![]() |
Najczęściej i najchętniej tyskie albo dębowe mocne. Czasami też coś z Łomży i Sieprca. Od czasu do czasu sztuka Gigners dla odmiany.
Omijam piwa ciemne (wyjatek stanowi belfast ale tylko z beczki) i supermonce np. faxe czy jabłonowo. Zdażają sie też dni oszczędnościowe, wtedy pijam van pur premium (poniżej 1,50 za butelkę). A co do ilości to przewaznie jedno dziennie, jak jest ładna pogoda i wolna ławeczka w parku to 3,4 ze znajomymi, imprezy to już inna historia (ciężko się doliczyć ile i co się wypiło). |
faxe jest mocne? przeciez to takie delikatne piwo - choc dosc drogie...
jesli chodzi o male lokalne browary to polska jest jednym z nielicznych krajow gdzie pija sie piwo inne niz lokalne - w niemczech, czechach czy innych piwnych krajach zwyczajowo pije sie piwo z loklanego browaru ONLY - w warszawie nawet w wielu miejscach jest krolewskie (BWarszawskie) ps. swietne piwo - niestety nie pamietam nazwy (bylo az tak dobre) pilem w bieszczadach w okolicach zagorza... |
WARKA STRONG - I NIE MA MOCNYCH
2-3 dziennie |
To ja tez sie dopisze:
Nie ma to jak biedronkowy Fasberg robiony przez Okocim - Carlsberg, albo po prostu Zywiec :D |
a mi ostatnio
podchodzi Tyskie ! wczesniej Lezajsk a tak w ogule to co miesiac zmieniam upodobania w tym temacie !:jezyk:
|
Cytat:
Kasztelana kupilem sobie, bo u mnie jest, jasne pelne - jest super, ale taki sam ma smak Bosman ze Szczecina... bylo tez Kasztelan strong - jakoob piles? pozdrawiam:) |
Cytat:
|
procenty mi nie straszne - myslalem ze ciezkie znaczy - z ciezkim smakiem...
|
... a gdzie jest w ankiecie moje ulubione, typu guiness, irlandzkie, o smaku pieczonego w ognisku ziemniaka, wyczuwalnym nasadą języka, czyli boskie KILKENNY
|
Moje ulubione to Lubelska Perła Chmielowa!
PERŁA CHMIELOWA POLSKI KRÓLOWA Ale lubie także Żywca, Tartę A jak trzeba to wypiję się także takie z supermaketu za złotówkę z groszami ;) |
A ja sie wybije z tlumu, bo w ogole nie pijam piwa (alkoholu zreszta tez nie). Kiedy moze zdarzylo sie wypic Reddsa (ale czy to w ogole jest piwo) i moze z raz cos innego, ale ogolnie nie przepadam ani za piwem, ani za innymi trunkami i dobrze mi z tym :)
|
Ja preferuje mocniejsze piwa, takie jak Dębowe, Tatra, Heveliusz, choć lubie jeszcze Urquela i Żywca.
Bardzo lubie piwa belgijskie typu Trapist i Scotch Ale. |
Lech, Tyskie - Pijam często i gęsto, ale alkoholikiem chyba jeszcze nie jestem !!! (chyba ?!?!?);) ;) ;)
|
piwko... zimne.... po pracy.... MNIAM !
HEINEKEN tylko i wylacznie .. ^_^ |
jest ranek, a ja chyba zaraz po piwko wyskocze tak mi smaku narobiliście:P :jem: :piwo:
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:44. |