![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#31 | |
Cichy mod
Data rejestracji: 16.03.2003
![]() ![]() |
Cytat:
![]() Ciekawy blog LiTEa <-- Click ![]() ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y |
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#32 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Jezeli to rozpatrujemy od strony formalnej to obowiazuje to co jest w statucie. Jezeli w statucie jest taki zapis, to on obowiazuje (jezeli jest w statucie taki zapis o tym ze zabieraja na 7 dni, to ten przezpis tez obowiazuje).
ALE, jezeli status jest niezgodny z prawem to mozna go zaskarzyc w odpowiednim miejscu (moze juz kuratorium bedzie odpowiednim organem) i wtedy stwierdza sie niewaznosc takiego statutu i rada/dyrekcja musi ulozyc nowy. Ostatnio zmieniany przez pawelblu : 05.04.2006 o godz. 14:29 |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Koordynator
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 03.03.2003
![]() |
U mnie rowniez jest zakaz uzywania telefonow w czasie lekcji. Zdazaja sie (bardzo) sporadyczne przypadki ze telefon nauczyciel uslyszy, ale to nigdy nie jest dzwonek a jedynie wibrator, takze nigdy nie bylo problemow z jakims zabieraniem telefonow. W mojej szkole/klasie poziom kultury jest dosc wysoki, czasem sami siebie na wzajem pilnujemy zeby przypadkiem ktos nie mial wlaczonych dzwonkow w czasie lekcji. Pamietam jak w pierwszej klasie liceum koledze zadzwonil dzwonek na historii, pani nauczyciel to najwieksza kosa w szkole, powiedziala do niego tylko takie zdanie z usiemchem na twarzy "panie bussinesman, dostawa przyszla". Wesolo sie w klasie zrobilo
![]() ![]() Pozdro ![]()
![]() |
#34 | |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#35 | |
Zlotowicz
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Guru
Data rejestracji: 11.05.2003
![]() |
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() EDIT: zgadzam sie z @Kristoferros telefon powinien byc wyciszony i wibra wylaczona.... ale u nas to juz zabieraja nawet jak sie ma telefon wlaczony ;/ porypane to troche ![]() Ostatnio zmieniany przez adbok : 05.04.2006 o godz. 15:14 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Wujek Cięta Riposta ;D
Data rejestracji: 22.11.2005
![]() ![]() |
moze to zabrzmi gupio i wyglada jak by by***322; jaki***347; nie normalny ale podam przyk***322;ad jak bardzo nauczyciele w mojej szkole s***261; pob***322;a***380;liwi mianowicie dzisiej na Fizyce dzwoni***322;a do mnie mama ja wsta***322;em odebra***322;em i wyszed***322;em porozmawia***322;em i wszed***322;em do klasy nauczyciel sie spojrza***322; nawet sie nie odezwa***322;
![]()
![]() |
![]() |
#38 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
Nie proponuję, żeby każdy od jutra to testował, ale uważam, że nie ma podstaw, aby uczniowi można było skonfiskować telefon i jestem za tym, aby w takiej sytuacji po prostu się postawić. Chociaż wolałbym, że do niej po prostu nie doprowadzać - patrz post Alberta..
![]() |
![]() |
#39 |
Zlotowicz
![]() ![]() |
No ale to jest tak samo jak z orzekaniem niezgodnosci z konstytucja - jak jest prawo ktore juz weszlo w zycie - prezydent podpisal ustawe, ktora funkcjonuje i jest zaskarzone do trybunalu jako niezgodne z konstytucja TO NIE MASZ PRAWA ODMOWIC JEGO STOSOWANIA, NAWET JEZELI EWIDENTNIE LAMIE KONSTYTUCJE. Dopiero wyrok trybunalu mowi o tym co nastepuje i z jakim dniem (zwykle rozwiazania sa podane bardzo szczegolowo).
Jezeli rozpatrujemy sprawe zupelnie formalnie to tak wlasnie jest - podobnie z tym statutem. Jezeli jest bezprawny to mozna go zaskarzyc i moze zostac uchylony. Jednak dopoki funkcjonuje (rowniez w przypadku kiedy procedura badania zgodnosci z prawem jest w toku), to WSZYSCY ktorzy mu podlegaja maja obowiazek go stosowac. |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
Jeśli to rzeczywiście tak działa, to dziwne to nasze polskie prawo jest..
![]() |
![]() |
#41 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
![]() Jeśli masz jakieś pytanie odnośnie tego kursu, to wyślij na priva.
![]() |
![]() |
#42 | |
..:: Ju-Jitsu ::..
Data rejestracji: 06.11.2004
![]() ![]() |
Cytat:
![]() Ja wam ogólnie powiem ,że nie mam nic do noszenia komórek do szkoły ,bo sam jestem uczniem liceum i noszę komórkę do szkoły. Mam wyłączony głos ,a włączoną wibrację. Nie używam na lekcji ,a jeżeli dostanę SMSa to sprawdzam go na przerwie. A po co mi komórka? Właśnie na jakieś różne przypadki np. coś się stało, zwolnić się czy coś innego. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zlotowicz
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
Dla mnie jest to nielogiczne, ponieważ - wychodzi jakieś prawo, kompletnie niezgodne z już obowiązującym (i to 'wyższym') i ja - jako obywatel - mam je respektować i ponosić konsekwencje z nim związane mimo jego oczywistej nieprawidłowości? W ten sposób jak się uprzeć, to można udupić każdego.. Po prostu wprowadza się przepis, który np. dla jakiegoś przedsiębiorcy jest zabójstwem. Oczywiście ten może dochodzić swoich praw przed sądem, jak mówisz, ale zanim to się rozstrzygnie na jego korzyść, to już dawno zbankrutuje i nawet otrzymując za to odszkodowanie, będzie musiał na dorobek życia pracować od nowa.. Dla mnie nonsens..
![]() |
![]() |
#45 |
niezwykły
Data rejestracji: 07.02.2003
![]() |
Bez gadki o ograniczaniu wolności komórki powinny być wyłączane a przynajmniej wyciszane podczas lekcji, bawienie się telefonem to zwykły brak dobrych manier, więc konfiskata jest normalna, z resztą gdyby ktoś bawił się samochodzikami to też by je skonfiskowano a co za różnica między jednym i drugim to i to rozprasza.
Choć sam często używam telefonu na lekcjach ![]()
![]() |
|
|