![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#241 |
lołn łulf
Data rejestracji: 15.07.2005
![]() ![]() ![]() |
Raczej dzieki swojej glupocie.
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#242 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
MobileNavigator 7 - używa ktoś tego ??
jak się sprawdza ?? u mnie TT dawał radę za granicą, ale w MobileNavigator 7 widziałem lepsze wyświetlanie zajęcia odpowiedniego pasa na autostradzie |
![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A ja się zastanawiam nad Goclever 5055 PL, podoba mi się ten 5 calowy ekran, nie wiem tylko jaka tam jest nagrana mapa?
![]() |
#244 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja czasem używam MapaMap Start którą kupiłem z pismem za 20zł.
Jest bardzo uproszczona i mapa dość stara (2007) ze znacznie gorszym pokryciem niż AM. Interfejs i grafika tez odstają. A mimo to nieraz radzi sobie lepiej niz AM! Zwłaszcza komunikaty głosowe bardziej mi odpowiadają. Doszło do tego ze czasem wole uruchomić ją niż AM (chociaz interfejs wkurza). Ciekawe jak sprawuje sie najnowsza MapaMap, ze znacznie lepszym pokryciem . Ostatnio zmieniany przez sobrus : 21.08.2009 o godz. 14:38 |
![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
Dzisiaj znowu widziałem samochód skręcający nagle w prawo przez dwa pasy...dostrzegłem tam zamiejscową rejestrację i GPS na samym środku. Sorry, ale jak ja się wybieram do zamiejscowego miasta, to sobie kupuję mapę i staram si e moją trasę zapamiętać, jeśli się gubię po drodze, to odczytuje nazwę ulicy i staję na parkingu, coby nauczyć się dalszej trasy. Jak kupię nawigację, to nie będzie włączona non-stop, włączę jak się zgubię, zamiast rozkładania mapy. Myślący człowiek powinien wiedzieć gdzie jedzie, a nie zdawać się na automat.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
Myślący człowiek? Toż to dziś szkodliwe jest bardzo.
Na każdym kroku oduczają ludzi myślenia ![]() Jak będziesz myślał, to nie będziesz słuchał głupich przepisów. A tych jest tyle i dlatego aż tyle, że żyjemy w demokracji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja widziałem kilka dni temu kolesia, który miał nawigację, co prawda w telefonie, ale i tak dość sporą, przymocowaną do tej części deski rozdzielczej, która osłania liczniki itp., dokładnie na wprost twarzy i mniej więcej na jej wysokości. Jeszcze tylko spojrzałem, czy nie był jakiegoś super wielkiego wzrostu, bo wtedy ewentualnie mogło mu to nie przeszkadzać, ale nie - przeciętny wzrost, nawigacja idealnie na wysokości twarzy. Tak na oko zasłaniała mu dokładnie wszystko na środku. Genialne..
A ja chyba zacznę zniechęcać do nawigacji Larka. Wczoraj gdzieś dalej jechałem i chciałem ją zamontować, no i najpierw wypadł ten dodatkowy uchwyt przyczepiany bezpośrednio do urządzenia, potem odkleiła się przyssawka (nagminne), a jak już złożyłem wszystko do kupy i chciałem jeszcze raz przykleić, to.. ułamał się, choć właściwym byłoby raczej powiedzieć, rozpuścił plastik łączący uchwyt z pryssawką. Żadnego trzasku, ani nic nie było, siły też w to dużej nie włożyłem, a pryssawka zostałą na szybie, a reszta mi w ręce. Oczywiście do wyrzucenia. Fakt, że było tego dnia gorąco, a samochód kilka godzin stał na słońcu, ale kurde.. kierownica jakoś sięnie łamała, jak ją zaraz potem ruszałem.. Podsumowując nawigacje Larka: - na samym początku nie działająca ładowarka samochoda, konieczność kupna nowej (można by reklamować, ale że wysyłkowo, to wyszłoby na to samo) - bateria gorzej niż tragiczna, na początku trzymała raptem z godzinę, po kilku miesiącach użytkowania nie trzyma nawet pięciu minut, dodatkowo wyładowuje się przy wyłączonym urządzeniu - tragicznie wolne uruchamianie się - na i wspomniany uchwyt. Czyli właściwie zepsuło się już chyba wszystko, co mogło, poza samą nawigacją. Generalnie więc pomimo ceny nie polecam (i pewnie bym sam nie kupił, ale dostałem w prezencie). Na tym wszystkim najpozytywniej wypada sama mapa (MapaMap), ale już też zaczynam dostrzegać coraz więcej jej wad.
neverending path to perfection.. Ostatnio zmieniany przez andrzejj9 : 22.08.2009 o godz. 10:03 |
![]() |
![]() |
![]() |
#248 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A jakiego larka masz 43?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
lołn łulf
![]() ![]() ![]() |
Z opisu wynika ze dupiatego
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Always newbie
Data rejestracji: 14.11.2003
![]() ![]() ![]() ![]() |
Lark u mnie podpadł na maksa, jak kilka(naście) tygodni temu przestał działać. Okazało się, że błąd w oprogramowaniu i jakiś problem z kalendarzem. Ale to małe piwo, bo każdemu się może zdarzyć. Ale przy okazji wyszło, że żaden sprzęt z SirfStar nie miał takich problemów, a Lark w specyfikacji pisał, że na takowym chipie są felerne nawigacje. Tak twierdził przed wpadką, a po wpadce jakoś wzmianka o SS zniknęła ze specyfikacji.
![]() |
#251 |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
Kurcze a ja się tak "zamierzam" na Larka z przekątną 5 cali...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#252 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
Nie pamiętam symbolu, ale ekran 3,5'', jeden z tych popularniejszych (pisałem kiedyś na forum). Mogę sprawdzić, ale podejrzewam, że jakość wykonania we wszystkich modelach będzie podobna..
Co do tego 'chwilowego' nie działania nawigacji, to akurat ja jej wtedy nie włączałem, więc nie doświadczyłem, ale rzeczywiście był taki numer, że przez kilka dni nic nie działało. I producent też od razu zaprezentował się z najlepszej strony twierdząc, że to nie problem ze strony urządzenia, ale satelitów. Oczywiście szczegół, że wszystkie inne nawigacje na rynku działały bezproblemowo, jakoś mu umknął.. Potem się okazało, że to błąd związany z chipem, który można było szybko wyeliminować, ale przy okazji wyszło na jaw, że w środku nawigacji jest zupełnie coś innego niż jest napisane w specyfikacji. Naprawdę trudno polecać taką firmę, jeśli dla kogoś liczy się cokolwiek oprócz ceny...
![]() |
#253 |
lołn łulf
![]() ![]() ![]() |
Ale potem jakies bonusy powymyslali dla zawiedzionych uzyszkodnikow.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
ed, to nie przez nawigacje, to przez brak musku
rownie dobrze mogl zatrzymas sie w poprzek i wyciagnac mape jezdze z nawigacja i widze same zalety takiego stanu rzeczy ale nawigacja nie zwalnia z myslenia zreszta - normalna nawigacja informuje o zakretach z wyprzedzeniem a nawet mowi, ktory pas ruchu zajac wiec zachowanie tego kolesia raczej nie wynikalo z navi, tylko z jej ignorowania albo z zupelnie innego powodu (np koniecznosc zjechania do sklepu, ktory akurat sie objawil z boku, bez zwarzania na innych kierowcow, bo po co...) |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
automapa, garmin, gps, mio, nawigacja |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Mapa GPS nawigacji CARMINAT | dominior2 | Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray | 17 | 31.10.2011 21:15 |
GPS w komórce, aplikacje Java z mapami. | CIAPEK | Off topic | 27 | 30.09.2008 20:27 |
Nawigacja samochodowa - zwykły GPS czy palmtop | ryto | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 1 | 22.09.2008 22:33 |
Odnośnie przegrywania nawigacji Blaupunkt DX - software Teleatlas Travel Pilot | MATRIM | Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray | 1 | 04.10.2007 18:37 |
Gps Bluetooth Laptop | Mich@ł | Off topic | 7 | 08.05.2007 11:13 |