![]() |
Ostatni post z 2013? Szok, odkopuję :)
Szukam nawigacji GPS :) - cena do około 350 max 400zł - wieczne(?) aktualizacje map Polski - asystent pasa mile widziany - nie za duża nie za mała - polski soft Nawigacja typu dupochron, a więc do używania od czasu do czasu. |
Odp: Wybór nawigacji GPS
Musze przyznać ze mapy noki są bardzo dokładne i darmowe dla całej Europy jak posiadasz ich telefon, nie wiem jak sytuacja wygląda w numeracji domów bo nigdy nie używałem.
Mam jeszcze Larka z mapamap i też jestem zadowolony. Aktualizacje są często i w dobrych cenach. Tutaj raz jechałem po numerze domu, ale było to w centrum Gdańska wiec jakoś trafiłem. |
Cytat:
|
:jezyk: Ja tam mam telefon z nawigacją a w nim dwa programy TrekBuddy z mapami do lasu i GPSMid do samochodu jeszcze nigdzie nie zabłądziłem ;) więc jak masz może przypadkiem smartphone z nawigacją to pomyśl o takiej opcji.
Jeśli wolisz coś specjalistycznego to masz ranking: http://www.benchmark.pl/strefa/najlepsze-nawigacje-gps |
Cytat:
|
A co jesteś Świadkiem Jahwe? :haha: że potrzebne Ci numery domów na wsi :sciana: spis powszechny już był :>
|
Odświeżę trochę temat. Jako, że w temacie nawigacji jestem raczej zielony, potrzebuję pomocy w wyborze.
Poszukuję bardzo dokładnej mapy polski z naniesionymi nazwami ulic i numerami w małych miejscowościach, oraz numerami domów na wsiach w zachodniej części kraju, nie potrzebuję wodotrysków. Ważne, żeby mapy były aktualne, a cena oscylowała w granicach 300-500zł. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja mam dwie legalne MapaMapy TOP :D
Jedna na WM druga na Androida. |
Służbową? ||
|
Padniecie ze śmiechu - mam legalną AutoMapę :)
|
Ktos w praktyce porownywal nawigacje z prockiem 400Mhz z ta SmartGPS z 500Mhz ? Widac roznice w szybkosci dzialania ? Bo jak tak to sprzedaje mojego GoClever i kupuje tego Smartka ;>
|
sam uzywam smartfona z AutoMapa i wiekszosc znajomych podobnie - smartfon albo dedykowana tania navi z wgrana AutoMapa
mialem jednak okazje pobawic sie dedykowanym sprzetem Garmina - powala szybkoscia dzialania i tym, jak sie fiksuje z satelitami w calkowicie zamknietym pomieszczeniu z dala od okien mam tez biegowego Garmina z chipem SirfStar i nie potrafi tak sie zafiksowac jak Garmin slowem - jezeli AutoMapa nie jest wyznacznikiem i ma byc oddzielne urzadzenie, to moze warto dolozyc pare stowek i kupic naprawde dobry sprzet (z bardzo dobra mapa swoja droga) - w dodatku legalny ;) ponoc urzadzenia TomTom tez tak smigaja :) bo sama mapa jest dobra - moze ma o kilka drozek mniej niz automapa, ale za o nigdy nie popelnia bledow (a AutoMapa czasem to robi!) |
W Wiedniu AutoMapa nie zawiodła.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:56. |