![]() |
To niemieckie skrzydło nie jest stealth - same wloty silników dałyby ogromne echo radarowe. To jest po prostu latające skrzydło. Niestabilne w locie to było koszmarnie. Komputery by się przydały. :szczerb:
|
Cytat:
Cytat:
|
Z tego co czytałem skrzydła braci Horten były bardzo stabilne w locie mimo braku komputerów i usterzenia.
|
...i były niewykrywalne przez radary ze swej epoki. :P
Technika idzie do przodu - po obu stronach. :> |
Zapłodnienie w basenie ? :wow:
http://deser.pl/deser/1,97052,680765..._Polakach.html |
W Egipcie to ani chybi zaszła w ciążę od pustynnego wiatru samum, a nie od żadnej kąpieli w basenie. :szczerb:
|
Nowak: NBP będzie musiał oddać zysk
A ja myślałem, że NBP jest niezależny, bo jak Lepper chciał taki skok na kasę zrobić, to ci co go teraz robią wyli, że to atak na niezawisłość... NBP według Leppera |
Edi to nie tak, :nie:
Nowak bardzo grzecznie i po wersalsku poprosi Skrzypka o pieniądze, patrząc mu bardzo głęboko w oczy:ysz:??? rozumiesz :sciana: |
chyba w sypialni...
|
wow nie wiedziałem , że taki sam basen maja w Egipcie jak w Zielonej Górze :D:D:D
|
Cytat:
|
Nie milczeć o Wołyniu
***************************** Cytat:
http://www.kresy.pl/serwis-polski,go...bie-miasteczko |
Nigdy nie rozumiałem podatków i nigdy nie zrozumiem...
Bo jak można zrozumieć to, że płacisz podatek od zarobionych pieniędzy, a gdy za resztę coś sobie kupujesz, to płacisz kolejne, wliczone w cenę podatki: VATy, akcyzy, dochodowe... I kolejna ciekawostka - jak ktoś ci użyczył nieodpłatnie mieszkania, to jest to twoim przychodem i powinieneś od tego zapłacić podatek http://podatki.wp.pl/kat,8791,title,...wiadomosc.html A wszystko po to, żeby opłacać bandę urzędasów, którzy właśnie zrobili sobie podwyżki, a zastanawiają się, jak i na co podnieść podatki, by łatać dziurę, którą sami zrobili. I jak to zrozumieć? |
Z podatkami sprawa jest prosta.
Trzeba do koszyczka nazbierać tyle, ile rozrzutni osłowie/rząd zdecydował się wydać. A klucz zbierania... No, tu ważne jest, żeby było dużo różnych podatków z trudnymi do ogarnięcia zasadami. Inaczej maszyna biurokratyczna (urzędnicy, księgowi, doradcy podatkowi itd.) byłaby niepotrzebna i trudno byłoby uniknąć płacenia podatków bogatym. Bo co by było, gdyby był np. jeden jedyny podatek VAT 40% na wszystko (wbrew pozorom duuużo więcej zostałoby nam wtedy w kieszeni, niż teraz)? I żadnych innych podatków, żadnych zwolnień, żadnych wyjątków. Nie trzeba by wypełniać PITów i CITów (a ile to teraz zajęcia dla US i księgowych - a dochody niewspółmiernie małe do budżetu), stosunkowo łatwo ściągalny i łatwo kontrolowalny podatek VAT - czyli "niskie koszty poboru" itd. No, ale jaki szum by się podniósł, że 2x wyższy VAT ma być! A najgłośniej szumieliby najbogatsi, księgowi i urzędasy ;) Więc ciągle mamią ciemny lud masą podatków, skalami podatkowymi i ulgami (serio - jak ktoś ma dobrego księgowego, to im więcej kasy zarabia tym mniej podatków płaci). |
Dzięki Ed za to Info o Wołyniu. Salon polski jak wiadomo bardziej przeżywa Jedwabne.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:08. |