Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 03.10.2012, 10:44   #15466
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Zwolnić kilkadziesiąt tysięcy niepotrzebnych urzędników z nadania rodzinnego i od razu będzie ulga. A Narodowy wynająć Chińczykom. Czymś trzeba będzie w końcu zapłacić za tą ukradzioną ziemię na której stoi.
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 03.10.2012, 10:46   #15467
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Stary 05.10.2012, 09:55   #15468
pali
Թ

Data rejestracji: 14.02.2003
pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Piotr Ikonowicz on facebook:

Komornik Aleksander Pardus planuje kolejne barbarzyństwo. Zamierza w poniedziałek wyeksmitować rodzinę z 4-letnia córeczka do noclegowni. Oznacza to, że wbrew obowiązującym przepisom nie zapewnia tym ludziom nawet pomieszczenia tymczasowego. Idąc za radą naszej Kancelarii (Kancelaria Sprawiedliwości Społecznej - przyp. moja), młode małżeństwo zwróciło się do kilku noclegowni z pytaniem czy zostaną przyjęci i dostali odnowy na piśmie. Noclegownie nie przyjmują pod swój dach nieletnich. A zatem komornik Pardus zamierza wyeksmitować to dziecko wraz z rodzicami wprost na bruk. Próbujemy temu zapobiec. Napisaliśmy skargę na czynność i jutro będziemy zabiegać w sądzie o niezwłoczne jej rozpatrzenie. Interweniowaliśmy również w Warszawskiej Izbie Komorniczej. Po poprzednich "wyczynach" komornika Pardusa powiadomiliśmy prokuraturę, która wszczęła przeciwko niemu śledztwo. Chodziło o to, że wykonał dwie eksmisje, pomimo, że uprzednio sąd zawiesił ich wykonanie. Przeciwstawianie się temu co robi ten komornik nie jest już nawet aktem obywatelskiego nieposłuszeństwa, lecz walką o przestrzeganie litery prawa. Dlatego rozważamy możliwość blokowania poniedziałkowej eksmisji, jeżeli interwencje w izbie komorniczej i skarga w sądzie nie przyniosą w porę spodziewanego rezultatu.
pali jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.10.2012, 10:13   #15469
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Trzeba zwalniać mieszkania dla słoików, taka polityka bufetu.
Stary 05.10.2012, 11:49   #15470
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Zatrważające wyniki badań alkoholu

Cytat:
We Wrocławiu opublikowano wyniki kontroli alkoholu, który do badań przynosili ze swoich domów mieszkańcy. Przebadano w sumie 560 butelek wódki. W pięciu znaleziono śmiertelny metanol. W 290 płyn do mycia szyb.
http://fakty.interia.pl/polska/news/...koholu,1849727

Panowie, czas zacząć własną produkcję, tylko po bożemu, a nie na drożdżach co w 2 dni robią gotowy zacier, produkt nadaje się wtedy też tylko do spryskiwaczy.
Stary 05.10.2012, 11:56   #15471
sobrus
Jukebox Hero

Data rejestracji: 17.09.2004
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Mnie zastanawia tylko
- czy to wódki które można kupić w sklepie z akcyzą są takiej "jakości"?
- czy to Polacy kupują taki syf z niepewnych źródeł?
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.10.2012, 12:01   #15472
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

I tak i tak. Sam w budzie gdzie sprzedają Ukrainki kupiłem 200 deLuxy, po której mało nie padłem, a że piłem z sokiem grejpfrutowym, to nie poczułem co za świństwo, jak się rano obudziłem z potwornym kacem i powąchałem resztkę co została w buteleczce, to zrozumiałem. Była to moja ostatnia wizyta u nich.
Stary 05.10.2012, 20:05   #15473
Reetou
Data rejestracji: 18.05.2004
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez pali Podgląd Wiadomości
Kancelaria Sprawiedliwości Społecznej - przyp. moja
Możecie, kolego Pali, rozwinąć ten skrót? Bo mi gramatyka siada...
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.10.2012, 20:17   #15474
pali
Թ

pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Przypowiedź kolego Reetou Starożytna wersja przypisu.
Tak to jest, jak się czyta osiemnastowieczne romanse z Dzikiego Zachodu. Z trupami.

Powiem szczerze, że nie napisałem tego specjalnie. Coś mi nie grało, gdy to pisałem, ale nie wiedziałem co
Stary 05.10.2012, 20:52   #15475
Reetou
Data rejestracji: 18.05.2004
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Przypowiedź kolego Reetou Starożytna wersja przypisu.
Chyba starożytnia... Bo o przypowieści słyszałem, ale przypowiedzi to tylko w nieprzebranych czeluściach internetu znaleźć można, u tych co im rodzice papierki różowe załatwili już w przedszkolu...
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.10.2012, 21:42   #15476
pali
Թ

No nawet miałem zaznaczyć, że nie przypowieści biblijne, bo również sprawdziłem w google.

Nie jestem na 100% pewien, ale wydaje mi się, że w przedwojennych książkach Gebethner & Wolf widziałem formę przypowiedź, w sensie dzisiejszego przypisu. Swoją biblioteczkę mam ciągle w starym domu, ale w końcu przywiozę i spróbuję znaleźć. Niemniej pewien nie jestem, być może to moja żytnia imaginacja (której nie stosuję niestety, zdrowia brak).
Stary 06.10.2012, 17:01   #15477
Wawelski
Always newbie

Data rejestracji: 14.11.2003
Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Piotr Ikonowicz on facebook:

Komornik Aleksander Pardus planuje kolejne barbarzyństwo.
P. Ikonowicz ma podejście komisarza z rewolucji zwanej nie wiedzieć czemu u nas październikową. Każdy właściciel wynajmujący komuś mieszkanie to burżuj i nawet jak najemca nie płaci to wszystko jest OK i najemcę trzeba bronić. I nic nie szkodzi, że przez to właściciel musi dokładać do interesu i nie ma co do gęby włożyć.

Jak chce pomagać - to niech faktycznie pomaga najemcom stanąć na nogi. A nie pomaga ograbiać właściciela.

Sam swego czasu musiałem wynajmować mieszkanie w innym mieście - a najemca mojego mieszkania mi nie płacił.
Masakra - legalnie nic mu zrobić nie można (niestety, ustawodawca ma podobne podejście jak p. Ikonowicz). I idę o zakład, że najemca żył wtedy lepiej, niż ja.

Więc skoro już sprawa doszła do komornika - to znaczy, że najemca naprawdę nieźle dał popalić właścicielowi przez lata nie płacąc (w praktyce do sądu można kogoś podać gdy nie płaci za wynajęte mieszkanie od pół roku - do wyroku mijają lata).

Cytat:
Napisany przez ed hunter Podgląd Wiadomości
jak się rano obudziłem z potwornym kacem i powąchałem resztkę co została w buteleczce, to zrozumiałem.
Mi tam na kacu wóda zawsze koszmarnie cuchnie. Choćby to była The Famous Goose.
Stary 06.10.2012, 17:22   #15478
pali
Թ

Wiadomo czemu październikowa - kalendarz juliański, no ale chyba o tym wiesz.

Co do działalności Piotra Ikonowicza.
Nie za bardzo chcę polemizować, bo mimo dawnej znajomości - nie jestem z nim związany. Notkę wrzuciłem po prostu informacyjnie, a nie jako wyraz moich poglądów.

Powiem tylko, że wedle mojej najlepszej wiedzy Ikon uderza nie w prywatne relacje wynajmu takie jak twoje, a w rozkładający się system mieszkań komunalnych oraz związany z tym system reprywatyzacji starych nieruchomości. Uderza nie z trybuny sejmowej, nie z pozycji publicysty czy jeszcze innej, a z pozycji bezpośredniej działalności, "na ulicy". Można to nazwać pracą u podstaw AD 2012.

Czy ma rację? Nie wiem. Na pewno z chłopakami popełnili niejeden błąd. Ale patrząc na indolencję elit politycznych, które nie potrafią poradzić sobie nawet z tak prostą sprawą jak archaiczne prawo meldunkowe - widzę, że on jest jedyny, który się o te sprawy od lat upomina i stąd mnie ponownie, po latach, zaciekawił.

Myślę, że nawet zagorzały libertarianin, który chce demontażu całego tego kulawego systemu, musi w pewien sposób przyznać Ikonowi rację - bo nie można tego czynić w ten sposób, kłamliwy i złodziejski, jak to się obecnie odbywa.

Osobiście uważam, że problem jest w tym, iż trzem warszawskim stowarzyszeniom lokatorskim brakuje spójnej polityki informacyjnej i platformy dyskusji, dzięki której można by obrać spójny kierunek działań oraz właśnie oddzielić ziarno od plew: ludzi którzy chcą wykorzystać społeczników do obrony własnej niegospodarności, zaniedbania etc Chociaż gdzie przebiega granica za którą należy człowieka zostawić samego, uznać że tylko on jest winien - to ja nie wiem.
Stary 06.10.2012, 17:37   #15479
Wawelski
Always newbie

Data rejestracji: 14.11.2003
Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Wiadomo czemu październikowa - kalendarz juliański, no ale chyba o tym wiesz.
Wiem, że u nas mamy kalendarz gregoriański.

Cytat:
Powiem tylko, że wedle mojej najlepszej wiedzy Ikon[U] uderza nie w prywatne relacje wynajmu takie jak twoje, a w rozkładający się system mieszkań komunalnych
Jeżeli tak jest, to go poprę. Nie rozumiem systemu mieszkań komunalnych. Znam kilku radców prawnych mieszkających w takich - i zarabiających krocie a płacących za nibytonajem mniej, niż ja we wspólnocie mieszkaniowej mam opłat. Dlaczego niektórzy mają dostawać z moich podatków mieszkanie, a ja muszę sam się o nie troszczyć?
Pewnie, że to takie nieludzkie pozwolić rodzinie z dziećmi troszczyć się o siebie. Pewnie, niech się dzieci uczą, że nierobów i nieudaczników muszą utrzymywać zaradni i pracowici rodzice ich kolegów ze szkoły.

Jak ktoś chce pomagać - niech robi to z własnej nieprzymuszonej woli. System, który siłą zabiera ludziom pieniążki poprzez podatki i rozdaje je np. w formie prawie darmowych mieszkań zniechęca do pracowitości i dobrze rozumianej zaradności (oczywiście nagradza źle rozumianą zaradność - jak np. ci radcy prawni korzystający z takich mieszkań).
Moim zdaniem państwo co najwyżej powinno się angażować na poziomie RNS. Ostatecznie TBSy.

Ostatnio zmieniany przez Wawelski : 06.10.2012 o godz. 17:53
Wawelski jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.10.2012, 13:59   #15480
Prezesik
Człekokształtny

Data rejestracji: 27.12.2004
Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Cytat:
Tysiące litrów piwa rozlało się dzisiaj rano na Rondzie Podwale w Lesznie.
http://leszno.naszemiasto.pl/artykul...?kategoria=506
Prezesik jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
newsy, polityka - won!, wiadomości

Twoje uprawnienia: