![]() |
Cytat:
|
No kurde.. ale to by***322; ostatni set :spoko:
Wa***380;ne, ***380;e wygrany, ale emocje by***322;y du***380;e :) |
Nie ogl***261;da***322;em niestety... ale tak jak m***243;wisz, wa***380;ne ***380;e wygrali :spoko:
|
Troche mi sedziowie podpadli tym sedziowaniem. Czasami wygladalo jakby byli przekupieni.
|
Masakrycznie bylo:D najgorsze bylo to jak cieszyli sie japonce po wygranym punkcie... Ale nasi im pokazali:D
|
Cytat:
|
Witam !
A dziś Polacy pokonali Japonię w LŚ 3:0 :) http://ligaswiatowa.interia.pl/news?inf=777933 Gratulacje !! Pozdrawiam ro29 |
Ładny mecz, ale 1 set chyba za bardzo na luzie wzieli i musieli się potem pomęczyć, żeby go wygrać. Brawo dla siatkarzy.
|
hmm... ciekawe czy to 3 do 0 ma co***347; wsp***243;lnego z tym, ***380;e nie ogl***261;da***322;em.. ;)
|
Andrzej, to się zbyt często powtarza. Teraz już masz całowity zakaz oglądania naszych reprezentacji w siatkówce. :banned:
Zrób to dla polskiego sportu || |
Cytat:
|
ale jestem wkur...ny
skolowalm sobie dwa bilety zeby isc...i co? stary sobie wzial jeden i nie chce oddac zabic to malo... |
Kup mu piwo ;)
Ja stawiam dzisiaj na 3:1 dla nas oczywi***347;cie :) |
przekaz telewizyjny to istna tragedia
- szybkich pilek nie widac - obraz do pupy - realizacja ogolnie na poziomie szkoly sredniej a nie telewizji na razie mecze denny, pierwszy set wiec nie ma co oceniac, atmosfera tez nie taka jak zawsze tak to juz bywa jak warszawa wpycha rece tam gdzie nie powinna |
O tym pierwszym secie warto teraz zapomnie***263; :nie:
|
Witam !
Cytat:
@demek - masz rację atmosfera na razie też kiepska jakaś :( Pozdrawiam i trzymamy kciuki ro29 |
3:0 lub w najlepszym przypadku 3:1 dla usa
na to nas dzis stac...niestety |
Witam !
Cytat:
ro29 |
ten mecz to istna tragedia!
nie dosc, ze sie go ledwo co da ogladac to poziom naszych zawodnikow jest zalosny na szczescie to bedzie ostatni set i koniec zludzen o final four |
Ju***380; dawno nie widzia***322;em tak s***322;abo graj***261;cych naszych siatkarzy... :(
|
slabo?
a oni wogole cos graja? o kurde - wygrali seta tyle, ze gra dalej slaba, jedynym myslacym zawodnikiem jest murek |
Wygląda na to, że się obudzili! :jupi:
Piękny był ten atak Świderskiego kończący trzeci set :taktak: |
nie zauwazylem zeby sie obudzili - ale widze, ze amerykanie cos opadli z sil
|
Obudzili si***281;. W por***243;wnaniu z tym co grali wcze***347;niej to r***243;***380;nica jest ogromna, cho***263; i tak graj***261; s***322;abo...
Pocz***261;tek czwartego seta te***380; niezbyt obiecuj***261;cy... |
Dzisiaj dla odmiany przynosz***281; szcz***281;***347;cie - pierwszego i drugiego seta nie ogl***261;da***322;em i.. chyba 'kiepsko' grali ;) Trzeciego obejrza***322;em i ju***380; wygrana :D
Dalej nie wiem, czy b***281;d***281; ogl***261;da***322;.. |
Oj tam - po prostu mieli zakontraktowany mecz na 5 setow, wiec nie mogli ich rozwalic za szybko ||
|
amerykanie przegrali na wlasne zyczenie
zamiast grac swoje to przy wlasnej zagrywce czekali na bledy naszych zawodnikow, co widac bylo w koncowce seta a teraz wszystko sie zdarzyc moze ;) |
Ufff!!
No i teraz rozwalimy Ameryka***324;c***243;w w tie-break'u :D |
a ja się przypadkiem dzisiaj dowiedziałem sie,
że "może przyszła" teściowa ;) miała bilety na ten mecz już w rękach ale stwierdziła że po co jej te bilety bo przecież ją to nie interesuje wrrrrrrrr :'( . Już ją uświadomiłem że następnym razem niech najpierw mi da znać a potem może robić z biletami co chce... A szkoda że tak wyszło bo napewno bym skorzystał... |
Zauwaziliscie jak nam dobrze szlo jak zagumnego nie bylo (do 11:11) i jak sie zwalila nastepna pilka jak wszedl ||
|
co za końcówka :D, a ta atmosfera w spodku...:jupi: :jupi: :jupi:
|
dobrze, ze wygrali
jednak styl zwyciestwa (nie oszukujmy sie) byl tragiczny powtorka z 4 seta - na wlasne zyczenie amerykanie przegrali Cytat:
|
Amerykanie wiekszego buraka na trenera to juz nie mieli ??
|
Cytat:
No to emocje ładne nam zafundowali. :) Ciekawe, jak będzie jutro. Trzeba wyciągnąć wnioski z błędów popełnionych dzisiaj. Trenerzy będą mieli co analizować. Tak czy siak - najważniejsze jest zwycięstwo. Nie jest sztuką wygrać, gdy gra się ładnie i wszystko się udaje. Sztuką jest wygrać, gdy gra się nie układa. Dzisiaj Polakom ta sztuka się udała :jupi: Gratulacje dla całej drużyny :) |
Witam !
@demek - na szczęście nie miałeś racji :D I udało się - ale powiem Wam, że zawału można dostać oglądając naszych siatkarzy ;) Mecz był średni - a momentami - zwłaszcza w drugim secie (pierwszego nie oglądałem) - kiepski i to bardzo ... Później nasi trochę lepiej zaczęli grać, ale też pomogli im w tym rywale ... Ale najważniejsze, że się udało i liczy się wynik ... Oby jutro było lepiej :) Pozdrawiam ro29 |
Kurde ale nawet jak oglądam taki mecz w TV
to mnie dreszcze przechodzą a co by było jakby tam był :D. Raz miałem okazje być w spodku na meczu, były to mistrzostwach świata w hokeju gr.B gdzie atmosfera była rewelacyjna ale to co dzieje sie na siatkówce przechodzi moje wyobrażenie :D |
Witam !
Cytat:
Cytat:
Po prostu ktoś kto choć ogólnie nie rozumie sportu, rywalizacji, "patriotyzmu sportowego" nigdy nie zrozumie kibica ...( może przesadzam, ale sam mam to często w domu - a czasem trzeba się wyżalić :( ) Cytat:
Słuszna uwaga - według mnie - padła dziś z ust komentatorów - w naszej drużynie często brak jest pomysłu na grę - koncepcji - wszystko odbywa się na zasadzie zmian - a brak porozumienia podczas gry na linii trener - zawodnicy, chyba związany jest głównie z barierą językową - co mnie akurat nie dziwi - dla mnie to zawsze jest podstawowy "minus" trenerów z zagranicy ... Pozdrawiam ro29 |
Cytat:
Ja bym upatrywał przyczyn słabszej dyspozycji w koncentracji i ogólnie w psychice. Nie umiemy grać jako faworyci. Nie ukrywajmy, że dla zdecydowanej większości kibiców Polska była faworytem tego meczu. Brak skupienia, rozkojarzenie, małe zaangażowanie. To było widać dzisiaj na boisku. Gdyby trener miał problemy z komunikacją z zawodnikami, nie wstrząsnąłby na tyle drużyną, której nic nie wychodzi, by walczyła do końca i wygrała mecz. Trzeba zauważyć, że przecież trzeci, czwarty i piąty set wygraliśmy tym samym składem, którym wcześniej sromotnie przegraliśmy dwa sety. Zupełnie inaczej wygląda sytuacja, gdy gramy w roli "chłopca do bicia". Wtedy nawet jak przegrywamy, to po dzielnej walce i nikt nie ma większych pretensji. To było widać na przykład w meczach z Serbami. Można powiedzieć, że są mecze słabsze i lepsze. Dziś był słabszy w wykonaniu naszej reprezentacji i oby teraz były tylko te lepsze ;) |
Cytat:
Już od kilku lat powtarzam, że to jest rzecz, nad którą przede wszystkim w polskiej drużynie należałoby popracować.. |
dzis ciut lepiej niz wczoraj ale dalej nie tak jak grac powinni
|
Du***380;o lepiej to dzisiaj wygl***261;da :)
Fakt, ***380;e Amerykanie dzisiaj s***322;abiej graj***261;.. |
eeeee za szybko graja - jeszcze chwila i po meczu
zdenerwowalbym sie gdybym tam byl a mecz trwal godzine i 10 minut :P |
Teraz wida***263;, ***380;e wczoraj chcieli***347;my im pokaza***263; s***322;ynn***261; polsk***261; go***347;cinno***347;***263; :)
|
kurde pomylilem sie :(
mecz trwal godzine i 7 minut... :D |
Witam !
Niestety - w pierwszym meczu turnieju World Grand Prix w Bydgoszczy nasze "Złotka" przegrały z Włoszkami 0:3 :( :( A tak dobrze się zaczęło - już prowadziły 16:8 w pierwszym secie ... a później równia pochyła ... Ale trzymamy kciuki w następnym meczu z USA ;) Pozdrawiam ro29 |
Cytat:
Stwierdziłem, że to nie jest dzień na oglądanie sportu i wyłączyłem.. |
Szczerze mówiąc spodziewałem się porażki, ale liczyłem że urwą choć jeden set. Niestety nie udało się. Szkoda, bo ten pierwszy set należało wygrać. Zabrakło... no właśnie czego? koncentracji? mobilizacji? wiary w swe umiejętności? konsekwencji? a może wszystkiego na raz?
:( |
dzisiaj o 20.00 Serbia gra z USA - czy kto***347; wie na jakiej stacji mo***380;na ten mecz obejrze***263;?
|
Liczy***322;em, ***380;e chocia***380; ten mecz z Dominikan***261; wygraj***261;....
:ysz: |
Kicha - zar***243;wno je***347;li chodzi o Polki, jak i o Amerykan***243;w...
Serbia wygra***322;a 3:2 (a przegrywa***322;a ju***380; 2:0 - sk***261;d ja to pami***281;tam?) i bilans wygranych punkt***243;w do straconych po tym meczu podwy***380;szy***322;a sobie o 14 oczek... teraz Polacy b***281;d***261; musieli z Japo***324;czykami chyba do zera wygrywa***263; ;) |
Amerykanie dostali ostre lanie w trzecim i czwartym secie. Oba przegrali do 16. No c***243;***380;. Teraz nasi musz***261; do***322;o***380;y***263; Japo***324;czykom ;)
no i Amerykanie maj***261; jeszcze jedn***261; szans***281; :D |
Ta Skowronska jest idealna. I najladniejsza i gra chyba najlepiej. Ja chce taka zone !! ||
|
Cytat:
Komentatorzy często podkreślali też dobrą grę libero no i trudno się z nimi nie zgodzić... Tylko że w siatkówkę gra się w sześciu... |
Cytat:
jest wyjście :idea: musisz zrezygnować :> |
Pięknie..., 3-1 z Japończykami...
Teraz 'tylko' wygrywamy jutro wszystkie sety do 10 i jedziemy do Moskwy :szczerb: |
Cytat:
|
taaaaa, a USA wygra ;)
|
Cytat:
|
jakby ktoś chciał (prawie) na żywo śledzić mecz USA - Serbia to zapraszam na stronkę http://www.siatka.org/?wyniki - tam się jeszcze można wbić, bo serwer FIVB był wczoraj baaaardzo przeciążony :)
|
Cytat:
Swoj***261; drog***261; FIVB ma jakie***347; s***322;abe serwery. Cz***281;sto s***261; problemy z ich stron***261; Niestety Serbia wygra***322;a 3:0 no, ale zgad***322;em chocia***380; ***380;e mecz b***281;dzie trwa***263; tylko trzy sety :D |
Cytat:
|
Cytat:
A tak w temacie, wychodzi na to ze z jednej grupy wyjda 3 zespoly. francja rosja wlochy Jesli tak sie stanie to ... ... sam nie wiem co. Ten zwiazek siatkarski to taka sama lipa jak uefa (albo fifa). |
Cudu nie by***322;o, bo i by***263; nie mog***322;o :)
Ech... Ta s***322;ynna polska go***347;cinno***347;***263;... ;) |
No meczyk fajny:) chociaz myslalem ze rozbroja japoncow juz w 4 secie. W tie-breaku za duzo nerwow:D
EDIT: Mam nadzieje na "dzika karte" :D |
Chociazby za afere ze zmiana prezesa naszego zwiazku moga nam jej nie dac.
Ale tak se mysle, ze kij z tym, wazniejsze sa istrzostwa, wlosi tam i tak nic nie ugraja, nasi pewnie tez nie. |
Już nigdy pizzy nie tknę ;)
Makaroniarze dostali dziką kartę :'( |
No szkoda, ale to jest dla nas nauczka, ***380;e awans trzeba sobie samemu wywalczy***263;
|
no moim zdaniem fivb-a zle wybrala, codz Wlosi sa bardziej utytulowani, to za Polska przemawia wieksze zaintereswoanie siatkowka jak Polska by grala to przynajmniej trybuny byly by pelne a teraz to nie jestem pewnien...po za tym Wlosi ostatnio nie graja za dobrze, no ale nic trzeba sie pogodzic z decyzja i tak mamy inny priorytet na ten rok trzeba sie skupic na mistrzostwach swiata
|
Na cóż, za Włochami przemawiało kilka tytułów laureatów Ligi Światowej jak i wielu innych imprez. Poza tym Włosi już od miesiąca wiedzieli, że nie zakwalifikują się automatycznie, więc ich działacze już dawno rozpoczęli odpowiedni lobbing (w niedawnej ankiecie 95% Włochów było przekonanych, że to oni dostaną dziką kartę).
Szkoda, że tym razem się nie udało. Pozostało nam już tylko trzymać kciuki za naszych na Mistrzostwach Świata. |
Ale zauwa***380;cie jaka jest r***243;***380;nica mi***281;dzy brakiem awansu siatkarzy a pi***322;karzy.
W siatk***243;wce nie s***322;ycha***263; teraz g***322;os***243;w tak krytycznych, jak po mundialu w pi***322;ce. Nie ma og***243;lnonarodowej histerii. Ka***380;dy przyj***261;***322; wynik z pokor***261;, a to wszystko przez ogromn***261; r***243;***380;nic***281; stylu w jakim to si***281; odby***322;o. Siatkarze walczyli, wida***263; by***322;o ***380;e im zale***380;y, cho***263; nie zawsze wychodzi***322;o tak jak tego chcieli. Do ko***324;ca starali si***281; o awans. O pi***322;karzach nie ma nawet co m***243;wi***263;... |
Cytat:
|
A Lozano placze...
Trzeba bylo wygrac z Serbami, a nie sie rozczulac i liczyc na jakas manne z nieba. Sytuacja podobna do polskiej pilki. Jak zremisujemy, a oni wygraja, to wtedy jeszcze tamci musza tez wygrac, dodatkowo zespol z grupy 8 musi przegrac. No i, zeby nie bylo tak latwo to trzeba strzelic przynajmniej 3 bramki, a oni nie moga nam strzelic zadnej bo wiadomo bedzie sie liczyl ogolny bilans bramek. I mamy awans. Paranoja. |
Przypominam ze z jednej grupuy awansowaly 3 druzyny
niesmak pozostaje |
Cytat:
W kazdym razie regulamin jakis jest i te trzy zespoly zgodnie z tym regulaminem awansowaly. Owszem patrzac na to, ze z tej grupy awansowaly 3 zespoly, a z naszej tylko jeden to niesmak jest. Ale nikt nie bedzie zmienial regulaminu bo nam nie udalo sie awansowac. |
Czemu Lozano p***322;acze? Bo powiedzia***322;, ***380;e za***322;uje, ***380;e si***281; nie uda***322;o i jest mu szkoda?
a co mia***322; powiedzie***263;? Pami***281;taj, ***380;e Serbia i Czarnog***243;ra to dru***380;yna zdecydowanie wy***380;ej notowana i nie ukrywajmy, ***380;e lepsza ni***380; Polska. Wygra***263; z nimi to nie jest takie ***322;atwe zadanie. Oczywi***347;cie awans trzeba sobie samemu wywalczy***263;, ale dziwna sprawa, ***380;e jak W***322;osi pojechali na dwa ostatnie mecze grupowe do stolicy Rosji, powrotne bilety mieli zarezerwowane dopiero na 29 sierpnia, czyli ju***380; po zako***324;czeniu fina***322;owego turnieju. A co do regulaminu to faktycznie jest dziwny i m***243;wi***322;o si***281; o tym jeszcze przed rozpocz***281;ciem Ligi ***346;wiatowej. We wszystkich rozgrywkach siatk***243;wki w przypadku tej samej liczny punkt***243;w decyduje bilans set***243;w i w Lidze ***346;wiatowej te***380; tak by***322;o, ale zmienili nie wiadomo dlaczego. |
No i mamy pierwsz***261; sensacj***281; turnieju fina***322;owego Ligi ***346;wiatowej w Moskwie!
Brazylijczycy przegrali z Bu***322;gari***261; 0:3 (17:25, 23:25, 20:25) |
A ten placz z Lozano to jaki ma podklad. Chodzi o to, ze on marudzi, ze lepszy ma bilans setow, a male punkty sie licza.
I teraz mam pytanie te male punkty to sa w stosunku do Serbii czy do innych druzyn, ktore awansowaly? |
Cytat:
Te małe punkty są w stosunku do Serbii |
Tak myslalem. Hehe. To niech Lozano spojrzy na bilans bezposrednich spotka***324; z Serbia i przestanie marudzi***263;
|
Cytat:
raz tylko powiedział co myśli, bo go o to zapytano i tyle. |
Juz chyba trzeci artykul w ostatnim czasie widze na onecie. To chyba nikt zadnych dubli nie robi czy tez tam jakis triple. Hehe.
Niech on za duzo nie mysli bo widzi tylko to co chce zobaczyc, a nie to co powinien. |
Cytat:
|
W sumie moze i masz racje nie wiem niew nikam na jakiej podstawie oni to pisza. W takim wypadku ich dzialania sa absurdalne. Pewnie od artykulu placa to klepia byle co aby tylko dostac pule.
|
Nikt nie mowi ze polska musiala dostac ta dzika karte, tylko ze byly druzyny lepsze od wloch (czy nie) ktore ja mogly dostac. No i ta pycha makaronowa.
Wczoraj za akre zjadlem ryz ze smietana, a co. |
Bu***322;garia sensacj***261; turnieju fina***322;owego Ligi ***346;wiatowej!
Bu***322;garia - Serbia i Czarnog***243;ra 3:0 (26:24, 25:20, 26:24) |
niezle nie spodziewalem sie tego:) na jakims kanale transmituja te mecze albo jakies powtorki??
|
Cytat:
p.s. na szczęście półfinały, finał i mecz o 3 miejsce będą już na żywo w tvp :) |
Czy to ta bulgaria ktora przewaznie ogrywalismy sami dajac dupy w waznych innych meczach ?
|
Wczoraj trafiłem na transmisję na rosyjskim kanale sportowym (niestety jego nazwy nie podejmę się cytować ;)). Akurat trwał tiebreak w meczu Rosja - Francja i muszę przyznać, że poziom nie należał do najwyższych - sporo błędów, nie najmocniejsza zagrywka, itd. Może byli już zmęczeni.
A co do Bułgarów, to nigdy z nimi nie grało nam się dobrze. Często wygrywaliśmy, ale zawsze po cięzkim boju. Poza tym ostatnio ta drużyna gra jeszcze lepiej i jest chyba najlepiej zagrywającą drużyną na świecie. |
Bu***322;garia 3 mecz z rzedu 3-0 do przodu no cos niesamowitego
|
http://sport.gazeta.pl/sport/1,67926,3611549.html
Skowro***324;ska: Niemczyk nie zas***322;u***380;y***322; na takie odej***347;cie Czyzbym wiec dobrze mowil ? Zobaczymy co pokaza na turnieju glownym. |
http://sport.onet.pl/0,1248721,1432934,wiadomosc.html
remis w siatkowce :) |
mistrzostwa swiata sie zaczely, nasi 3 mecze do zera wygrali, a nikt nie dyskutuje...
SKANDAL :P |
Cytat:
Obym im tak fajnie szło po wyjściu z grupy ;) |
bo zbyt wcześnie są mecze, dziś sobie ustawiłem budzik na 7.00, ale jak zadzwonił to go wyłączyłem i poszedłem spać dalej.
|
No niezle nam idzie, naprawde niezle. mamy dosc duze szanse na medal.
Sadze ze Rosja przy naszej aktualnej formie jest do ogrania, ciezko moze byc z Serbia. Ale jak damy rade Rosji to gramy o medale :D Trzeba 3mac kciuki!!! :) Ps. czy wie ktos, o ktorej godzinie beda mecze 2giej fazy? |
mi się podobało co powiedział lozano po meczu z japonią.
Cytat:
|
Ciekawe czy to, że nie oglądałem ma jakiś wpływ na wyniki..? :fiu:
|
rowniez na zywo nie widzialem ani jednego meczu :)
a japonczycy leca sobie w kulki.... http://sport.onet.pl/0,1256559,1438536,wiadomosc.html |
Rosja przyjechala w mocno oslabiony skladzie wiec jest do ogrania tak jak Serbia tu bedzie decydowac dyspozycja danego dnia, nie wiadomo czy Rosja gdzies po drodze nie przegra wszystko moze sie zadyzc to jest dosc dlugi turniej a zawodnicy to nie maszyny wiec sie mecza
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:21. |