Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Testy Szpachli (https://forum.cdrinfo.pl/f5/testy-szpachli-85466/)

grzeniu 28.04.2010 22:43

Nie amatorskie, to były niebieskie szlifierki kątowe. Któreś z tych słabszych akurat, te mocniejsze już były niemieckie. Pytałem właściciela sklepu (oficjalny sprzedawca boscha) co to ma być, a on że wszystko w porządku, bosch przenosi/uruchamia część produkcji w Chinach :O
Z Boscha mam wiertarkę, niebieską, ma już parenaście lat i służy dzielnie. Przeszła już wiele i jak na razie (odpukać) tylko szczotki wymieniłem. Co ciekawe, ten bosch to szwajcarska produkcja.

PS Zielone bosche mnie nie interesują, w środku plastyk. To już wolę Black&Deckera czy innego DeWalta (DeValta?). Kosztuje to normalne pieniądze i nawet do czegoś się nadaje. Szkoda tylko, że robią numery z gwarancją, jak kupujesz na fakturę - w tym wariancie dają rok, zamiast dwa-trzy dla zwykłych ludzi :sciana:

Do zadań trudnych, czyli większości u mnie, używam metabo. Faktycznie trudne do zaje_bania.

melag 28.04.2010 22:44

Nie ma testów na PIE, PIF, POE, JITTER - to jest absolutnie nie do przyjęcia, zwłaszcza w świetle zbliżającego się zlotu.

;)

pops 29.04.2010 00:54

A ja właśnie kupiłem szlifierkę kątową za 35 zł :hahaha: w leruła merlęł. Już zrobiła co miała zrobić i wszystko co ponad będzie nadprogramowe. Nawet dali szczotki w komplecie. No i dwa lata gwarancji. Śmieszni są ci Chińczycy :P. Mankament jest taki, że osłony nie da się przykręcić w każdej pozycji bo śruba zawadza o obudowę. Oczywiście rachunek skrzętnie schowany, bo zakładam, że niedługo przyjdzie mi przetestować gwarancje :P

Wawelski 29.04.2010 02:27

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 1095260)
W większości produktów została nazwa BOSH i adekwatna cena. Z jakości nie zostało praktycznie nic. (np. wycieraczki samochodowe do szyb)

A kiedy Bosh robił dobre wycieraczki?
Lodówki czy wycieraczki nigdy im nie wychodziły. Ale mają też produkty, gdzie Bosh rządzi - np. zmywarki a mój ojciec notorycznie na wiertarkę z udarem mówi "Bosh" choćby koło Bosha nawet nie leżała (pewnie tak, jak ja swego czasu na każde buty sportowe mówiłem "Adidas").

ed hunter 29.04.2010 07:13

Uciekła nam litera z BOSCH ;)

Zmywarki są faktycznie świetne, mam dwie z czego jedna stara, po strasznym przebiegu i nic jej nie dolega. Raz zawiodła, ale okazało się, że to odpływ pod zlewem zapchał się. :D

A jeśli chodzi o wycieraczki, to firma z mojej okolicy robi bardzo przyzwoite, używam i jestem z nich naprawdę zadowolony, z ceny też. :spoko:

http://www.motgum.com/

Za 56 cm zapłaciłem 17 zł (za 1 sztukę)

sobrus 29.04.2010 08:25

Też mam motgumy i przyznaje są bardzo dobre :)

Oktawian89 02.05.2010 12:05

Edi dzięki wielkie za ten adres i info :D

Takiej stronki mi było trzeba . A jak one się sprawują po jakim czasie mażą się po szybie ?

Jeżeli chodzi o ceny to maja mega niskie ... bosh 65 cm 80 zł :D jedna zwykła a tutaj za komplet tych płaskich płacę 55 zł .. z przesyłką .

ed hunter 02.05.2010 12:11

Chodzą długo jak się ich nie zamorduje na lodzie. Nie skrzypią, nie przeskakują...

Oktawian89 02.05.2010 12:18

Ciekaw jestem jak te płaskie będą się sprawować .. bo 65 cm to trochę jest .. no nic zamawiam je ... może da się to odebrać w zielonej gdzieś .. :D

ed hunter 02.05.2010 12:28

Ja mam te najzwyklejsze w świecie, cudów nie ma, każde wycieraczki trzeba po 2 latach wymienić, czasami po jednej zimie, no chyba, że człowiek ma taką wadę wzroku, że mu wszystko jedno jak zbierają ||
Ja zmieniam lewą a stara idzie na prawą stronę i chodzi kolejne 2 lata, no chyba, że się porwie wcześniej. :D

Wawelski 02.05.2010 16:34

Motgumy szkieletowe są OK - bezszkieletowe porażka na maksa. Na mrozie normalnie mi środek odstawał i w powietrzu chodził. A i w ciepłe dni słabo się sprawowały - może na jakimś super naj dociskającym mechanizmie się sprawdzą, ale ja wróciłem do szkieletowych.

sobrus 03.05.2010 13:05

Ja miałem bezszkieletowe Unitec :P. To była porażka, strach było uruchamiać wycieraczki - lepiej było jechać z brudną szybą.
Teraz mam zwykłe motgumy i są super.

joujoujou 03.05.2010 17:12

Od jakiegoś już czasu używam płaskich wycieraczek. Działają doskonale. :spoko:

Jak wybieram markę? Szukając najtańszych na ebayu. :szczerb:

A o motgumach słyszałem - pozytywne opinie. :taktak:

sobrus 05.05.2010 08:07

Słyszałem że płaskie działają zależnie od krzywizny szyby. W Roverze 400 i Oplu Omega B spisały sie fatalnie, ale musze zaznaczyć były to tanie Unitec.

W Roverze strasznie przeskakiwały po szybie, w oplu ta od strony pasażera nic nie zbierała, a od strony kierowcy porysowała szybę.
Żeby było śmieszniej w R całkiem nieźle zbierały w jedną stronę, ale wracając wszystko zamazywały :D

Nie polecam...

i generalnie nie bede juz pchać sie w płaskie, bo sa prawie 2x droższe a zbierają co najwyżej tak samo dobrze...
a tak zwykłe moge zmieniać 2 razy częściej.

grzeniu 13.09.2010 22:19

Gdzie jest nasz szpachelmistrz? :sciana:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:44.