Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Temat kontrowersyjny - piwo! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/temat-kontrowersyjny-piwo-25760/)

Beerra 22.09.2003 16:24

Cytat:

michal_zb napisa***322;(a)
i tu się z Tobą nie zgodze... swego czasu było w sklepach piwko GULCZAS i ono miało 13 % !!!!!!!
Piwo(?) "Imperator 11%" I jego odmiana "Dewastator" ok15% to drugie niepotwierdzone

Ormianin 22.09.2003 15:37

jesli nawet piwa sa z tej samej tasmy i pod roznymi nazwami, po co zatem przeplacac za markowe? Mozna kupic jakies tanie biedronkowe i tez sie da wypic

pali 22.09.2003 15:28

topowe piwa to po prostu sa piwa typu "lager", rzeczywiscie nieodroznialne w slepych testach

syf to akurat nie jest, pod wzgledem technicznym - mamy jedne z najlepszych i najnowszych linii produkcyjnych na swiecie. no, ale rzeczywiscie - oryginalne toto nie jest, rozumiem co mial ThanatoS na mysli

ja pijam porter głownie, rzadko, powiedzmy raz na miesiac
czasami 0,33 jasnego, jak nie ma portera, a mam ochote

0,5 to tylko gdy jestem poza Wawą i widzę coś, co moze byc dobre, czyli piwo sprzedawane "dookoła komina". Ostatnio pod Radomiem cudo kupiłem, lecz nazwy nie pamietam, za to cena - 1,20 z butelką!

CIAPEK 22.09.2003 01:13

Cytat:

ThanatoS napisa***322;(a)
Wyjasnie jedna rzecz

Wszyscy co pija piwo marki: EB, Specjal, Warka, Zywiec, Heveliusz pija dokladnie ten sam syf :), linia produkcyjna jest ta sama, tylko butelki i naklejki sie zmieniaja :).

Jest jeszcze pare marek piw ktore sa sprzedawane wlasnie z ta sama zawartoscia ale teraz nie pamietam juz.

"Piją dokładnie ten sam syf" Brzydko to wyraziłeś. To złocisty trunek, a nie denaturat i w sumie niezłe piwka zarzuciłeś. Ale to nie syf!||
A w to, że Żywieć i Warka to ta sama linia produkcyjna/browar to mi się słabo chce wierzyć.

ThanatoS 22.09.2003 00:12

Cytat:

Ormianin napisa***322;(a)
Z tymi liniami produkcyjnymi to chyba przesada, mimo iz ten sam koncern, to piwo inaczej warzone... ja tam np. czuje roznice pomiedzy Lechem a Tyskim, a przeciez niby ten sam producent, podobnie jak EB czy Warka... Zywiec rozni sie zasadniczo, a przeciez moglby byc podobny do Tatry.

Dla niektorych piwo jest piwo i juz

pozdrawiam:)

Hehe, w moim miescie jest Browar z tej rodziny (teraz zamykaja) to wiem ze robiony jest tak samo, a klient i tak kupi. To jest produkcja masowa. Jak np. dla piwa konczy sie data przydatnosci to wraca do browaru i ponownie wlewaja do "kadzi", i znow na sprzedaz.

Na jednej linii poprostu idzie wszystko, takie to jest zycie.

Ormianin 21.09.2003 22:56

Cytat:

ThanatoS napisa***322;(a)
Wyjasnie jedna rzecz

Wszyscy co pija piwo marki: EB, Specjal, Warka, Zywiec, Heveliusz pija dokladnie ten sam syf :), linia produkcyjna jest ta sama, tylko butelki i naklejki sie zmieniaja :).

Jest jeszcze pare marek piw ktore sa sprzedawane wlasnie z ta sama zawartoscia ale teraz nie pamietam juz.

Z tymi liniami produkcyjnymi to chyba przesada, mimo iz ten sam koncern, to piwo inaczej warzone... ja tam np. czuje roznice pomiedzy Lechem a Tyskim, a przeciez niby ten sam producent, podobnie jak EB czy Warka... Zywiec rozni sie zasadniczo, a przeciez moglby byc podobny do Tatry.

Dla niektorych piwo jest piwo i juz

pozdrawiam:)

Loczek 21.09.2003 21:19

Jak ktoś będzie w okolicach łomży to niech spróbuje Małej Łomży piwko lux pierwsze dwa idą cieżko ale następne można lać w gardełko jak paliwo do baka. Cena 1.50, objętość 0.33 smak, procentów - 7,8, smak - do dupy ale zawsze to coś jak nie ma kasy na nic innego :)A jak jest kasa to Tyskie i lecha

ThanatoS 21.09.2003 19:01

Wyjasnie jedna rzecz

michal_zb 21.09.2003 18:36

Cytat:

Ormianin napisa***322;(a)
najciezszy jest amsterdam 11,5 %
i tu się z Tobą nie zgodze... swego czasu było w sklepach piwko GULCZAS i ono miało 13 % !!!!!!!

Nikita_Bennet 21.09.2003 13:20

u mnie jakos rzadko sie zdarza pic cos alkocholowego ale jesli juz to warka strog, czarny specjal, kaper

TVC 21.09.2003 13:05

A ja lubie sobie wypic:
Zlotego Kura
1410
Dragona
Rycerza
a ostatnio Krola Artura tylko 1.29 plna (puszkowe)
i czasami Tyskie

zasadniczo lubie HC czyli piwo do ceny 1,99 :)

Torwald 20.09.2003 23:17

Ja preferuje Lech'a - tak jakos mi przypasowalo...
Kiedys z kumplami kupilismy po mocnym FAX'ie - boshe...masakra...najgorsze piwo jakie kiedykolwiek pilem...
A jak wpadna "kulturalni" ;) znajomi to zawsze czeka Guiness w lodoweczce...
OT. Poza tym Malibu + mleko = najlepszy drin ;) (taki moj prywatny faworyt), chyba ze poznam i posmakuje jakis inny (a troche tych drinkow jest na swiecie....)

yarosh 20.09.2003 22:47

Cytat:

sayan napisa***322;(a)
u-bot to jesli dobrze kojarze PIWO Z WKŁADKĄ - czyli piwko + piedziesiątka wódki do kufla ...
dobrze kojarzysz... 4 takie i wymiekam ;)

Barracuda 20.09.2003 18:48

A ja pijam w zaleznosci od miejsca gdzie jestem i osob z ktorymi pije różne rodzaje pifka:
1. Tatry - raczej wylacznie Zywiec
2. Hacjenda w Naleczowie - Perla + Zywiec
3. Holandia - Heineken (ale nie bywam czesto)
4. Na dzialce - zimne
5. Na rybach - jw
6. Z tesciem - Kasztelanskie
7. W pubie (lepsiejszym) - ginesik z beczki (tylko i wylacznie)
8. Jak lecialy reklamy - bylem fanem zagorzalym Krolewskiego, bo rzadzi
9. Mazury + nadmorskie regiony - tylko z soczkiem (pifko moze byc byle jakie)
10. W lokalach nocnych - Miller lub Budfajzer (ale wtedy to raczej w okolicach 40 % wole sie obracac, ew. zlamane koca cola)

Ogolnie : tylko butelkowe lub z beczki, choc z aluminium tyz moge
A i jeszcze jedno - najlepsze jest z kanki (takiej od mleka) - mam taka mala poreczna, jak sie wleje z kija to miodzio smakuje przy konsumpcji

sayan 20.09.2003 18:34

u-bot to jesli dobrze kojarze PIWO Z WKŁADKĄ - czyli piwko + piedziesiątka wódki do kufla ...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:38.