pawelblu |
31.08.2006 21:01 |
Cytat:
Napisany przez Predi
jezeli insynuujesz, ze to obecna wladza wyciaga afery zeby sie postawic w lepszym swietle, to pamietaj, ze Zycie Gilowskiej tez ktos "wyciagnal teczke"
ja np. czekam az znajda teczke na Ziobre....
|
Ja slyszalem opinie kolegow Ziobry z roku ze to byl kiepski student, bez jakichkolwiek sukcesow i aktywnosci. Potem zapisal sie do partii i wyplynal. Zreszta na konferencjach prasowych jak sie go dziennikarze o cos konkretnego pytaja, to dostaja odpowiedz od ... wicemistra || Zreszta jego wicemistrowi sa duzo, duzo lepsi i wlasciwie to oni jeszcze trzymaja ten resort w ryzach. Ziobro ma tu tylko jedna zasluge - wybral sobie swietnych zastepcow. Kaczmarek i Kryże to jest naprawde twarda elita wymiaru sprawiedliwosci, co widac po tym co soba pokazuja. A Ziobro jest niczym wiecej niz tym czym go nazwal Miller - niestety tylko tym, mimo jego najszczerszych checi. Nie jest nikim wybitnym.
Natomiast rozumiem ze wzgledu na wiek Ziobry mowiles ironicznie, ale ja odpowiem tak - takimi ludzmi jak Ziobro SB/UB nie mialo sie po co zajmowac.
Natomiast Gilowska to co innego. Akurat w jej przypadku zainteresowanie SB byloby uzasadnione, bo ona brala udzial w modelowaniu projektu wprowadzenia wolnego rynku do Polski. Zreszta o ile podejrzewam (pewnie jak wiekszosc), ze Gilowska nie byla swiadomym tajnym wspolpracownikiem co zeznala w osw. lustracyjnym, o tyle DZIWIE sie ze SB nie zbieralo o niej informacji skoro brala udzial w tak przewrotowej inicjatywie. Ale tu nasuwa sie ew. odpowiedz - moze sie nie interesowali, bo byla zarejestrowana jako TW (bez jej wiedzy). Lustracja to jedna wielka kupa, tym wielksza, ze czesc (na dobra sprawe nie wiadomo ile i jakich) dokumentow zostalo zniszczonych.
Natomiast tekst o niechodzeniu na wybory pozostawiam bez komentarza. Nawet ja, ideowy monarchista chodze na demokratyczne wybory, choc uwazam ten ustroj za ogromnie wadliwy.
|