![]() |
Cytat:
|
Hmm. Jeżeli teraz są osoby nie umiejące jeździć, a wyjeżdżające na drogę, bo mają prawo jazdy potrzebne do prowadzenia pojazdu, to dowód na to, że gdyby prawo jazdy nie było potrzebne, siedziałyby w domu? A może na to, że te osoby, które trochę umieją jeździć i dopiero wyjeżdżają, wyjeżdżałyby dwa lata wcześniej, w ogóle nie umiejąc?
Ok, może taka osoba świadoma braku umiejętności nie wyjechałaby w 500 km podróż, ale tu do sklepu, tu odwieźć babcię, tam rozjechać przypadkiem dziecko... Cytat:
Rozbudowany system ubezpieczeń - tzn? Że jak mnie ktoś szlifujący swoje umiejętności nie zauważy na pasach zjeżdżając ze skrzyżowania, to szybko dostanę odszkodowanie za połamane nogi? Hura, pewnie, że tak chcę... |
Moim zdaniem "prawo jazdy" to zło. W skrócie: obecny system zwalnia od myślenia i brania pełnej odpowiedzialności za swoje czyny. Prawie nikt nie zadaje sobie pytania "czy potrafię jeździć", zastępując go pytaniem "czy mam prawo jazdy".
Jestem przekonany, że całkowita likwidacja "praw jazdy" doprowadziłaby w krótkim czasie do powstania bardzo dobrych szkół nauki jazdy i rozbudowania systemu ubezpieczeń od odpowiedzialności za skutki wypadków. Ale to utopia, UE idzie w innym kierunku :) |
13 lat
|
Te dzieciaki przynajmniej się czegoś muszą uczyć, żeby zdać na kartę motorowerową.
W odróżnieniu od dorosłych, którzy mogą nie mieć zielonego pojęcia o przepisach ruchu drogowego, a mogą jeździć motorowerem na dowód. A propos - od ilu lat można jeździć motorowerem? Nie pamiętam, a nie chce mi się szukać. |
Cytat:
|
Auto mapa6
http://www.automapa.pl/?PEI=53169&lng=PL&cid=53174 coś dla kierowców i naszych forumowych hakierów :taktak:
|
Podsumowując dyskusję - Jaruzelski to zdrajca na którego nawet splunąć nie warto, bolszewicka świnia, szczerze wierząca w to, że zdrada jest najlepszą formą egzystencji w tamtych czasach.
|
Cytat:
|
Mikroauta dla 14-latków w Polsce
http://moto.onet.pl/1588854,1,mikroa...ul.html?node=2 Nie widzę innej możliwości poza tą, że coś źle zrozumiałem. Bo zezwolenie na to, żeby 14-latki prowadziły jakikolwiek samochód czy w ogóle pojazd na drogach publicznych (wśród innych pojazdów), nie mieści się w moim zakresie pojmowania.. Otwarto publiczny podziemny parking http://moto.onet.pl/1588906,1,otwart...ul.html?node=2 Fajny "publiczny" parking pod 70-letnią prywatną koncesją za 700 złotych miesięcznie... Oby takich więcej w Polsce.. najlepiej we Wrocławiu..... |
Oczywiście Grzeniu nasze słowa już nic nie zmienią-zgadzam się że nie ma potrzeby wyłączać-temat już za parę lat zginie śmiercią naturalną.
|
Myślę, że nie ma potrzeby. Niczego nowego do historii nie wniesiemy.
Sam temat jest ciekawy, można podyskutować o tym na spokojnie (tak jak my tutaj), a można też zrobić pyskówkę. Tego bym nie chciał :) Może czary2mary myśli inaczej? |
@grzeniu & @czary2mary
może wydzielimy dyskusję, jeżeli chcielibyście ją dalej kontynuować? |
Ile zarabiają telewizyjne "gwiazdy"
Taki np. Tomasz Lis zarabia miesięcznie ok. 70 tys. zł. Nie dziwota, że TV tak walczy o utrzymanie abonamentu. Skąd brali by kasę na takie astronomiczne pensje :szczerb: |
Zauważ np.Jaruzelski został agentem w 1945r jako chyba podporuczniki i dopiero wtedy kariera i studia potoczyły się pozytywnie.ZSRR dostało potężne nauczki Węgry 1956 i Czech... 1968 gdzie komunistyczni przywódcy zbuntowali się -od tego czasu tylko agentów powoływali na przywódców zależnych republik,a GRU i KGB pootwierało jawne biura w stolicach które pilnowały "porządku"
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:32. |