![]() |
Niedawno dawałem link do artykułu na money.pl w sprawie podatków (w tym ciekawostki o opodatkowaniu podatku, z podatku itp.), jednocześnie pisałem, jak to wygląda przy wynajmnie mieszkania i ilukrotnie płaci się podatek z tych samych pieniędzy. Generalnie coraz częściej zaczynam mieć wrażenie, że jestem przez państwo najzwyczajniej okradany i z tego, co czytam w różnych miejscach, nie jestem w tym odosobniony..
|
Cytat:
Trzeba być jeleniem, żeby wynajmować mieszkanie na umowę. Robi się to tak, że dogadujesz się z kimś, że będzie mieszkał - ale nie wynajmował. Dzięki temu masz dwie ogromne zalety: 1. nie ma problemu z eksmisją (w razie czego - jak wynajmujesz to umowę możesz wypowiedzieć z conajmniej półrocznym okresem wypowiedzenia i tylko pod warunkiem, że sam właściciel chce się wprowadzić 2. Nie płacisz podatku - zupełnie legalnie i oficjalnie. A to dlatego, że nie dostajesz czynszu, tylko odszkodowanie (art. 18 ustawy o ochronie praw lokatorów) a odszkodowania są zwolnione z podatku (art 21. ust. 3 g. PDOF). |
I co. Nic wtedy nie podpisujesz ?
Zadnego papierka ? |
Być jak Kuba Wojewódzki - wywiad.
http://muzyka.onet.pl/10172,1565208,wywiady.html |
nawet nie mam ochoty go czytac...
|
Ja też nie dałem rady zaraz na początku, chociaż wiem, że powinienem być tolerancyjny, on chyba taki od urodzenia jest...
|
http://www.chip.pl/news/wydarzenia/s...-internetu-nie :haha: ja w telewizorni to czasami wiadomości oglądam i serial CIA coś tam na polsacie aby pośmiać się z tych głupot co pokazują-niby mają taką technikę a i tak byle araby skopują im tyłki :rotfl: A telefon to robi u mnie za budzik-nawet go ze sobą nie noszę.
|
mówisz o WTC? chyba nie do końca, bo coraz częściej pojawia się opinia, że celowo dopuszczono do tego ataku. stary trik administracji białego domu, który już kiedyś wykorzystano z bardzo dobrym skutkiem. dla niewtajemniczonych wyjaśniam, że chodzi tutaj o 7.12.1941...
|
Ruszyła sieć komórkowa Ojca Rydzyka !!!
Cytat:
Teraz pewnie pozostali posłowie z Klubu PiS będą musieli przejść do tej sieci, bo prezes przecież nie będzie przepłacał za połączenia do innych operatorów ;) PiS to też przecież jedna wielka rodzina :D |
amen :D
|
Internet i telefon to narzędzia pracy, telewizor to dla większości osób czysta rozrywka (przynajmniej w założeniu..), więc jeśli już z czegoś rezygnować to z tego. Poza tym możliwości tych dwóch pierwszych (a zwłaszcza Internetu) są nieporównywalnie większe, tak więc stara dobra telewizja i tak jest spisana na straty ;)
Co do wypowiedzi Kaczyńskiego.. Mam nadzieję, że jak to u nas często bywa, jego słowa zostały pozmieniane. Bo jakoś dziwne mi się to wydaje, aby prezes jednej z większych partii politycznych miał w ten sposób promować konkretną markę na rynku.. |
Alleluja i do przodu!
|
http://wiadomosci.onet.pl/2007203,11...itro,item.html
Cytat:
teraz ja rydzyk zwyzywa, kaczynski sie z nim zgodzi za to in vitro a moze nic nie zrobia? hipokryci pier...ni |
Teraz wreszcie z czystym sumieniem będą mogli się od niej odstosunkować.
Piękna okazja zrzucić tak niewygodny ciężar. |
Ale zaraz, PiS jako partia nie chce tylko refundacji in vitro, samemu zabiegowi to są może przeciwni poszczególni posłowie. Ale jak zwykle odwraca się kota sraką, a ludzie to właśnie pamiętają...
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:29. |