![]() |
No... chociaż wczoraj, na osłodę, nasze dziewczyny wygrały z Japonkami i to 3:0. Prawdę powiedziawszy, miałem obawy przed tym meczem ale się mile "rozczarowałem".
|
http://sport.onet.pl/0,1248721,2018943,wiadomosc.html
Nie słyszałem o tym wcześniej, a to chyba poważne.. |
aha ta wizja castelaniego ;)
|
Już w pierwszym zle się skończyło:)
|
w pierwszym meczy, w pierwszym secie tez bylo nizle... :P
|
Na razie nie żle .Atmosfera w nowej sali super
|
Wszyscy gotowi? :)
Piwo w dłoń i przed tv. :piwo: :polska: |
W następny weekend w Łodzi tak łatwo nie będzie -Brazil
|
ale ja nie mam nic do castelaniego
tylko tyle, ze jest za slaby na trenera naszej kadry :) |
Oczywiście, że nie będzie tak źle.
Na pewno nie zejdą poniżej pewnego poziomu. A histerie, które tu Demek podnosi to wynikają moim zdaniem z czystej niechęci do Castelaniego jako osoby. :> |
Dzisiaj nasz młodzież zagrała naprawdę bardzo przyzwoite spotkanie z Wenezuelą 0:3 (21:25, 11:25, 18:25). Cała drużyna zagrała dobrze ale na szczególne wyróżnienie moim zdaniem zasłużył Bartosz Kurek, u którego po kontuzji sprzed tygodnia nie widać ani śladu. Uważam, że jeśli tylko utrzyma taką formę, to spokojnie może stanowić o sile naszej pierwszej reprezentacji.
P.S. Może jednak z Castelanim nie będzie tak źle? |
No pięknie!
Polska liga coraz silniejsza :polska: :mruga: |
pojechali ostro!
|
Gwiazda reprezentacji Rosji w Jastrzębskim Węglu!
http://www.sport.pl/siatkowka/1,6506...im_Weglu_.html |
Dobrze, że nie oglądałem. :P
Jakoś tak wolę dziś 24h Le Mans. :D :tv: |
A tak dobrze zarlo :)
|
No niestety nasza młodzież nie dała rady młodzieży z Brasil.(1:3).Daleka droga co widać było w zagrywce naszych chłopaków- Możdzonek,Nowakowski floty które robiły szoł w PL to Brasil świetnie się ustawiały i na paluchy odbierały -a chłopaki nasze inaczej zagrywać nie umiały.
|
a nie mowilem, ze ten trener nie ma pomyslu na gre? :D
|
Szkoda straty Kurka - moim zdaniem najlepszego gracza w pierwszym secie. Mam nadzieję, że kontuzja nie okaże się zbyt groźna. Od 2 seta Brazylia zaczęła grać swoje, więc wynik nie powinien nikogo zaskakiwać :(
|
Nasze młode orły całkiem dobrze sobie radzą :)
_edit_ radzili... Łooo mateńko, ale nas bijo! :O |
Ilość załączników: 1
Patrzyma i Laleczki 1:0 dla nasze orły
Załącznik 52216 |
Oglądacie?
Nie? To oglądajcie. |
pozyjemy zobaczymy. ale juz wczesniej pisalem nie bede ogladal kadry za castelaniego no chyba, ze jakims cudem beda cos grali
|
Zobaczymy już nie długo jak zagra młodzież w LŚ, kontrakt pewnie trudno będzie skrócić bez dobrego odszkodowania więc jesteśmy skazani na D.C. na razie.
|
jak na 12 takich zawodnikow jak maja to zawsze mozna cos wymyslec. ale ten trener tego nie potrafi. w ostatnim sezonie bylo to widac mocniej niz w poprzednich, z kazdym zamiast byc coraz lepiej bylo coraz gozej, nowi zawodnicy o ile prezentowali sie dobrze o tyle jako zespol coraz gorzej
jako, ze nie jest nowicjuszem w polskiej siatkowce jakim byl np raul to po pierwszej przegranej imprezie powinni go wywalic na zbity pysk a nie dawac mu termin do igrzysk, bo to jest paranoja w tym przypadku. jestem swiecie przekonany, ze panas albo stelmach byliby lepszymi trenerami kadry bo nie boja sie stawiac na mlodych i mniej doswiadczonych ale poslkuja sie doswiadczonymi. moze w tym sezonie poszlo im slabiej (drugie miejsce rok temu) pare zmian w skladzie i moze byc ciekawie (szkoda bartmana). to samo zaksa i rewelacyjny masny, koles chce grac, nie rzuca tego samego non stop a kombinuje bo go stelmach do tego mocno zacheca, efekty beda jeszcze mocniej widoczne w przyszlosci |
Fakt Skra zawiodła w LM,drużyna już w eliminacjach grała bardzo przeciętnie i nie równo ,w zasadzie wszyscy zawodnicy odbiegali poziomem od tego do którego nas przyzwyczaili i prezentowali wcześniej,jak dla mnie za dużo gwiazd za mało graczy,zobaczymy jak teraz Jacek Nawrocki do gry ich zagoni.
|
nie z tym trenerem! widzisz co zrobil ze skra? z takim skladem wygranie lm bylo w zasiegu reki a nie weszli nawet do final four. on nie ma koncepcji na gre
|
Daniela Castellaniego powołano z myślą o igrzyskach za 3 lata i w zasadzie będzie miał wolną rękę do tego czasu , a Polscy asystenci są zapisani w kontrakcie z PZPS więc kogoś musiał wybrać.Rezygnacja z dziadków w Lidze Światowej to pierwszy krok w stronę olimpiady.
|
http://sport.onet.pl/0,1248721,19702...wiadomosc.html
Cytat:
w obu ekipach trenerzy to 50% zespolu...natomiast patrzac na gre skry mam wrazenie, ze castelani im przeszkadza |
no i bardzo dobrze :)
|
Siatkarze Jastrzębskiego Węgla w finale Challenge Cup po wygranej Tomis Constanta 3:1.Jutro pojedynek z gospodarzami Arkasem Izmir.
|
rozegranie!
jak nie gubi bloku to co maja grac? na podowjnym za ktoryms razem zaczna sie poprawnie ustawiac. za malo srodka a jak juz to zla wystawa jak widac trzeci set gral dobrowolski, ale jest za slaby na ten poziom |
Niestety statystyki pomeczowe potwierdzają niedyspozycje obu rozgrywaczy SKRY
Przyjęcie: Werbow (libero) przyjęcie pozytywne 95%, w tym perfekcyjne 58% Kalinin przyjęcie pozytywne 57%, w tym perfekcyjne 29% Abramow przyjęcie pozytywne 73%, w tym perfekcyjne 60% Ogólnie przyjęcie drużyny w meczu pozytywne na poziomie 77% a perfekcyjne 50% . Najwięcej zagrywek na libero Werbowa. Punkty: 20 Schoeps (w tym 1 z zagrywki i 1 w bloku), skuteczność w ataku 49% 11 Abramow (w tym 1 z zagrywki i 1 w bloku), skutecznosć 43% 10 Kuleszow (w tym 8 w bloku), skuteczność w ataku 40% 9 Kalinin (w tym 1 z zagrywki i 1 w bloku), skuteczność 37% Ogólnie drużyna miała 45% skuteczności w ataku (setami: 44%, 41%, 48%). W sumie w całym meczu 13 bloków punktowych i 4 asy serwisowe. Rozegranie: 40% ataków do Schoepsa i 15% przez srodkowych. PGE SKRA BEŁCHATÓW Przyjecie: Gacek (libero) przyjęcie pozytywne 87%, w tym perfekcyjne 72% Murek przyjęcie pozytywne 90%, w tym perfekcyjne 80% Antiga przyjęcie pozytywne 67%, w tym perfekcyjne 50% Kurek przyjęcie pozytywne 80%, w tym perfekcyjne 60% Ogólnie przyjęcie drużyny w meczu pozytywne na poziomie 84% a perfekcyjne 68% (w I secie 96% pozytywnego). Ponad połowa zagrywek na libero Gacka. Punkty: 9 Wlazły (w tym 3 z zagrywki), skuteczność 22% 8 Antiga , skutecznosć 31% 6 Możdżonek (w tym 4 w bloku), skuteczność w ataku 25% Ogólnie drużyna miała 32% skuteczności w ataku (setami: 28%, 28% i 41%). W sumie w całym meczu 4 bloki punktowe i 4 asy serwisowe. Rozegranie: 27% ataków do Wlazłego, 26% do Antigi i 17% przez srodek . Przy takim wysokim przyjęciu tak niska skuteczność w ataku jest w męskiej siatkówce niezrozumiała i niewybaczalna. |
nie tak jak brak pomyslu na gre dla zespolu
falasca to dobry zawodnik ale wyszlo wlasnie jak duzo mu brakuje np do gumy (zagumny), andrzeja stelmacha czy nawet masnego z zaksy, oni sami potrafia wykreowac gre |
Tu się zgodzę dwa meczę i podróż wykończyła ich fizycznie-od razu rzucał się brak swieżości i szybkości.
|
brawa dla trenera!
na miejscu szefostwa skry wywalibym go na zbity pysk bez zastanowienia. kto przy zdrowych zmyslach wystawia pierwszy sklad na dwa mecze w dwa dni (final PP)? a tytul ten skrze do niczego potrzebny nie byl, moga przegrac pojedyncze mecze w lidze i play-off'ach ale nie mistrza. zawodnicy zamiast odpoczac to sie bardziej zmeczyli |
Stłukli Rosjanie strasznie Skrę:(
|
nie bede ogladal kadry za catelaniego
ten facet nie ma bladego pojecia jak ustawic, zmobilizowac zespol. jak taki ktos mogl zostac trenerem skry i naszej kadry? niech dalej trzyma na boisku swoich pupilkow, falasce i antiga'e nie mam ochoty ogladac trzeciego seta (i nastepnych o ile beda w co bardzo mocno watpie) |
dla takich meczow? warto
w czworce tylko pge jest panstwowym sponsorem |
To bym musial zachecic wiecej molochow panstwowych ktor wydaja twoja i moja kasa na igrzyska dla nielicznych.
|
wlasnie gra belchatow z resovia
mecz wcale nie gorszy niz iskra we wtorek taki poziom chcialbym ogladac zawsze w polskiej lidze! |
@czero co racja to racja. O ile od początku mówiono, że SKRA może wygrać o tyle inne nasze zespoły już niekoniecznie, dlatego trzeba się cieszyć jeszcze bardziej.
|
Cytat:
Byc moze niejasno sie wyrazilem, ale takze Ty niedokladnie czytasz. Napisalem o slabym dniu wloskiej siatkowki i to mialem na mysli, a Moskwa chyba lezy we Wloszech :P. Dynamo gralo z najsilniejszym zespolem PlusLigi czyli Skra Belchatow, ktora w szczytowej, albo nawet optymalnej formie jest w stanie powalczyc z prawie kazdym zespolem (rowniez rok temu byla bliska wyeliminowania Dynama Kazan). Natomiast wloskie zespoly spotkaly sie z przecietniakiem (Czestochowa) i "dobrym sredniakiem" (Jastrzebie) i to, ze oba polskie zespoly wygraly to wg mnie zasluga aktualnie wybitnej formy obu tych zespolow, albo jakiegos kryzysu w przypadku zespolow wloskich (szczegolnie chodzi mi tutaj o Piacenze). Czestochowa gra mlodym skladem, nie do konca ogranym, ktory nie ma ustabilizowanej formy, stad te wahania i niskie miejsce w tabeli i to ze wygrala z Copra to naprawde szczescie i szacunek. Jesli przejda Trentino i awansuja to Final 4 to odwoluje co napisalem odnosnie Czewy. Natomiast Sisley odpuscil sobie malo prestizowe rozgrywki Challenge Cup, w ktorych fakt gry po zeszlorocznym 4 miesjcu w Lidze Mistrzow jest po prostu porazka dla tego zespolu. Nie mniej jednak cieszyc sie trzeba z faktu iz oba zespoly awansowaly do dalszej gry i nalezy im kibicowac bo jakby nie patrzec reprezentuja kraj :). |
Cytat:
Tak gratulacje wszystkim zespołom!! Widać, że polska siatkówka idzie do przodu. Tym bardziej, że naszym kobiecym zespołom też idzie nie najgorzej. Co prawda Piła odpadła, ale i tak się długo trzymała. |
Cytat:
nie mniej jednak gratuacje i szacunek! |
Szacunek dla obu naszych drużyn (a tak naprawdę, to dla 3, bo również Jastrzębski Węgiel wygrał dzisiaj z Sisley Treviso 3:1 i awansował do Final Four Challenge Cup). To czego dokonały "młodziki" z Częstochowy naprawdę budzi mój podziw. Oby tak dalej :spoko: Myślę, że to wielki dzień polskiej siatkówki.
|
Miałem iść na ten mecz, ale nie poszedłem :szczerb::P
|
Te wlochy tojakas po*******ke na maksa zagrali.
A mnie oczy wyszli na wierzch ze nasi mlodzi cos potrafia. Tylko dlaczego 7 miejsce w lidze maja ? Tak powiedzial pan telewizor. |
a jeszcze lepszy w Częstochowie
AZS Częstochowa - Copra Piacenza 3:0 (25:22, 25:20, 25:23) |
Świetny rewanzowy mecz Skry w 1 rundzie play-off Ligi Mistrzów.BRAWO
Skra Bełchatów - Dynamo Moskwa 3:1 (18:25, 25:21, 25:21, 25:19) |
Jedynym zaskoczeniem dla mnie jest porazka w 3 setach Skry.
Reszta byla do przewidzenia. No moze jeszcze Rzeszow mogl powalczyc i cos ugrac. Nie ukrywajmy, po klopotach ze sponsorem Olsztyna, ogromnym szczesciem dla mnie jako ich kibica jest w ogole fakt ze wystartowali w rozgrywkach PlusLigi. I radza sobie nie najgorzej, ale nie mozna oczekiwac od zespolu, ktory nie ma lawki rezerwowej gry na 100***37; na wszystkich frontach. Poza tym Lokomotiv jest pelen swiatowej klasy zawodnikow, ktorzy sa czesto filarami w swoich reprezentacjach, w AZSie gra 2och reprezentantow swoich krajow, moze to nie argument, ale wg mnie ciekawa uwaga. AZS w tym sezonie sie skupi na jak najlepszym wyniku w lidze, bo na sukces w pucharach ma zbyt marne szanse. Niestety. Czestochowa, to juz zupelnie rozsypany zespol, rozgrabiony przede wszystkim przez Resovie. Nie maja potencjalu. Co z tego ze wicemistrzowie kraju jesli Ci co zdecydowali o ich srebrnym medalu albo zostali wykupieni przez Rzeszow (Woicki, Gierczynski, Wika) albo poszli do dream teamu Skry (Gacek) A Rzeszow jak wyzej napisalem jest w glownej mierze oparty na Czestochowie i mimo wszystko wydaje mi sie ze jeszcze trzeba poczekac az zaczna grac na wysokim poziomie. Takie jest moje zdanie. |
Co się dzieje? Naszych biją!
Wczoraj Lokomotiv Bielogrod - AZS Olsztyn 3:0 (25:23, 25:17, 25:22),to jeszcze do przełknięcia Dziś Liga Mistrzów Fenerbahce Stambuł - AZS Częstochowa 3:0 (25:22, 25:19, 25:21) Skra Bełchatów - VfB Friedrichshafen 0:3 (22:25, 22:25, 18:25) warunkowo jakoś można spróbować wytłumaczyć ale Resovia to już blamaż:wow::hmm: z białoruskim Metallurg Żlobin -Resovia Rzeszów 3:0 (25:17, 25:22, 25:21) |
boli mnie siatk***243;wka, czy***380;bym musia***322; i***347;***263; do okulisty :hmm:
|
no coz, jak bylo kazdy widzial, ida wybory wiec trzeba sie bylo pokazac z "aktywnej" strony
takie juz polskie realia |
|
Mecz łagodnie mówiąc bardzo przeciętny.Żygadło w dziesiejszym meczu zdecydowanie najlepszy.Cieszmy się, że Żygadło się nie wypiął na Lozano ,gdyby nie on to dziś ładnie byśmy dostali.
|
Nasi siatkarze graj***261; bara***380; z Belgami o gr***281; w ME..
Niestety pierwszy set przegrany.. na w***322;asne ***380;yczenie.. tradycyjnie.. No i wyr***243;wnali***347;my 1:1 w setach.. ale ci***281;***380;ko idzie.. Niestety.. Trzeci set przegrany. Belgia - Polska 2:1 Wreszcie pewnie wygrany set! 2:2 Tie break! Koniec! Zwyci***281;stwo! Dwa ostatnie sety by***322;y na normalnym poziomie naszych siatkarzy. Belgia - Polska 2:3 Rewan***380; za tydzie***324; w Polsce. |
spodkowi do sypania sie jeszcze daleko....
|
No ale, tak naprawd***281; po to dostali***347;my te imprezy, ***380;eby sobie wybudowa***263; hale i stadiony etc.
Tak naprawd***281;, to jest jedyna motywacja do dzia***322;a - obawa przed kompromitacj***261;. A tak, dalej by***347;my si***281; babrali w tej samej kupie i nic by nowego nie powsta***322;o. Poza tym pami***281;tajmy, ***380;e hale si***281; buduj***261;/s***261; remontowane. Do tego czasu odb***281;d***261; si***281; inne imprezy, kt***243;re b***281;d***261; ich wymaga***263;, np. ME w koszyk***243;wce. |
Wszystko ładnie, pięknie tylko szkoda, że w Polsce jest tak mało hal spełniających warunki do organizacji takich imprez. A jak już są to wybudowane przed 50 laty (albo i więcej) i są już dawno przestarzałe. No ale widać nic za szybko się nie zmieni w tym temacie, bo po co zmieniać skoro i tak dostajemy organizację imprez o randze światowej, europejskiej. Ubolewam nad tym bardzo, najbardziej dobija mnie to, że tak się zachwycamy katowickim spodkiem (czy też innymi halami), a nie widzimy tego, że one za długo nie pociągną, bo albo się rozwalą albo FIVB (czy też CEV) zaostrzą wymagania co do hal, którym nasze nie sprostają.:'( Zauważmy to wreszcie: COŚ MUSI SIĘ W TEJ KWESTII ZMIENIĆ!!!!
|
a ja sie o organizacje tej imprezy nie martwie, zobaczcie jak dobrze zawsze wypada spodek i finaly ligi swiatowej
to nie pilka kopana... |
Cytat:
A nie przepraszam.. To dopiero po MŚ :> |
bedzie ze mnie siatkarz - ide na zakupy :szczerb:
|
no to pięknie :sciana:
|
:wow:
Ciekawe co powiedz***261; po Euro 2012 ;) |
|
Mi tego m***243;wi***263; nie musisz.. :>
Ale i tak pozytywnym aspektem by***322; ten jeden wygrany mecz z Rosj***261;. Mo***380;e to jaki***347; dobry znak na przysz***322;o***347;***263;. |
No tak, tylko ***380;e je***347;li chce si***281; walczy***263; o medal w siatk***243;wce, to wiadomo, ***380;e pr***281;dzej czy p***243;***378;niej z kt***243;r***261;***347; z tych dru***380;yn b***281;dzie trzeba zagra***263;.
|
Cytat:
|
Cytat:
Jedziemy na imprezy różnego typu i liczymy na rozpiski a nie na swoją grę. Jeśli chcemy zdobywać mistrzowskie laury, to nie możemy liczyć, że trafimy dobrze w losowaniu i jakoś pójdzie. Trzeba grać i już |
Brazylijczycy sami s***261; sobie winni, pozbyli si***281; Ricardo to maj***261; czego chcieli.
|
kurna lig***281; ***347;wiatow***261; tez wygrali..... mocni s***261; ameryka***324;cy:)
|
No tego to si***281; nie spodziewa***322;em, ***380;e po pierwsze Brazylia nie wygra fina***322;u, a po drugie, ***380;e b***281;d***261; w nim Amerykanie i ***380;e to oni wygraj***261;. No c***243;***380;.. wida***263; kolejny sport, w kt***243;rym ***347;wiat idzie do przodu i nienajlepsze jeszcze przed kilku laty dru***380;yny mog***261; walczy***263; o mistrzostwo. Szkoda, ***380;e bez nas.
Z drugiej strony przesta***322;o mnie te***380; ju***380; martwi***263;, ***380;e przegrali***347;my ten ***263;wier***263;fina***322;. Przy takiej rozpisce dalszych meczy przegraliby***347;my najpierw z Brazyli***261; w p***243;***322;finale, a p***243;***378;niej z Rosj***261; o trzecie miejsce i ostatecznie wysz***322;oby podobnie, a w gorszym stylu. |
Złoto dla USA ,swietne zawody Claytona Stanleya i zasłuzone zwyciestwo.
|
ależ piękny horror zafundowali dziś yankesi
i załatwili rusków :spoko: |
Myslę że jednak zabrakło wyrównanego składu.Przy gorszej dyspozycji Mariusza Wlazłego, który dziś atakował z mizerną jak na siebie skutecznością 33 % nie ma na naszej ławce osoby, która mogłaby go godnie zastąpić,również reszta Zagumny,Pliński i Świderski mieli gorszy dzień.Trudno krytykować tych wspaniale walczących chłopaków,naprawdę się starali, którzy oprócz zdrowia zostawiają coś więcej na parkiecie. Chłopcy rozegrali dobry turniej, niestety ze strony ławki trenerskiej nie dostawali zbyt dużo pomocy.Porównując poprzedni występ na igrzyskach to jednak inna siatkówka w wykonaniu naszej reprezentacji.To koniec pewnej ery-Raula Lozano.Myślę że nowy trener wprowadzi trochę nowych pomysłów i świeżej krwi.
|
Jak widać Polacy są dobrzy w meczach, które nie decydują o być albo nie być (mecze grupowe), ale już w meczach o medale nie potrafią pokazać pełni swoich umiejętności.
|
Prawda taka, że naszych zawodników stać na więcej niż dzisiaj pokazali..
ale brawo, walczyli do końca |
Cytat:
Jak młode lwice... :> || |
A jak W***322;osi w obronie grali... :wow:
|
Szkoda bardzo chłopaków niestety :(włoski sztab szkoleniowy odpuścił ligę światową ale wysłał swoją ekipę telewizyjną aby nagrywali wszystko łącznie z rozgrzewkami najwyrażniej w dwóch pierwszych setach ich rozpracowanie dało niestety efekty,a nasi na żywca musieli się uczyć włochów.Żal bo nie wiele zabrakło.
|
Niestety szczypiornistom te***380; si***281; nie uda***322;o...co za dzie***324;
|
Szacunek dla drużyny. Warto było wstać, żeby to obejrzeć :)
|
:( zabrak***322;o szcz***281;***347;cia. W***322;ochom dzisiaj wszystko wychodzi***322;o.
|
Dawno z takimi emocjami nie ogl***261;da***322;em meczu..
|
Cholera. Prawie zawa***322;u dosta***322;em. Szkoda. Nie***378;le grali.
|
ja piernicz***281;...
|
:( przegrali***347;my...
|
nie krakaj???
|
dwa do dwóch :D
|
Uffffffff....
Uffffffffffffffffffff.... Ufffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff.. . || |
chwilowe Odrodzenie :(
|
Cytat:
Czyli jednak DUPHALAC pom***243;g***322;? :> || |
Czego sapiesz? ;p
|
Uffffff.. ||
|
Cytat:
Nic się nie dzieje :nie: Naprawdę nic... :] || |
Matko Boskoooo....
|
Chłopaki grali świetnie, a ruscy... cóż jak to ruscy dobrzy są w groźbach przed meczem i jak wygrywają, a jak przegrywają to już zaczynają wyzywać przeciwną drużynę, tak też było dzisiaj. No ale nasi pokazali co to jest opanowanie pod siatką i dokopali Rosjanom. Na dodatek Polacy dali kilka razy w twarz Rosjanom, a dobrze im tak!
|
Szacunek dla chłopaków:spoko:,kurde nie mogłem obejrzeć meczu.
|
Taaa... Gdyby babcia mia***322;a w***261;sy, to :na_ucho:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:03. |