![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Gdyby mojemu hipotetycznemu dziecku w szkole ktos z rady zabral komorke za sam fakt jej noszenia i wezwaliby mnie do szkoly ... to wiecej by mnie juz nie wzywali
![]() Przeszkadza - ok, obnizyc, wzywac, ganic, ale wpp. odp.....lic sie i zawracac glowy tematami zastepczymi. Bo co - to moze noszenie komorki jest winne narkotykom i rozrubom w szkole ?? |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Guru
Data rejestracji: 11.05.2003
![]() |
w mojej szkole wprowadzili nakaz wylaczania tel na lekcji
jak ktos zlapie z wlaczonym to zabieraja na 7dni (istnieje mozliwosc wykupienia przez prace spoleczne na rzecz szkoly)
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Cichy mod
Data rejestracji: 16.03.2003
![]() ![]() |
Cytat:
lite [at] jabber.gda.pl Ciekawy blog LiTEa <-- Click | Jak utrzymać się na stronie torrentowej ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Guru
Data rejestracji: 11.05.2003
![]() |
Cytat:
to rodzicow beda wzywac!! jeszcze jedna taka pi*** czyta smsy i dzwoni jak sie telefonu nie wylaczy to juz wielka przesada mozna zaskarzyc o naruszenie prywatnosci ale czy ktos wygral kiedys z nauczycielem? a tym bardziej wychowawca i dyrka w jednej osobie?? raczej nie mozliwe przynajmniej w mojej szkole... trzeba siedziec cicho bo pozniej mozna miec slabe oceny... gdzie tu sprawiedliwosc ?EDIT: zgadzam sie z @Kristoferros telefon powinien byc wyciszony i wibra wylaczona.... ale u nas to juz zabieraja nawet jak sie ma telefon wlaczony ;/ porypane to troche
Ostatnio zmieniany przez adbok : 05.04.2006 o godz. 15:14 |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zakaz u***380;ywania na lekcji - jak najbardziej. Telefon powininen by***263; wyciszony a wibracja wy***322;***261;czona. Na zaj***281;ciach trzeba si***281; skupi***263;.
Co do jakichkolwiek konfiskat - to jest w***322;asno***347;***263; prywatna i je***347;li ktokolwiek ma prawo j***261; konfiskowa***263;, to na pewno nie szko***322;a. Moim zdaniem ew. obni***380;ona ocena ze sprawowania a je***347;li ucze***324; nie chce wyciszy***263; telefonu, to wyrzuci***263; z klasy i wstawi***263; nieobecno***347;***263;. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
..:: Ju-Jitsu ::..
Data rejestracji: 06.11.2004
![]() ![]() |
Cytat:
Ja wam ogólnie powiem ,że nie mam nic do noszenia komórek do szkoły ,bo sam jestem uczniem liceum i noszę komórkę do szkoły. Mam wyłączony głos ,a włączoną wibrację. Nie używam na lekcji ,a jeżeli dostanę SMSa to sprawdzam go na przerwie. A po co mi komórka? Właśnie na jakieś różne przypadki np. coś się stało, zwolnić się czy coś innego. |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zlotowicz
![]() ![]() |
Jezeli to rozpatrujemy od strony formalnej to obowiazuje to co jest w statucie. Jezeli w statucie jest taki zapis, to on obowiazuje (jezeli jest w statucie taki zapis o tym ze zabieraja na 7 dni, to ten przezpis tez obowiazuje).
ALE, jezeli status jest niezgodny z prawem to mozna go zaskarzyc w odpowiednim miejscu (moze juz kuratorium bedzie odpowiednim organem) i wtedy stwierdza sie niewaznosc takiego statutu i rada/dyrekcja musi ulozyc nowy. Ostatnio zmieniany przez pawelblu : 05.04.2006 o godz. 14:29 |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#9 | |
|
Zlotowicz
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
Nie proponuję, żeby każdy od jutra to testował, ale uważam, że nie ma podstaw, aby uczniowi można było skonfiskować telefon i jestem za tym, aby w takiej sytuacji po prostu się postawić. Chociaż wolałbym, że do niej po prostu nie doprowadzać - patrz post Alberta..
|
|
|
|
#11 |
|
Koordynator
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 03.03.2003
![]() |
U mnie rowniez jest zakaz uzywania telefonow w czasie lekcji. Zdazaja sie (bardzo) sporadyczne przypadki ze telefon nauczyciel uslyszy, ale to nigdy nie jest dzwonek a jedynie wibrator, takze nigdy nie bylo problemow z jakims zabieraniem telefonow. W mojej szkole/klasie poziom kultury jest dosc wysoki, czasem sami siebie na wzajem pilnujemy zeby przypadkiem ktos nie mial wlaczonych dzwonkow w czasie lekcji. Pamietam jak w pierwszej klasie liceum koledze zadzwonil dzwonek na historii, pani nauczyciel to najwieksza kosa w szkole, powiedziala do niego tylko takie zdanie z usiemchem na twarzy "panie bussinesman, dostawa przyszla". Wesolo sie w klasie zrobilo
Ogolnie jestem za wyciszaniem telefonow na lekcji i ABSOLUTNYM zakazem uzywania w czasie jej trwania. A jezeli juz komus telefon zadzwoni to wyprosic go z lekcji i za kazdym razem kiedy na lekcje przychodzi pacjent, to postawic mu wymog zeby wylaczony telefon pozostawil na biurku. Mysle ze gdyby przez tydzien tak robil w koncu by sie nauczyl... ![]() Pozdro
|
|
|
#12 |
|
Wujek Cięta Riposta ;D
Data rejestracji: 22.11.2005
![]() ![]() |
moze to zabrzmi gupio i wyglada jak by by***322; jaki***347; nie normalny ale podam przyk***322;ad jak bardzo nauczyciele w mojej szkole s***261; pob***322;a***380;liwi mianowicie dzisiej na Fizyce dzwoni***322;a do mnie mama ja wsta***322;em odebra***322;em i wyszed***322;em porozmawia***322;em i wszed***322;em do klasy nauczyciel sie spojrza***322; nawet sie nie odezwa***322;
a jak przyszed***322; sms (d***378;wieki w***322;***261;czone) to nawet nie drgn***261;***322; , dodam tylko ***380;e jest zakaz u***380;ywania telefonu na lekcji...
|
|
|
|
#13 |
|
Zlotowicz
![]() ![]() |
No ale to jest tak samo jak z orzekaniem niezgodnosci z konstytucja - jak jest prawo ktore juz weszlo w zycie - prezydent podpisal ustawe, ktora funkcjonuje i jest zaskarzone do trybunalu jako niezgodne z konstytucja TO NIE MASZ PRAWA ODMOWIC JEGO STOSOWANIA, NAWET JEZELI EWIDENTNIE LAMIE KONSTYTUCJE. Dopiero wyrok trybunalu mowi o tym co nastepuje i z jakim dniem (zwykle rozwiazania sa podane bardzo szczegolowo).
Jezeli rozpatrujemy sprawe zupelnie formalnie to tak wlasnie jest - podobnie z tym statutem. Jezeli jest bezprawny to mozna go zaskarzyc i moze zostac uchylony. Jednak dopoki funkcjonuje (rowniez w przypadku kiedy procedura badania zgodnosci z prawem jest w toku), to WSZYSCY ktorzy mu podlegaja maja obowiazek go stosowac. |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
Jeśli to rzeczywiście tak działa, to dziwne to nasze polskie prawo jest..
|
|
|
|
#15 | |
|
Zlotowicz
![]() ![]() |
Cytat:
|