![]() |
To nie ma co aktualizować :P
|
... ukazała sie wersja 6.51, chyba tylko po to, żeby zblaklistować kilka kluczyków krążących po necie :glaszcze: :glaszcze:
http://ftp.univie.ac.at/mirror/simte...r/tcmdr651.exe |
Cytat:
pamiętam chiwriter'a. zajmował dwie dyskietki i jak na tamte czasy to była rewelacja (nie trzeba było stosować specjalnych znaczników). można powiedzieć, że od niego właśnie zaczęła się rewolucja w edytorach tekstu. |
To popatrz, sciagnij cracka np do wersji 6.03a i popatrz jaki plik crackuje - w tym cracku co ja mialem wybierasz jezyk, kod kraju i swoje dane. A potem zmien jezyk na np angielski i uruchom ponownie TC, twoim oczom kaze sie napis unregistered:). No i jeszcze jakis plik tez jest crackowany i tworzony jest plik licencji, po to jest *****, aby przyjał każdą:)
|
Cytat:
|
Ja uzywam go tylko do wielokrotnej zmiany nazw plikow:).Sciagnalem jakas rosyjska wersje i od razu zauwazylem, ze licencja zapisywana jest w pliku lang:).Fajne zabezpieczenie, ale szybko peklo.Ta sciagnieta wersja posiada jeszcze kilka innych progow i jest ogolnie ladniejsza od tej dostepnej na stronce:)
|
Uczyłem się komputera w czasie, gdy nie było jeszcze Windows 3.x, i w Polsce nie było wówczas komputera bez Nortona, a na wszystkich monitorach był powypalany luminofor w miejscach po ramkach Nortona... Co ciekawe, w owym czasie w USA Peter Norton był znany z Norton Utilities, natomiast Commandera nie znał praktycznie nikt... Podobnie było z ChiWriterem, który u nas był znany i popularny, bo pozwalał stosować polskie znaki, a w USA prawie nikt o nim nie słyszał. Tam królował Word Perfect, który nie był edytorem WYSIWYG, i moim zdaniem był wyjątkowo user-unfriendly. Ech, dawne czasy...
Dowcip z epoki: Otwieram sobie Nortona, patrzę: po lewej dysk C, po prawej dysk C... Po co mi dwa dyski C? To jeden sobie sformatowałem... Teraz, jakkolwiek zwykłe kopiowanie, zwłaszcza w obrębie pulpitu, przeważnie wykonuję metodą "drag & drop", nadal używam Windows/Total Commandera do operacji bardziej złożonych, które moim zdaniem bardzo upraszcza. |
Cytat:
Dzieki bardzo :) |
wez rozpakuj instalkę winrarem, a następnie rozpakuj plik install.cab.
potem podmień pliki i po zabawie :) |
Nie moge zainstalowac wersji 6.5 pod win 2003
uruchamiam instalke poklzuje sie niebieskie okienko instalacyjne i wszystko sie wiesza nie idzie dalej moze ktos wie o co tutaj chodzi??? |
u mnie nc leży sobie na płytce narzędziowej razem z fdiskiem, ghostem, pq, wdclear'em i kilkoma innymi narzędziami.
jakoś do tej pry używam niecrackowanej wersji trial tc... sam nie wiem, dlaczego... |
Ja też kompletnie nie wyobrażam sobie kompa bez TC, jest to pierwszy progs jaki instaluje po formacie. :spoko:
|
Cytat:
Bez niego niema pracy na kompie ;p |
Cytat:
|
@Ormanin - nieprawda 8 ) ja tam z dosem mam niewiele wspolnego, a uzywam i nie wyobrazam sobi bez niego windowsa (przeciagnij/upusc) - bleeee albo kopiuj, wklej... bleeeee ile roboty i klikania
pozatym niech mi ktos pokaze ze mozna szybciej np. kopiowac pliki pod eksploratorem to wykasuje TC..... klawiszami idzie intuicyjnie, bez patrzenia trafiam F5, F6 itd a zmiana katalogu o kilka zaglebiej to sekunda robty przy szybkim stukaniu...... jak przychodze do kogos cos naprawic, dodac mu itd. to pierwsze co, to instalka TC... a potem.... juz dwa razy slyszalem "wolniej, co ty tu w ogole robisz" - jestem szybki || poza tym.... progs jest niesamowicie uniwersalny.... explorator z masa opcji typu porownywanie, checksum, zaznaczanie np. grupy plikow "*.mp3" w danym katologu + pluginki :) (np. do odbierania poczty (! kilka razy tak mi zycie uratowal, jak mi padla szkrzynka na wp i za nic nie chciala sciagnac pliku 5mb a mialem tam inne wiadomosci ktore chcialem przejrzec "juz" a nie dopiero ja sie "samo naprawi", wiec sobie total commanderem wykasowalem ten plik z serwa :)), partycji linuxowych, podgladania plikow *.iso jakby to byly katalogi, odzyskiwanie utraconych danych i wiele wieeeeeeleeeeee wiecej :) TC TO JEST TO! |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:38. |