![]() |
Cytat:
Cytat:
|
Bez klimy to ja mialem 35 :P
|
Właśnie wróciłem z przebieżki, było 11 stopni i to już na spodenki, podkoszulkę i brak chociaż opaski na uszy było lekko chłodnawo. Cóż, jeśli dla kogoś zaczyna się robić za zimno (raczej się nie zaliczam), to na weekend znowu szykują się upały :P
|
Cytat:
|
Straszą trzydziestkami w najbliższych dniach, już dzisiaj miałem 28. Co by nie powiedzieć, robi się za ciepło. Dla mnie te rześkie noce i ranki są zbawienne, choć te 15st trudno nazwać rześkimi.
|
Cytat:
Cytat:
I pomyśleć, że w ubiegłym tygodniu już myślałem, że się załatwiłem, bo przespałem się przy otwartym oknie i obudziłem z bólem gardła :sciana: |
Najpiękniejszy czas w roku nadszedł, to, że nocy jest już sporo, powoduje, że chłód panuje dłużej w ciągu doby, a upał nie męczy na okrągło. Uwielbiam koniec lata i początek, jeszcze raz powtarzam - początek jesieni.
Czesiek daje klimat. https://www.youtube.com/watch?v=7mVggh9IMyQ |
To jest Pana ulubiena? W zasadzie to moja też :hmm:
A co do klimatu, to cóż - "Jesień" Edwarda Stachury, w wykonaniu SDM, z fantastycznymi skrzypcami Wojtka Czemplika https://www.youtube.com/watch?v=waj3lECk5Ts |
Ale Was nostalgia naszła :)
|
Widzę 28,5 czyli prognozy się spełniają - do niedzieli ma jeszcze nieco przybyć, może i do tych 30. Coraz dłuższe noce i temperatury bardziej normalne ratują sprawę. W chacie 23,5.
|
Jak na tą chwile to super, byłem na rowerku 2 godz , ciepło ale bez spocenia się czyli lepiej jak w miesiącach tzw letnich.
|
W tej chwili, o siódmej rano jest 17 stopni. Jeszcze dwa dni temu o tej porze było 21, więc jest postęp. Kilka ostatnich dni pod znakiem temperatur przekraczających 25 stopni, co dla tubylców było wydarzeniem ekstremalnym.
Według prognoz od wtorku wszystko ma wrócić do żałosnej, deszczowej normy. |
No właśnie nie narzekać , bo zaraz będzie do d... :)
|
Jest piękna końcówka lata, aby jak najdłużej to trwało. Pamiętam lata, kiedy po 10 września paliłem już w kominku, a nawet centralne włączałem, więc teraz jest dobrze.
|
Kurde powyżej trzech dych to jest za dużo, kiedykolwiek by nie było. Dziś widziałem 31,3, w chałupie też znacznie podskoczyło do 24,5 :sciana:
Teraz usilnie wietrzyć, żeby rano było znośnie. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:36. |