![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#331 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.05.2010
![]() |
Wybor GPSa
Witam
Zamierzam kupic mojego 1-szego GPSa i interesuje mnie firma Mio. Po pierwsze. Chcialem sie dowiedziec jak wyglada aktualizacja map w modelu M400. Czy sa darmowe i jak sie je wgrywa. Po drugie. Jakie GPSy z firmy Mio polecacie z czytnikiem kart microSD i za przyzwoita cene. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#332 |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tu poszukaj odpowiedzi może... http://www.my-navia.pl/viewforum.php?f=146
|
![]() |
![]() |
![]() |
#333 |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Jutro w Dziennik - Gazeta Prawna - program do nawigacji GPS Navigo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#334 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
Bawił się ktoś może programem TrekBuddy?
Tu strona projektu: http://www.trekbuddy.net/forum/ I trochę informacji plus możliwość kupna polskiej wersji: http://compass.krakow.pl/page_10/ Oraz polskie forum: http://www.trekbuddy.net/forum/viewf...fcff4a1170aa9c Nie mam niestety telefonu z GPS więc na razie nie wypróbuję, ale rzecz w sumie wygląda fajnie na piesze wędrówki.
![]() |
#335 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@Andzreju
to Ci polecę gps sport tracker http://gpssporttracker.com/ w dodatku free i można zasysać mapy z googli jako podkłady, ja uzywam i jestem zadowolony ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#336 | |
the one
CDRinfo VIP
No tak, ale po pobieżnym przejrzeniu widzę już jeden problem:
Cytat:
![]() |
![]() |
#337 | |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
Cytat:
![]() ale jakbyś kiedyś zakupił to polecam ten program |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#338 |
the one
CDRinfo VIP
Będę miał na uwadze, bo wygląda przyjemnie.
![]() |
#339 |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Nawigacja GoClever GC 5066 FMBT - muszę z przykrością poinformować,że użytkowanie w słońcu jest bardzo utrudnione. Ekran slabo świeci. Widać go trochę jak za mgłą. Niestety jest to przypadłość tego modelu. Piszą o tym (za późno jak dla mnie) na forum My-Navia (http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=20596).
Poza tym nie w pełni współpracuje przez Bluetooth z Samsungiem Omnią (nie można zestawić połączenia DUN - Internet, nie można wysłać SMSów za pośrednictwem nawigacji (Navi działa jednak jak zestaw głośnomówiący, pobiera też książkę telefoniczną z aparatu). kabelek od ładowarki samochodowej biegnie mało wygodnie - z lewej strony nawigacji (tam jest USB) zamiast z prawej strony - wtedy nie zaczepiałby o rękę na kierownicy. |
![]() |
![]() |
![]() |
#340 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
to ja tak sobie pomarudze w kwestii ostatniej aktualizacji TomToma
![]() mapy 8.50 zajmuja ponad 2GB, wiec od ogloszenia do publikacji minely 2 tygodnie - probowali tak skompresowac, zaby sie na 2GB urzadzenia miescilo... no fajnie, ale czemu nie puscili wiec szybciej wersji 2,1GB dla calej reszty swiata? przy nastepnej aktualizacji problem bedzie jeszcze wiekszy - w ktoryms momencie beda musieli sie odciac od starszych urzadzen - przynajmniej w przypadku najwiekszych map (np Western and Central Europe) drugie zaskoczenie - ronda kolo mnie, ktore istnieje od roku, nadal nie wprowadzili - maly problem, ale... wrzucili glosy ze StarWars - na razie Dartha i Yode - Darth jest totalnie niezrozumialy i "metaliczny" (nie brzmi jak oryginal - oczywiscie poza demo ![]() ![]() cena za glos to 19,99$ na stronie TomToma, wiec troche drogawo imho w kazdym razie TomTom jest nadal moja ulubiona navi na rynku - za dokladnosc prowadzenia, szybkosc dzialania i prostote obslugi |
![]() |
![]() |
![]() |
#341 |
Godzina 5-ta minut 30-ści
Data rejestracji: 06.10.2002
![]() |
A możesz napisać, jak z dokładnością map TT w odniesieniu do map AM (chodzi mi o Polskę)?
Na serio rozważam zmianę navi na TT, bo ostatnie wersje AM są wprawdzie doskonałe, ale dla masochistów.
Pozdrawiam. Lepiej powiedzieć: "To interesujące, co mówisz" zamiast "Co Ty pie...lisz" Lepiej powiedzieć: "Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi" Lepiej powiedzieć: "Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami" |
![]() |
![]() |
![]() |
#342 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
W pl to raczej lepiej bedzie radzila sobie AM lub Igo niz TT
|
![]() |
![]() |
![]() |
#343 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
to prawda - mapy TT sa opoznione w stosunku do AM (Igo ma te same)
ale nie mozna narzekac - generalnie jest dobrze, nawet bdb po przekroczeniu zachodniej granicy TT pokazuje pazurki i jest bezkonkurencyjny a sam program jest blyskawiczny, nie ma budynkow czy uksztaltowania terenu, wiec dziala naprawde super nawet na starych navi blyskawicznie wylicza trasy, nawiguje poprawnie klasa sama w sobie nie bez przyczyny jest tak popularny |
![]() |
![]() |
![]() |
#344 |
Always newbie
Data rejestracji: 14.11.2003
![]() ![]() ![]() ![]() |
AM już mnie zaprowadziła na tyły jakiejś szkoły bez przejazdu - a adres był ze 100m w linii prostej za szkołą, ale dojazd to ze 2 km (MapaMap doprowadziła).
Od tego czasu uważam, ze MapaMap rządzi. I żeby nie było, że to gdzieś na zadoopiu - to była Warszawa i to wcale nie takie nowe obrzeża - nie centrum też, ale okolice wybudowane na długo przed tym, jak powstała AM a pewnie też przed narodzeniem jej twórców (szkoła-pomnik tysiąc szkół na tysiąclecie była - a okoliczne bloki starsze). TT używałem dawno temu na symbianie - wtedy był problem ze znalezieniem aktualnych map współpracujących z aplikacją chodzącą na sprzęcie (na Motorolę A925). Ale wrażenia pozytywne były jak najbardziej - choć dokładność map i plany miast nie zachwycały wtedy.
Ludzie tak bardzo lubią oszukiwać się wzajemnie, że wymyślili rząd, by robił to za nich. WAŻNE Ostatnio zmieniany przez Wawelski : 01.07.2010 o godz. 23:31 |
![]() |
![]() |
![]() |
#345 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wczoraj MapaMap Easy po raz drugi doprowadziła mnie pod drzwi do adresu, do którego AM doprowadzić nie potrafiła.
(Lublin, gabinet dentystyczny na Poznańskiej 12). AM zgubiła się całkowicie, poprowadziła ulicą równoległą, następnie poleciła zawrócić i znowu sie zgubiła. Mam możliwość upgrade do wersji TOP za 57zł, ale sie jeszcze wtrzymam, bo EASY spoko działa ![]() Ostatnio zmieniany przez sobrus : 02.07.2010 o godz. 07:38 |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
automapa, garmin, gps, mio, nawigacja |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Mapa GPS nawigacji CARMINAT | dominior2 | Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray | 17 | 31.10.2011 21:15 |
GPS w komórce, aplikacje Java z mapami. | CIAPEK | Off topic | 27 | 30.09.2008 20:27 |
Nawigacja samochodowa - zwykły GPS czy palmtop | ryto | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 1 | 22.09.2008 22:33 |
Odnośnie przegrywania nawigacji Blaupunkt DX - software Teleatlas Travel Pilot | MATRIM | Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray | 1 | 04.10.2007 18:37 |
Gps Bluetooth Laptop | Mich@ł | Off topic | 7 | 08.05.2007 11:13 |