinno być łatwiej niż z Hiszpanią. I będziemy w półfinale :)
|
Poland vs. Spain today ;)
Ciekawe jak nasi sobie poradzą. Mieli dwa dni odpoczynku, miejmy nadzieję że zregenerowali siły i dokopią Hiszpanom w trzech setach. Byłoby pięknie... :spoko: |
maly blitzkrieg w naszym wykonaniu w 4 secie :D
|
Chociaż w siatkę spraliśmy Niemców :):)
|
Też myślałem, że mecz z Niemcami może się okazać trudniejszy, ale po tym, co wczoraj pokazali Niemcy w meczu z Turcją już nie jestem taki pewien (wygrana 3:2, przy czym każdy był niezwykle zacięty i wyrównany). Albo Turcja poczyniła tak ogromne postępy, albo Niemcy nie są jednak w najwyższej formie. Niemniej jednak łatwo na pewno nie będzie. Z drugiej strony dzisiejsze zwycięstwo dawałoby nam bardzo duże szanse na awans do półfinału ME, więc trzeba trzymać kciuki za naszych chłopaków :spoko:
|
Pierwszy mecz wygrany :) i to z Francuzami. Po pierwszym secie miałem mieszne odczucia. Ale panowie zebrali się w sobie i zwyciężyli. Dziś mecz z Niemcami, których coach to Raul Lozano. A ten przecież zna naszych zawodników i wie na co ich stać. Ten mecz wbrew pozorom może być trudniejszy. Co z tego wyjdzie, zobaczymy.
|
Dziś nasi panowie grają z Francją. Transmisja na "Polsacie" od 16.30
|
No wlasnie, marnuja tyle dobrych graczy...:P
zrobili dream team a czesc zawodnikow, ktorzy mogliby z latwoscia znalezc miejsce w podstawowej 6 w innej druzynie, w Skrze bedzie grzac lawe. I znowu Skra mistrzem, nudne to sie robi ;) |
@czary2mary uprzedziłeś mnie, właśnie miałem o tym pisać :D
Oczywiście jako kibic SKRY bardzo się z tego faktu cieszę, bo Winiarski może i w tej chwili kontuzjowany i na początku sezonu może nie grać, a i sezon mieć słaby to jednak jest to zawodnik światowej klasy i o świetnych umiejętnościach i kolejny sezon na 100% będzie miał już doskonały. Zastanawia mnie tylko jedno: kto wypadnie poza meczową 12, albo kogo wypożyczą, w końcu SKRA ma już Antigę, Murka, Bąkiewicza i Kurka. |
Michał Winiarski wraca do Skry Bełchatów
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:47. |