![]() |
...a tu patrzeć Żabojady wyrzucają Kanarki, ale by było :wow:
|
Jednym i drugim należy się rewanż z nami. Trzeba udowodnić, że jest się najlepszym.
Tylko mały szczegół po drodze....Niemcy. To też będzie wojna, nie tylko ambicjonalna. |
Jak zagramy na swoim normalnym poziomie to gebelsy sa dwa poziomy nizej.
Co do losowania 3 rundy. Zasady byly znane chyba juz w styczniu i byl tam zapis, ze jedynka w grupie ma dzien przerwy miedzy meczami chyba, ze Polska nie bedzie jedynka. Jak sie ta zasada nie podobala mozna bylo nie brac udzialu w mundialu. |
Ilość załączników: 1
no i wszystko się wyjaśniło :spoko:
|
|
Ilość załączników: 1
chłopaki Grzenia dopingowały nas w Łodzi z ruskami :wow::spoko:k***a
|
Transmisja z sobotniego półfinału Polska -Niemcy będzie dostępna na kanale Sport1 (dawna nazwa to DSF).Kanał ten jest dostępny FTA (bezpłatnie) na satelicie ASTRA (19,2°E), czyli w pozycji bardzo popularnej w Polsce jak również na kablówkach:)
|
Wole jednak polsatowkich komentatorow i HD
|
nie znoszę polsatowskich komentatorów :rzygi:
|
Bo sa z polsatu czy z jakiegos innego powodu?
|
bo są ciency :sciana:
|
Obraz z niemieckiej TV a dźwięk z neta;)
|
Cytat:
|
Jeśli Polacy awansują do finału, Polsat odkoduje transmisję :)
http://eurosport.onet.pl/siatkowka/m...ansmisje/45j8z |
Skoro pojawiają się inne możliwości obejrzenia, to wielkiej łaski nie robią.
|
FRA-BRA 1:1
:piwo: |
Cytat:
Szkoda Francji -dzielnie walczyli ale w piątym secie niestety polegli :ysz: |
No i 3:2 dla Brazylii.
Mecz o dziwo wyrównany - spodziewałem się łatwiejszej wygranej Brazylii. Obu drużynom dużo brakowało do doskonałości, ale poza pierwszym setem dobrze się oglądało. To z mim zagramy drugi mecz? :D |
Cytat:
Jestem jakoś dziwnie spokojny o wynik konfrontacji z Niemcami. Teraz :piwo: |
Ale walka -na noże i widelce-nasi górą po super finiszu:spoko:1:0
|
Jest 2:0, ale wymęczone.
|
Final:spoko:
|
toast2:vodka::vodka::vodka::vodka::vodka:
:1miejsce: |
ależ jutro będzie ciężko :sciana:
|
No w taki sposób z Brazylią nie wygramy...
ale z nimi pewnie inaczej trzeba grać...a jak, to już wiemy :spoko: |
W barze na telebimie leci mecz. Spiker z TV ryczy na całego:
- Brawo nasi! Jeszcze dwa takie sety!!! Klient baru też ryczy na całego: - Brawo nasi! Jeszcze dwie sety!!! |
Jaśnie Wielmożny i Wielce Łaskawy Pan Zygmunt Solorz odkoduje nam finał :spoko:
Chwalmy Pana k***a |
Oby, nie chciałabym tego przegapić. Jeszcze dwie i pół godziny...
|
Niemcy pykają Francuzów :wow:
Kurde, może to nie nasi wczoraj słabo grali... |
ale nasi wczoraj naprawdę słabo grali :sciana:
|
Duża niespodzianka Niemcy z brązem :)
|
Qrde, do zera, nieźle :spoko:
|
Cytat:
Dla jednego meczu nikt już (lub prawie nikt) dostępu za stówę nie wykupi, a w odkodowanym paśmie oglądalność może być tak wysoka (przewiduję rekord - jeśli wcześniejsze zakodowanie całkowicie nie zabiło świadomości mistrzostw), że na reklamach zarobi krocie. Swoją drogą to on z pewnością zdaje sobie sprawę, a Komorowski nawet jeśli nie sam, to jego doradcy na pewno, więc to zagranie z niby spotkaniem i prośbą było genialne :) |
Ciężko, oj ciężko.... k***a
|
ależ ich spięło w tym I secie :sciana:
|
Ale walczą:spoko: -Brazylia świetnie serwuje a nasi mają kłopoty z przyjęciem -często piłka jest rozgrywana z 2-3 metra na podwójny blok ale i tak udało się wyrównać na 1:1:spoko:
|
Drugi set był godny finału mistrzostw świata :respect:
Oby tak dalej :spoko: |
Oglądam w strasznych warunkach, na wyrku w pokoju matki, bo ona na dużym ogląda "Rolnik szuka żony" i się zaśmiewa. :)
//Wiem już dlaczemu za ten tv 22 cale dałem tysiaka i jakoś mi nie szkoda, dobry szajsung! Osiwieje na jajach przez naszych. |
Mecz godny finału.
:tancerka::tancerka::tancerka: |
Czuję, że Brazylijczycy pękną :D
|
Na to nie licz. Nie poddadzą się do końca.
Jeszcze bardzo daleko do końca, choć mam nadzieję, że to ostatni set. |
Przecież już pękają.
|
Walczą, ale... Ja się ich boję, szczegulnie jak z przodu jest ten wielki obrośnięty
|
O ja pier*oleeeee :jupi: k***a
Jest! Jeeeeest! |
Bój to był ostatni.........:spoko::piwo:
|
:1miejsce:
|
To nie pierwsze miejsce, to MISTRZOSTWO ŚWIATA!!!
|
Złamaliśmy wieloletnią hegemonię Brazylii.
I to dwukrotnie w dwóch meczach o wszystko! |
100 lat chłopaki :taktak: 100 lat... a co tam albo i więcej
|
Tak to się robi panowie i panie, weźcie to do siebie w każdej dziedzinie! :)
|
Doszedłem do siebie :najlepsz:
|
Adrenalina +1000. Dziękujemy!
|
Opędzlowałem samodzielnie pół butelki koniaku 0.7 a jestem trzeźwy jak świnia. Adrenalina czyni cuda :)
Kilkanaście postów wcześniej ktoś pisał o panience Wlazłym... Chyba Mu głupio? |
Tu można wysyłać naszym Złotym Chłopakom gratulacje.
http://eurosport.onet.pl/siatkowka/m...zerwonym/6vqmw |
Przed meczem powiedzialem, ze albo Brazylia wygra 3:0 albo wtopi. Po drugim secie juz bylem tylko spokojniejszy i wyluzowany. Nasi ich zabili spokojem! Zanim Blain pokazal GUMIE "dokrec do siatki" mowilem dokladnie to samo! Pilka blizej siatki a masowo zaczna tykac gornej tasmy! No i dokladnie to bylo. Blok zluzowal, byl mniej agresywny. No i sie wygralo. Jak ktos nie wierzy moge dac screeny jak to pisalem.
Czy wygrala druzyna najlepsza na turnieju? Raczej nie, bo mimo wszystko Brazylijczycy prezentowali sie zdecydowanie lepiej. Przegrali dwa mecze, z nami, z mistrzami swiata! Ale taki jest sport, nie zawsze wygrywa najlepszy. Mam dylemat za tytul zawodnika mistrzostw. Zostal nim Szampon...niby zasluzenie. Bo w przekroju calosci ciezko znalezc lepszego. Tyle, ze Polska zostala mistrzem swiata w 90% przez jednego zawodnika. Jest nim Pawel Zagumny! Bo mistrzem zostaje sie w finale! :) cdn ;-) |
Nie zgodzę się, że w przekroju turnieju Brazylijczycy prezentowali się lepiej. Mieli tez słabe mecze, jednego omal nie przegrali, a przy tym mieli łatwiejszą drogę do finału.
My przegraliśmy jeden mecz z USA - zasłużenie. A dwie wygrane z Brazylią dowodzą, że nie był to ani fuks ani przypadek. Byliśmy lepsi, co pewnie teraz już otwarcie Brazylijczycy przyznają. Już po pierwszym wygranym w półfinale Wallace przyznał otwarcie, że przegrali bo my byliśmy lepsi (reszta była obrażona i udawała pokrzywdzonych). No a Guma w finale przeszedł samego siebie. Tak wyszło, że w tym meczu to on stał się receptą na Brazylię. :spoko: |
Co do Gumy zgoda, ale z drugiej strony to nie jest już zawodnik turniejowy, więc nie mógł grać całych mistrzostw. Niestety wiek robi swoje.
Brazylia lepsza? O nie, my byliśmy lepsi. |
Prawda :spoko:że największy udział w zwycięskim finale miał Guma-chyba zagrał mecz życia -wszystko co dało się wystawić świetnie porozrzucał -widział że go pilnowali na kiwkę i w czasie meczu nigdy nie spróbował mimo że uwielbia to robić a rozgrywający Bazyli ze dwa razy udanie zaskoczył nas w taki sposób.
Oglądałem mecz na wsi bez TV w necie z angielskim komentarzem - komentator nie mógł się go nachwalić i wyjść z podziwu że 37 -letni zawodnik tak gra!!!!!! Ta drużyna jest najlepsza która wygrywa finał i zostaje Mistrzem Świata -krótka piłka i bezdyskusyjnie:spoko: Na przykład Der Tagesspiegel po półfinale Niemcy -Polska napisał że gospodarze przy odrobinie szczęścia i wsparciu sędziów okazali się lepsi. :ysz::>:>.......................jak widać każdy może mieć swoje zdanie -brazylijskie media sprawiedliwie przyznały że przegrały finał z lepszym zespołem i to jest fair play podejście:spoko: |
Napuszczajcie gaz do butli bo nasi zlali Ruskow do 16,17 i 20 to nam zakręco :D
|
Drugi mecz nie była już taki łatwy, Rosjanie zaczęli lepiej zagrywać i bronić ale nasi i tak dali radę 3:2. Czwarte kolejne zwycięstwo nad Rosja!
|
Tydzień temu nasi wygrali z Rosją 3:0 !!!
|
A juz dzisiaj pierwszy nasz mecz w finalach LŚ.
|
jest półfinał :spoko:
3:1 z Włochami |
Fajnie, ale do naszego poziomu z mistrzostw świata daleko.
|
Brazylia za burtą :O :rotfl:
|
A nasi wyrzucili Włochów :D
Serbia pokonala USA i czeka juz w finale :D Zaraz sie zacznie Polska - Francja |
Cienko jak na razie
|
cienko, 2:0 dla żabojadów k***a
|
Cóż, z taką grą nie wygramy z nikim z czwórki w półfinałach :sciana:
|
Jest jeszcze " nadzieja " 2-1
No to teraz szpana będzie. |
No to po dwa :D
Pykniete z moto defy |
No i po ptokach . Teoretycznie słabsi w finale.
|
Kurka rozszyfrowali jak dziecko, 3 bloki i po meczu k***a
a mogło być inaczej :sciana: |
3 pilki spierd...il Kurek.
W ostatniej akcji Ngapeth dotknal siatki. Z chelengowej kamery nie bylo widac ale zza bojska owszem, widac tam jak zatanczyla tasma, a nie bylo to od pilki. |
Oglądajcie studio pomeczowe "fachowcy" od siatkówki twierdzą że przegraliśmy ale zwyciężyliśmy . :rotfl:
|
Ogląda ktoś tę masakrę? Ja chyba zaraz przestanę.
Nie wiem jak to możliwe, ale w każdym kolejnym meczu gramy gorzej. Nazwać dzisiejszą grę złą, to za mało :sciana: |
W 3 cos graja.
Pykniete z moto defy |
Chyba jaja se robisz :rotfl:
|
23:19 i przegrać k***a
Polak potrafi :sciana: |
A jechaliśmy po medal ......... za czwarte miejsce z czekolady. :P
|
Właśnie zakończył się udany rewanż z Francją w Memoriale Huberta Wagnera.
Rewanż za niedawny finał ligi światowej :spoko: Mecz wyglądał niemal identycznie, tym razem nasi byli lepsi i wygrali również cały turniej. |
no i mamy mistrza świata kadetów :spoko:
|
Cytat:
Z drugiej strony wiadomo, że nasi są po ciężkim treningu, więc forma jeszcze nie ta. Miejmy nadzieję, że we wrześniu będzie dobrze. |
Pojechali nasi z USA jak z fura gnoju. Puchar swiata na wyciagniecie reki...
|
Jeszcze dwa mecze. Aż dwa mecze.
|
4 pkt od pucharu. mamy lepsze statystyki kluczowe, ktore beda decydowac.
Jesli Rosjanie skoncza na 4 miejscu a my wygramy to bedziemy na pierwszym miejscu w rankingu FIVB. Brazylia spada na 5. |
Mecz z Japonia...co ja pacze? :(
Pykniete z moto defy |
Uffff. Nie było lekko...
|
Potrzebujemy dwoch setow i mamy wygrany turniej i lidera w rankingu FIVB :D O caly 1pkt przed Rosja 295 vs 294 :D Rasjanie 3go juz nie zajma wiec beda mieli -30pkt chyba, ze ich Argentyna minie to -40 :D
|
Jestem dobrej myśli, ale łatwo nie będzie. Trochę żal, że nie obejrzę ostatniego spotkania.
|
Pojada do dupy. Zenada. Kurek swieta krowa zostala na boisku. Lomacz wszedl i cos ruszylo a ten go zmienia...
Kolejny trener bez jaj. Pykniete z moto defy |
tyle piłek serwisowych ile zepsuł Kurek w meczach z Japonią i Włochami.
to ja cież p.ierd.ole k***a |
Jak się traci sety ze słabymi drużynami to potem brakuje ......
|
Wystarczyło nie stracić punktu z Iranem, albo urwać punkt Włochom.
Mielibyśmy i puchar i awans...no ale teraz to gadanie. |
A ja uwielbiam grać w siatkówkę na plaży. Oglądam w TV także.
|
ależ te baby fundują nam horrory k***a
najpierw gładkie dwa sety, potem przestój na dwa sety i horror w tie-breaku :sciana: nie cierpię oglądać babskiej siatkówki, jest nieprzewidywalna :> Polska-Białoruś 3:2 jutro ćwierćfinał z Holandią. |
ależ uprawialiśmy orkę na ugorze w II secie z Belgami k***a
grunt, że 2:0 na razie. |
W 3 zaczeli grac jak na nich przystalo, do 16.
|
No to zabojady w tym roku LŚ i ME.
huehuehue |
Kto nie ogladal meczu z Serbia ten dupa.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:01. |