![]() |
Wreszcie, już wolę te 10-15 stopni niż ponad 30, to było pierwsze lato kiedy w dni wolne nie bylem w stanie przebywać cały dzień poza domem - na godziny południowe wracałem pod dach i wychodziłem dopiero koło 15...
|
8 miesięcy choojni, a ci na 2 miesiące lata narzekają. Za to do paskudnego Egiptu latają i jest ok, bo zapłacili. Co tam sraczka i upał nie do wytrzymania. Nie dogodzisz ludziom w tymkraju. :sciana:
|
Witajcie w irlandzkiej pogodzie. :P
|
Za gorąco na irlandzką pogodę, chociaż mżawka wczoraj była podobna, jedyna różnica, to padała w dół pod kątem, a nie poziomo. :D
|
^^ No, ale niewiele brakuje. :szczerb:
|
Od przedpołudnia nie pada. Cały dzień jest 13-14 stopni, jest OK.
|
U mnie teraz pada już od dawna, w domu cieplutko, mam nadzieję, że centralnego jeszcze nie uruchomię przez kilka dni. Normą było pierwsze dogrzewanie około 10 września. Kurvy podnieśli cenę gazu o 100%, mam ochotę zainstalować kocioł na wszystkie śmieci jakie się palą.
|
Kumpel mechanik samochodowy ściągnął z PL piec na stary olej i grzeje nim w warsztacie. Tak jak zawsze miał problem z pozbyciem się zużytego oleju silnikowego, tak teraz gada że przydałoby się więcej. :D
|
Widziałem takie piece w warsztatach już dawno temu, one nadają się do grzania hali, po prostu promiennik, a olej zutylizowany. :>
|
Też mam takiego kumpla. Sam sobie zrobił taki piec do warsztatu. Spoko, jak nie zrobią mu jakiegoś nalotu.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
W nocy było zero, nad ranem 7 na plusie (o piątej z groszami na obrazku), teraz 12. Prawdziwy upał.
Śnieg szybko przyszedł i szybko poszedł, co widać poniżej: https://i.postimg.cc/KYV0b3J8/ezgif-3-90ccaa7997.gif |
U mnie 12 ma być w poniedziałek. Czekam niecierpliwie.
Na razie okolice zera. |
No to jeszcze filmik z tamtej upalnej nocy - rozjeżdżanie namokniętego do granic możliwości śniegu. Tak waliło spod kół, że było aż z przodu widać. :D
https://www.youtube.com/watch?v=Rb3W7G74PDI |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:42. |