Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Temat kontrowersyjny - piwo! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/temat-kontrowersyjny-piwo-25760/)

Blaze 19.09.2003 21:55

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
[B]faxe jest mocne? przeciez to takie delikatne piwo - choc dosc drogie.../B]
chodziło mi o Faxe 10%. Tego zwykłego białago (albo fioletowego) Faxe to od czasu do czasu pijam (jak kumpel płaci :) ).

Ormianin 19.09.2003 21:54

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
faxe jest mocne? przeciez to takie delikatne piwo - choc dosc drogie...

[...]

Fax Extra Strong ma jakos ponad 10 % alkoholu, najciezszy jest amsterdam 11,5 %, ale to piwa ciezkie ale maja kopa!

Kasztelana kupilem sobie, bo u mnie jest, jasne pelne - jest super, ale taki sam ma smak Bosman ze Szczecina... bylo tez Kasztelan strong - jakoob piles?

pozdrawiam:)

zorg 19.09.2003 21:53

a mi ostatnio

podchodzi Tyskie ! wczesniej Lezajsk a tak w ogule to co miesiac zmieniam upodobania w tym temacie !:jezyk:

marynarz 19.09.2003 21:49

To ja tez sie dopisze:
Nie ma to jak biedronkowy Fasberg robiony przez Okocim - Carlsberg, albo po prostu Zywiec :D

-Kowalik- 19.09.2003 21:36

WARKA STRONG - I NIE MA MOCNYCH

2-3 dziennie

-Sid-The-Rat=> 19.09.2003 21:25

faxe jest mocne? przeciez to takie delikatne piwo - choc dosc drogie...

jesli chodzi o male lokalne browary to polska jest jednym z nielicznych krajow gdzie pija sie piwo inne niz lokalne - w niemczech, czechach czy innych piwnych krajach zwyczajowo pije sie piwo z loklanego browaru ONLY - w warszawie nawet w wielu miejscach jest krolewskie (BWarszawskie)
ps. swietne piwo - niestety nie pamietam nazwy (bylo az tak dobre) pilem w bieszczadach w okolicach zagorza...

Blaze 19.09.2003 21:13

Najczęściej i najchętniej tyskie albo dębowe mocne. Czasami też coś z Łomży i Sieprca. Od czasu do czasu sztuka Gigners dla odmiany.
Omijam piwa ciemne (wyjatek stanowi belfast ale tylko z beczki) i supermonce np. faxe czy jabłonowo.
Zdażają sie też dni oszczędnościowe, wtedy pijam van pur premium (poniżej 1,50 za butelkę).
A co do ilości to przewaznie jedno dziennie, jak jest ładna pogoda i wolna ławeczka w parku to 3,4 ze znajomymi, imprezy to już inna historia (ciężko się doliczyć ile i co się wypiło).

Druss 19.09.2003 21:05

Cytat:

jacoob napisa***322;(a)
Jak jestem na działce to KASZTELAN tylko(taki mały browar z Sierpca) a w domciu TYSKIE lub TATRA 1 lub 2 tygodniowo ,KASZTELAN tylko wekeend do 7 ;)

p.s. tylko butelkowe bo w puszach śmierdzi blachą (oczywiscie jest to tylko moje zdanie)

Tak Kasztelan jest boski, moge go pic litrami :) Niestety u mnie w Gdansku nie moge znalezc tego browaru, jesli by ktos wyczail gdzie mozna go kupic to postawie jednego :). Kosztuje only 1.99 z butelka ale jest rewelacja normalnie.

jacoob 19.09.2003 20:44

Jak jestem na działce to KASZTELAN tylko(taki mały browar z Sierpca) a w domciu TYSKIE lub TATRA 1 lub 2 tygodniowo ,KASZTELAN tylko wekeend do 7 ;)

p.s. tylko butelkowe bo w puszach śmierdzi blachą (oczywiscie jest to tylko moje zdanie)

grzeniu 19.09.2003 20:19

Jakos do zywca sie przyzwyczailem i tylko butelkowego, a jak juz nie ma to ostatecznie jak mnie przycisnie to lecha. Inne cos mi nie podchodza, te mocne rowniez jakos ciezko zoladek mi trawi. Z reguly kupuje kaste i czasami starcza na 2 tygodnie a czasami na 1 dzien, to zalezy z kim sie delektuje i co jest do obgadania ;)

Pawel_k 19.09.2003 19:40

ja pijam :piwo: Tyskie (nalogowo wtedy kiedy moge) ew Tatre Mocna (niedawno odkryte dobre piwo ;))
niepijam tych zagranicznych burzujskich marek - Calsberg, Heineken... ;) a moja marka "ekonomiczna" jest special :jezyk:
:piwo: pijam tylko na imprezach (gdy nierobe ze szofera) ew. wakacjach (aby wieczor mile minal :P)
na codzien chodze trzezwy 8)
a i pijam tylko piwo butelkowe :chytry:
kolor piwa jest dla mnie mniej wazny byle by tylko nieswiecilo w nocy i niesmierdzialo/niesmakowalo jak scieki z oczyszczalni :D

Franc 19.09.2003 18:22

Najchetniej sięgam po Lech Premium i i zwykłą Warkę, ale czasami kupuję coś innego dla odmiany, nie lubię ciemnych piw (guiness i podobne)oraz zbyt słabych :-)

DreamCrusher 19.09.2003 17:55

W sumie to czesto piwa nie pijam, ale najbardziej lubie Tatre.

michal_zb 19.09.2003 16:56

TATRA, TYSKIE & DĘBOWE MOCNE RUULLLEEEZZZZ !!!!!!!!

-Sid-The-Rat=> 19.09.2003 16:34

nie liczac wybrykow wakacyjnych z alkoholi to pijam tylko wino w celach typowo obiadowych (jak ojciec przywiezie z wyjazdow - to dobre a jak nie - to takie za ~8-10 zeta)

piwo pijam na imprezach - czyli powiedzmy raz na dwa tygodnie, w ilosci okolo 5-6 puszek na raz, preferuje zywca (classic), tyskie, importowanego Heinekena (polski ma lepsza wode ale smakuje lekko sikowato), nie toleruje piw ciezkich (typu guiness)

ostatnim moim wynalazkiem jest kultowe w pewnych kregach australijskie piwo Foster (jedyna marka jaka pojawia sie w skeczach Monty Pythona!) - piwo typu reds, ale nie tak slodkie, mocniejsze (chyba 9vol!) z calkiem spora dawka ekstraktu - ale mimo to bardzo lekkie i ozezwiajace wrecz - jedyna wada jest niska dostepnosc

ps. jednak jak chcesz napic sie z kobieta - to nie ma jak winko... :D

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:39.