![]() |
Jedziemy na Igrzyska Olimpijskie do Londynu! :) Póki co trwa 3 set, jest 2:0 dla Polski :polska: :tv:
|
yyyyyyyyy
jeden wielki wal. (4 zerkniecia na mecz) polecam obejrzec to co mowia polscy zawodnicy maja co chcieli. |
Cytat:
Ale jeśli wystarczy jeden set jak pisze demek to z górki. |
jeden set :)
|
Dobry mecz :) Jeszcze tylko 1 punkt
|
Wielka ekscytacja w pracy u mnie tym zwyciestwem... A ja siedze i jakos tego nie czuje, jak zwykle.
|
jeszcze nie ...
jeszcze jeden punkcik ;) |
no to mamy igrzyska :)
|
a to juz bardziej :P
|
Cytat:
|
niekoniecznie nam da puchar swiata :P
|
A 2 zwycięstwa, w tym jedno odniesione nad Rosją daje nam Puchar Świata. Ale niestety do tego droga jeszcze daleka.
|
w walce licza sie jeszcze:
polska 22 7 23:7 rosja 21 7 21:6 wlochy 17 6 17:10 brazylia 16 5 20:12 kuba 14 5 17:13 iran 12 5 15:16 w kolejnosci pkt, zwyciestwa bilans setow - w takiej kolejnosci liczy sie kolejnosc w tabeli a na koncu jest bezposredni mecz teraz mecze ukladaja sie tak: Iran - Brazylia Polska - Włochy Japonia - Rosja Kuba - Chiny Iran - Rosja Polska - Brazylia Japonia - Włochy Kuba - USA Iran - Włochy Polska - Rosja Japonia - Brazylia Kuba - Egipt najczarniejszy scenariusz jest taki, ze dostajemy ostatnie 3 mecze po 3-0 a rywale wygrywaja wszystko po 3:0 a, ze graja z iranem to zakladamy, ze tez wygraja po 3;0 (wloczy, rosja, brazylia) wtedy tabela wyglada tak: rosja 30 10 30:6 wlochy 26 9 26:10 brazylia 25 8 29:12 kuba 23 8 26:13 polska 22 7 23:16 iran 12 5 15:25 nawet jesli kuba wygra dwa mecze 3:0 i jeden 3:2 bedzie przed nami majac jedno zwyciestwo wiecej, jesli przegra jedno spotkanie juz pewne, ze nas nie wyprzedzi jesli brazylia nie wygra z iranem: - 2:3 dla iranu, brazylia bedzie przed nami majac 1 pkt wiecej - 0:3, 1:3 dla iranu, brazylia bedzie przed nami majac bilans setow 28:15 lub 27:15 i tez bedzie przed nami takze JEDNO zwyciestwo daje nam igrzyska :P przegranie wszystkich meczow 3:2 tez, kosztem brazylii, ktora skonczy z 24 pkt a my z 25, kuba moze miec max 23pkt wiec tez bedzie za nami |
Coś to czarno widzę... :>
|
ale przed nami Rosja, Włochy, Brazylia :sciana:
pomalutku panie Demek :> |
3pkt od igrzysk :)
serbowie dzis ograli brazylie 3:1 a my egipt 3:0 mamy realna szanse na wygranie tego turnieju... |
ogolnie jestesmy 6 pkt IO :)
|
Cytat:
Ale jestem dobrej myśli :spoko: |
rozjechali jankesow cudownie :D
chyba tylko kataklizm jest im w stanie odebrac pierwsza trojke |
Jestem pod wrażeniem
Polska - USA 3:0 (25:15, 25:20, 25:18) |
a tam wymeczone :P
|
z Chinami wymęczone 3:1:)
|
Kolejne zwycięstwo..
To chyba czas, żeby zacząć oglądać :> |
imo mozdzonek, 15pkt w tym 7 blokow :)
|
Nie było dzisiaj łatwo ale wygraliśmy z Japonią 3:1. Sukces zawdzięczamy po pierwsze fenomenalnej grze Kurka oraz grze blokiem, której w pierwszym secie w ogóle nie było (w całym meczu 13 pkt).
Na przykładzie dzisiejszych spotkań doskonale widać jak trudny jest to turniej: najlepsza drużyna - Brazylia, wygrała z najsłabszą drużyną Chinami dopiero w tie-breaku, przez co stracili jeden punkt. |
Iran - Argentyna 3:2
|
Cytat:
|
oj tam oj tam
imo wypadek przy pracy :) |
Z taką grą o Olimpiadzie można pomarzyć tylko:>
|
haha
2:3 z iranem... :D |
Cytat:
Droga na Olimpiadę dobrze zaczęta:) Polska - Kuba 3:0 (25:21, 25:23, 25:16) |
No i dzisiaj też klapa.
|
piękny horror z Rosjankami w III secie,
i tylko teoretyczne szanse na półfinał :sciana: |
no to maja medale :D
|
Najgorsze, że znowu ba własne życzenie :sciana:
|
znów "bańki" :sciana:
|
no bo jak się nie wygrywa 3:0, to... :sciana:
|
Ano mogły.
|
:sciana: porażka a mogły wygrać 3:0
|
Tak na szybko garść informacji:
- Castellani zwolniony; - ruszyła PlusLiga; - za godzinę nasze siatkarki zaczynają zmagania w Mistrzostwach Świata. Pierwszy mecz z gospodarzem - Japonią. :spoko: |
tyle, ze jak polsat realizuje impreze to sa powtorki, widac gdzie pilka wpada...we wloszech to byla masakra, tak slabo dawno nie bylo...
a jesli zarabiaja na tym to niech sie pakuja gdzie chca...byle nie psuli imprezy tak jak to mialo miejsce teraz u makaronow |
ciężko się nie zgodzić :taktak:
Polsat jako główne źródło dochodów federacji siatkowej, to brzmi przerażająco :wow: |
http://www.sport.pl/siatkowka/1,1063...siatkowka.html
Ciekawy tekst. Można się zgadzać bądź nie, ale przeczytać warto. |
No i po mistrzostwach.
Brazylia zdemolowała w finale Kubę. Kolejność podium: 1. Brazylia; 2. Kuba; 3. Serbia. Włosi, jak trafili w końcu na wymagające zespoły już tacy weseli nie byli co wcześniej. Wielkie baty i brak medalu :D |
Dzisiaj makaroniarze zlani przez Serbów :spoko:
|
Brazylijczyki dają łomot Włochom :D
|
|
Za tak żenujące mistrzostwa, w których regulamin jest ustawiony pod słabą drużynę gospodarzy odpowiada Chińczyk Wei Jizhong, który jest prezydentem Międzynarodowej Federacji Piłki Siatkowej- więc kto ma niby zrobić ten normalny regulamin?????
|
niech zrobia w koncu normalny system rozgrywek to sie skonczy granie w ch...a
|
a wystarczyło zachować punkty zdobyte w pierwszej turze :sciana:
|
Ech... Te MŚ to totalna porażka.
I nie mam tu na myśli wyłącznie Polaków. Odpadli, bo byli wyraźnie słabsi od Brazylii i Bułgarii. I tak akurat powinno być. Ten system jest chory. To co wczoraj zrobili Brazylijczycy... No po kim, jak po kim, ale po nich nie spodziewałbym się czegoś takiego... :ysz: Jeśli to ma być sposób na promocję siatkówki, to ta dyscyplina niedługo wyginie. |
Gry też nie oceniam pozytywnie, ale jeśli chodzi o całość występu na mistrzostwach, to spodobał mi się ten komentarz:
Cytat:
|
To już czas przeszły...
Przyszłego na razie nie będzie :sciana: |
Dzisiaj to dopiero fatalnie grają... :sciana:
|
Powiem krótko: to przykre.
|
Ja co prawda śledziłem wczorajszy mecz tylko w internecie, ale miałem wrażenie, że Polacy fatalnie zagrali w przyjęciu zagrywki i to nawet tacy zawodnicy jak Winiarski, który przecież wcześniej radził sobie świetnie. Niestety nasza drużyna wczoraj długimi momentami nie istniała i mam sporo obaw przed dzisiejszym spotkaniem.
Przy okazji, czy ktoś wie, czy dzisiaj transmisja jest w kanale otwartym? |
To nie jest kompleks brazylijski.
Brazylia ma na nas sposób - oni potrafią długo ciągnąć grę punkt za punkt i czekać na błędy przeciwników. Wiedzą, że w grze z naszymi mają to jak w banku. Po co im więcej? |
kompleks brazylijski jest nieśmiertelny
|
Cóż, niestety miałem rację :(
Nie wystarczy wygrywać z innymi, żeby mieć nadzieję na pokonanie Brazylijczyków. Trzeba jeszcze grać bezbłędnie, a nasi idiotycznych i bezsensownych błędów popełniają dużo za dużo. Ot choćby dwa, trzy głupie serwisy w siatkę wystarczają Brazylii na kontrolowanie seta itd itp... Tak się przegrywa z Brazylią. Polacy potrafią grać z nimi jak równy z równym, jeśli tylko nie tracą punktów w głupi sposób. |
no i teraz wygrana z Bułgarią niczego nie gwarantuje :sciana:
|
No i niestety kolejny raz Brazylijczycy sprowadzili naszych chłopaków na ziemię :( W sumie nie miałbym im za złe, że przegrali, mogli mieć kiepski dzień, ale znowu jest to porażka z Brazylią. Cały czas uważają/uważali, że są w stanie wygrać z każdym, z nimi niestety nie umieją i raczej nigdy nie będą umieć. Myślałem, że uda im się coś zdziałać po tym jak Brazylia "odmłodziła" kadrę, najwyraźniej nawet "młodziaki" są lepsi od naszych "doświadczonych".
Zupełnie jak w piłce nożnej (choć to słabe porównanie, bo nasi kopacze są wybitnie słabi), piłkarze mają Niemców i Anglików "nie do przejścia", a siatkarze Brazylijczyków. |
To jest chamstwo!
Mecz Polska-Brazylia bedzie transmitowany tylko w Polsat Sport? JAK TAK MOŻNA? gdzie mozna obejrzec transmisje on-line? |
System jest chory. Dla zwycięscy nie będzie różnicy czy z najlepszymi wygra teraz czy później, ale najgorzej jest dla tych co odpadną teraz i są to klasowe zespoły, które przy normalnym systemie doszłyby dość wysoko (np. Bułgaria). Jeszcze się okaże, że Brazylia będzie musiała brać udział w kwalifikacjach do następnych MŚ.
Ja się cieszę, że Polska wygrywa i to jest najważniejsze. |
Prawdę mówiąc teraz też nie bardzo nam się opłaca wygrać oba spotkania, bo wtedy w kolejnej rundzie trafiamy na Rosję i Serbię, a z grupy wychodzi już tylko jedna drużyna. A jeśli zajmiemy 2 miejsce w grupie, to prawdopodobnie w kolejnej rundzie spotkamy się z USA oraz Niemcami (ewentualnie z Włochami, jeśli wcześniej ograją ich Niemcy).
System rozgrywek zdecydowanie chory. Obejrzałem wcześniej kilka MŚ i czegoś takiego sobie nie przypominam. Ale prawda jest taka, że jeśli chce się zdobyć złoty medal, to trzeba po prostu pokonać wszystkich najlepszych. |
ja tam cały drżę jak osika :sciana:
|
Ten system jest chory.
Nie opłaca się wygrywać. Tylko kombinatorstwo się liczy. Serbia też ciekawie trafiła: Kuba i Meksyk. Szkoda słów. No cóż, trzeba teraz stłuc Brazylię i Bułgarię :D |
System rozgrywek po prostu piękny :ysz:
Grupa N: Brazylia, Bułgaria, Polska. Dla przypomnienia, grupa medalistów z poprzednich mistrzostw. Szok po prostu, a takie Niemcy przykładowo trafili na Portoryko i na Włochy, które imho nie są w najlepszej formie. |
Raczej Serbia na tarczy.
Co by nie mówić, to z taką grą na Brazylię nie ma co się mierzyć :sciana: |
No to Serbia na tapecie! :spoko:
|
trżęsą sie ze strachu przed serbią :(:ysz:
|
Co robili panie moderatorze? :>
A co sądzicie o systemie rozgrywek? Też uważacie, że jest chory czy może to dużo krzyku o nic? |
Cheba oglondali mecz?
A widzę, że zakończony sukcesem :spoko: Nie oglądałem... |
A co tu taka cisza? :>
|
No to w końcu się doczekaliśmy pierwszego zwycięstwa Polek w Final Six WGP. Jutro Włoszki na rozkładówce. Dzisiaj dziewczyny zagrały tak jak nas do tego przyzwyczaiły, zobaczymy czy są w stanie to kontynuować.
|
Cytat:
|
i dostają baty, szkoda że coś tam nie trybi, za dużo błędóf :(
|
To przykre.
|
A siatkarki grają z Chinkami.
|
w spodku klima juz dziala, bylem w tym roku
widowisko pierwsza klasa, i temperatura tez |
Niestety memoriał H.Wagnera organizuje te miasto które da więcej kasy dla Jerzego Mroza:>:ysz:
Reszta jest nie ważna:> |
Czyli jest postęp. Kilka lat temu klimatyzacji nie było, teraz jest tylko nie działa ;)
|
Cytat:
Najgorsze, że w tej kwestii nie robi się nic od lat. Pamiętam, jak w 2007 r. odbywał się turniej finałowy Ligi Światowej w katowickim spodku. Miałem przyjemność tam być. Niestety przyjemność dotyczyła jedynie doznań siatkarskich. Na hali było gorąco, jak w piekle a może i bardziej ;) Teraz już chyba :hmm: na szczęście klimatyzacja w spodku jest. |
No niestety dziś już tak dobrze im nie idzie. Ale jeżeli jeszcze do niedawna byli o 2 klasy niżej, to teraz już można śmiało powiedzieć, że są równorzędnym partnerem.
Nie rozumiem tylko, dlaczego taki mecz jest rozgrywany na hali, gdzie nie działa klimatyzacja? |
No i znowu Polska - Brazylia :)
:spoko: |
prawda, ze sie zaczyna
a siatarkom brakuje jednego zwyciestwa :) |
Meczu Polska - Brazylia nie widziałem niestety. Za to widziałem wszystkie rozegrane mecze Polek w WGP i bardzo mi się ich gra podoba, chociaż momentami kuleje i widać, że to w zasadzie początek przygotowań, ale bardzo fajny początek. Jutro zaczyna się kolejny weekend WGP, Polki grają na Tajwanie. Mam nadzieję, że nasze dziewczyny ostatecznie przypieczętują swój wyjazd na finał WGP, jak jeszcze togo nie zrobiły :P
Jutro chyba też zaczyna się Memoriał Huberta Wagnera, prawda to czy nie?? |
to nie jest pierwszy raz od osmiu lat.
liga swiatowa....3 na 4 wygralismy... edyta o fuck to bylo w 2002 :D ale ten czas leci... |
Fajnie by było, gdyby to tak na Mistrzostwach Świata było.... :fiu:
:mruga: |
fajny to był przez pierwsze dwa sety a potem ............:sciana:
|
Po raz pierwszy od ośmiu lat Polakom wczoraj udało się pokonać w oficjalnym meczu Brazylię.
Nawet fajny mecz był:)Polska - Brazylia 3:2 (25:21, 25:18, 14:25, 17:25, 20:18) |
Ilość załączników: 1
ktos sie moze wybiera?
|
Na szczęście Polacy wyciągnęli wnioski z wczorajszego meczu i dzisiaj już nie dali szans Kubańczykom. Pewnie wygrali 3:0, chociaż pierwsze dwa sety rozstrzygały się na przewagi. Ogólnie z Kuby wywozimy 4 punkty, a z całej fazy wyjazdowej 9, więc myślę pozytywnie i jest szansa na wyjście z grupy i awans do Final Six LŚ.
|
I niestety dzisiaj po raz kolejny Polacy przegrali wygrany mecz. Prowadzili z Kubą w setach 2:1 a w czwartym secie 14:8. Kubańczycy wyglądali na zupełnie bezradnych, nie radzili sobie z nasza zagrywką... i nagle wszystko rozsypało się jak domek z kart. Szkoda. Być może w naszej drużynie zabrakło bardziej doświadczonych zawodników.
|
ten kto wymyślił PS ma :piwo: za to, że przestają szczypać mnie oczy gdy patrze w monitor w takich sytuacjach :taktak:
|
widać kasy brakuje :sciana:
choć z drugiej strony PS też czyni cuda ;) |
to z wrażenia na widok zawodniczki :D
|
Cytat:
:> |
rzuty osobiste? :D
|
pograł bym z nią w siatkówkę :sciana:
|
Ilość załączników: 2
Anna Barańska! Kapitan siatkarskiej reprezentacji Polski :):taktak:najnowszym Playboyu
Załącznik 54217 Załącznik 54218 Zamiast jutro na mecz ze Skrą idę do kiosku;) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:30. |