![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Przy takich cenach biletów jak są w Warszawie (bilet jednorazowy ważny 75 minut, można się przesiadać, 4,40), to spokojnie konduktor zarobiłby na siebie tylko tym, że wszyscy by musieli bilet kupić. Niezły sposób na bezrobocie, ale to za trudne dla urzędasów. Lepiej stawiać za ciężkie pieniądze automaty, które po roku trzeba wymieniać, bo się nie nadają już do niczego.
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 23.08.2008
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@andy ale ja jestem za kasowaniem biletów jak najbardziej
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 19.03.2013
![]() |
Janosik dla mieszczan. Jak jeździłem do szkoły, to kupowałem, wyjątkiem były sytuacje gdy był zapakowany na fest, tak iż nie czułem się na tyle komfortowo by uiścić za to zapłatę
![]() Jestem za swobodnym przepływem informacji.
"I wyszedłeś, jasny synku, z czarną bronią w noc, i poczułeś, jak się jeży w dźwięku minut - zło. Zanim padłeś, jeszcze ziemię przeżegnałeś ręką. Czy to była kula, synku, czy to serce pękło ?" K.K. Baczyński Kochają za kłamstwa, nienawidzą za prawdę. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jest takie powiedzenie:
"nam z Jaworzna wszystko mozna" Pan radca tez tak chyba myslal... Wszystko w wykopie: http://www.wykop.pl/link/1909010/kar...anie-jaworzno/
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||||
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
Cytat:
Można by to porównać do ostrzegania ludzi np. w sklepie gdzie są kamery, ochrona i tajniacy aby łatwiej można było ukraść towar. Cytat:
Jeżeli chodzi o sprawdzanie biletów w MPK to w polskich warunkach nie przejdzie nic innego. Wpuszczanie tylko przodem i okazywanie biletu tylko spowoduje dodatkowe opóźnienia. A co np. z ludźmi takimi jak ja którzy kasują bilet po wejściu do autobusu przez telefon? Kierowca musiałby na każdą taką osobę czekać dodatkowe X sekund. Przy powiedzmy 10 osobach traci kilka minut i rozkład szlag trafia. Cytat:
Może oprócz ruchomych "kanarów" dodatkowo stałe "posterunki" na co większych przystankach? Tylko o ile wiem "kanar" może sprawdzić bilet tylko w pojeździe. --- Cytat:
XMPP: andrzej(at)czerniak.info.pl Ostatnio zmieniany przez andy : 16.03.2014 o godz. 13:02 |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Always newbie
Data rejestracji: 14.11.2003
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Ja tam liczę na więcej takich aplikacji. I w końcu miasta niech pokalkulują, że drukowanie, sprzedawanie, biletomaty, kasowniki, kanary itd. itp. powodują tak znikomy dochód z opłat za komunikację miejską, że wprowadzą darmową.
![]() |
![]() |
#7 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ale chyba autorzy kasę trzepią na tym/reklamy tak?
Niemoralna aplikacja jest legalna, mogą sobie walczyć. Na pomyśle się zarabia, a nisza jest. Ja i tak kupowałbym bilety bo tak robi cywilizowany człowiek. Typowy gimbus bilet miesięczny przelicza na działkę ziela, stąd te nerwy.
![]() |
#8 | |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
Te dodatkowe koszty na konduktora/kanara mogą się opłacić firmie.
Wiesz jakie są koszty tych co rusz zmienianych kasowników i całych systemów do obsługi tego? Na pewno nie małe, a w sumie nic nie zapewniają. A tak kanar w mundurku oficjalnie sprawdza ludzi na bieżąco i tu już raczej 99,9% ludzi będzie miało bilety. Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |||
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
Cytat:
Osobiście wątpię aby komunikacja miejska była darmowa, bo miast na to po prostu nie stać. Lepszym pomysłem jest darmowa komunikacja miejska dla ludzi którzy np. przyjeżdżają do pracy własnym samochodem. Powiedzmy taki kierowca zostawia go w punkcie wyznaczonym i dostaje kupon, który upoważnia go do jazdy za darmo MPK do momentu odbioru samochodu. Obniżenie ich ceny - podobnie jak to się ma za dobra typu filmy i muzykę. Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#10 | ||
Always newbie
Data rejestracji: 14.11.2003
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Tutaj masz trochę info o warszawskim ZTM: Na obsługę systemu biletowego w 2013 roku zostanie przeznaczonych 14 360 100 zł. [...] W latach 2006 ***8211; 2012 zatrudniono więcej kontrolerów biletów. Wzrost ze 100 do 150 pracowników, w tym osób odpowiedzialnych za windykację należności był nieunikniony w związku z rozwojem sieci komunikacyjnej. Jak pogooglasz, to znajdziesz, że obecnie bilety pokrywają poniżej 2/3 kosztów ZTM. A gdyby zrezygnować z systemu biletowego znacząco koszty można obniżyć. Do tego dochodzą efekty pozafinansowe (spaliny). Cytat:
Tutaj info o tym, jak to spadły wpływy po podwyżce cen biletów Jak ktoś nie jeździ regularnie i nie ma biletu okresowego, to już od dawna nie opłaca się komunikacja miejska. Taniej pojechać samochodem. A jak jedzie kimś (żona, dziecko, przyjaciel) to do kwadratu. A przez to korki i wymierne koszty straty czasu, spóźnione karetki itd. Już niejedno miasto się zdecydowało na bezpłatny transport publiczny.
Ludzie tak bardzo lubią oszukiwać się wzajemnie, że wymyślili rząd, by robił to za nich. WAŻNE Ostatnio zmieniany przez Wawelski : 17.03.2014 o godz. 10:40 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Guru
Data rejestracji: 23.08.2008
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos..._krajowej.html trza robić zapasy
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
hexadecymalny
Data rejestracji: 23.11.2012
![]() |
Nowa bro***324; hipersoniczna: http://nt.interia.pl/raport-wojna-pr...go,nId,1363165
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Kiedyś to było
Data rejestracji: 17.11.2013
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
!WAŻNE!
Cytat:
źródło: gazeta.pl ![]() ![]() Ciekawe jak się to potoczy, i co tak naprawdę tam jest... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ciekawe ale te centrowanie tekstu jest masakryczne i niepotrzebne... cięzko się czyta
![]() |
Tagi |
newsy, polityka - won!, wiadomości |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Szukam Pracy | zick | Humor | 60 | 07.12.2024 16:57 |
Dobry i tani tusz-zamiennik dla HP (56) & wielofunkcyjne 1315, co o tym sądzicie? | matteo | Off topic | 35 | 31.08.2007 16:20 |
nie dziala nagrany plik | MrBiedrona | Napędy optyczne DVD | 17 | 22.10.2005 15:57 |
Przykład jak mozna zarobic na naiwnosci ludzi | Ice | Off topic | 7 | 03.10.2005 01:41 |
Dawno dawno temu za górami za lasami... | przemo_one | Off topic | 2 | 25.10.2003 01:52 |