Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Temat kontrowersyjny - piwo! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/temat-kontrowersyjny-piwo-25760/)

Blaze 19.09.2003 21:13

Najczęściej i najchętniej tyskie albo dębowe mocne. Czasami też coś z Łomży i Sieprca. Od czasu do czasu sztuka Gigners dla odmiany.
Omijam piwa ciemne (wyjatek stanowi belfast ale tylko z beczki) i supermonce np. faxe czy jabłonowo.
Zdażają sie też dni oszczędnościowe, wtedy pijam van pur premium (poniżej 1,50 za butelkę).
A co do ilości to przewaznie jedno dziennie, jak jest ładna pogoda i wolna ławeczka w parku to 3,4 ze znajomymi, imprezy to już inna historia (ciężko się doliczyć ile i co się wypiło).

-Sid-The-Rat=> 19.09.2003 21:25

faxe jest mocne? przeciez to takie delikatne piwo - choc dosc drogie...

jesli chodzi o male lokalne browary to polska jest jednym z nielicznych krajow gdzie pija sie piwo inne niz lokalne - w niemczech, czechach czy innych piwnych krajach zwyczajowo pije sie piwo z loklanego browaru ONLY - w warszawie nawet w wielu miejscach jest krolewskie (BWarszawskie)
ps. swietne piwo - niestety nie pamietam nazwy (bylo az tak dobre) pilem w bieszczadach w okolicach zagorza...

-Kowalik- 19.09.2003 21:36

WARKA STRONG - I NIE MA MOCNYCH

2-3 dziennie

marynarz 19.09.2003 21:49

To ja tez sie dopisze:
Nie ma to jak biedronkowy Fasberg robiony przez Okocim - Carlsberg, albo po prostu Zywiec :D

zorg 19.09.2003 21:53

a mi ostatnio

podchodzi Tyskie ! wczesniej Lezajsk a tak w ogule to co miesiac zmieniam upodobania w tym temacie !:jezyk:

Ormianin 19.09.2003 21:54

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
faxe jest mocne? przeciez to takie delikatne piwo - choc dosc drogie...

[...]

Fax Extra Strong ma jakos ponad 10 % alkoholu, najciezszy jest amsterdam 11,5 %, ale to piwa ciezkie ale maja kopa!

Kasztelana kupilem sobie, bo u mnie jest, jasne pelne - jest super, ale taki sam ma smak Bosman ze Szczecina... bylo tez Kasztelan strong - jakoob piles?

pozdrawiam:)

Blaze 19.09.2003 21:55

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
[B]faxe jest mocne? przeciez to takie delikatne piwo - choc dosc drogie.../B]
chodziło mi o Faxe 10%. Tego zwykłego białago (albo fioletowego) Faxe to od czasu do czasu pijam (jak kumpel płaci :) ).

-Sid-The-Rat=> 19.09.2003 22:21

procenty mi nie straszne - myslalem ze ciezkie znaczy - z ciezkim smakiem...

Zetoxa 19.09.2003 23:28

... a gdzie jest w ankiecie moje ulubione, typu guiness, irlandzkie, o smaku pieczonego w ognisku ziemniaka, wyczuwalnym nasadą języka, czyli boskie KILKENNY

maciusk1 19.09.2003 23:32

Moje ulubione to Lubelska Perła Chmielowa!

PERŁA CHMIELOWA POLSKI KRÓLOWA

Ale lubie także Żywca, Tartę

A jak trzeba to wypiję się także takie z supermaketu za złotówkę z groszami ;)

andrzejj9 20.09.2003 07:08

A ja sie wybije z tlumu, bo w ogole nie pijam piwa (alkoholu zreszta tez nie). Kiedy moze zdarzylo sie wypic Reddsa (ale czy to w ogole jest piwo) i moze z raz cos innego, ale ogolnie nie przepadam ani za piwem, ani za innymi trunkami i dobrze mi z tym :)

paput2000 20.09.2003 09:12

Ja preferuje mocniejsze piwa, takie jak Dębowe, Tatra, Heveliusz, choć lubie jeszcze Urquela i Żywca.
Bardzo lubie piwa belgijskie typu Trapist i Scotch Ale.

Ice 20.09.2003 09:29

Lech, Tyskie - Pijam często i gęsto, ale alkoholikiem chyba jeszcze nie jestem !!! (chyba ?!?!?);) ;) ;)

Dayhemous 20.09.2003 09:39

piwko... zimne.... po pracy.... MNIAM !

HEINEKEN tylko i wylacznie ..

^_^

CIAPEK 20.09.2003 09:46

jest ranek, a ja chyba zaraz po piwko wyskocze tak mi smaku narobiliście:P :jem: :piwo:
Cytat:

dobre piwo nie jest złe ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:44.