![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#361 |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
urocze
![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#362 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
Po 11 latach moja lodowka odmowila posluszenstwa. Zamrazarka dziala swietnie, ale lodowka jako taka ledwo co chlodzi. W poniedzialek przyjdzie fachowiec i oceni co i za ile trzebaby naprawic.
Gdyby jednak naprawa byla nieoplacalna, polecicie cos? Najlepiej niedrogo i przynajmniej na kolejne 10 lat poslugi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#363 |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 16.01.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Odwołaj fachowca. Masz nieszczelnosć układu...
Naprawa nieopłacalna. Teraz jest zima. Najtaniej między oknami. Potem sie zobaczy. |
![]() |
![]() |
![]() |
#365 |
liniejący leming
Zlotowicz
...a telewizję oglądaj u sąsiadów,
o ile nie zaciągnęli firanek ![]()
![]() |
#366 |
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Najlepiej odwołaj fachowca, jako Rycho rzecze.
Ale jeśli uprzesz się, to sprawdź jaki masz czynnik chłodniczy (tabliczka w lodówce albo na sprężarce). Jeśli masz wycofany z rynku, to: a) dowali inny i będziesz miał co najmniej niewłaściwą regulację temp. w lodówce (nie będzie pokrętło właściwie działać); możliwe że przeciążenie sprężarki i w krótkich abcugach kaput b) dowali rusko-chiński czynnik i skasuje odpowiednio Możesz też sprawdzić czy na sprężarce masz taką rurkę z zaworkiem. Jeśli zamiast zaworka rurka jest zaspawana, to będzie musiał wlutowywać zaworek i skasuje za to +50 zł. No i możesz go z tym czynnikiem sprawdzić. Jeśli nie będzie miał w firmowym opakowaniu z napisem, to możesz go zapytać skąd wie jaki to czynnik. Są urządzenia do tego, niech pokaże odczyt - ale uważaj, żeby nie pokazał wskazania z rozkalibrowanego testera nieszczelności, który wykryje gaz, ale wcale nie powie jaki, a na ekranie będą tylko nastawy czego ma szukać. Kup Miele, z tańszych Liebherr, ew. AEG ale też idą na psy, nie ręczę. Pozostałe marki to wsio ryba, bo wszędzie są te same sprężarki i ta sama konstrukcja. Nie kupuj Beko. Liebherr jest optymalny cena/jakość moim zdaniem. Z taniochy spoza mainstream: MPM Product, taki sam szrot jak Bosch, Samsung, LG itd ale za to tańsze; dostępne m.in. w Makro. |
![]() |
![]() |
![]() |
#367 |
PODWÓJNY DZIADEK
Zlotowicz
Data rejestracji: 26.06.2004
Czemu nie kupować BEKO?
![]() |
#368 |
Guru
Zlotowicz
Teraz BEKO jest na Danfosie.
Inna jakosć A dobre i nie drogie to Miele. Liebherr mam i polecam. Ostatnio zmieniany przez rycho : 31.12.2010 o godz. 16:39 |
![]() |
![]() |
![]() |
#369 |
liniejący leming
Zlotowicz
Liebherr mam i polecam
![]()
![]() |
#370 | |
PODWÓJNY DZIADEK
Zlotowicz
Data rejestracji: 26.06.2004
Cytat:
I czy to lepiej czy gorzej?
![]() |
![]() |
#371 |
Get a Mac!
Dzieki wszystkim za cenne uwagi. O dziwo dzisiaj rano siegajac do lodowki po napoj bogow celem pozbycia sie porannego bolu glowy stwierdzilem ze... butelka jest zimna o.O. Lodowka ponownie sama z siebie zaczela dzialac. Na razie nieufnie obserwuje, zobaczymy jak to sie potoczy :-]!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#372 |
Guru
Zlotowicz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#373 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Potrzebowałbym odkurzacz:
- tani - działający ![]() ewentualnie: - nie ogłuszający - o akceptowalnej sile ciągu Czy coś z tych wynalazków po kilkadziesiąt złotych na Allegro nadaje się do czegoś? np: http://allegro.pl/odkurzacz-bezworko...423590690.html http://allegro.pl/odkurzacz-tevion-a...424992160.html http://allegro.pl/hit-odkurzacz-cykl...418383631.html lista: http://allegro.pl/listing.php/showca...&change_view=1
![]() |
#374 |
Get a Mac!
A moja Amica jednak skapitulowala.
Kupilem nowa. Tez Amice. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#375 | ||
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Trochę się wczytałem w temat pochodziłem po sklepach. Wrażenie - standardowe - sprzedawcy często nie mają pojęcia, co w ogóle sprzedają. Z drugiej strony - przy sklepowych cenach odkurzaczy (średnio różnica 100% względem internetu, czasami więcej) w sumie się nie dziwię. I tak nikt przy zdrowych zmysłach tam nic nie kupi.
Wrażenie drugie - producenci powariowali już całkiem. W pewnym momencie zacząłem się zastanawiać, czy to może ja nie przesadzam, a tych różnych modeli, serii, oznaczeń itp. wcale tak dużo nie ma. Jednak znaleziony przed chwilą cytat z elektrody przywrócił moją wiarę w siebie: Cytat:
A to tylko tyczy dwóch modeli jednego producenta... W każdym razie. Wybór zawężyłem do trzech modeli: - Zelmer Odyssey 450.0 ST http://www.nokaut.pl/odkurzacze/zelm...-450-0-st.html - Zelmer Cobra II Silent (żólta) http://www.nokaut.pl/odkurzacze/odku...ii-silent.html - Zelmer Syrius 1600.3 HT (co do HT nie jestem pewien, bo tu jeszcze nie odkryłem różnic pomiędzy różnymi literkami..) http://www.nokaut.pl/odkurzacze/odku...1600-3-ht.html Już bym kupił ten drugi, tylko nie można go dostać (bo znowu.. posłużę się cytatem: Cytat:
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Wybór aparatu, co kupić, osprzęt - filtry, obiektywy, itp | Calme | Fotografia | 2839 | 29.01.2021 12:46 |
Kupno pralki i lodówki - prośba o doradzenia | Kunte | Off topic | 2 | 27.03.2009 11:38 |