![]() |
Trzeba to wszystko teraz zaszpachlowac :ysz:
|
To przykre.
|
No dobra, jak mamy wątek majsterkowiczowy, to może mi ktoś pomoże.
Chcę kupić przedłużacz 30 metrów, kabel 3x2,5 na zwijaku. I znalazłem YATO i KERG. KERG drogi jak ch...j, YATO to jakaś chińszczyzna. Może znacie jakieś sklepy internetowe z dobrymi przedłużaczami. Kupiony 30 metrowy 'marketowy' przepalił mi się już 2x dlatego chcę coś lepszego. Coś możecie polecić? |
Kupno kabla i zrobienie samemu ;)
Kosiłem wczoraj ogródek tak zrobionym i sprawuje się dobrze :) |
Nie chcę kupować na metry, bo to zazwyczaj chińszczyzna. I muszę mieć 3x2,5 do spawarki, betoniarki, więc kabel musi być porządny i w gumie. Plus do tego zwijak bębnowy. Nie chcę zwijać 30 metrów 'na łokciu'. Oddzielnie wyjdzie mi niewiele taniej niż dobry, markowy przedłużacz.
Edyta: Widzę, że Prezesik reklamuje jakiś sklep z narzędziami. PREZESIK - czy ten przedłużacz to dobry jest? http://www.narzedzia-rgm.pl/przedluz...4-gniazda.html |
A ten kabel Prezesika to ma 25 czy 40 m, bo tam pisze jedno i drugie?
Kerga 50m masz za 5 stów na allegro, więc nie narzekaj.... A ja na Twoim miejscu kupiłbym z metra siłowy 4x2,5, oczywiście w gumie, i sam zrobił. Tylko jakiś sensowny bęben załatwić. Chyba, że nie masz 'siły'. PS Spawarkę chcesz zasilać 50m przedłużaczem? Ile ona bierze mocy? Zwróciłeś uwagę, że dopiero na całkowicie rozwiniętym kablu możesz pociągnąć te 3,5 kW? Na zwiniętym już tylko 1600W. |
Dlatego nie chcę 40 czy 50 metrów. 25 lub 30 mi wystarczy.
Niestety sensownych bębnów nie ma, przynajmniej ja takiego nie znalazłem, w tym problem. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:14. |