Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 09.03.2005, 10:29   #1
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez thomascamel
wlasnie ze nie u mnie w pokoju jest pozadek

WKU to lipa, a komisja lekarska badania takie to badania, sam sie lepiej zbadam, ludzie majac 186 po zmiezeniu i zapisaniu w ksiazecce okazalo sie ze mam 190 , hamstwo wsrod ludzi, niezauwazylem, pani przychodzila i prosila pokolei, wiec nie bylo problemow
Słuchaj.. Ja mam kategorię E mimo, że w każdej szkole, na każdym obozie i generalnie w każdej grupie znajomych byłem i jestem jedną z najbardziej sprawnych fizycznie osób. I od razu mówię - NIE, nie dałem nikomu w łapę

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 09.03.2005, 10:41   #2
polakT
inżynier systemowy

Data rejestracji: 07.07.2004
polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Słuchaj.. Ja mam kategorię E mimo, że w każdej szkole, na każdym obozie i generalnie w każdej grupie znajomych byłem i jestem jedną z najbardziej sprawnych fizycznie osób. I od razu mówię - NIE, nie dałem nikomu w łapę

No a mi powiedzieli D, Ja ze nie chce D, ale i tak dostalem, przyp***li sie do tego ze nosze okulary , ja nie wiem jak oni to oceniaja, ale lekarze w komisji to przekrety....
polakT jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.03.2005, 10:50   #3
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez thomascamel
No a mi powiedzieli D, Ja ze nie chce D, ale i tak dostalem, przyp***li sie do tego ze nosze okulary , ja nie wiem jak oni to oceniaja, ale lekarze w komisji to przekrety....
No a Ty myślisz, że za co ja to E dostałem.. Pomijam już fakt, że i bez okularów widziałem wtedy całkiem nieźle.

Stary 09.03.2005, 12:10   #4
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
To jest caly "urok" wojska. To co sie dzieje w tej firmie jest dla zwyklych cywilnych zjadaczy chleba nie do pojecia.
Nie mowcie ze od czasow komuny nic tam sie nie zmienilo, bo zmienilo sie bardzo wiele - chocby rzecz najwazniejsza czyli czas kiblowania. Nie zmienilo sie natomiast pojecie czasu. Wy tu sie wkurzacie o raptem pare godzin straconych w wku, ale jak juz was wojo dorwie to zobaczycie ze tam czas sie nie liczy. Bedziecie go sami sobie po cichu odliczac, teraz juz nie bedziecie odejmowac od liczby 716 jak kiedys, tylko...no wlasnie, ile teraz sie siedzi, rok czy krocej juz?
Zobaczycie tez ze inne rzeczy jak np myslenie nie poplaca, dyskusje z nimi, wychylanie sie przed szereg czy w ogole rzucanie sie w oczy nie poplaca.
Nie ma juz takiego prania mozgow czy gnebienia jak kiedys, bo czasy sie zmienily, ale mozecie mi wierzyc ze wojsko jak zechce to naprawde potrafi uprzykrzyc czlowiekowi zycie. Oni sa swiadomi tego ze maja umocowania prawne dla wielu rzeczy ktorych nie maja inne instytucje panstwowe - jak juz ktos zauwazyl, moga w dowolnej chwili zalatwic np urlop dziekanski i wyrwac czlowieka ze studiow, albo np wykorzystac twoj prywatny samochod (czyli prawnie zabrac ci go, jesli im sie spodoba) jesli tylko umotywuja to wyzsza koniecznoscia.
Dobrze radze kazdemu z was, trzymajcie sie od nich jak najdalej i nie drzyjcie z nimi kotow, bo to sie zwyczajnie nie oplaca. Tym ludziom sie nudzi i jak nadarzy im sie okazja, to potrafia zabawic sie waszym losem, np daja skierowania na drugi koniec Polski choc rownie dobrze moga gdzies blisko albo wrecz na miejscu. Po wojsku moga was ciagac na rozne poligony czy inne manewry albo dac swiety spokoj, juz samo wreczenie karty mobilizacyjnej ogranicza, bo np kazdy wyjazd poza miejsce zamieszkania na czas powyzej 48 godzin (tu moge sie mylic, ale krotki czas) trzeba zglaszac w wku.
Mozna by dlugo pisac, ile oni moga....

Bylem roczek w woju po studiach, bo wtedy normalnie bylo 2 latka. Moge powiedziec jedno - do wszystkiego mozna przywyknac ale najbardziej boli wlasnie ten czas. Jest sie swiadomym ze sie odlicza czas stracony, a on plynie tak wolno.
Stary 09.03.2005, 12:22   #5
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez grzeniu
To jest caly "urok" wojska. To co sie dzieje w tej firmie jest dla zwyklych cywilnych zjadaczy chleba nie do pojecia.
Nie mowcie ze od czasow komuny nic tam sie nie zmienilo, bo zmienilo sie bardzo wiele - chocby rzecz najwazniejsza czyli czas kiblowania. Nie zmienilo sie natomiast pojecie czasu. Wy tu sie wkurzacie o raptem pare godzin straconych w wku, ale jak juz was wojo dorwie to zobaczycie ze tam czas sie nie liczy. Bedziecie go sami sobie po cichu odliczac, teraz juz nie bedziecie odejmowac od liczby 716 jak kiedys, tylko...no wlasnie, ile teraz sie siedzi, rok czy krocej juz?
Zobaczycie tez ze inne rzeczy jak np myslenie nie poplaca, dyskusje z nimi, wychylanie sie przed szereg czy w ogole rzucanie sie w oczy nie poplaca.
Nie ma juz takiego prania mozgow czy gnebienia jak kiedys, bo czasy sie zmienily, ale mozecie mi wierzyc ze wojsko jak zechce to naprawde potrafi uprzykrzyc czlowiekowi zycie. Oni sa swiadomi tego ze maja umocowania prawne dla wielu rzeczy ktorych nie maja inne instytucje panstwowe - jak juz ktos zauwazyl, moga w dowolnej chwili zalatwic np urlop dziekanski i wyrwac czlowieka ze studiow, albo np wykorzystac twoj prywatny samochod (czyli prawnie zabrac ci go, jesli im sie spodoba) jesli tylko umotywuja to wyzsza koniecznoscia.
Dobrze radze kazdemu z was, trzymajcie sie od nich jak najdalej i nie drzyjcie z nimi kotow, bo to sie zwyczajnie nie oplaca. Tym ludziom sie nudzi i jak nadarzy im sie okazja, to potrafia zabawic sie waszym losem, np daja skierowania na drugi koniec Polski choc rownie dobrze moga gdzies blisko albo wrecz na miejscu. Po wojsku moga was ciagac na rozne poligony czy inne manewry albo dac swiety spokoj, juz samo wreczenie karty mobilizacyjnej ogranicza, bo np kazdy wyjazd poza miejsce zamieszkania na czas powyzej 48 godzin (tu moge sie mylic, ale krotki czas) trzeba zglaszac w wku.

Bylem roczek w woju po studiach, bo wtedy normalnie bylo 2 latka. Moge powiedziec jedno - do wszystkiego mozna przywyknac ale najbardziej boli wlasnie ten czas. Jest sie swiadomym ze sie odlicza czas stracony, a on plynie tak wolno.
Rozumiem Twój punkt widzenia i nie sposób nie przyznać Ci racji. Ale nie mogę się zgodzić, że tak właśnie powinno się postępować. Bo to, co dzieje się w tym kraju na każdym kroku - nie tylko w wojsku, dzieje się dlatego, że wszyscy czują się bezkarni. A czują się bezkarni, ponieważ ludzie boją się respektować swoje podstawowe prawa. Wojsko chce mi zabrać samochód? Świetnie! Niech tylko potem udokumentują mi dokładnie każdą minutę, co się z nim działo, kto wydał decyzję dotyczącą jego przejęcia i jaka to wyższa konieczność o tym przesądziła. Niech dokładnie się wytłumaczą, bo ja nie będę cichym sponsorem czyjegoś widzi mi się. A że z wojskiej nikt nie wygrał? Do czasu, zawsze tak jest...

Sądy w Polsce to osobna sprawa, nie warta wspomnienia. Ale na szczęście oprócz nich jest jeszcze inna, normalniejsza droga dochodzenia swoich praw i sprawiedliwości.

Stary 09.03.2005, 12:31   #6
mensir67pl
***3665;***1769;***1758;

Data rejestracji: 21.04.2004
mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez grzeniu

ALE bardzo DUZO sie zmienilo CZAS SLUZBY !!!!!!!!!!!!!

POZdawiam TYCH co OD****LI 2 LATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

PS.
Aktywny REZERWISTA ale to juz mniej przyjemne .....

Ostatnio zmieniany przez mensir67pl : 09.03.2005 o godz. 12:36
mensir67pl jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.03.2005, 12:43   #7
rycho
Guru
Zlotowicz

Data rejestracji: 16.01.2002
rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez mensir67pl
ALE bardzo DUZO sie zmienilo CZAS SLUZBY !!!!!!!!!!!!!

POZdawiam TYCH co OD****LI 2 LATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

PS.
Aktywny REZERWISTA ale to juz mniej przyjemne .....
A tych co od****li 3 lata?
rycho jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.03.2005, 12:50   #8
mensir67pl
***3665;***1769;***1758;

Data rejestracji: 21.04.2004
mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez rycho
Kazdemu znich wspolczuje jeszcze BARDZIEJ

mensir67pl jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.03.2005, 12:57   #9
rycho
Guru
Zlotowicz

Data rejestracji: 16.01.2002
rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez mensir67pl
Kazdemu znich wspolczuje jeszcze BARDZIEJ
To w takim razie też pozdrawiam.
rycho jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.03.2005, 13:08   #10
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez rycho
No zapomnialem o marynarce, czy lotniki tez 3 latka? Tez pozdrawiam.
Pocieszcie sie ze ruskie szli na 5 lat heh.
Stary 09.03.2005, 13:21   #11
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez grzeniu
No zapomnialem o marynarce, czy lotniki tez 3 latka? Tez pozdrawiam.
Pocieszcie sie ze ruskie szli na 5 lat heh.
Taaa.. a w Rzymie na 25

Stary 09.03.2005, 13:40   #12
alt-f4
Bywalec

Data rejestracji: 27.12.2004
alt-f4 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A ja byłem i nie narzekam. Większość swojej służby odwaliłem w dochodzeniówce. Ludzie nie macie pojecia ile się kwitów produkuje w armii. Głowa boli. Przydział do ŻW to chyba najlepsze co ci sie może przydarzyć. Każedmu życzę takiej służby jaką sam miałem. Poznałem "trepostwo" od tej ludzkiej strony. Tam też są spoko goście.

No a co do Ojczyzny... Czy tylko pamięta o swoich dzieciach jak trzeba iść do woja i gdy trzeba płacić podatki? Bo odnosze własnie takie wrażenie...

A na koniec: nikt nie lubi być traktowany w sposób lekceważący i poniżający. Okaż panom oficerom szacunek a myśle, że potraktują cie też z szacunkiem... choć rożnie to bywa (nie żyjemy w mieście aniołów a i sami czasami mamy rogate natury), ale to nie powód żeby równać do małego.
alt-f4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: