![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#46 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Dla niektorych kodeks drogowy moze byc w oczywisty sposob ograczeniem konstytucyjnej wolnosci - kto ma racje a kto nie ma - o tym wlasnie roztrzygaja odpowiednie organy. Pamietaj ze nawet "oczywiste" prawo mozna interpretowac roznie. Gdyby natomiast bylo tak jak mowisz, to by nie bylo sadow, tylko automat ktory na wejsciu dostawalby prawo i opis sytuacji i generowal wyrok. Rozne rzeczy mozna roznie interpretowac.
Natomiast pamietaj ze zle prawo: Musi najpierw uchwalic sejm, potem odrzucic poprawki w drugim czytaniu, potem senat, potem znowu sejm odrzucic ew. poprawki senatu w trzecim czytaniu, potem musi to jeszcze podpisac prezydent (ale moze tez zawetowac lub skierowac to TK). Takze zle prawo da sie uchwalic, ale jest to trudne, chociaz ... wiadomo. Tak samo w tej szkole. Zobacz ze ten statut pewnie ukladal ktos z rady, potem zaakceptowala cala rada i wcielil w zycie dyrektor, wiec jezeli oni nie uznali ze cos tam jest sprzeczne z prawem to dlaczego uczen ma racje (dokladnie jak to stwierdzic) ?? No stwierdza to dopiero organ nadrzedny (w zasadzie to organ "odpowiedni") - ale dopoki nie stwierdzi niezgodnosci, przepisy obowiazuja. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#47 | ||
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#48 | ||
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
Cytat:
Media kłamią ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Guru
Data rejestracji: 06.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
xD
Nie da sie wygra***263; z telefonami w szko***322;ach. By***322;y uzywane, s***261; i b***281;d***261;. Dawno nie by***322;em w szkole ![]() Jak jeszcze chodzi***322;em do LO, to zdarzy***322;o mi sie klika razy wpa***347;***263; z kom***243;rk***261;... zazwyczaj dostawa***322;o sie opi*rdol, a telefon pod koniec lekcji wraca***322; do w***322;a***347;ciciela.
![]() |
#50 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Konfiskata nie wchodzi w gr***281;, podobnie jak odczytywanie ***380;adnych prywatnych wiadomo***347;ci. Ale uwaga, nagana jak najbardziej. Z tym, ***380;e powinno to by***263; jasno napisane w regulaminie szko***322;y, w ostateczno***347;ci przedstawione chocia***380; przez nauczyciela na pierwszych zaj***281;ciach.
![]() |
#51 |
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
No z t***261; kom***243;rk***261; za oknem to moim zdaniem troch***281; przesada, kto***347; mo***380;e 10 razy wy***322;***261;czy***263; a raz zapomnie***263;... Z kolei we***378; tu nie we***378; telefonu jak masz ca***322;y dzie***324; zaj***281;***263;... Ale ca***322;kowicie popieram zakaz u***380;ywania tych urz***261;dze***324; na lekcjach/zaj***281;ciach - to naprawd***281; przeszkadza komu***347;, kto przypadkiem chce s***322;ucha***263;. Szczeg***243;lnie jak komu***347; przyjdzie do g***322;owy smsowa***263; ca***322;e zaj***281;cia z w***322;***261;czonymi wibracjami, czego nie s***322;yszy wyk***322;adowca, a s***322;ysz***261; wszyscy wok***243;***322;...
![]() |
#52 | |
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Dopiero w szkole średniej mi odbiło na punkcie fona mega wypas i tak już mi zostało ![]()
![]() |
![]() |
#53 |
niezwykły
Data rejestracji: 07.02.2003
![]() |
Dokładnie myśle, ze nikt nie ma wątpliwości że komórek nie da się zabronić nosić - są zbyt powszechne.
Konfiskowanie też nadużycie imo tzn w przypadku jak komuś zadzwoni. Przy pisaniu smsa na lekcji bym zabrał na to 45min jak ktoś nie potrafi dyskretnie pod ławką napisać - ale to zależy od nauczycieli ![]() Wiele razy mi się zdarzało że nawet odbyłem rozmowę na lekcji ![]()
![]() |
#54 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pewne rzeczy wydaja mi sie oczywiste i nie wymagajace tlumaczenia:
-tak jest i z komorkami, wylacznie od kultury i wychowania zalezy czy wylacza sie telefon na lekcji, w teatrze, kinie, czy na spotkaniu, czy nawet na randce (rozbieraniej tez) osoba kulturalna - wylaczy. Cham - nie. I naprawde tak mysle. Serio. Cham - nie wylaczy i po tym poznac chama
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Bywalec
Data rejestracji: 24.07.2002
![]() |
Moim zdaniem komórki w szkole powinny być dozwolone pod jednym wszakże warunkiem: W czasie lekcji jest BEZWZGLĘDNY zakaz ich używania. Czy to do SMS/MMS czy do dzwonienia. Szkoła to nie miejsce na zabawy telefonami.
A rozłożył mnie na łopatki post, w którym ktoś pisał że "czekał w czasie lekcji na ważny telefon". Jeśli czeka na takie ważne telefony to niech się w call-center zatrudni. Będzie miał wtedy 8h/dziennie ważne telefony i będzie jeszcze za to pieniądze dostawał. Na lekcji ma się taki koleś uczyć bo do tego szkoła służy - a ważne telefony może odbierać po lekcjach. -- Pozdrawiam Piotrek |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|