![]() |
Często na Allegro jak do ceny towaru doliczymy koszt wysyłki to oferta nie brzmi już tak atrakcyjnie. Chyba ,że kupujemykilka rzeczy u jednego alegrowicza wtedy za paczkę płacimy często raz.
|
:hmm:
|
Cytat:
|
Na to też mają sposoby - do wysyłki dodają opcję listu bez polecenia, a w treści piszą, że w zasadzie tej opcji nie ma.
|
Miałem już maila, że wysyłka zwykłym listem jest niebezpieczna i żebym wybrał kuriera, większość takich zakupów po kilka złotych doszło, dwa nie. :]
Z zagranicy zawsze doszło, ciekawostka... :| |
edu, to sprzedawca udowadnia Ci, że nie dochodzi (bo nie wysyła), następnym razem weźmiesz kuriera ;)
|
Kurierzy to zakała, mam ich dość.
Zawsze mi przynoszą paczki o 11 rano i wielce zdziwieni że jestem w pracy :rotfl:. Sorry ale na przykład opon nie zamówię sobie do biura. I na nic proszenie, pisanie na paczkach itd, aby przyjechali po 16-stej. Co najwyżej skutkuje to tym, że od razu o 11 rano zostawią awizo, że byli już dwa razy i moge sobie po paczkę pojechać do #^0&%$!&$ (adres nieczytelny) :rotfl:. Jak jest płatne z góry zostawią pod drzewem albo kotu sąsiada. A mój podpis to biorą z google? Jak jest za pobraniem to.... nie dostarczają :rotfl: Wolę pocztę lub paczkomat. A kurierów zwolnić. To w ogóle nie działa. Szkoda kasy i nerwów. |
Jakiegoś pecha masz, albo totalnych durniów zatrudniają.
Mi zawsze dzwonią. I to dzwoni o 16, że będzie przed 18 - zazwyczaj. 100% doręczeń mam, jakieś 5x w roku przesyłkę kurierem wybiorę jako formę dostarczenia mi towaru... |
Paczkomaty bardzo sobie chwalę.
Kurierzy.. mnie tylko wkurza ich parkowanie, bo pracują jak wszyscy więc w sumie dość logiczne, że paczki też w tym czasie dostarczają. Dlatego albo ktoś w domu, albo droższa opcja dosteraczenia wieczorem. |
Tylko mało kto takie opcje przy zakupach proponuje.
Ja kuriera nie zamawiam, tylko sprzedawca. |
DHL dzwoni i bez łachy dostarcz po południu, wieczorem. :]
|
Cytat:
|
Mi firma DHL dowozila towar 2 tygodnie twierdzac ze takiego adresu nie ma po czym zirytowany zadzwonilem powiedzialem ze jak oni mnie znalezc nie moga to ja ich znajde i pacze odbiore osobiscie oraz obciaze ich swoimi wszystkimi kosztami , paczka u mnie byla w ciagu 4 godzin pani manager biura dhl na dublin przywiozla mi osobiscie swoim prywatnym autem ;)
|
Może był podany kod pocztowy i zgłupieli? :D
|
I tak by nie pomoglo , predzej malpe bys wytrenowal niz kuriera :D
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:24. |