![]() |
Kolano trzeba nasmarować, to przestanie boleć. toast2
Nad rozlewiskiem Bugu było 19 stopni, na słońcu niewyróba, jak słonko się schowało i pociągnęło wilgocią od rzeki, to skostniałem w trzech bluzach, z czego dwie, to grube polary. Nocne zdjęcia, to ZUO! |
Kolejny rok, kolejne upały :P
Dzisiaj było całe 32 stopnie w cieniu, w słońcu to wolę nawet nie myśleć :szczerb: Nic tylko na plażę i pływać :spoko: |
32 stopnie, skóra zrobiła mi się nieszczelna :szczerb:
|
Siedzę pod wiatrakiem ustawionym na 4 bieg, pilsik oszroniony
nie jest źle :piwo: |
cóż mam powiedzieć, jest ciepło ... choć bywało już cieplej :P
w "opalonym lądzie" miałem trochu cieplej ;) |
Ja pootwierałem okna dachowe i drzwi, więc mam przewiew bez prądu. :D
|
Cieszmy się, że śniegu nie nawaliło. Ganiać z łopatą w taki upał byłoby nie do zniesienia!!
|
Do tego weź suszę i łopatę zacinającą się w suchym śniegu, przy takim upale, palącym niebie i zamarzających stopach. Straszne.
|
Wam już zwarzyło mózgi k***a
|
Cholera, nad ranem skrobanie szyb się kroi k***a
|
31 o 10 rano, jak na Krecie w lipcu. :sciana:
|
Kret zaprzecza. ;p
|
Kret, to się zna... nawet na babskich czarach się nie zna, bierze go każda, która chce, a pogoda, to poważna sprawa. :taktak:
|
Ilość załączników: 1
Wszystko jest fajnie, dopóki upał nie wyłączy urządzeń, bo wtedy automatycznie wyłącza się też u mnie system chłodzenia (to nie reaktor atomowy, chłodzenie nie jest niezbędne po wyłączeniu kogeneratora, a zbyt duża temperatura może być spowodowana przez pożar i stąd przy przekroczeniu dopuszczalnej wartości wszystkie urządzenia są automatycznie wyłączane do czasu potwierdzenia, że wszystko jest ok). A wyłączenie układu chłodzenia na kilka minut powoduje, że rozgrzany kogenerator robi w maszynowni coś takiego:
Załącznik 138150 Część z was już powoli żegna się z upałami, u mnie mają być jeszcze przez trzy dni... No nic, teraz trzeba zadbać o własny układ chłodzenia :piwo: |
Dzisiejsze 28 stopni to pikuś po wczorajszym, skóra tylko lekko przecieka. [emoji3]
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:52. |