Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 11.02.2006, 21:21   #1
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.10.2002
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez Oktawian_15
Smartek pisałes cos ze nie da sie wyłaczyc dzwieku aparatu ... nie wiem czy to działa ale jak mozesz to sprawdz ;]
"michał - ...neoplus.adsl.tpnet.pl 2006-01-24 19:37
Głos przy robieniu fotek można wyączyć przez włoczenie trybu cichego"
niestety, nie przy moim sofcie (erowym - najgorszy jaki istnieje), nie chce zmieniac, bo lubie miec gwarancje..
ale dzieki za zainteresowanie
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 11.02.2006, 21:31   #2
Oktawian89
Wiszę sobie ...

Data rejestracji: 16.10.2004
Oktawian89 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Oktawian89 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Oktawian89 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
włąsnie znalazłem takie cos

wopo - ...160.106.90 2006-01-04 13:05
Dużo pytań dotyczy dźwięku aparatu- czy mozna go wyłączyć. Odpowiadam wszystkim , że TAK !!! w oryginalnym sofcie i w telefonach z Plusa przy wyłączeniu dźwięków telefonu migawki NIE słychać !!! W telefonach brendowanych dla ERY i ORANGE - dźwięku migawki NIEDA się wyłączyć !!!

"One World, One Web, One Program" Microsoft slogan
"Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer" Adolf Hitle
r
Oktawian89 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.02.2006, 21:34   #3
Pawel_k
User

Data rejestracji: 25.09.2002
Pawel_k zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
czyli trzeba pokombinowac w sofcie
Stary 11.02.2006, 21:37   #4
Oktawian89
Wiszę sobie ...

Oktawian89 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Oktawian89 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Oktawian89 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
soft od w 800i powinien załatwić sprawe

r
Stary 11.02.2006, 21:44   #5
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
mozna czysty, najnowszy od k750i..
ale po co?
az tak PILNIE nie jest mi wylaczenie tego dzwieku potrzebne, wiec sobie daruje

co do w800i - juz wspominalem, ze wystarczy zmienic obudowe i soft i mamy w800
Stary 12.02.2006, 13:06   #6
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam !
Cytat:
Napisany przez MaciejT
koniec swiata, sa jeszcze tacy ludzie ktorzy kupuja najgorsza oferte w najgorszej sieci...

simlock to najprostsza wymowka, w razie potrzeby skorzystania z gwarancji mozna go spowrotem zalozyc
Jak widać są ...
A tak na poważnie - nie wiem czy takie zdejmowanie i zakładanie simlocka ma sens - a przede wszystkim, czy przypadkiem nie zostało by to wykryte. Pomijam już kwestię kosztów - zdjęcie 20 zł, założenie drugie 20 - i przestaje nam się to opłacać ...
A jeśli chodzi o sieć - oczywiście prawdą jest, że ORANGE to nie jest idealny wybór - a może nawet kiepski - i to zarówno jeśli chodzi o otoczkę, jak i przede wszystkim ofertę. Co do spraw technicznych nie będę się wypowiadał - bo się nie znam, a przede wszystkim nie orientuję. Prawdą natomiast jest, że cała ta otoczka - fakt, że właścicielem jest France Telecom, ta zmiana nazwy z ładnej IDEA na "pomarańcze" - i jeszcze inne kwestie - na pewno nie wygląda to zachęcająco - a wręcz odpychająco. Tylko czy konkurencja jest tutaj znacznie lepsza ? Chyba jedynie Plus - u nich w miarę wiadomo kto jest właścicielem, a nawet teraz ponoć rząd chce wykupić jakiś pakiet. Bo niestety w przypadku ERY sytuacja jest czyba jeszcze gorsza niż ORANGE - co prawda nazwy jeszcze nie zmienili, ale nie wiadomo kto tam ma większościowy udział, kto zarządza, okupowane były budynki, sprawy były już w międzynarodowych sądach, a z tego co słyszałem, na ugodę - a przede wszystkim wyjaśnienie sporu nie ma raczej szans - tylko szykuje się kolejny długi proces

Natomiast co do oferty - to rzeczywiście jesli weźmiemy pod uwagę wszelkie opcje dodatkowe - pakiety, oraz ceny po tych 4, a przede wszystkim 8 miesiącach - to TAK TAK naprawdę wygląda zachęcająco - może nawet bardzo. Tylko, że jak spojrzymy na oferty podstawowe wszystkich operatorów - a to jest istotne jeśli nie zamierzamy dużo dzwonić i pisać - to wcale ORANGE GO nie wypada tak źle - wręcz np. w cenie połączeń na stacjonarne przegrywa tylko z Sami Swoi - bo nikt w podstawowej ofercie nie ma minuty za mniej niż 60 groszy.
Po drugie - należy uwzględnić, że te najkorzystniejsze ceny na przykład na sms - dotyczą głównie własnej sieci.
Oczywiście mimo iż korzystam z oferty Orange GO dopiero kilka dni - to muszę przyznać, że za tanio nie jest - i nie mam tutaj na myśli rozmów - bo te 60 groszy na stacjonarne i 80 do innych sieci to nie jest najgorzej - ale o sms - mam dużo znajomych w Plusie i przydały by się tańsze niż te 20 groszy
Ale cóż jest jak jest. Jeśli mam być szczery i tak przeglądałem te oferty, to wyraźnie widać, że sa one tak naprawdę opłacalne, jak inni też mają telefony w tej samej sieci - wtedy mamy przede wszystkim tanie sms'y a i rozmowy. A jak już wychodzimy po za sieć - to już tak to wesoło nie wygląda nawet w TAK TAK.
Z tym, że jeśli nie miałbym simlocka to chyba wybrałbym Simplusa - nadal są te pakiety sms'ów i rozmów (niestety tylko na miesiąc), a po za tym cała ich "otoczka" jest dość jasna i zachęcająca. No i w przypadku Ery in minus jest też fakt, że chyba raczej nie da się wysłać sms' a z Internetu (oczywiście darmowego) - co uważam też za znaczny minus - nie wszyscy mają komórkę, a po drugie czasem to po prostu się przydaje i umożliwia oszczędności.

Ale cóż wybrałem co wybrałem

A wracając do telefonu (z którego jestem jakoś coraz mniej zadowolony).
Więc jeśli chodzi o te kody, to dzwoniłem na Infolinie - Orange i Siemens'a. W kwestii PIN2 (który ma już zablokowany) - ponoć te opcje które on obsługuje nie są dostępne w ofercie na kartę - więc nawet nie mając go raczej nic nie tracę (po za świadomością). Gorzej natomiast wygląda sprawa z kodem aparatu - to akurat by się przydało - a zdjęcie w serwisie .... 50 zł !!! To oczywiście przy telefonie za niewiele ponad 100 zł jest mało sensowne. Ponoć można to zdjąć także w komisach - o połowę taniej - ale nie wiem czy nie wiązało by się to z utratą gwarancji.

Kolejna sprawa to bateria - zauważyłem, że jak używam telefon - a przede wszystkim bawiłem się w ustawiania itd. - to padła mi po niespełna 48 godzinach. Co prawda od wczoraj - a minęło już prawie 24 godziny od ładowania - dopiero jedna kreska mi ubyła - ale w tym czasie tylko odebrałem 4 sms'y, jeden wysłałem, jedna rozmowa około minuty, dwa połączenia z *500, dwa głuchacze, no i max 2 czy 3 minuty w menu. Z tym, że jak przeczytałem w instrukcji, o ile np. każda minuta pracy telefonu skraca trzymanie baterii - to już się nie dziwię tak bardzo ...

Kolejna kwestia - zasięg. Podczas wczorajszej rozmowy musiałem podejść do okna. A na dodatek - nigdy jeszcze w mieszkaniu nie osiągnąłem max sygnału - zawsze brakuje mi jednego >, a czasem i dwóch >> (skala ma pięć >>>>>)
Nie wiem czy to normalne, czy coś nie tak z telefonem ?

Następny problem - czy to jest normalne, że często pojawia mi się na wyświetlaczu napis prosze czekać - np. jak wchodzę do odebranych wiadomości, nie mówiąc już o ustawieniach itd. Oczywiście znika on zazwyczaj szybko - czasem już po sekundzie, ale czasem dopiero po 3-4 ? Także czasami tapeta po włączeniu telefonu i podaniu kodu PIN pojawia się z bardzo dużym opóźnieniem - z tym, że jak nie miałem włączonej blokady kodem, to tego nie było ? Może to po prostu takie wady Siemens'ów ??

I to tyle , bo strasznie się rozpisałem - ale jak to zwykle bywa, jak ja coś kupię to miewam problemy (a może jestem za bardzo wymagający ?? )

Pozdrawiam i z góry dziękuję, jeśli posiadacze komórek o zdecydowanie dłuższym niż ja doświadczeniu, zechcą podzielić się opinią !
ro29

Ostatnio zmieniany przez ro29 : 12.02.2006 o godz. 13:33
ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.02.2006, 13:50   #7
devil-80
Forumator

Data rejestracji: 07.12.2004
devil-80 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
co do myślania twojego telefonu to pewnie normalne,poprostu wada tego modelu,z zasięgiem to nie wiem czy tak powinno być,może to wina twojego mieszkania,że jakoś go nie łapie,zobacz jak jest na dworze,ewentualnie w tym miejscu gdzie mieszkasz orange ma kiepski zasięg,poza tym z ery idzie wysyłać 10 darmowych smsów,trzeba mieć tylko numer w siecii era.Bateria niezbyt ciekawa,może jest już troszke wybąbanami pewnie by nie wytrzymała 1 dnia,skoro przy twoim tak niewielkim użytkowaniu trzyma 2 dni,może rozglądnij się na allegro za nową baterią,ewentualnie popytaj kogoś kto ma ten telefon ile powinna trzymać(możesz też poszukać w google).
devil-80 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.02.2006, 16:15   #8
ro29
Guru

Witam !
Cytat:
Napisany przez devil-80
co do myślania twojego telefonu to pewnie normalne,poprostu wada tego modelu,z zasięgiem to nie wiem czy tak powinno być,może to wina twojego mieszkania,że jakoś go nie łapie,zobacz jak jest na dworze,ewentualnie w tym miejscu gdzie mieszkasz orange ma kiepski zasięg,poza tym z ery idzie wysyłać 10 darmowych smsów,trzeba mieć tylko numer w siecii era.Bateria niezbyt ciekawa,może jest już troszke wybąbanami pewnie by nie wytrzymała 1 dnia,skoro przy twoim tak niewielkim użytkowaniu trzyma 2 dni,może rozglądnij się na allegro za nową baterią,ewentualnie popytaj kogoś kto ma ten telefon ile powinna trzymać(możesz też poszukać w google).
Co do zasięgu - to sam nie wiem - teraz nawet zauważyłem , że brakuje czasem dwóch znaczków >> do max (ale zazwyczaj jednego). Z tym, że przed chwilą dzwonił Wuja dwa razy i dość długą chwilę z nim rozmawiałem i nic nie przerywało.

Co do sms'ów z ERY - nie chodzi mi o to, że jak się ma numer w ERZE to też można wysłać darmowe - przecież prawdziwie funkcjonalna bramka sms to taka, że nawet nie mając żadnego telefonu można z niej skorzystać.

Co do baterii - zobaczymy jak będzie dalej - jak tak dziś patrzę to widzę, że na samym czuwaniu to nieźle trzyma - więc wygląda, że strsznie "źre" jak jest podświetlenie itd. - w sumie to logiczne, tylko, nie myślałem, że aż tak. Aczkolwiek w instrukcji jest tabelka i według niej 1 minuta podświetlenia i wciskania klawiszy to skrócenie czasu pracy baterii o około 40 minut; a telefonowanie to od 30 do 90 minut. Więc uwzględniając fakt, że bateria ma te 7 miesięcy (niby mało, ale zawsze) to by się tak zgadzało

Pozdrawiam
ro29

Stary 12.02.2006, 17:15   #9
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

nie wymagaj od telefonu za okolo 100zl niewiadomo czego - mogles kupic cos drozszego to teraz nie musialbys narzekac .

co do zasiegu - zalezy od sieci, ale takze i aparatu! ostatnio bedac w markecie matka wkurzala sie, ze nie ma zasiegu (T630) wyjmuje swoj fon i mam 4/5 kresek
pozdro
Stary 12.02.2006, 22:07   #10
ro29
Guru

Witam !
Cytat:
Napisany przez Smartek
nie wymagaj od telefonu za okolo 100zl niewiadomo czego - mogles kupic cos drozszego to teraz nie musialbys narzekac .

co do zasiegu - zalezy od sieci, ale takze i aparatu! ostatnio bedac w markecie matka wkurzala sie, ze nie ma zasiegu (T630) wyjmuje swoj fon i mam 4/5 kresek
pozdro
Czy ja wymagam od tego telefonu niewiadomo co ?? Przecież pytam o sprawy które są - istnieją w tym modelu - nieprawdaż ?
Następna sprawa - jest to model za 200-250 zł (a widziałem i po więcej), a ja kupiłem używany - więc dlatego jest wart 100-130 zł.
Kolejna kwestia - pytam się o pewne sprawy, bo po pierwsze to moja pierwsza komórka - więc brak mi doświadczenia, a po drugie - chyba nikt z bliżej znanych mi osób nie ma tego modelu.
A ja jestem taki, że nie zadawala mnie to, że coś działa i już jest OK. Jak pewne sprawy wyglądają mi na dziwne czy po prostu czegośc nie wiem to staram się to wyjaśnić. Wiem oczywyście, że niektórzy się mogą dziwić - pamiętam jak kupiłem mój pierwszy używany komputer i zasypywałem kolegów dziesiątkami pytań - na część z nich nie byli mi w stanie nawet odpowiedzieć

I nie wiem, czy jak bym kupił droższą komórkę - a nawet nową - czy miałbym mniej problemów - no może niektóre by mi odpadły - np. z kodem PIN itd. - ale obawiam się, że pojawiły by się nowe - inne
Może po prostu jestem za bardzo dociekliwy ?? Albo mam zazwyczaj pecha ??

Pozdrawiam
ro29

P.S. Jeśli ktoś byłby w stanie ustosunkować się jeszcze do takiego problemu - jak dzwonię z telefonu stacjonarnego (domowego), to powiedzmy trzy razy numer się wyświetli, a raz nie - pojawi się informacja, że zastrzeżony (a taki nie jest). Jak na razie z innymi numerami nie miałem takich problemów - choć mało dzwoniono do mnie. Ciekaw jestem czy to normalne - i czy może to być wina komórki, sieci Orange, czy bardziej sieci TP ? Telefon dowmowy jest w TP, z preselekcją Tele2 (ale to chyba nie ma żadnego znaczenia ??)

Stary 12.02.2006, 22:47   #11
devil-80
Forumator

niesadzę,żeby to była wina komórki pewnie wina leży po stronie siecii ale nie powiem ci której
Stary 12.02.2006, 23:20   #12
MaciejT
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.06.2000
MaciejT zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Dobrze jest byc dociekliwym, ale w pewnych kwestiach sa pewne granice.

Przyklad 1: poziom sygnalu stacji bazowej okreslany jest w dB. Starsze Nokie (DCT3) w NetMonitorze pokazuja poziom sygnalu w skali od 0 do 60, przy czym stojac pod samym nadajnikiem udalo mi sie osiagnac wartosc jedynie 56-57 (pewnie dlatego, ze nie dotknalem telefonem anteny nadawczej, ale to z powodu zamontowania jej na duzej wysokosci). Nokie DCT3 dla zwyklych uzytkownikow maja wskaznik poziomu sygnalu "cztero paskowy". Jak wiec ma sie skala 0-60 do 4 swiecacych kresek? Calkowicie nijak. Bo co wtedy uznajemy za brak sygnalu: czy 0 swiecacych kresek, czy tez wartosc 0 w skali NetMonitora? Przy 0 kresek mozna jeszcze dzwonic (wartosc kilku-kilkunastu jednostek w Netmonitorze), a przy 0 w NetMonitorze juz nie (wciaz 0 kresek na ekranie). Empirycznie doswiadczylem wiec, ze zwykly uzytkownik jest po prostu oszukiwany przez telefon. Bo czy 4 kreski oznaczaja maksymalny zasieg sygnalu jaki da sie osiagnac? NIE, gdyz 4 kreski pojawialy sie juz przy trzydziestu lub czterdziestu kilku jednostkach w skali Netmonitora. A maksimum w skali Netmonitora nie udalo mi sie osiagnac stojac pod nadajnikiem...

Przyklad 2: Swego czasu (gdy pojawil sie na rynku) SonyEricsson, bodajze k700i, telefon mial blad w oprogramowaniu. Blad objawial sie tym, ze wskaznik baterii pokazywal, ze telefon praktycznie jest na wyczerpaniu, a w praktyce wytrzymywal jeszcze 2 dni (ewentualnie odwrotnie: ze wskaznika wynikalo, ze powinien wytrzymac jeszcze ze dwa dni, a padal od razu, ale tu juz nie pamietam). Zdezorientowany uzytkownik nie byl wiec w stanie okreslic dokladnej ani nawet przyblizonej daty/godziny wyladowania sie telefonu. Blad ten poprawiono, i w kolejnych partiach tego modelu oprogramowanie bylo juz lepsze. Ale co ma zrobic uzytkownik, ktory zakupil telefon jako jeden z pierwszych? Przypuszczalnie zaplacil za niego znacznie wiecej niz osoby, ktore kupily ten telefon pol roku pozniej, a jesli nie jest wystarczajaco "kumaty" aby wgrac sobie nowsze oprogramowanie lub oddac telefon do serwisu, ma produkt znaczaco gorszy od nowszych wersji, i to za wielkie pieniadze. I przypuszczalnie zaklina sie, ze wiecej takiego zlomu nie kupi.

Wszystko mozna rozdrobnic do najdrobniejszego detalu, ale nie mozna przesadzac. Zdarza sie, ze telefon oszukuje, ale co z tego, skoro majac na ekranie wszystkie kreski baterii oprocz jednej, mozesz dzwonic i smsowac? Siemensy maja tak, ze czesto nie wyswietlaja ostatniej kreski zasiegu. I co? Ten typ tak ma, dzwonic mozna, smsowac tez. Istnieja wszak roznice pomiedzy telefonami, wynikajace z ich konstrukcji/budowy, ale nie odgrywaja one zasadniczej roli. Siec mamy obecnie na tyle zageszczona, ze czesto zadnej roznicy nie robi to, czy Twoj telefon z nadajnika A bedzie mial zasieg 4,5km, a telefon kolegi z tego samego nadajnika wyciagnie 4,61km. Wiekszosc nowoczesnych telefonow szybko konsumuje baterie, a uzywajac telefon zmuszasz go do bardziej intensywnej konsumpcji (podswietlenie, dzwieki klawiszy, wykonanie danej funkcji, itp). Twoje przemieszczanie sie takze powoduje zwiekszone zuzycie baterii, przeciez chcesz byc caly czas w zasiegu, prawda? Logiczne jest wiec, ze telefon rozlacza sie z nadajnikiem od ktorego sie oddala, i laczy sie z tym, do ktorego sie zbliza, i tak nieustannie dopoki nie przestaniesz sie przemieszczac. A to przeciez jest komunikacja z siecia, ktora "kosztuje" prad. Intensywnosc podswietlenia mozna w niektorych modelach zmniejszac, zwieksza to zywotnosc baterii. Np ja w CX65 mam podswietlenie ustawione na 20%. Wszystko widac, a telefon dzieki temu zyskuje poltora dnia dzialania.
Telefony z niskich serii sa specjalnie ograniczane, czasem az do przesady. Siemensy kiedys slynely z komunikatu "prosze czekac". Caly telefon byl jednym wielkim "Prosze czekac", ale to juz minelo. Widocznie pozostawiono to w serii A, aby pokazac uzytkownikom, ze placac wiecej, np za serie C, CX, S, otrzymuje znacznie wiecej niz tylko wiecej funkcji. Znow przyklad: Nokia 2600 i Nokia 3510(i). Nokia 2600 to w miare swiezy produkt, 3510(i) jest zas telefonem "wiekowym" (4 lata, albo cos kolo tego). Oba modele maja 4-tonowa polifonie. Czytajac foldery reklamowe/portale internetowe, nie wynika z takiego opisu nic wiecej ponad znajome 4 tony polifonii. Ale czy sa one tak samo "dobre"? Otoz NIE. Starszy telefon ma o wiele lepsza polifonie niz model nowszy. Jedynym wytlumaczeniem jakie znam, jest konsekwencja w przyporzadkowywaniu telefonow do poszczegolnych serii. 3510(i), to seria zaczynajaca sie od cyfry "3", zas 2600, seria "2", czyli nizsza.

Majac na uwadze, ze Nokia to firma ostatnio wybitna, telefon 1600 (czyli seria "1") oferowany jest w roznych promocjach w abonamentach, za przyslowiowa zlotowke. Z calym szacunkiem do nieswiadomych posiadaczy tego modelu, ale to musi byc calkowita "padaczka", w dodatku kosztujaca wiecej niz starszy model 3100, kilkakrotnie przewyzszajacy go mozliwosciami.

Co do oferty: prosisz o opinie, a pozniej wybierasz najgorsze. To po co ja to pisalem? Nie przekonasz mnie, ze dokonales lepszego wyboru niz TakTak, czy chocby Simplus (w ktorym ostatnio nic nie dziala i nic sie nie zgadza - patrz chocby posty na tym forum, nawet dzisiaj). Jak sam twierdzisz, jestes w "komorkach" nowy, posluchaj wiec kogos, kto jest w tym dluzej. Na podstawie ogolnych tendencji, pomijajac fakt, ze nie ma w Polsce sieci idealnej (niejasne sprawy wlasnosciowe PTC, niejasne zamierzenia inwestorow Polkomtel, JASNE - bardzo zle cele PTK Centertel), kazdy, kto choc troche poobserwuje rynek zauwazy, ze jedynie firma, ktorej cele sa ZNANE, daje swoim abonentom/uzytkownikom najbardziej w kosc. W dwoch pozostalych firmach sprawy wlasnosciowe jak na razie nie przekladaja sie na odczuwalne dla klientow/abonentow decyzje.

Co do samego telefonu, poczytaj forum tematyczne, np forum.siemensiak.pl
Znajdz informacje co potrzebujesz do zdjecia simlocka, czym oraz jak odblokowac kod aparatu, jak wgrac/flashowac nowsze oprogramowanie, jak i czym wgrac dzwonki/loga/obrazki/gry/whatever. Mozliwe, ze wystarczy do tego kabel z allegro, np za 7zl.

edit: odpowiedz na posta ponizej: nie czytales dokladnie oferty TT. Po 4 miesiacach tanieja polaczenia oraz SMSy zewnetrzne. Po 8 miesiacach dodatkowo tanieja polaczenia zewnetrzne, SMSy nie. Pakiety bez limitow pozwalaja dzwonic na: stacjonarne, Era, Heyah, a SMSowac na: Era, Heyah.
Stary 13.02.2006, 03:16   #13
ro29
Guru

Witam !
No to mi się od kolegi @MaciejT dostało
Cytat:
Napisany przez MaciejT
Dobrze jest byc dociekliwym, ale w pewnych kwestiach sa pewne granice.(...)
Wydaje mi się, że w moich dociekliwościach granic jeszcze na pewno nie przekroczyłem. A uważam, że lepiej pytać za dużo niż za mało.

Dzięki za wyjaśnienia o mocy sygnałów - naprawdę bardzo dokładne ...
Cytat:
Napisany przez MaciejT
(...)
Siemensy maja tak, ze czesto nie wyswietlaja ostatniej kreski zasiegu. I co? (...)
I nic - ale skoro tak rzeczywiście mają - to bardzo dobrze, że o tym napisałeś !!! Bo o to mi chodziło (i nie tylko mi, ale każdemu w takiej sytuacji !!). Bo skoro nie tylko mój się tak zachowuje to jest to można by rzecz - taki "urok" tych aparatów" - ale skoro się to wie, to sytuacja jest zupełnie inna, niż wtedy gdy sądzimy, że to tylko my mamy taki problem. Nieprawdaż ?
Cytat:
Napisany przez MaciejT
(...)
Istnieja wszak roznice pomiedzy telefonami, wynikajace z ich konstrukcji/budowy, ale nie odgrywaja one zasadniczej roli.(...)
To przecież oczywiste - chyba nie sądzisz, że nie jestem tego świadomy ?
Dlatego też najchetniej wysłucham osób co mają lub miały do czynienia z Siemensami - bo co prawda można - ale tylko ogólnie - omawiać pewne wątpliwości czy problemy z użytkownikami telefonów innych firm.
Cytat:
Napisany przez MaciejT
(...)
Wiekszosc nowoczesnych telefonow szybko konsumuje baterie, a uzywajac telefon zmuszasz go do bardziej intensywnej konsumpcji (podswietlenie, dzwieki klawiszy, wykonanie danej funkcji, itp). (...)
Jestem tego świadom, jednak początkowo myślałem (błędnie jak się okazuje), że producent podając wytrzymałość baterii na powiedzmy 7 dni, uwzględnia w tym ileść tam włączeń czy wyłączeń telefonu, odebrania sms'ów itd. (poza dzwonieniem). Dopiero jak dotarłem do tej wspomnianej tabelki, to coś niecoś się wyjaśniło.
Cytat:
Napisany przez MaciejT
(...)
Siemensy kiedys slynely z komunikatu "prosze czekac". Caly telefon byl jednym wielkim "Prosze czekac", ale to juz minelo. Widocznie pozostawiono to w serii A, aby pokazac uzytkownikom,(...)
Widocznie w tym modelu to jeszcze jest - choć nie jest on zbytnio stary, to jednak uwzględniając pojawiające się co rusz nowości, to dla wielu to już historia
A co do faktu, że specjalnie się pewne modelu "psuje" w fabryce poprzez gorsze oprogramowanie itd. - to już temat rzeka - myślenie wielkich firm dla których liczy się tylko nowość - choć nie tylko firm - także części użytkowników...itd.
Cytat:
Napisany przez MaciejT
(...)
Co do oferty: prosisz o opinie, a pozniej wybierasz najgorsze. To po co ja to pisalem? Nie przekonasz mnie, ze dokonales lepszego wyboru niz TakTak, czy chocby Simplus (...).
Nie mam zamiaru przekonywać kogoś - a szczególnie Ciebie, że dokonałem lepszego wyboru. Sam przecież napisałem, że dokonałem takiego z pewnych względów (Simlock) i wcale nie jestem z tego tak bardzo zadowolony !!
Przeczytaj dokładnie moją poprzednią wypowiedź. Wiem, że dziś oferta TAK TAK stała się bardzo popularna - choć jeszcze kilka lat temu była uznawana za kiepską. Aczkolwiek znam kolegę, który nadal uważa ich sieć za najgorszą z trzech dostępnych.
A co do cen - jak już pisałem - w podstawowej ofercie są one zbliżone - wręcz TAK TAK szczególnie na początku jest droższy. Jedynie wygrywa tu wybranymi numerami i pakietami bez limitów. No i sms'y - tylko, że te tanie są chyba tylko w ich sieci. A tak się składa, że znam tylko dwie osoby, które korzystają z ich oferty - reszta to głównie Plus lub IDEA. Więc w kwestii sms'ów niewiele bym zyskał, akurat w TAK TAK'u. Chyba najbardziej na połączeniach ze stacjonarnymi oraz na sms'ach po 8 miesiącach dopiero ...
A tak na koniec - wierz mi trochę analizowałem ofertę wszystkich operatorów właśnie pod względem cen i faktu, gdzie mam znajomych. I sam wiem, że może wyboru, którego dokonałem będę żałował - ale to już się stało. Ale zawsze też mam szansę go zmienić ...

Pozdrawiam i dzięki za wiele ciekawych informacji !!
ro29

Ostatnio zmieniany przez ro29 : 13.02.2006 o godz. 03:24
Stary 13.02.2006, 10:18   #14
Oktawian89
Wiszę sobie ...

No wiec tak zaraz jade do plusa juz sa dokumenty , mam nadzieje ze im wszystko bedzie pasować ..
pozdro

r
Stary 13.02.2006, 12:11   #15
devil-80
Forumator

no to powodzenia oktawian