![]() |
ale na pewno podali robert? czy sobie dopisales roberta?
bo ten od plywania to pawel... |
Cytat:
prowadziłem auto - to chyba jeszcze trzeźwy byłem :hmm: P.S. wiem że to Paweł jest ;) |
|
Cytat:
Cytat:
|
W Warszawie wypłacili nagrody za nic, bo biedne urzędasy przeca kredyty pobrali. :rzygi:
|
|
Uciekł przed policjantami do rury kanalizacyjnej. Przeczołgał się 800 metrów
http://gazetaolsztynska.wm.pl/Uciekl...0-metrow,76046 |
Pijany radny jechał rowerem
Podobno najciemniej pod latarnią... :rotfl: |
Cytat:
Chyba im słoneczko za bardzo przygrzało. Rozumiem, żeby taki zakaz był na meczach, czy innych imprezach sportowych. Ale na festiwalach muzycznych, trwających czasem kilka dni? Co to komu przeszkadza, że ktoś sobie wypije kilka piw? Ten zakaz i tak będzie martwy, bo organizatorzy będą wydzielać teren, który rzekomo nie należy do terenu imprezy i tam będą sprzedawać piwo. Kolejny bezsensowny przepis i zmarnowane pieniądze (( |
No to zlot w Antoninie będzie zagrożony...;) Jest jakiś przepis mówiący o tym, od ilu "ludków" liczy się impreza masowa :hmm:
|
Minimum 1000, tak więc póki co się nie łapiemy :D
|
Policja zaczyna sprawdzać legalność oprogramowania GPS
http://policyjni.gazeta.pl/Policyjni...ramowania.html Czy jakiś znawca prawa mógłby się wypowiedzieć czy takie kontrole są zgodne z prawem? |
Znawcą nie jestem, ale wydaje mi się, że musi być uzasadnione podejrzenie popełnienia przestępstwa. A i tu wystąpić trzeba najpierw o nakaz.
Na szybko znalezione: Cytat:
|
Jest legalne w taki sposób jaki kontrolują:haha:
Jak przebiega kontrola legalności oprogramowania nawigacji GPS? Z informacji uzyskanych od rzecznika KWP w Gorzowie Wlkp., pana Marka Waraksy, kierowca zatrzymywany jest w celu standardowego sprawdzenia trzeźwości i stanu technicznego pojazdu. Policjant, który widzi, że w aucie znajduje się GPS, przy okazji pyta czy użytkownik jest jego właścicielem i czy korzysta z legalnego oprogramowania. W czasie akcji gorzowskiej policji zdarzyło się, że zapytana w ten sposób osoba nie potrafiła udzielić odpowiedzi na tak proste pytanie. W tym momencie następuje sytuacja tzw. "uzasadnionego podejrzenia" o popełnieniu przestępstwa (Kodeks postępowania karnego, Art. 219) i na podstawie tego przepisu sprawdzenie legalności aplikacji i sprzętu. Warto dodać, że kontrola legalności oprogramowania w ostatniej akcji sprowadzała się do wejścia w menu -> ustawienia aplikacji i następnie sprawdzenia imienia, nazwiska i adresu osoby zalogowanej. We wspomnianym przypadku w polu "właściciel" policjanci znaleźli nazwę popularnej strony internetowej, na której udostępniane są nielegalne pliki. Na tej podstawie skonfiskowali urządzenie i przekazali je do sprawdzenia przez odpowiednią jednostkę. Można się spodziewać, że wymagany w tym punkcie nakaz od prokuratora nie będzie zbyt trudny do uzyskania. Jak widać najprostsze metody okazują się najbardziej skuteczne. |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:16. |