![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 | |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
inżynier systemowy
Data rejestracji: 07.07.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
No a mi powiedzieli D, Ja ze nie chce D, ale i tak dostalem, przyp***li sie do tego ze nosze okulary ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
![]() |
![]() |
#4 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
To jest caly "urok" wojska. To co sie dzieje w tej firmie jest dla zwyklych cywilnych zjadaczy chleba nie do pojecia.
Nie mowcie ze od czasow komuny nic tam sie nie zmienilo, bo zmienilo sie bardzo wiele - chocby rzecz najwazniejsza czyli czas kiblowania. Nie zmienilo sie natomiast pojecie czasu. Wy tu sie wkurzacie o raptem pare godzin straconych w wku, ale jak juz was wojo dorwie to zobaczycie ze tam czas sie nie liczy. Bedziecie go sami sobie po cichu odliczac, teraz juz nie bedziecie odejmowac od liczby 716 jak kiedys, tylko...no wlasnie, ile teraz sie siedzi, rok czy krocej juz? Zobaczycie tez ze inne rzeczy jak np myslenie nie poplaca, dyskusje z nimi, wychylanie sie przed szereg czy w ogole rzucanie sie w oczy nie poplaca. Nie ma juz takiego prania mozgow czy gnebienia jak kiedys, bo czasy sie zmienily, ale mozecie mi wierzyc ze wojsko jak zechce to naprawde potrafi uprzykrzyc czlowiekowi zycie. Oni sa swiadomi tego ze maja umocowania prawne dla wielu rzeczy ktorych nie maja inne instytucje panstwowe - jak juz ktos zauwazyl, moga w dowolnej chwili zalatwic np urlop dziekanski i wyrwac czlowieka ze studiow, albo np wykorzystac twoj prywatny samochod (czyli prawnie zabrac ci go, jesli im sie spodoba) jesli tylko umotywuja to wyzsza koniecznoscia. Dobrze radze kazdemu z was, trzymajcie sie od nich jak najdalej i nie drzyjcie z nimi kotow, bo to sie zwyczajnie nie oplaca. Tym ludziom sie nudzi i jak nadarzy im sie okazja, to potrafia zabawic sie waszym losem, np daja skierowania na drugi koniec Polski choc rownie dobrze moga gdzies blisko albo wrecz na miejscu. Po wojsku moga was ciagac na rozne poligony czy inne manewry albo dac swiety spokoj, juz samo wreczenie karty mobilizacyjnej ogranicza, bo np kazdy wyjazd poza miejsce zamieszkania na czas powyzej 48 godzin (tu moge sie mylic, ale krotki czas) trzeba zglaszac w wku. Mozna by dlugo pisac, ile oni moga.... Bylem roczek w woju po studiach, bo wtedy normalnie bylo 2 latka. Moge powiedziec jedno - do wszystkiego mozna przywyknac ale najbardziej boli wlasnie ten czas. Jest sie swiadomym ze sie odlicza czas stracony, a on plynie tak wolno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
Sądy w Polsce to osobna sprawa, nie warta wspomnienia. Ale na szczęście oprócz nich jest jeszcze inna, normalniejsza droga dochodzenia swoich praw i sprawiedliwości.
![]() |
![]() |
#6 | |
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
ALE bardzo DUZO sie zmienilo CZAS SLUZBY !!!!!!!!!!!!! POZdawiam TYCH co OD****LI 2 LATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! PS. Aktywny REZERWISTA ale to juz mniej przyjemne ..... Ostatnio zmieniany przez mensir67pl : 09.03.2005 o godz. 12:36 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 16.01.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 16.01.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Bywalec
Data rejestracji: 27.12.2004
![]() |
A ja byłem i nie narzekam. Większość swojej służby odwaliłem w dochodzeniówce. Ludzie nie macie pojecia ile się kwitów produkuje w armii. Głowa boli. Przydział do ŻW to chyba najlepsze co ci sie może przydarzyć. Każedmu życzę takiej służby jaką sam miałem. Poznałem "trepostwo" od tej ludzkiej strony. Tam też są spoko goście.
No a co do Ojczyzny... Czy tylko pamięta o swoich dzieciach jak trzeba iść do woja i gdy trzeba płacić podatki? Bo odnosze własnie takie wrażenie... A na koniec: nikt nie lubi być traktowany w sposób lekceważący i poniżający. Okaż panom oficerom szacunek a myśle, że potraktują cie też z szacunkiem... choć rożnie to bywa (nie żyjemy w mieście aniołów a i sami czasami mamy rogate natury), ale to nie powód żeby równać do małego. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|