Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Winrar dzisiaj z darmo (https://forum.cdrinfo.pl/f5/winrar-dzisiaj-darmo-66802/)

adixo 30.07.2006 13:45

Wielkie dzięki za info

andrzejj9 30.07.2006 13:47

hmm.. jak Opera robi***322;a podobn***261; promocj***281;, to niewiele p***243;***378;niej w og***243;le sta***322;a si***281; darmowa.. Mo***380;e po WinRar-ze te***380; mo***380;na si***281; tego spodziewa***263;?

Sunna 30.07.2006 14:28

To lekko inna sprawa.
Bo tam byla bardzo dobra i darmowa konkurencja ie oraz ff wiec ejsli chcieli przetrwac to musieli sie oddac za darmo :D

A tu konkurencji nie widac zbytnio.

Darek_K 30.07.2006 14:37

KuBa:) dzięki za klucz :) Wogóle dzieki za info.

Pozdawiam

KuBa:) 30.07.2006 14:46

Spoko, drobiazg ;)

pops 30.07.2006 14:53

no nie taki drobiazg, mi ta strona nie ***322;aduje si***281; w og***243;le.

Arepo 30.07.2006 14:54

Hmmm, rozsyłanie wszystkim takiego samego klucza to dziwne pójście na łatwiznę i jak to jeden z kolegów napisał szybki sposób na zbieranie danych osobowych. Zauważcie, że nigdzie nie ma zapisu o tym, że nie będą wykorzystywane do innych celów itp., nie wspominając już o tym, że nie zastosowano żadnego szyfrowania w końcu dosyć poufnych danych. Nawet adres strony jest jakiś nieznany, ale może jestem przewrażliwiony ...

Z drugiej strony, nie bacząc na zagrożenia wydaje mi się, że jedynie wpisanie swoich prawidłowych danych osobowych ma jakiś sens, aby otrzymać w pełni legalny program. Chodzi o to, że wtedy w razie potrzeby zawsze można sprawdzić czy dana osoba znajduje się w bazie tych, którzy otrzymali legalny klucz do programu w okresie trwania promocji. Jeśli tak nie jest to cały proces nie ma sensu. Dlatego ściągnięcie samego klucza mija się z celem i jest równoznaczne z jego pobraniem z wiadomych stron, bo przecież będzie on dostępny jeszcze długo po czasie trwania tej akcji.

pozdrawiam

Weron 30.07.2006 15:11

Cytat:

Napisany przez Arepo
Hmmm, rozsyłanie wszystkim takiego samego klucza to dziwne pójście na łatwiznę i jak to jeden z kolegów napisał szybki sposób na zbieranie danych osobowych. Zauważcie, że nigdzie nie ma zapisu o tym, że nie będą wykorzystywane do innych celów itp., nie wspominając już o tym, że nie zastosowano żadnego szyfrowania w końcu dosyć poufnych danych. Nawet adres strony jest jakiś nieznany, ale może jestem przewrażliwiony ...

Z drugiej strony, nie bacząc na zagrożenia wydaje mi się, że jedynie wpisanie swoich prawidłowych danych osobowych ma jakiś sens, aby otrzymać w pełni legalny program. Chodzi o to, że wtedy w razie potrzeby zawsze można sprawdzić czy dana osoba znajduje się w bazie tych, którzy otrzymali legalny klucz do programu w okresie trwania promocji. Jeśli tak nie jest to cały proces nie ma sensu. Dlatego ściągnięcie samego klucza mija się z celem i jest równoznaczne z jego pobraniem z wiadomych stron, bo przecież będzie on dostępny jeszcze długo po czasie trwania tej akcji.

pozdrawiam

Bardzo ciekawe spostrzezenie.
O tych danych to tez pomyslalem. Dlatego nie podalem prawdziwych. Zreszta nigdzie nie podaje. To raz.
A co do legalnosci. No coz moze i tak jest, a pewnie i jest jak wyzej stwierdziles. Ale mi to .... :)

andrzejj9 30.07.2006 15:23

Cytat:

Napisany przez Sunna
To lekko inna sprawa.
Bo tam byla bardzo dobra i darmowa konkurencja ie oraz ff wiec ejsli chcieli przetrwac to musieli sie oddac za darmo :D

Czy ja wiem.. WinRar na moim dysku nie gościł od lat.. :)

pawelblu 30.07.2006 15:40

Cytat:

Napisany przez Sunna
To lekko inna sprawa.

Dzisiaj jest 1. kwietnia ??

Jest mnostwo darmowych fajnych programow. Ja kiedys uzywalem IzaRC, teraz 7-Zip i jakos nie chce mi sie sciagac nawet darmowego WinRara bo nie lubie miec burdelu, nawet za darmo.

A co do legalnosci, to LITOSCI !! Ciekaw jestem jak np. kontrola sprawdzilaby mojego windowsa ktorego mam wlasnorecznie wypalonego na plycie CD, bez zadnej drukowanej licencji, pudelka i dowodu zakupu, bo po prostu sciagnalem z MSDN AA i wypalilem na plycie. Wszystko w 100% legalnie.

Prezesik 30.07.2006 15:40

wpisywali***347;cie swoje prawdziwe dane? ja jako***347; si***281; troch***281; waham :ysz:

Sunna 30.07.2006 15:44

I powiecie mi ze rozpakuje wszystkie pliki bez zajakniecia sie i bez zadnych bledow ?
A to ciekawe.

Ja podalem swoje dane bez pelnego adresu wiec nie widze problemu. Najwyzej zrobie jedna regulke spamowa wiecej.

andrzejj9 30.07.2006 16:46

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Dzisiaj jest 1. kwietnia ??

Jest mnostwo darmowych fajnych programow. Ja kiedys uzywalem IzaRC, teraz 7-Zip i jakos nie chce mi sie sciagac nawet darmowego WinRara bo nie lubie miec burdelu, nawet za darmo.

Dokładnie IzaRC-a już od dobrych kilku lat używam i nie mam potrzeby instalowania WinRar-a :)

pepperman 30.07.2006 17:15

Cytat:

Napisany przez Prezesik
wpisywaliście swoje prawdziwe dane? ja jakoś się trochę waham :ysz:

to nie podawaj dokladnych.

Prezesik 30.07.2006 17:19

Cytat:

Napisany przez pepperman
to nie podawaj dokladnych.

tak też zrobiłem ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:12.