![]() |
Pół dnia nie chciało mi się zabrać za robotę na dworze, bo było za gorąco. A prognozy na najbliższe 3 dni (na tyle w ogóle zwracam uwagę) mówią o stabilnych okolicach 29-30 stopni w dzień...
Mamy pierwszą w nocy a w domu wciąż mam 23,7, na zewnątrz 12 z groszami :P Wietrzę tam, gdzie nikt nie śpi, paradoks polega na tym, że gdybym w tych ciepłych dniach zostawił na noc otwarte okno w pokoju w którym śpię, to rano obudziłbym się z grypą :hmm: |
Właśnie natura zdecydowała mi ulżyć.
Pada i grzmi, a temperatura z 26 -> 16,5 :jupi: Edit. Właściwie to już przestało. |
Dziś pierwszy raz w tym roku musiałem włączyć klimę. Zrobiło się 26 stopni w chałupie k***a
|
W domu klimy nie mam, bo niepotrzebna. W samochodzie mam, ale zepsutą. :szczerb:
|
:haha::D:rotfl:
|
W chacie też nie mam, a w aucie mam ale nie używam, ale chyba działa.
|
Skoro nie używasz od dawna to pewnie już nie działa. Jeśli klima w aucie jest sprawna to ponoć należy jej od czasu do czasu używać, by utrzymać ją przy życiu. Mnie nie dotyczy, bo mam dziurawą chłodnicę - bez jej wymiany nie mam co myśleć o zmianie sytuacji. :mruga:
|
A kiedyś włączyłem z ciekawości, to działała... bo ja wiem, rok-dwa temu :hmm:
|
Dobrze ponoć odpalić co jakiś czas żeby utrzymać kompresor i sprzęgło w dobrej kondycji. Póki mi chłodnica nie poleciała to w zasadzie zawsze miałem klimę włączoną, a zużycie paliwa i tak było takie samo jak teraz, gdy klimy używać nie mogę.
|
Też mam w aucie niedziałającą klimę, ma to swoje zalety - zupełny brak strachu, że się zepsuje. :szczerb:
|
Jak tam żyjecie? U mnie w ostatnią niedzielę była kompletna masakra, chyba +30 w cieniu. Czas pomyśleć o jakimś klimatyzatorze, bo nie zostawię otwartych okien na całą noc.
|
Ja mam klime w aucie i w domu, z prostej przyczyny bo mam sprzet i papiery na montowanie i naprawe :P , co prawda w irl sa zadko dni wymagajace wlaczenia klimy w domu ale sa a skoro mnie kosztowala waciki w formie split to trza bylo zalozyc :D
|
Ten tydzień był lajtowy. Chałupa sprowadzona do 21, wytrzyma parę dni ataku.
|
Ilość załączników: 1
Ciekawe, Polska, to w tej chwili najcieplejszy kraj w Europie. :hmm:
Załącznik 209137 26 stopni, siedzę ubrany tylko w okulary. :blink: |
Przeciwsłoneczne. :taktak:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:07. |