Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Wybór pralki, lodówki, odkurzacza, itp. (https://forum.cdrinfo.pl/f5/wybor-pralki-lodowki-odkurzacza-itp-64529/)

CIAPEK 15.04.2005 14:50

Cytat:

Napisany przez Igloo
Whirpool dobry, tylko zobacz jak z gwarancją czy aby przecena nie wiąże się z krótkimi okresami gwarancyjnymi. mój whirek ma 7 lat na silnik i bęben.

faktycznie
w sumie już jest po zakupie.
jak zobacze mame zapytam, ale 7 lat mnie powaliło aż mi się nie chce wierzyć, że tyle czasu gwary mają pralki :)
whirpool fajny :)

ktoś mi mówił o tych pralkach miele to podobno mało kogo na nie stać :), po prostu drogie to i tyle.

prometeusz 13.04.2005 16:06

Cytat:

Napisany przez Magda
Polecam pralki Whirlpool z technologią "szósty zmysł". :)

Tu możesz sobie pooglądać: http://www.topmarket.pl/pralki/pralki.php

Magda fajna stronka - właśnie dziś jadę do "idiotów" po pralkę i ten spis jak najbardziej się przyda ;) przynajmniej będę wiedział czy naprawde ceny są obniżone czy też nie
:piwo:

ed hunter 13.04.2005 09:58

Whirpool bardzo dobra firma, @Epol pisał o Gorenje - super firma (mam taką full wypas elektroniczną z 98, ale nowe jeszcze lepsze i to te bez bajerów - cena ok), Bosch to była dobra firma w pralkach, jest chyba nadal w zmywarkach, ale jak coś walnie po gwarancji to koszty są takie, że śmietnik tylko zostaje.

Temat zajefajny jak na to forum :D

Może dział dla gospodyń domowych by się przydał? :P

Igloo 13.04.2005 08:03

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
mamcia podjela juz chyba decyzje
bedzie Whirpool ładowany od góry przeceniony z 1600 na jakies 1400.
chyba będzie niezła praleczka :)
pzdr

Whirpool dobry, tylko zobacz jak z gwarancją czy aby przecena nie wiąże się z krótkimi okresami gwarancyjnymi. mój whirek ma 7 lat na silnik i bęben.

CIAPEK 12.04.2005 00:22

chyba juz decyzja

mamcia podjela juz chyba decyzje
bedzie Whirpool ładowany od góry przeceniony z 1600 na jakies 1400.
chyba będzie niezła praleczka :)
pzdr

Ricki 11.04.2005 21:16

Jeśli chodzi o sprzęt do domu a konkretnie pralke to najlepsza jest chyba Miele, najlepsza firma u naszych zachodnich sąsiadów. Sam mam Amice jakieś 2 lata i tylko raz był serwisant wymieniać pompke od wylewania wody bo się zaceła z mojej winy tj. dużo wtedy majsterkowałem i rzeczy które prała miały opiłki metalu i betonu z budowy. Wyszło to zresztą podczas ogledzin serwisanta, który mimo, że wiedział co się stało wymienił ją na gwarancji za free. Jeśli więc chcesz coś do 1200 zł to polecam właśnie Amice, bo wątpie aby w tej cenie dostać Miele. :)

Predi 10.04.2005 15:14

qrde az popatrzlem co my mamy :D

mastercook (wrozamet) - fajna sprawa bo niski pobor pradu i wody (podobno, ja sie nie znam :D ) + 5 lat chodzi juz bezawaryjnie (jeden minus jest dosyc glosna podczas wirowania, albo tak nam sie zadaje po poprzedniej ktora byla cicha :D )

czero 10.04.2005 15:00

Ja mam od pol roku Bosha, swietnie sie sprawuje.
Uprzedzenia mam do Polara (poprzedniej pralki). Mama duzo sie musiala z nia nameczyc, naprawy, woda wyciekala itp.

kraluk 10.04.2005 14:29

Jeśli chodzi o pralkę, to tylko AMICA - polskie i bardzo dobre. U mnie w domu były 2 pralki tej firmy, jedna wytrzymała ponad 10 lat bezawaryjnie, a ta która teraz mam trzyma już chyba ponad 3-4 lata, a używana jest BARDZO często;)

Stef 10.04.2005 10:09

a ja wam powiem tak....
kup pralke ktora ma jak najwiekszy beben(jesli duzo pierzesz), i ktora zuzywa jak najmniej pradu i wody podczas pojdenynczego prania. klepiej doplacic powioedzmy 200 zł za pralke,ale pomysl sobie ile lat bedziesz uzywal pralki... a im wiecej bedziesz pral, tym szybciej ta kwota ci sie zwroci.

Ja osobiscie mam w domu 2 pralki amica.mam duza rodzine,wiec pralka chodzi praktycznie dziennie, czasem nawet czesciej. prakle mam od .....chyba 97 i od tego czasu nie psulo sie nic. druga pralka jest dziadka, rocznik 98 i tez nic sie nie dzieje.
oczywiscie stosowany calgon ;)

woitas 10.04.2005 09:22

mam pralkę (7 lat), lodówkę (8 lat) oraz junkers'a (2lata) Bosh i jak narazie chodzą bez problemu (odpukać w niemalowane :P).
jakoś mam zaufanie do tej firmy.
przekonała mnie sąsiadka - też ma lodówkę i piec gazowy tej firmy i chodzi im rewelacyjnie.
z kolei kumpela po naszych namowach kupiła pralkę (jakieś 6 latek) i do dziś chodzi bez zająknięcia.

problemem może być cena tego sprzętu... ale warto było dołożyć parę stówek więcej i mieć tyle lat spokoju :)

mr_spock 10.04.2005 08:38

Cytat:

Napisany przez Kasprzak
Tatus jest kierownikiem fabrycznego serwisu Siemensa i Boscha AGD :D
Takze w sferach pytan dot. Siemensów i Boschów jestem w stanie odpowiedziec na wiekszosc pytań.
...

To ja z innej beczki :)

Zapytaj sie Taty, co sie stalo z odzialem w gdyni tego fabrycznego serwisu, bo skladalem tam podanie o prace, a potem usyszalem, ze za machlojki wszystkich wywalono i teraz nie wiem czy sie nie nadaje, czy te cioly nie wyslaly dalej mojego CV. :P

joujoujou 10.04.2005 03:14

And the winner is...

Miele! :jupi:

Potem dłuuuuuuuuuugo nic...

I tandem Bosch+Siemens (to samo, 2 różne logo) :taktak:

:)

Zdecydowanie ładowane od góry są trwalsze "mechanicznie" ||

Kasprzak 10.04.2005 02:34

Tatus jest kierownikiem fabrycznego serwisu Siemensa i Boscha AGD :D
Takze w sferach pytan dot. Siemensów i Boschów jestem w stanie odpowiedziec na wiekszosc pytań.
Sam w domu mam Boscha Maxxa - 6kg prania. Spisuje się rewelacyjnie. Nie wiem jak z cenami np. http://www.topmarket.pl/pralki/BOSCH_WFL_1602_PL.php
Ciapek - napisz na gg, to moze dogadamy jakos. Ojciec ma technika u Was :D

Czołgista 10.04.2005 01:41

Cytat:

Napisany przez mr_spock
z tego co wiem, to najlepsza firma prod. pralki jest Miele (chyba tak to sie pisze)
Tylko nie wiem jak jest z cena i czesciami...
ale nawet w 90% pralni publicznych na zachodzie (podobno w usa tez) stoja wlasnie pralki tej firmy

W kwestii prania to nadal moim guru pozostaje mr_spock ! :)
Kurczę dał bym Ci reputkę , ale nie mogę :nie:
A pralkę radzę kupić dobrą, bo złe pralki kiepsko działają, ale tego nie wiem na pewno bo w temacie nie siedzę. ;)

Jak grzeniu pisał warto popytać w serwisie co się psuje, i ilość obr. wir. jest bardzo ważna, ja mam Whirpul (lub coś koło tego) z wirowaniem z tego co pamiętam to coś pomiędzy 1200-1500 (teraz już takich nie robią) , fajna żecz bo ciuchy wyciągasz prawie suche.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:53.