![]() |
Może z tymi tygodniami przesadziłem. Ale mocne go serwisu można się nauczyć.
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
@para pewnie bym nie trafił ale zauważ, że oni są zawodowcami! Więc trzeba od nich czegoś wymagać. A mocnego serwisu można się nauczyć. Kilka tygodni treningu...
|
no pomylił sie troche :P
|
Cytat:
|
Cytat:
Ale serio - patrząc teraz obiektywnie to serw zawsze był bardzo słabą stroną naszych graczy. Wystarczy popatrzeć na statystyki jakiekogolwiek meczu, a widać, że pod względem ilości punktów w ten sposób straconych dwu lub trzykrotnie wyprzedzamy drużyne przeciwną. Gdyby tak te punkty w każdym meczu liczyć, to często okazuje się, że gdyby nie one, przegrany mecz mógłby zakończyć się naszym zwycięstwem. A to już jest problem.. |
To masz na myśli chyba gimnazja sportowe.
Narysuj na parkiecie kwadrat 1m x 1m i zaserwuj w niego po kolei 3 razy to zobaczymy |
Taki serwis jaki prezentują niektórzy siatkarze reprezentacji Polski występuje w gimnazjum 2-3 klasa. Żeby siatkarz na takim poziomie nie umiał mocno zaserwować to jest parodia :|
Takie jest moje zdanie. Pozdro |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
2ga i 3cia strona tego tematu:) pozatym cos malo osob na liscie bo tylko 12 ..... a chcialbym zeby andrzej9 jechal bo ma pojecie o siatce i umie grac:D byle by 6 osob do grania bylo i bedzie dobrze :) po 3 sie gra super :D
|
no to ktos jeszcze ze zlotowiczow pisze sie na meczyk ?
zeby potem nie bylo, ze tylko ja i demek bedziemy odbijac. |
siatke ja mam:) na zlocie bede :D
|
Cytat:
a co do kadziewicza i serwowania, to wierz mi, tak jak on w meczu z kuba to ja tez potrafie, chcesz sie przekonac to przyjedz na zlot, zalatwie siatke i zorganizujemy mecz. nie wiem moze Ty jakis inny mecz ogladales ? |
Cytat:
:polska::fala::polska: |
Cytat:
|
Cytat:
Trochę w tym racji - tylko, że tam grali nie amatorzy i za niezłe pieniądze - i od nich oczekiwać można poświęcenia i zaangażowania od pierwszej do ostatniej minuty. A niestety nasi za szybko uwierzyli, że są już w finale - i nie potrafili się skoncentrować, wydobyć z siebie wszystkich umiejętności. Tak ja to widzę Pozdrawiam ro29 |
Cytat:
podobnie bylo przeciez z siatkarkami - mistrzynie europy, ale juz na drugi dzien zaczely tylko mecze w plecy grac :| wiec gdzie sie ulotnila ta ich klasa? juz porownywalem mecz siatki do rzutu moneta i zdania chyba nie zmienie :D |
Cytat:
czwarta drużyna na świecie, to chyba nie jest źle ??? owszem, drugie miejsce było na wyciągnięcie ręki, no ale w końcu wygrywa lepszy - jak widać Serbowie są lepsi od nas i, niestety, to im należało się 2 miejsce |
ja ogladalem bo chcialem zobaczyc ze sie pomyle i ze wygraja:) ale sie nie pomylilem i nie zaluje ze ogladalem:)
a teraz im brazylia dupska zlala w 3 setach:D |
heh, dobrze zrobilem ze zamiast ogladania meczu Polakow wyszedlem na rower :)
nie mam czego zalowac..... |
no nie znów porażka ale brawa chłopakom się należą :D swoje pograli sam awans do finałów :cool:
|
ladny brazylijczycy dostali wp....ol w pierwszym secie........
|
Cytat:
Poza tym gdyby po prostu nic więcej nie było do osiągnięcia.. A przecież zarówno trzecie miejsce, jak i w najgorszym wypadku drugie były na wyciągnięcie ręki... |
Ale nawet sie ciesze z 4 miejsca. Co prawda nie jest to miejsce medalowe ale od czegos trzeba zaczac. Teraz zobaczymy za tydzien jak sobie poradza w kolejnych rozgrywkach i Mistrzostwach Europy z Włochami i Rosja. Ja na pewno bede im kibicowal nawet jakby przegrywali
|
ja nawet nie ogladalem... i widze ze zaoszczedzilem czas i nerwy :|
|
no i niestety Polacy znowu pokazali jak przegrywać wygrany mecz :\
mam tu oczywiście na myśli mecz z Serbią |
ale kaszan... brak mi slow :|
|
Mi też sie nudziło i ...
No niestety... Na początku jakoś jeszcze grali ale później już kicha |
Tak czy siak - nie jest zle ... to w koncu 4. miejsce, ale nie da sie ukryc ze moglismy miec conajmniej 2.
... zycie ... |
No mi niestety się nie znudziło i oglądałem. A szkoda...
|
no i mialem racje:)
|
Cytat:
|
pieknie, 5-ty set
niewiele mnie juz obchodzi czy wygraja czy przegraja znudzilo mi sie juz ogladanie |
bylo, minelo, teraz mamy nowy mecz i jak widze jak serwuje kadziewicz to mi ziemniaki w piwnicy gnija.
|
Cytat:
na onecie wyliczyli ile stracili kasy ta porażka :P |
Cytat:
a następnie końcówka tego seta 1-8 dla Polski (( ro29 |
17 - 22 bylo nawet:)
|
mam nadzieje ze Polska ten braz zdobedzie ale żeby 2:0 i wygrywać 22-18 i przegrac (( (( (( (( (( (( ((
P.S jest tu jakis kibic speedwaya?? |
w11 to porazka masz racje :) ........ koniec OT:)
|
Cytat:
|
@pawelblu
ale chyba stare odcinki zawady leca...:) |
Moze lepiej bylo ogladac komisarza Zawade ...
No ale coz ... w sporcie tak bywa, to tylko gra. Caly czas jest realna szansa na braz, a to dla nas tez jakies osiagniecie ... Wiadomo ze to nie to samo co srebro jakie bysmy mieli po sklepaniu nas przez Brazylie, tym bardziej ze doslownie wlos dzielil nas od gwarantowanego srebra, a tak mamy jedynie szanse na braz, ale to tez cos ... Chlopaki licze na ten braz (tylko chodzi mi o brazowy medal || ) Za to jutro ciekawe bedzie wdeptanie w ziemie jugoli przez brazylie ... mecz od 18 lat :D |
Cytat:
|
na wlasne to nie ale na zyczenie serbow owszem :)
|
niestety przegrali na własne życzenie :(
|
Cytat:
i wlasnie to jest w siatkowce piekne ze kazdy moze wygrac z kazdym :D |
Cytat:
i to jest wlasnie to... poczuli sie za pewnie... szmaciarze ze Zdupowic pod Wachockiem :| pewnie to sie moga czuc Brazylijczycy... ale Polacy zawsze byli lepsi i przez to przegrywamy... |
Dzisiaj nie przegrali z Serbią tylko z własną psychiką... Poczuli się za pewnie. I to ich zgubiło.
Ale mecz i tak był na wysokim poziomie. |
No i stalo sie... przegralismy i to tak nieladnie ... jutro chyba tez bedzie porazka ... Kuba jednak jest dobrym zespolem z ktorym o maly wlos nie przegralismy... wiec nic tylko plakac [niestety nie z radosci]
|
niestety... po dzisiejszym meczu definitywnie przestaje kibicowac polskiej siatkowce... szkoda nerwow... co z tego ze mamy dobrego trenere jak te kiepy za duzo mysla, a jak juz sobie pomysla to taki kit.... w trzecim secie juz sobie zaczeli myslec i co... gowno.... tyle z turneju bo z Kuba tez przegraja, nie ma co sie ludzic... "myslenie" dziala i jeszcze go wystarczy na nastepny mecz....
przykladem na myslenie moze byc turneij kilka lat temu kiedy to w grupie wygralismy z najsilniejszym przeciwnikiem - Rosja i zaczeli myslec..... i tak inntensywnie mysleli ze z dwoma gorszymi zespolami przegrali noi.... Okecie wita.... w dupe ich..... edit: siatkowka to jest jedyna taka gowniana dyscyplina gdzie kazdy wygra z kazdym... nie ma takiej drugiej zeby mozna bylo zaobserwowac takie cos jak np. w sobote wygrana z Rosja 3:0 a w niedziele przegrana 0:3.... jezeli to nie jest loteria to co?.... np. w pilke nozna albo wygrywaja albo przegrywaja.. zalezy od okresu... a tu ni ciul nie przewidzisz.... |
Cytat:
:O Cóż jak się prowadzi 2-0 i w trzecim secie 22-17 i się przegrywa mecz to ...... I co najgorsze - w jakim stylu ??? Jak na to patrzyłem, to albo Serbowie sobie pierwsze sety odpuścili (chyba niemożliwe), albo mieli cudowne przebudzenie, albo ....po prostu my już myślami byliśmy w finale. Mam mimo wszystko nadzieję na pokonanie jutro Kuby, ale znając psychikę Polaków, mało w to niestety wierzę. ro29 |
Co już przegralismy ?
|
No i stało się :( Ehhh.......
|
NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE! CZEMU??????????/ to teraz na ET :D
|
i do widzenia 4 te miejsce bedzie bo nie lodzmy sie ze jutro wygraja
|
13:8 dla Serbii.. jakoś wynik nie budzi już moich wątpliwości...
Pamiętacie, jak mówiłem o psychice zepołu polskiego? |
Ile jest nie mam TVP3 :)
|
ten mecz mnie, delikatnie mowiac, irytuje.
|
uuuuuuu ale nerwy :/
|
Goraco mi ... tie-break
|
Cytat:
|
Kurde.. teraz to nam dają popalić...
|
jeden set jeden jedyny :D
|
Ale im tyłki łoimy :D
|
Od poczatku widac ze miazdzymy ich psychologicznie mimo iz graja u siebie ||
Wydaje mi sie ze wygramy bez wiekszych problemow ... EDIT: Qrwa nie ma wizji !!! |
Cytat:
|
Oj wymeczyli to zwyciestwo z Kuba, wymeczyli ... choc ogolnie grali niezle. Na tyle dobrze ze mecz moglby sie skonczyc przed 5 setem.
|
Cytat:
|
chcialbym:)
|
Cytat:
|
wiadome bylo ze serbowie dostana bo chcieli grac z nami.....oby im sie to czkawka odbilo:)
|
Polska ma wielką szanse na medal z Serbiawygrali 2 razy a 2 razy rpzegrali na własne życzenie oby teraz wygral i:D
|
Ze zwycięstwa Polaków się cieszę, chociaż nie mogłem oglądać. Natomiast widziałem dzisiaj przez kilka minut jakiś mecz USA - Tajlandia (bodajże) kobiet i... tak właściwie to szkoda to komentować.. nie wiem, co to za rozgrywki były, ale chyba też jakieś ważne, a tak gra była po prostu żałosna. To byle jaka rozgrywka szkolna lepiej wygląda niż to.. Brak bloku, odbioru, kiepski atak i tragiczna zagrywka na poziomie już nawet nie szkolnym.. Ja naprawdę nie rozumiem, jak takie drużyny mogły ze sobą grać niby na poziomie światowym. Co to było??
|
ja licze na porażke Serbii i zwycięstwo potem Polski z nimi :D
|
POLSKA vs. KUBA 3:2 !!!!!!!!!!!!!
Oj... gdyby nie nasz przodowy zawodnik Mariusz Wlazły marnie by było z nami, ale na szczescie pokonalismy Kube i teraz ciekawe z kim jutro zagramy. Nie zapominajmy o innych dobrych zawodnikach takich jak Grzyb, Świder, Szymański, Gruszka. Oni tez w dużym stopniu przyczynili sie do wyniku meczu. Zapomnialem jeszcze o fatalnej zagrywce naszych zawodnikow. Przez takie pukanie pilka na druga strone boiska tracimy bardzo duzo punktow i to sie zemsci w finale badz polfinale. Chlopaki powinni sie wreszcie nauczyc porzadnie serwowac !! Czy ktos ma jakies aktualne wyniki meczu BRAZYLIA vs. SERBIA?? Bo nie mam aktualnie kablowki ani satelity tylko siatkowke a na necie nic nie znalazlem... EDIT: BRAZYLIA vs. SERBIA 3:1 Jutro gramy z Serbami. |
Cytat:
Strasznie mi się ten fryz podobał :P. Teraz tylko kwestia znaleść jego foto :) |
Cytat:
[joke, joke, joke ;) ] |
Cytat:
Natomiast generalnie - relaksacja, wizualizacja i - w odpowiedniej formie i ilości - medytacja. Generalnie zacząłbym od stworzenia pozytywnego wariantu całego spotkania i - po przećwiczeniu go w praktyce - jego zrealizowanie w myślach. Nie chcę tutaj wdawać się w szczegóły, bo nie o to chodzi, ale już dawno temu badania naukowe udowodniły, jaką siłę mają nasze myśli. Ma to miejsce to tego stopnia, że jesteśmy w stanie na przykład wytrenować doskonałą celność przy rzutach w kosza, nie trenując w rzeczywistości. Do takiego ćwiczenia dodałbym bardzo ważny, a jednocześnie bardzo skuteczny element - tzw. "gest mocy". To technika stworzona przez Anthony Robbinsona, raczej nie stosowana jeszcze w siatkówce, ale według mnie wręcz idealna do tego. Siatkówka to gra gestów - czasami w celu przekonania sędziów do swojej racji, czasami po prostu, żeby poczuć jedność drużyny, zmobilizować się do dalszej gry - walki. I tu rewelacyjnie można by zastosować właśnie ten gest mocy. Sprawić, aby mimowolne już u siatkarzy gesty i zachowania, dodatkowo mobilizowały ich do gry i wywoływały w ich myślach poczucie zwycięstwa. To da się zrobić, a opiera się na mechanizmach podobnych do tych zaobserwowanych już przez Pawłowa (ekpseryment z psem). Trzeba tylko posiadać odpowiednią wiedzę na ten temat i nie bać się jej zastosować, a tego... szczerze mówiąc nie sądzę, żebym się w polskiej siatkówce doczekał ;) |
Słuchajcie i mam problem ;)
W ostatnim meczu Polska-Argentyna grał taki Pan w długił włosach - dość młody. Ułozone miał zelem chbya numer 7 - nie pamiętacie jak się nazywał. Najbardziej zalezy mi na zdjeciu jego fryzury :P |
Cytat:
Bo jak trenować siłę, wytrzymałość, skoczność to wiem, ale psychikę to nie mam pojęcia. Pozdrawiam |
Cytat:
Zresztą, żeby nie szukać daleko - dlaczego Małysz zaczął nagle osiągać sukcesy? Nagle stał się rewelacyjnym skoczkiem? Owszem lata treningów w pewnym momencie zaczęły przynosić rezultaty, ale było tu coś więcej. Poza tym.. dlaczego nagle przestał osiągać sukcesy? Psychika.. w sporcie przynajmniej 50% sukcesu (naturalnie u zawodników, którzy posiadają już pewne umiejętności) stanowi psychika. Coraz częściej jest to zauważane, ale w Polsce jeszcze niestety niewystarczająco doceniane. A bez jej udziału w treningu, nie można osiągać zwycięstw... |
Ilość załączników: 1
Cytat:
Komentatorzy często mówią brak koncentracji, tylko nie podają jak tę koncetrację utrzymać, może ktoś zna receptę? Sam grałem przez ostratnie parę lat w lidze miejskiej i w mojej firmie (taka liga międzyzakładowa) i dobrze wiem, że inaczej ocenia się mecz z boiska a inaczej z ławki i jak puszczą nerwy to najlepsi zbijacze walę po lamperii lub w siatę. Pozdrawiam |
ale w 5 secie z argentyna uwierzyli:)
a jesli ktos nie pamieta oto wyniki z ligi swiatowej z 2002 roku: Brazylia - Polska 0:3 (21:25, 22:25, 25:27) Brazylia - Polska 3:2 (30:28, 22:25, 21:25, 25:10, 15:9) Polska - Brazylia 3:2 (25:23, 20:25, 22:25, 25:23, 15:13) Polska - Brazylia 3:2 (25:22, 23:25, 27:25, 21:25, 15:12) wiec da sie jak sie chce :D |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
polacy maja drugi bilans zaraz po brazyli:/
|
Cytat:
|
dlatego Serbia sobie pierwszy mecze z Brazylia ustawila bo nawet jak przegraja to trafia na Kube lub Polske w półfinałach wiec bedzie łatwiej:>
|
Brazylia jest faworytem :)
|
No i wygralismy!! 3:2 dla Polski !! Juz myslalem ze bedzie tak jak z Serbia i Czarnogora ... wygrywalismy 2:0 a przegralismy 2:3, ale na szczescie ten scenariusz sie nie spełnił. Czekam teraz na mecze finałowe :)
|
gralem dzis 5 godzin w plazowke........stopy mi chca odleciec:)
|
na TVP1 o 22:55
|
www.tvp.pl tam powinienes znalesc info bo ja nie wiem:)
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:12. |