![]() |
Wszystko zależy, kogo się chce łatwo wyprzedzać, no takie kangurki co to niby łatwo coś wyprzedzają.
|
A kogo się wyprzedza? Ciężarówki, łatwo szło na drodze do Mińska Mazowieckiego, a tam ich bardzo dużo jest. Przyspiesza ten sprzęt znacząco przy 70-80 na godzinę, nawet na piątce się jakoś zbiera, wiem, ja jeżdżę 1,9 Citroenem, wół to niby jest, ale też nie można całkiem narzekać - bez porównania większy moment obrotowy niż w benzyniaku 1,4 (ta sama moc) i to się czuje w jeździe. Renówka śmigała jak benzyna, przy wyprzedzaniu TIRa piękny efekt był - małe obroty i już rwie do przodu. A silniczek mały... i cichy.
|
Cytat:
Matoły zamiast zrobić coś, żeby zwiększyć popyt wewnętrzny, zachęcić ludzi do kupowania, robią wszystko, żeby tylko ludzie jak najbardziej zaciskali pasa i wprowadzają setki bzdurnych podatków, akcyz, opłat itp. Nie umieją wykorzystać potencjału 40-sto milionowego kraju, który jest ogromny, tylko trzeba umieć nim zarządzać. Brak słów :( |
Cytat:
|
A po co walić akcyzę za auta z silnikami powyżej np 5 litrów ??? Tu przecież chodzi o zeskrobanie z rynku kolejnej forsy, jak największej, więc próg luksusu musi byc odpowiednio nisko. Dobrze, że np od turbo nie będzie dodatkowego mnożnika x2 :sciana: albo od 6 biegów zamiast 5 (też przecież luksus) +50% :sciana:
Tak sobie pomyślałem, że nadchodzi nowa era niskopojemnościowych i wydajnych silników, gdzie osiągi silniki 1,4 będą porównywalne z obecnymi 2 litrowymi.....wiem, oni wtedy obniżą próg luksusu :sciana: |
Głosujcie nadal na PO, cud się stanie, i proszę tu nic o PiS nie pisać, bo trend w podatkach był odwrotny, ale było ŹLE!!!.
Druga sprawa, to to, co się pojawia w mediach ostatnio, to sondy wypuszczane przez PO, na ile sobie mogą jeszcze pozwolić, tak jak z podwyżką podatków, ludzie się pienią? nie robimy. Przecież cele są jasne - po pierwsze cudak Donek ma zostać prezydentem, po drugie - platforma ma rządzić wiecznie. reszta jest nieważna, bo nawet w największym kryzysie da się biednym matołom zabrać tyle kasy, że dla wszystkich oświeconych starczy. z lubością patrzę jak wyborcy platformy wąchają kał, który wybrali, jednocześnie jest mi smutno, bo wszystkie rozbiory Polski nastąpiły w ten sam sposób - znajdowała się banda oświeconych i wszystkowiedzących naiwniaków, którzy sprzedają kraj za załagodzenie swoich kompleksów, a potem przez najeźdźcę traktowani są tak jak bydło na rzeź - zdrajcy nikt nie zaufa, nigdy, Pozdrawiam i idę spać. |
Za czasów PiSu nie było kryzysu, a teraz jest i nie jest to ani zasługą PiSu ani winą PO.
Nie wiadomo, co teraz by robił rząd pisowski - na pewno nie to, co teraz gadają krytykując rządy PO. Każdy rząd najpierw będzie kombinował nad większym skrojeniem obywateli, a dopiero potem na samoograniczaniu się. Taka już natura tych przy korycie, a do tego mają możliwości. :sciana: |
Obniżenie podatków to przecież żadna sztuka, tylko co dalej? Moim zdaniem akurat w tym momencie było to złe rozwiązanie (obniżka na 18% i do tego znaczne obniżenie zdrowotnego). Do tego doszedł kryzys i mamy dziurę. I bardzo chciałbym zobaczyć, jakie kroki PiS by poczynił, gdyby rządził. Z pustego to i Salomon nie naleje. Inna sprawa, że jest tyle sfer, gdzie pieniądze są marnowane i widać to gołym okiem, że szkoda gadać. Ale to akurat nie jest tylko wina PO, bo tak się dzieje już od wielu lat i nikt z tym nic nie robi.
Proponuję zakończenie tego tematu tutaj i przeniesienie się do odpowiedniego tematu :) |
Tak.
Bartez na premiera!!! |
Cytat:
|
To chociaż na ministra do spraw internetu! Darmowego! :>
|
Sześć lat ze złotym
Cytat:
|
|
Tak czasami mam refleksje, że powinno się wprowadzić egzamin na rodzicielstwo...
Z innych ciekawych informacji: Rewolucyjne zmiany na stadionach http://wiadomosci.onet.pl/2017422,11,item.html Cytat:
|
dziś w radiu chyba esce podali, że Robert Korzeniowski zdobył srebro w pływaniu :hahaha:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:50. |