Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Wiadomości... (MOD edit: tydzień BANA za politykę w tym temacie. Czytaj post #1). (https://forum.cdrinfo.pl/f5/wiadomosci-mod-edit-tydzien-bana-za-polityke-tym-temacie-czytaj-post-1-a-66551/)

ed hunter 29.07.2009 05:34

To chociaż na ministra do spraw internetu! Darmowego! :>

Bartez 28.07.2009 23:38

Cytat:

Napisany przez Reetou (Post 1038797)
Tak.

Bartez na premiera!!!

Nigdy w życiu :P :)

Reetou 28.07.2009 23:32

Tak.

Bartez na premiera!!!

Bartez 28.07.2009 23:11

Obniżenie podatków to przecież żadna sztuka, tylko co dalej? Moim zdaniem akurat w tym momencie było to złe rozwiązanie (obniżka na 18% i do tego znaczne obniżenie zdrowotnego). Do tego doszedł kryzys i mamy dziurę. I bardzo chciałbym zobaczyć, jakie kroki PiS by poczynił, gdyby rządził. Z pustego to i Salomon nie naleje. Inna sprawa, że jest tyle sfer, gdzie pieniądze są marnowane i widać to gołym okiem, że szkoda gadać. Ale to akurat nie jest tylko wina PO, bo tak się dzieje już od wielu lat i nikt z tym nic nie robi.

Proponuję zakończenie tego tematu tutaj i przeniesienie się do odpowiedniego tematu :)

grzeniu 28.07.2009 22:03

Za czasów PiSu nie było kryzysu, a teraz jest i nie jest to ani zasługą PiSu ani winą PO.
Nie wiadomo, co teraz by robił rząd pisowski - na pewno nie to, co teraz gadają krytykując rządy PO.

Każdy rząd najpierw będzie kombinował nad większym skrojeniem obywateli, a dopiero potem na samoograniczaniu się. Taka już natura tych przy korycie, a do tego mają możliwości. :sciana:

ed hunter 28.07.2009 21:49

Głosujcie nadal na PO, cud się stanie, i proszę tu nic o PiS nie pisać, bo trend w podatkach był odwrotny, ale było ŹLE!!!.

Druga sprawa, to to, co się pojawia w mediach ostatnio, to sondy wypuszczane przez PO, na ile sobie mogą jeszcze pozwolić, tak jak z podwyżką podatków, ludzie się pienią? nie robimy. Przecież cele są jasne - po pierwsze cudak Donek ma zostać prezydentem, po drugie - platforma ma rządzić wiecznie.

reszta jest nieważna, bo nawet w największym kryzysie da się biednym matołom zabrać tyle kasy, że dla wszystkich oświeconych starczy.

z lubością patrzę jak wyborcy platformy wąchają kał, który wybrali, jednocześnie jest mi smutno, bo wszystkie rozbiory Polski nastąpiły w ten sam sposób - znajdowała się banda oświeconych i wszystkowiedzących naiwniaków, którzy sprzedają kraj za załagodzenie swoich kompleksów, a potem przez najeźdźcę traktowani są tak jak bydło na rzeź - zdrajcy nikt nie zaufa, nigdy,

Pozdrawiam i idę spać.

grzeniu 28.07.2009 21:19

A po co walić akcyzę za auta z silnikami powyżej np 5 litrów ??? Tu przecież chodzi o zeskrobanie z rynku kolejnej forsy, jak największej, więc próg luksusu musi byc odpowiednio nisko. Dobrze, że np od turbo nie będzie dodatkowego mnożnika x2 :sciana: albo od 6 biegów zamiast 5 (też przecież luksus) +50% :sciana:

Tak sobie pomyślałem, że nadchodzi nowa era niskopojemnościowych i wydajnych silników, gdzie osiągi silniki 1,4 będą porównywalne z obecnymi 2 litrowymi.....wiem, oni wtedy obniżą próg luksusu :sciana:

andrzejj9 28.07.2009 21:05

Cytat:

Napisany przez Bartez (Post 1038745)
tylko trzeba umieć nim zarządzać

To są słowa klucze. Im dłużej obserwuję wypowiedzi i zachowania polityków, tym z większym przekonaniem stwierdzam, że ci ludzie po prostu nie mają odpowiedniej wiedzy i umiejętności, żeby robić to, co robią. Ale jak może być inaczej, jesli u nas obejmuje się stanowiska ze względu na znajomości, a nie rzeczywiste osiągnięcia..

Bartez 28.07.2009 20:16

Cytat:

Napisany przez andrzejj9 (Post 1038673)
Wyższa akcyza na quady i auta luksusowe
http://moto.onet.pl/1568138,1,wyzsza...ul.html?node=6

Nie no, ja rozumiem, że inteligencja, nawet szczątkowa, nie jest wymogiem przy zostaniu politykiem, ale bez przesady..

Ciekawe jaka jest definicja "szybkiego samochodu". Powyżej 100 km/h jak rozwinie to już jest szybki? Przecież pojemność 2 litry to nie żadne auta luksusowe.

Matoły zamiast zrobić coś, żeby zwiększyć popyt wewnętrzny, zachęcić ludzi do kupowania, robią wszystko, żeby tylko ludzie jak najbardziej zaciskali pasa i wprowadzają setki bzdurnych podatków, akcyz, opłat itp. Nie umieją wykorzystać potencjału 40-sto milionowego kraju, który jest ogromny, tylko trzeba umieć nim zarządzać. Brak słów :(

ed hunter 28.07.2009 20:11

A kogo się wyprzedza? Ciężarówki, łatwo szło na drodze do Mińska Mazowieckiego, a tam ich bardzo dużo jest. Przyspiesza ten sprzęt znacząco przy 70-80 na godzinę, nawet na piątce się jakoś zbiera, wiem, ja jeżdżę 1,9 Citroenem, wół to niby jest, ale też nie można całkiem narzekać - bez porównania większy moment obrotowy niż w benzyniaku 1,4 (ta sama moc) i to się czuje w jeździe. Renówka śmigała jak benzyna, przy wyprzedzaniu TIRa piękny efekt był - małe obroty i już rwie do przodu. A silniczek mały... i cichy.

grzeniu 28.07.2009 18:21

Wszystko zależy, kogo się chce łatwo wyprzedzać, no takie kangurki co to niby łatwo coś wyprzedzają.

ed hunter 28.07.2009 18:08

Jechałem Kangoo 1.5 Diesel 105 koni - bardzo łatwo się tym wyprzedza, a pali 5,5 jak się nie szaleje. :D

Oktawian89 28.07.2009 17:37

qwa ... tego już za wiele . chory kraj nawet nie można będzie silnika 2.5 kupić ... co by sobie bez stresów wyprzedzać :szczerb:

woitas 28.07.2009 17:10

wiesz... kasa to kasa. ludzie przestaną kupować dizelki i kasiorka poleci :P

andrzejj9 28.07.2009 16:00

Wyższa akcyza na quady i auta luksusowe
http://moto.onet.pl/1568138,1,wyzsza...ul.html?node=6

Cytat:

Jeden z pomysłów to podniesienie akcyzy na szybkie samochody z silnikiem o pojemności powyżej 2 tys. cm3 z 18,6 do 38,6% oraz nałożenie akcyzy w wysokości 12% na nieopodatkowane dotąd motocykle z silnikiem o pojemności powyżej 250 cm3 i quady.
Nie no, ja rozumiem, że inteligencja, nawet szczątkowa, nie jest wymogiem przy zostaniu politykiem, ale bez przesady..

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:05.